בסך הכל עוף: עוף בהדרים עם צ'ילי
פרוסות התפוז יתקרמלו במהלך הצלייה, יהפכו להיות מתוקות ויעניקו לעוף שלכם ניחוח רענן וטעם עסיסי - מתכון מפואר לעוף
עוף בהדרים עם רוזמרין וצ'ילי
המצרכים (ל-8-6 מנות):
6 כרעיים, חצויות עם העור
1 תפוז (עם הקליפה), חצוי ופרוס דק
מלח, פלפל שחור גרוס
1/2 כוס שמן זית
1 כוס מיץ תפוזים טרי
1/4 כוס מיץ לימון
4 ענפי רוזמרין טריים, חתוכים למקטעים
10 חוטי זעפרן, מושרים ב-1/4 כוס מים חמים ל-10 דקות, ומסוננים
קליפה מגוררת מתפוז אחד
1 פלפל צ'ילי אדום טרי, פרוס דק
אופן ההכנה:
- מחדירים פרוסות תפוז בעדינות מתחת לעור של הכרעיים והירכיים. ממליחים ומפלפלים את הכרעיים.
- מחממים 3-2 כפות שמן זית במחבת רחבה, וצולים את הנתחים 5-4 דקות מכל צד להשחמה.
- מערבבים בתוך תבנית הצלייה את שמן הזית שנותר עם מיץ תפוזים, מיץ לימון, רוזמרין וזעפרן. מוסיפים את העוף, מערבבים ומפזרים מעל קליפת תפוז וצ'ילי. מכסים ומשהים לשעתיים במקרר.
- 20 דקות לפני הצלייה מוציאים את העוף מהמקרר, ומחממים תנור ל-200 מעלות.
- צולים 30 דקות עד שהעוף שחום ורך. העוף יישמר עד 3 ימים בקופסה אטומה במקרר.
מומלצים