שתף קטע נבחר

בסך הכל עוף: עוף בהדרים עם צ'ילי

פרוסות התפוז יתקרמלו במהלך הצלייה, יהפכו להיות מתוקות ויעניקו לעוף שלכם ניחוח רענן וטעם עסיסי - מתכון מפואר לעוף

עוף בהדרים עם רוזמרין וצ'ילי

 

המצרכים (ל-‏8-6 מנות):

‏6 כרעיים, חצויות עם העור

‏1 תפוז (עם הקליפה), חצוי ופרוס דק

מלח, פלפל שחור גרוס

‏1/2 כוס שמן זית

‏1 כוס מיץ תפוזים טרי

‏1/4 כוס מיץ לימון

‏4 ענפי רוזמרין טריים, חתוכים למקטעים

‏10 חוטי זעפרן, מושרים ב-1/4 כוס מים חמים ל-10 דקות, ומסוננים

קליפה מגוררת מתפוז אחד

‏1 פלפל צ'ילי אדום טרי, פרוס דק

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)

אופן ההכנה:

  1. מחדירים פרוסות תפוז בעדינות מתחת לעור של הכרעיים והירכיים. ממליחים ומפלפלים את הכרעיים.
  2. ‏מחממים 3-2 כפות שמן זית במחבת רחבה, וצולים את הנתחים 5-4 דקות מכל צד להשחמה.
  3. ‏מערבבים בתוך תבנית הצלייה את שמן הזית שנותר עם מיץ תפוזים, מיץ לימון, רוזמרין וזעפרן. מוסיפים את העוף, מערבבים ומפזרים מעל קליפת תפוז וצ'ילי. מכסים ומשהים לשעתיים במקרר.
  4. ‏20 דקות לפני הצלייה מוציאים את העוף מהמקרר, ומחממים תנור ל-200 מעלות.
  5. ‏צולים 30 דקות עד שהעוף שחום ורך. העוף יישמר עד 3 ימים בקופסה אטומה במקרר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניאל לילה
מלך השולחן: עוף בהדרים וצ'ילי
צילום: דניאל לילה
מומלצים