שתף קטע נבחר

קלאסיקה: שוק טלה צלויה

רוצים להרשים את האורחים מבלי להתאמץ יותר מדי? המתכון הזה בשבילכם:מנה קלאסית של שוק טלה צלויה עם עשבי תיבול

שוק טלה בעשבי תיבול  

 

המצרכים:

1 שוק טלה

5 ענפי רוזמרין

10 שיני שום קלופות

5 ענפי טימין

4 כפות שמן זית

מלח גס

פלפל גרוס

2 כפות נענע קצוצה

 (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)

אופן ההכנה:
  1. מערבבים את שמן הזית והנענע הקצוצה ומעסים בתערובת היטב את שוק הטלה.
  2. דוקרים את הבשר ב-10 נקודות ומחדירים לתוכן את שיני השום. ממליחים ומפלפלים. מפזרים את הטימין והרוזמרין על תבנית ומניחים את שוק הטלה על העשבים.
  3. מחממים תנור לחום של 250 מעלות.
  4. כשהתנור חם מכניסים את התבנית וצולים בחום גבוה כ- 10 דקות. לאחר 10 דקות מנמיכים את החום ל-150 מעלות וצולים עוד שעתיים וחצי.
  5. מוציאים מהתנור ונותנים לנתח לנוח 10 דקות לפני הפריסה. פורסים לפרוסות דקות ומגישים עם תפו"א צלויים.

 

המתכון באדיבות השף עמית קאופמן, "קיטרינג טעם וצבע"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בועז לביא
שוק טלה צלויה: מתכון קלאסי
צילום: בועז לביא
מומלצים