קלאסיקה: שוק טלה צלויה
רוצים להרשים את האורחים מבלי להתאמץ יותר מדי? המתכון הזה בשבילכם:מנה קלאסית של שוק טלה צלויה עם עשבי תיבול
שוק טלה בעשבי תיבול
המצרכים:
1 שוק טלה
5 ענפי רוזמרין
10 שיני שום קלופות
5 ענפי טימין
4 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל גרוס
2 כפות נענע קצוצה
אופן ההכנה:
- מערבבים את שמן הזית והנענע הקצוצה ומעסים בתערובת היטב את שוק הטלה.
- דוקרים את הבשר ב-10 נקודות ומחדירים לתוכן את שיני השום. ממליחים ומפלפלים. מפזרים את הטימין והרוזמרין על תבנית ומניחים את שוק הטלה על העשבים.
- מחממים תנור לחום של 250 מעלות.
- כשהתנור חם מכניסים את התבנית וצולים בחום גבוה כ- 10 דקות. לאחר 10 דקות מנמיכים את החום ל-150 מעלות וצולים עוד שעתיים וחצי.
- מוציאים מהתנור ונותנים לנתח לנוח 10 דקות לפני הפריסה. פורסים לפרוסות דקות ומגישים עם תפו"א צלויים.
המתכון באדיבות השף עמית קאופמן, "קיטרינג טעם וצבע"
מומלצים