שתף קטע נבחר

רוסטביף, זה כל הקסם

אתם יכולים לקרוא למנה הזאת סינטה בתנור, ואתם יכולים לקרוא לה בשם קצת יותר סקסי - רוסטביף, אבל כך או כך התוצאה היא בשר פריך מבחוץ ואדום מבפנים. מתכון קלאסי למנה מנצחת

רוסטביף סינטה  

 

המרכיבים (ל-8 סועדים):

 

2 ק"ג בשר סינטה מאיכות מעולה, נקיה ממכסה השומן העליון (מבקשים יפה מהקצב ומוסיפים את משפט הקסם "הורד את זה על חשבוני", והוא ישמח).

3 כפות גדושות של חרדל דיז'ון

2 כפות סירופ מייפל אמיתי

מעט מלח ים

פלפל שחור טחון טרי

1/2 כפית של צ'ילי גרוס יבש

2 כפות שמן זית

 

חשוב: יש להוציא את הבשר מהמקרר כ- 3 שעות לפני ההכנה שלו ולערבב היטב עם כל המרכיבים, פרט לשמן הזית.

 (צילום: רפי אהרונוביץ) (צילום: רפי אהרונוביץ)
(צילום: רפי אהרונוביץ)
 

אופן ההכנה:

  1. מזלפים שמן זית על החלק העליון של נתח הבשר ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 240 מעלות, (רצוי על רשת עם תבנית מתחת על מנת שנגיע לצליה הומוגנית ככל האפשר), למשך כ- 15 דקות.
  2. לאחר מכן מורידים את הטמפרטורה של התנור ל- 180 מעלות וממשיכים לצלות את השר במשך כ- 30 דקות נוספות.
  3. מוציאים את הבשר ומכסים אותו באופן רופף עם נייר כסף למשך 20 דקות.
  4. מניחים על קרש חיתוך ופורסים. במידה וחלק מהפרוסות יוצאות אדומות מדי, ניתן פשוט לטגן אותן על מחבת במשך מספר שניות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רפי אהרונוביץ
מנה מנצחת: רוסטביף
צילום: רפי אהרונוביץ
מומלצים