רוסטביף, זה כל הקסם
אתם יכולים לקרוא למנה הזאת סינטה בתנור, ואתם יכולים לקרוא לה בשם קצת יותר סקסי - רוסטביף, אבל כך או כך התוצאה היא בשר פריך מבחוץ ואדום מבפנים. מתכון קלאסי למנה מנצחת
רוסטביף סינטה
המרכיבים (ל-8 סועדים):
2 ק"ג בשר סינטה מאיכות מעולה, נקיה ממכסה השומן העליון (מבקשים יפה מהקצב ומוסיפים את משפט הקסם "הורד את זה על חשבוני", והוא ישמח).
3 כפות גדושות של חרדל דיז'ון
2 כפות סירופ מייפל אמיתי
מעט מלח ים
פלפל שחור טחון טרי
1/2 כפית של צ'ילי גרוס יבש
2 כפות שמן זיתחשוב: יש להוציא את הבשר מהמקרר כ- 3 שעות לפני ההכנה שלו ולערבב היטב עם כל המרכיבים, פרט לשמן הזית.
אופן ההכנה:
- מזלפים שמן זית על החלק העליון של נתח הבשר ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 240 מעלות, (רצוי על רשת עם תבנית מתחת על מנת שנגיע לצליה הומוגנית ככל האפשר), למשך כ- 15 דקות.
- לאחר מכן מורידים את הטמפרטורה של התנור ל- 180 מעלות וממשיכים לצלות את השר במשך כ- 30 דקות נוספות.
- מוציאים את הבשר ומכסים אותו באופן רופף עם נייר כסף למשך 20 דקות.
- מניחים על קרש חיתוך ופורסים. במידה וחלק מהפרוסות יוצאות אדומות מדי, ניתן פשוט לטגן אותן על מחבת במשך מספר שניות.
מומלצים