שימו קצוץ: מתכון לכבד קצוץ
עם חזרת או בלי: מתכון לכבד קצוץ קלאסי לשולחן החג
כבד קצוץ
המרכיבים (ל-6 מנות):
500 גרם כבדי עוף
3 בצלים גדולים
6 כפות שמן
מלח, פלפל
3 ביצים קשות
אופן ההכנה:
- צולים את הכבדים על אש גלויה כדי להכשירם.
- מקלפים את הבצלים ופורסים לפרוסות. מחממים חצי מכמות השמן במחבת ומטגנים בו את הבצלים, על להבה בינונית, עד שהם משחימים. מוציאים מהמחבת.
- מוסיפים למחבת את השמן שנותר ואת הכבדים. מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים עד שהם משחימים מכל הצדדים ואינם מגירים נוזלים כהים. מכבים את הלהבה ומצננים מעט.
- טוחנים את הכבדים עם הבצל והביצים הקשות במטחנת בשר (לא במעבד מזון, בבקשה). מוסיפים את כל השמן שנותר במחבת ומערבבים היטב. מתקנים את התיבול ומצננים לפני ההגשה.
מומלצים