שתף קטע נבחר

שימו קצוץ: מתכון לכבד קצוץ

עם חזרת או בלי: מתכון לכבד קצוץ קלאסי לשולחן החג

כבד קצוץ

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

500 גרם כבדי עוף

3 בצלים גדולים

6 כפות שמן

מלח, פלפל

3 ביצים קשות

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. צולים את הכבדים על אש גלויה כדי להכשירם.
  2. מקלפים את הבצלים ופורסים לפרוסות. מחממים חצי מכמות השמן במחבת ומטגנים בו את הבצלים, על להבה בינונית, עד שהם משחימים. מוציאים מהמחבת.
  3. מוסיפים למחבת את השמן שנותר ואת הכבדים. מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים עד שהם משחימים מכל הצדדים ואינם מגירים נוזלים כהים. מכבים את הלהבה ומצננים מעט.
  4. טוחנים את הכבדים עם הבצל והביצים הקשות במטחנת בשר (לא במעבד מזון, בבקשה). מוסיפים את כל השמן שנותר במחבת ומערבבים היטב. מתקנים את התיבול ומצננים לפני ההגשה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
כבד קצוץ לשולחן הסדר
צילום: ירון ברנר
מומלצים