כבד מעולם אחר - מתכון לכבד עגל קצוץ
כך תשדרגו את הכבד הקצוץ: במקום כבד עוף השתמשו בכבד עגל, במקום בצל לבן השתמשו בבצל סגול ובמקום שמן השתמשו בשומן אווז
כבד קצוץ של עגל חלב עם מרווה ובצל מושחם
המצרכים (ל-8-10 סועדים):
1/2 ק"ג כבד עגל חלב (למי שלא משיג אז גם כבד של עגל צעיר יכול להתאים), מנוקה מהקרום החיצוני ומנימים (לבקש מהקצב)
6 בצל סגול בינוני, קלוף חצוי לשניים ופרוס דק
1/2 כוס שומן אווז, מומס
8 עלי מרווה
1/2 כף פלפל שחור גרוס
1/2 כף מלח
הוראות הכנה:
- מחממים את שומן האווז בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד להזהבה קלה.
- פורסים את הכבד לפרוסות בעובי סנטימטר, ומוסיפים אותם לסיר בשכבה אחת על גבי הבצל והשומן.
- מוסיפים את המרווה, המלח והפלפל, ומטגנים כשתי דקות מכל צד.
- מעבירים את השומן לקערה.
- מעבירים את כל תוכן המחבת מלבד השומן לקרש חיתוך.
- בעזרת סכין קיצוץ קוצצים את הכבד יחד עם התערובת (לא דק מדי).
- לאחר הקיצוץ מעבירים את הכבד לקערה עם השומן. מערבבים היטב, טועמים, מתקנים תיבול ומגישים מיד.
מומלצים