שתף קטע נבחר

כבד מעולם אחר - מתכון לכבד עגל קצוץ

כך תשדרגו את הכבד הקצוץ: במקום כבד עוף השתמשו בכבד עגל, במקום בצל לבן השתמשו בבצל סגול ובמקום שמן השתמשו בשומן אווז

כבד קצוץ של עגל חלב עם מרווה ובצל מושחם

 

המצרכים (ל-8-10 סועדים):

1/2 ק"ג כבד עגל חלב (למי שלא משיג אז גם כבד של עגל צעיר יכול להתאים), מנוקה מהקרום החיצוני ומנימים (לבקש מהקצב)

6 בצל סגול בינוני, קלוף חצוי לשניים ופרוס דק

1/2 כוס שומן אווז, מומס

8 עלי מרווה

1/2 כף פלפל שחור גרוס

1/2 כף מלח

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

הוראות הכנה:

  1. מחממים את שומן האווז בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד להזהבה קלה.
  2. פורסים את הכבד לפרוסות בעובי סנטימטר, ומוסיפים אותם לסיר בשכבה אחת על גבי הבצל והשומן.
  3. מוסיפים את המרווה, המלח והפלפל, ומטגנים כשתי דקות מכל צד.
  4. מעבירים את השומן לקערה.
  5. מעבירים את כל תוכן המחבת מלבד השומן לקרש חיתוך.
  6. בעזרת סכין קיצוץ קוצצים את הכבד יחד עם התערובת (לא דק מדי).
  7. לאחר הקיצוץ מעבירים את הכבד לקערה עם השומן. מערבבים היטב, טועמים, מתקנים תיבול ומגישים מיד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
כבד עגל קצוץ
צילום: ירון ברנר
מומלצים