מהים לצלחת: דג שלם עם ירקות אביב
כשאתם בוחרים להגיש לשולחן דג שלם אתם נמנעים מסכנה של ייבוש הדג: מתכון מנצח עם מינימום תבלינים לדג שלם עם טעמים של פסח וירקות אביביים
שולה אפוייה עם ירקות אביב וזעפרן
המרכיבים (ל-6-8 מנות):
1 דג שולה (אינטיאס) במשקל 1.5-2 ק"ג, נקי
8 ראשי ארטישוק, חצויים לשניים
1/2 ק"ג פול ירוק טרי קלוף
2-3 פלפלים אדומים חריפים
6 שיני שום, חצויות לאורך
1 כפית חוטי זעפרן
1/2 כוס מיץ לימון
1 כוס שמן זית עדין
1/2 כף פלפל לבן גרוס
מלח
אופן ההכנה:
- מכניסים את הפול ואת ראשי הארטישוק לסיר ויוצקים מים רותחים כדי כיסוי. מוסיפים מלח, זעפרן, שום, מיץ לימון ושמן זית.
- מבשלים על אש קטנה מאוד כ-10 דקות. מסירים מהאש.
- מעבירים בעזרת כף מסננת את הארטישוקים והפול לתבנית אפייה מלבנית (שומרים את הנוזלים).
- חורצים חריצים (בגודל של מנה אחת) לאורך הדג, מושחים את הדג בשמן זית ומפזרים עליו מלח ופלפל לבן גרוס.
- מניחים את הדג בשלמותו על מצע הארטישוקים והפול, מניחים מסביב את הפלפל האדום החריף חצוי לאורכו.
- יוצקים מנוזלי הבישול עד לגובה הירקות וקצת מגובה הדג, יוצקים את שאר שמן הזית, מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, כ-20 דקות. מדי פעם יוצקים בעזרת כף מנוזלי הבישול בתבנית מעל פני הדג.
- כעבור 20 דקות מסירים את הכיסוי, מגבירים את החום וצולים 5 דקות נוספות.
דג אפוי בתנור - עם מינימום תבלינים
צילום: אפיק גבאי
מומלצים