שתף קטע נבחר

המנה העיקרית שלכם: אוסובוקו

היא נראית מיליון דולר וגם הטעם שלה הוא בלתי נשכח: פנקו את האורחים שלכם באוסובוקו

אוסובוקו עם בצלי שאלוט, מרווה ורוזמרין

 

המצרכים:

1 נתח שריר אחורי במשקל של כ-2.5 ק"ג, מפורק מהעצם (בקשו מהקצב לנסר את העצם לאורכה, ולהוציא את המח)

12 ענפי מרווה

8 ענפי רוזמרין

40 יחידות (1/2 1 ק"ג) בצלי שאלוט שטופים ומיובשים, עם הקליפה

750 מ"ל שמן זית איכותי

מלח גס

פלפל שחור גרוס

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות, על מצב טורבו.
  2. ממקמים את מח העצם במרכז הנתח. מתבלים את המח במלח ופלפל שחור גרוס, ומניחים מעל 3 ענפי רוזמרין ו-4 ענפי מרווה. קושרים את הנתח באמצעות חוט קצבים (אפשר להגיע לקצב עם עשבי התבלין, ולבקש שיקשור עבורכם).
  3. מניחים את בצלי השאלוט בסיר כבד. מצרפים את נתח השריר, ומתבלים מצדו החיצוני במלח ופלפל כך שגם הבצלים יתובלו. מוסיפים את יתרת המרווה והרוזמרין, ויוצקים מעל את שמן הזית. מכסים בנייר פרגמנט, נייר כסף ומכסה הסיר, ומעבירים לתנור החם למשך 4.5 שעות.
  4. מוציאים את נתח הבשר מהסיר, מסירים את חוט הקשירה ופורסים לפרוסות דקות. מגישים עם בצלי שאלוט ושמן זית.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
אוסובוקו לשולחן הסדר
צילום: ירון ברנר
מומלצים