שתף קטע נבחר
 

חג מתוק: מתכון לשוקי עוף עם במיה ומשמש

הבמיה מעניקה לו חמיצות, המשמש מעניק לו מתיקות והנה לכם תבשיל עוף חגיגי לליל הסדר

שוקי עוף ובמיה ברוטב משמשים מיובשים ותמרינדי

 

המרכיבים:

8 שוקי עוף

500 גרם במיה

1/2 כוס שמן זית

1 כוס משמשים יבשים חצויים

1 בצל סגול קצוץ דק

1 בצל לבן קצוץ דק

1 כף רכז תמרינדי

1 כף סוכר

1 כוס עגבניות מרוסקות

1/2 כף פלפל שחור גרוס

1/2 כף מלח

3 כוסות מים

 (צילום: טל שחר) (צילום: טל שחר)
(צילום: טל שחר)

אופן ההכנה:

 

  1. ממליחים ומפלפלים את שוקי העוף. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה. מוציאים את השוקיים מהמחבת ומוסיפים במקומם לשמן בצל ומשמשים. מטגנים 5 דקות ומוסיפים את שאר המרכיבים מלבד השוקיים. מביאים לרתיחה עדינה.
  2. מחזירים פנימה את שוקי העוף, מכסים את התבשיל במים במידת הצורך ומכסים את הסיר. מבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה ומגישים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מתכון לשוקיים של עוף עם במיה ומשמש, שף רפי כהן
צילום: ירון ברנר
מומלצים