שתף קטע נבחר

צילום: shutterstock

הבריאות בלסחוט את הפירות והירקות לאט

טרנד ה-Slow Juicing הגיע גם לישראל. מדובר בסחיטה איטית ללא סכינים של פירות וירקות, הליך שמשמר יותר את הויטמינים והמינרלים שמכילים הפירות והירקות. הפקדנו מכשיר סחיטה איטית אצל חובבת בריאות לנסיעת מבחן

משרד הבריאות ממליץ לנו לאכול כמויות נכבדות של פירות וירקות מדי יום כדי לשמור על בריאותנו. אלא שאם נרצה למלא אחר דרישות אלו, נצטרך לאכול כמויות אדירות של פירות וירקות, כמויות שבמציאות אין שום סיכוי שנאכל.

 

הפתרון הזמין שקיים כבר שנים הוא מסחטת פירות וירקות שעובדת בשיטה הצנטריפוגלית, כלומר, חיתוך מהיר בסכין. שוטפים, חותכים, מכניסים למכשיר ומקבלים כוס מיץ טרי וטעים. אלא שעם הזמן הבינו שהפרדה עדינה של הפירות, ופעולת סחיטה איטית יותר, מאפשרים לשמור טוב יותר על אותם ויטמינים, מינרלים ואנזימים חשובים, כמו גם על טעמם של הפירות והירקות.

 

סחיטה איטית, פחות חמצון

וכך, לאחרונה הגיע גם לארץ טרנד הסחיטה האיטית, ה-Slow Juicing. לא עוד מכונות גדולות ומרעישות עם מערכת סכינים מהירה, אלא מכונה שבמרכזה אביזר שגורם לפרי או לירק להיסחט עד טיפת הנוזל האחרונה ולא רק זאת – שיטה זו שומרת על ערכי הבריאות של הפירות והירקות הרבה יותר משיטת הסחיטה הישנה. על-ידי כך שהסחיטה איטית ולא מערבת חיתוך מהיר, אלא מעיכה של הפרי, הליך הפקת המיץ כאן כולל הרבה פחות חמצון, מה ששומר על תכונות הפרי והירק אל תוך כוס המיץ.

 

ה-BIOMIX DAV 600 מבית OIG הישראלית הוא מכשיר כזה שהושק לאחרונה ומבטיח להוציא מהפרי או הירק את מקסימום המיץ במינימום פגיעה בערכים התזונתיים שלהם. צירפנו אותו למטבח הביתי לבדיקה.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

שלא כמו מכונות המיצים הישנות יותר, מכשיר זה לא תופס יותר מדי מקום במטבח. ההפעלה פשוטה. חותכים פירות וירקות ואפילו עלים ירוקים כמו תרד, פטרוזיליה או סלרי – ומכניסים לחריץ המרכזי. כאמור, במקום סכינים מהירים, את העבודה כאן מבצע בורג עבה וחזק במיוחד שנמצא במרכז המכשיר ומבצע באיטיות את הסחיטה. טכניקת הסחיטה האיטית מחקה למעשה כבישה קרה, כך נמנע תהליך החמצון הנוצר במסחטות סכין רגילות, ונמנע החימום הנוצר במסחטות רגילות ופוגע בויטמינים והאנזימים במזון. טכניקת הכבישה הקרה מאפשרת גם הפקת כמות גדולה יותר של מיץ מהירק או הפרי.

 

מכורים למיץ גזר, סובלים בשקט את עשב החיטה

מחריץ אחד יוצא המיץ, מהחריץ האחר יוצאים סיבי הפרי או הירק. הסחיטה היא כל-כך עצמתית, שפסולת הסיבים יוצאת בצורת נחש דק ויבש בכמות מינימאלית. הרוב כאמור נמצא במיץ. אבל גם לשאריות יש שימוש. ניתן לשלב אותן בעוגות, עודיות, לחם ועוד.

 

המיץ הראשון שניסינו כלל גזר, סלרי, סלק ומלפפון. המבוגרים אהבו מיד, שני הקטנים היו צריכים להתרגל מעט לטעמים החדשים, אבל אחרי 2-3 ניסיונות גם הם היו מכורים.

 

בשלב הבא ניסינו את מה שהפך לטרנד עולמי – מיץ עשב חיטה, שנחשב לבריא במיוחד. קונים עשב חיטה בחנויות הטבע ופשוט דוחפים אל תוך המכשיר. טעים זה לא, אבל יתרונותיו הבריאותיים עצומים ולכן אנחנו (המבוגרים, הילדים ויתרו) "סבלנו" בשקט.

 

חלב שקדים ביתי בזמן קצר

אבל לא רק מיץ אפשר להפיק מהמכשיר. ספר המתכונים בעברית שהגיע איתו הסביר איך לייצר חלב שקדים. בדרך-כלל מדובר בהליך די מייגע שכולל השרייה של שקדים בתוך מים למשל 24 שעות וסחיטה ידנית שלהם אל תוך יריעת בד. כאן זה פשוט בהרבה. אחרי השריית השקדים, מכניסים אותם ואת המים איתו הושרו למכשיר. תוך שניות חלב השקדים הטבעי לחלוטין מוכן והוא טעים בהרבה מזה שנמכר בחנויות.

 

המכשיר מגיע עם שתי מסננות פנימיות. אחת דקה יותר המיועדת למיצים והשנייה עם חריצים גדולים יותר מתאימה להכנת מחיות כמו טחינה של מרקים ורטבים למרקם אחיד ואפילו להכנה ביתית של מזון לתינוקות. אנחנו הכנו מחית ברוקולי לתינוק בן שלושה חודשים שאכל אותה בתאווה. ספר המתכונים כולל גם הוראות מפורטות להכנת סלט חצילים וחומוס.

 

ועכשיו למחיר. זול זה לא, 2,229 שקל יעלה לכם דגם זה, והוא כולל שנתיים אחריות לכל המכשיר ו-10 שנות אחריות למנוע. מעט יקר, אבל לטווח הארוך מדובר בהשקעה חכמה לבריאות המשפחה.




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
המיץ בסחיטה איטית שומר על תכונות הבריאות של הפרי או הירק
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים