שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    שתהיו גאים: עוגת קשת בענן

    לכבוד חגיגות הגאווה ביקשנו מזוג ירושלמיות ממסעדת "רינה ואליס" שילמדו אותנו להכין את העוגה הכי צבעונית בעולם - עוגת קשת בענן בצבעי הגאווה

     
    עוגת קשת בענן: גם אתם יכולים להכין כזאת (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    עוגת קשת בענן: גם אתם יכולים להכין כזאת(צילום: ירון ברנר)
     

    עוגת קשת בענן

    מצרכים:
    לבסיסים -

    2 כוסות סוכר

    200 גרם חמאה רכה

    5 ביצים

    3 כוסות קמח לבן מנופה

    1/2 מקל וניל או 2 כפיות תמצית וניל

    1 כפית אבקת אפיה

    קורט מלח

    צבעי מאכל בצבעים הבאים:

    סגול, כחול, ירוק, כתום, צהוב ואדום (עדיפות לצבע מסוג ג'ל או אבקה)

    18 כפיות חלב

    לקרם גבינת שמנת -

    מעט חמאה רכה לשימון התבניות

    1 חבילה גבינת שמנת

    3 כפות אבקת סוכר

    1/2מקל וניל

    קורט מלח

    1/2 כוס חלב

    רינת ואליס מויאל צובעות לנו את הקשת (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    רינת ואליס מויאל צובעות לנו את הקשת(צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אופן הכנה:

    1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מקציפים את החמאה והסוכר יחד כ-10 דקות או עד אשר התערובת תופחת ומבהירה.

    2. שוברים את הביצים בקערה נפרדת, וטורפים קלות. ממשיכים להקציף את החמאה ומוסיפים את הביצים לחמאה המוקצפת, תוך כדי הקצפה במהירות בינונית.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    3. מוסיפים גרגרים מחצי מקל וניל (או 2 כפיות תמצית וניל), קורט מלח וכפית אבקת אפייה, וממשיכים להקציף במהירות בינונית.

    4. אחרי שהתערובת הופכת אחידה והביצים נטמעות היטב בבלילה, מוסיפים את הקמח בשני שלבים, ומערבבים. בשלב זה אפשר לעבור לכף עץ ולערבב ידנית, או לוו גיטרה במערבל במהירות נמוכה.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    5. אחרי הוספת הקמח וערבוב התערובת מחלקים את המסה ל-6 קערות שוות.

    6. מערבבים את הצבעים: משתמשים ב-6 כוסות, אפשר ורצוי כוסות חד פעמיות. בכל כוס 2 כפיות חלב וצבע מאכל. מוסיפים צבע עד אשר החלב מקבל צבע עז מכל גוון. מוסיפים לכל קערה של בלילה כוס חלב צבועה, ומערבבים בכף עץ עד שכל המסה מקבלת את הצבע.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    7. משמנים בחמאה 6 תבניות אפייה חד פעמיות (אחת לכל צבע) ומקמחים קלות. מעבירים את הבלילה לתבניות האפייה, מישרים ואופים בתנור 15 דקות. בודקים עם קיסם אם העוגה מוכנה - אם קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש - העוגה מוכנה. יש להיזהר לא ליבש את העוגה בתנור.

    לאחר האפייה מקררים את העוגות ומחלצים אותן מהתבניות. מניחים כל שכבת עוגה על נייר אפייה נפרד, ומניחים בצד.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    8. להכנת קרם שמנת: מכניסים למיקסר את החמאה והגבינה ומתחילים להקציף עד איחוד מלא. מוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגה, ואת תמצית הוניל וקורט מלח. לקראת הסוף מוסיפים את החלב ומערבבים שוב עד איחוד מלא. שומרים במקרר. מכוסה ניילון נצמד.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    9. הרכבת העוגה: מומלץ מאוד ליישר את העוגות על מנת להקל על תהליך הרכבת העוגה ולמנוע גושים לא צפויים. מכל שכבת עוגה להוריד כסנטימטר מגובהה בעזרת סכין ארוכה. לישור הדפנות מומלץ להשתמש בצלחת שקטנה במעט מקוטר העוגה, ובעזרת סכין מיישרים את הדפנות.

    10. מרכיבים את העוגה על קרש שטוח ויבש או על מעמד יעודי להרכבת עוגות. בכל מקרה מומלץ מאוד להניח 4 ניירות אפיה בקצוות הקרש או המעמד, ועליהם להעמיד את שכבת העוגה הראשונה.

    11. מעל כל שכבה מורחים שכבה דקה כנייר של קרם השמנת, על מנת למנוע קרעים וחורים. לאחר מכן מעבים את הקרם לגובה של כסנטימטר, ומעמידים שכבה נוספת של עוגה, וחוזר חלילה - שכבה דקה לפני שכבה עבה.


     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    12. הסדר הוא כצבעי דגל הגאווה: תחילה סגול ואז כחול, ירוק, צהוב, כתום ומסיימים עם אדום.

    מורחים שכבה דקה ושקופה של קרם השמנת על כל דפנות העוגה, ומעבירים לקרור של 30 דקות עד שעה במקרר. אחרי שהעוגה מתייצבת אפשר לסיים את העיצוב והקישוט.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    13. מוציאים מהמקרר ומורחים שכבה נדיבה של הקרם, ומיישרים. מומלץ להשתמש בקלף עיצוב או בשפכטל. אפשר לקשט בסוכריות צבעוניות.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    14. שומרים את העוגה במקרר עד ההגשה. מומלץ תחת כיסוי ייעודי מפלסטיק או זכוכית.

     

    "רינה ואליס" היא מסעדתן של השפיות הירושלמיות רינת (24) ואליס (25) מויאל. את עוגת הגאווה צילמו השתיים במסעדה האיטלקית ״מל ומישל״ בתל אביב, של השף ניר ויימן. ״מל ומישל״ קרוייה גם היא על שם צמד נשים לסביות מניו זילנד, שויימן וזוגתו הכירו בטיול באוסטרליה.

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    מתכוננים לחג הגאווה: מתכון לעוגת קשת בענן
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים