שתף קטע נבחר

"רפורמת הקורנפלקס" נדחתה ב-4 חודשים

ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת אישרה את בקשת הדחייה של משרד הבריאות, שלא הספיק להסדיר את הבדיקות הנחוצות. מטרת הרפורמה: לסייע לייבואנים - ספקים ורשתות - לייבא לארץ ביתר קלות מזון יבש כדגני בוקר, עוגיות, אורז, חטיפים, ריבות ופסטה

"רפורמת הקורנפלקס", שתסייע ליבואנים להכניס ארצה מזון יבש בקלות ועקב כך אולי לגלגל את ההוזלה לכיסי הצרכנים, נדחתה ב-4 חודשים, כך אישרה היום (ב') ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת, בעקבות בקשת משרד הבריאות.

 

 

המשרד ביקש לדחות את יישום צו ההגנה על בריאות הציבור (מזון), שאושר במסגרת חוק ההסדרים, משום ששר הבריאות עדיין לא חתם על התקנות. המשרד לא הספיק להסדיר את בדיקות הייבוא במסגרת הרפורמה.

 

"במערכת הציבורית צריך לעמוד בזמנים כמו צבא"

מ"מ יו"ר הוועדה, ח"כ מאיר כהן (יש עתיד), התנגד לבקשת המשרד לדחות את היישום לזמן ממושך יותר - חצי שנה, באומרו כי על עובדי משרד הבריאות לעבוד שעות נוספות: "במערכת פרטית היו משנסים מותניים ועובדים יום ולילה כדי לעמוד בלוחות זמנים. גם במערכת הציבורית צריך לעמוד בזמנים כמו צבא. הסובל העיקרי הוא הציבור. אני חושש ממדרון תלול של בקשות להארכות, ואת זה לא נאפשר".

 

מנהל שירות המזון הארצי במשרד הבריאות, אלי גורדון, הסביר כי נעשים "מאמצים מאסיביים להשלמת הרפורמה", אך המשרד סובל בחוסר כוח אדם.

 

מנהל המחלקת הווטרינרית במשרד הבריאות, ד"ר ינון יוני, ציין כי המערכת הממוחשבת שנדרשה לרפורמה הוקמה לאחר מאמצים רבים, ותהליך מתן הפטורים ליבואנים כבר מתרחש דרכה. 

 

התאחדות התעשיינים ושופרסל תומכים בעיכוב

נציגי משרד האוצר, איגוד לשכות המסחר, התאחדות התעשיינים (שמרוויחים מעיכוב הרפורמה) ורשת שופרסל (שכבר מייבאת מותג פרטי ולכן כרגע מרוויחה מעיכוב הרפורמה) תמכו במהלך הדיון במתן הדחייה.

 

מדוברות הוועדה מסרו כי מנהל רישוי עסקים ברשת שופרסל, ד"ר רוני סורקיס, אמר בדיון: "כיום, המשק לא מרוויח מהרפורמה שום דבר. צריך לתת זמן להיערך לדברים כמו שצריך". מנהלת איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים, גליה שגיא אמרה: "טרם נקבעו תקנות לאחריות פלילית בחלק מהמקרים, וזה קריטי וצריך לזה זמן".

 

רפורמת הקורנפלקס אמורה לסייע לייבואנים לייבא ביתר קלות מזון יבש כדגני בוקר, עוגיות, אורז, חטיפים, ריבות ופסטה. בין היתר, במסגרת הרפורמה, יבואנים לא יצטרכו להציג מסמכי מקור מהיצרן והכנסת מזון לישראל תזורז. מטרתה להקל על יבואנים לייבא לארץ מותגים שהם אינם היבואנים הרשמיים שלהם.

 

האם הרפורמה תוריד מחירים לצרכן? ימים יגידו, שכן היבואנים לא תמיד מגלגלים הנחות שהם מקבלים מהמדינה - לצרכנים. כמו כן, היצרן הבינלאומי לא תמיד מעוניין בייבוא מקביל של מוצריו ועשוי לטרפד זאת. עקב כך, ייבוא מקביל מגיע לעתים קרובות ממלאי מוגבל וחד פעמי. לעתים יש גם בעיה בכשרות של ייבוא כזה, שכן לא כל מפעלי היצרן מוכשרים.

 

כבר היום נמכרים בארץ מותגים כמו פסטה ברילה וקולגייט, שמחירם ירד בעקבות ייבוא מקביל, אך הייבוא הזה לא סדיר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים