שתף קטע נבחר

כך תשמרו על עדשות המגע: 5 עצות

להקפיד על הוראות הניקיון וההרכבה, להסיר לפני שהולכים לישון או נכנסים לבריכה ולאחסן את עדשות המגע בטמפרטורה המתאימה. אופטומטריסטים מסבירים איך לשמור על עדשות המגע

בשיתוף לוכסוויז'ן

 

יותר מ-80% ממרכיבי עדשות המגע חושבים שהם מטפלים בעדשות שלהם כראוי. אולם מחקר חדש מוכיח, שרק כשני אחוזים אכן עושים זאת נכון. מדובר בנתון מדאיג שכן טיפול לא נכון בעדשות עלול להוביל לזיהומי ולנזק לעיניים. אז מה חשוב לעשות כדי לשמור גם על העדשות וגם על העיניים.

 

עוד כתבות בערוץ בריאות העין

  

1. היצמדו לזמני ההרכבה הנכונים לסוג העדשה שאתם מרכיבים

אנשים המרכיבים עדשות משתמשים בעדשות יומיות או בעדשות מגע דו שבועיות או חודשיות. אולם רבים מהם 'מושכים' את זמן השימוש בעדשות מעבר לתקופה המומלצת. פעולה המסכנת את בריאות העיניים מאחר שהעדשות כבר אינן תקינות ואף עלולות לגרום לנזק.

 

עדשות הן דרך בטוחה לתיקון ראייה רק כשהן מסופקות על ידי מרשם של אופטיקאי מוסמך. לכן, הרכבה נכונה של עדשות מגע חייבת להתחיל בבדיקה מקיפה של הראיה ובחינה של הרגלי החיים של כל מטופל על ידי גורם מקצועי, היכול לעזור לקבוע את סוג העדשה שתתאים לך בדיוק.

 

האופטומטריסט מערוף עאמר, מסביר כי ישנם שני סוגי עדשות – יומיות וחודשיות. העדשות היומיות נועדו להרכבה חד פעמית למשך יום אחד, ויש להסירן ולהשליכן לפח בסוף יום ההרכבה, וישנן עדשות דו-שבועיות או חודשיות שניתן להסירן בסוף היום ולחטא אותן כהלכה.

 

הבעיה כאן יכולה להיות שישנם אנשים המרכיבים עדשות דו-שבועיות ומושכים את זמן ההרכבה שלהן למשך חודש, דבר העלול לגרום לזיהומים ונזקים לעין.

 

על מנת לדאוג לעיניכם בצורה הטובה ביותר ולמנוע סיבוכים מסוכנים בעקבות שימוש לא נכון חשוב שתיצמדו לזמני השימוש המומלצים על ידי האופטומטריסט המוסמך. אם אתם לא בטוחים מהו השימוש הנכון עבורכם התייעצו עם המומחים לפני ובזמן השימוש.

 

לשמור על העדשות לפי ההוראות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לשמור על העדשות לפי ההוראות(צילום: shutterstock)

 

2. הקפידו על היגיינה בעת טיפול בעדשות המגע

עאמר מסביר כי לפני שמרכיבים או מסירים עדשות מגע, חשוב לשמור על היגיינת הידיים הבאות במגע עם העין. לכן חשוב לשטוף היטב את הידיים עם סבון ולייבש אותן לחלוטין בעזרת נייר או מגבת חדשה בלבד.

 

בנוסף, מומלץ לא להרכיב עדשות אם העיניים שלכם מגורות ואדומות, כואבות ונפוחות. במקרה שישנו אחד או כל הסימפטומים הללו מומלץ לפנות מיידית לרופא.

  

3. נקו את העדשות בתמיסה מתאימה

לאחר כל שימוש, חשוב לנקות, לשטוף ולחטא את העדשות שלכם בעזרת מוצרי חיטוי מתאימים. אל תשתמשו במי ברז או כל חומר אחר שאינו חומר המיועד בדיוק לשימושים אלו, אומר האופטומטריסט גבי אברהם.

 

ישנה חשיבות להשתמש בתמיסות לשמירה המתאימות לכל סוגי העדשות החודשיות בהתאמה נכונה. לדוגמא: יש עדשות העשויות מסיליקון הידרוג'ל וחשוב להתאים להן תמיסה ייחודית לעדשות אלו.

 

כמו כן צריך להקפיד להחליף נוזל שטיפה כל 90 יום. גם אם לא נגמר הבקבוק, יש להחליפו לאחר שלושה חודשים בבקבוק חדש.

 

אברהם מסביר כי ישנן אפשרויות רבות לניקוי וחיטוי עדשות המגע שלכם, כולן תלויות בסוג העדשות שאתם מרכיבים.

 

עדשות מגע יומיות לרוב לא דורשות טיפול מסובך כמו עדשות חודשיות.

 

אם העדשות שלכם אינן עדשות לשימוש יומיומי חד פעמי, יש לנקות אותן, לחטא אותן ולאפסן אותן בדרך נכונה לאחר כל שימוש. פתרונות שמירה על עדשות מגע מיוצרים על מנת להתאים לסוגי עדשות שונים. לכן התייעצו עם מומחה לגבי התכשירים המתאימים ספציפית לעדשות שלכם.

 

בנוסף עליכם לנקות את מיכל השמירה על העדשות שלכם לאחר כל שימוש. מדי שימוש יש להחליף את נוזל השמירה על העדשות שבמיכל. אין למחזר נוזל משומש או ישן ולא להוסיף נוזל חדש לנוזל משומש.

 

4. הרכיבו אותן בהתאם להוראות

יש להתחיל בבוקר לאחר הרכבת העדשות ולהסיר בערב לאחר הסרת העדשות. על מנת למנוע זיהום ולכלוך מיותר על העדשות ובתוך העין בגלל איפור יש לפני תחילת האיפור להרכיב את העדשות, אך הדבר החשוב ביותר כאמור לפני הכול הוא לשטוף את הידיים בצורה ההגיינית ביותר.

 

אל תמרחו אייליינר בחלק הפנימי של העפעף, אלא רק בחלקו החיצוני. החומר עלול לסתום את פתחי הדמעות המופרשות תמיד הנמצאים בקצה העפעפיים ולגרום ליובש בעיניים, ללכלך את העדשות בחומר שמנוני ואף להוביל לזיהום.

 

הימנעו ממוצרים אבקתיים כמו צלליות ופודרה ובחרו בצלליות ומייק-אפ על בסיס נוזלי על מנת למנוע חדירה של החומרים לעין. ולא מומלץ להשתמש בריסים מלאכותיים שעלולים לשרוט את העדשות.

 

בערב יש להסיר את העדשות לפני שמתחילים בהסרת האיפור.

 

5. אל תיכנסו עם העדשות למים

עונת הרחצה החלה, אבל אל תשכחו להסיר את העדשות לפני שאתם נכנסים לים או לבריכה. העדשות רגישות במיוחד למלח ולכלור הנמצאים במי הים והבריכה.

 

עאמר מסביר כי יש סכנה של זיהום עדשות המגע בחיידקים במי הבריכה, הסיכון להצמדות חיידקים לעדשות, רב יותר בעדשות שלא מתוחזקות היטב. חלבונים ושומנים שהופרשו מהעיניים וצמודים לעדשת המגע, מהווים בית גידול לחיידקים, מה שמגביר את הסיכון לדלקות.

 

במידה ובכל זאת החלטתם להשתמש בעדשות מגע בבריכה, יש לזכור גם שהמים בבריכות השחייה מכילים כלור וכימיקלים שונים שמצד אחד משמשים לחיטוי המים, אך מצד שני, חומרים אלו עלולים להיספג בעדשות ולגרום לגירוי המתבטא בתחושת אי נוחות וסנוור.

 

מי הים מכילים מזהמים רבים העלולים לגרום לדלקות עיניים. אך במידה ובכל זאת אתם מחליטים לשחות או לגלוש עם עדשות מגע, מומלץ להשתמש במשקפי שחייה צמודים היטב. ולאחר הפעילות יש לחטא את העדשות, או לזרוק אותן במידה ואתם משתמשים בעדשות חד פעמיות.

 

במי הים יש סיכוי רב יותר לאבד את העדשות, גם בגלל גלים פתאומיים, ובנוסף, כיוון שמי הים, היפוטונים, כלומר מכילים יותר מלחים מהדמעות, העדשות תהינה יותר חופשיות על העיניים בים. אך למרות זאת אנו נתקלים במעט מאוד מקרים של אובדן עדשות בים. המקרים שדיווחו על אובדן העדשות היו רק במקרים של גל פתאומי.

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הטיפול הנכון בעדשות מגע
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים