שתף קטע נבחר

חדש בצלחת: מסעדות חדשות בארץ

מי פתח מסעדה בחלל המסעדה של מאיר אדוני בקיסריה, איזו מסעדה מעניינת נפתחה ברחוב אחד העם בתל אביב ואיזה שף פתח מסעדה עם מחירים בגובה העיניים? מסעדות חדשות ברחבי הארץ

 

מריפוסה, קיסריה

מסעדה חדשה שהתמקמה בחלל של מסעדת "סזרינה" של מאיר אדוני, שנסגרה תוך 3 חודשים בלבד מיום פתיחה. במטבח שלושה טבחים, שלושתם יוצאי קבוצת "מסה": השף חביב משה, השף מאיר אלאלוף והשף יומי לוי.

"מריפוסה" - שלושה שפים בצלחת אחת (צילום: נופר בוגנים) (צילום: נופר בוגנים)
"מריפוסה" - שלושה שפים בצלחת אחת(צילום: נופר בוגנים)

"מריפוסה" והנוף ()
"מריפוסה" והנוף

מימין לשמאל: יומי לוי, חביב משה ומאיר אלאלוף: מסעדת "מריפוסה" (צילום: אלמוג גבאי) (צילום: אלמוג גבאי)
מימין לשמאל: יומי לוי, חביב משה ומאיר אלאלוף: מסעדת "מריפוסה"(צילום: אלמוג גבאי)
 

בין המנות בתפריט של "מריפוסה": סלט חסות פריכות עם גבינה כחולה; סשימי דג ים עם קינואה תפוחה; "ברולה" כבדי עוף עם ריבת תות עץ; ריזוטו פטריות פורצ'יני; מחבת פירות ים עם חלב קוקוס; ופרגית על גריל פחמים עם פפרדלה בציר בקר ועגבניות צלויות.

 

מועדון הגולף קיסריה, 04-6265000

  

Salva Vida

מסעדת פופ אפ של השף יובל פכלר שהתמקמה בחצר האינטימית של מלון בוטיק Brown TLV מביאה את הקונספט של "מסעדה בתנועה", שיזם פכלר לאחר התנסות באירוח ארוחות פופ אפ בחללים שונים. המלון הוא מושב הקיץ של המסעדה, בו היא תפעל עד ה-1 לאוקטובר. לאחר מכן היא צפויה להיסגר, ולהיפתח מחדש בלוקיישן חורף.

מסעדה חדשה במלון בראון בתל אביב (צילום: אנטולי מיכאלו ) (צילום: אנטולי מיכאלו )
מסעדה חדשה במלון בראון בתל אביב(צילום: אנטולי מיכאלו )
 

החלל הזה, אגב, היה אמור לארח את מסעדת "ארוחת ערב מהים" של השף יונתן רושפלד, מיזם שלא יצא בסופו של דבר לפועל.

 

פכלר, נולד בקליפורניה ועלה ארצה בגיל 16, והספיק לעבוד אצל כמה מהשפים המובילים בעולם, ביניהם גורדון רמזי. מאז ששב ארצה שימש במספר תפקידי מפתח במסעדת הרברט סמואל.

 

התפריט ב-Salva Vida משתנה על בסיס יומי ומציע מנות פתיחה ומנות עיקריות, כאשר לכל מנה הותאם יין, אותו ניתן להזמין בחצי כוס או בכוס שלמה (18-46 ש"ח). בין המנות שמרכיבות את התפריט, הנע על הקו הקולינרי שבין קליפורניה למזרח התיכון, אפשר למצוא ריזוטו (54 ש"ח), בורטה (38 ש"ח), רוסטביף (42 ש"ח), צלעות טלה (96 ש"ח) ומנות נוספות.

Salva Vida - תפריט משתנה (צילום: אנטולי מיכאלו ) (צילום: אנטולי מיכאלו )
Salva Vida - תפריט משתנה(צילום: אנטולי מיכאלו )

 

פכלר נצמד לשיטות הבישול הקלאסיות, ומשתמש בארבעה תבליני בסיס בלבד: מלח, פלפל, שמן זית וחומץ בלסמי, מתוך מחשבה להבליט את הטעמים של חומרי הגלם בהם הוא משתמש.

 

"המטבח הקטן מאפשר לי לראות מקרוב את הסועד, לגעת באוכל, להיות נוכח שם וליהנות מהגישה האישית, דבר שאינו קיים במטבחים הגדולים שבהם יצא לי לעבוד בעבר", אומר פכלר.

 

קלישר 25 מלון בראון, תל אביב, 03-7788996

  

מורל, חיפה

בלב העיר התחתית, בבניין מימי המנדט הבריטי נפתחה מסעדת טאפס בשם "מורל". את המסעדה הקים השף לירז קריספין, המוכר בין השאר כשף מסעדת "מטבח גלילי" במצפה אבירים וכשף מסעדת "קלודין". הפעם, בחר קריספין להגיש טאפסים ממטבחים מכל קצוות הגלובוס עם נגיעות פיוז'ן.

קסדיה במיני טאקו, "מורל" (צילום: יפית בשבקין) (צילום: יפית בשבקין)
קסדיה במיני טאקו, "מורל"(צילום: יפית בשבקין)

התפריט מחולק לאדמה, ים ויבשה ובו מנות כמו אנטרקוט בחרדל דיז'ון (58 ש"ח), קרפאצ'יו (28 ש"ח), נקניקיה סיציליאנית (32 ש"ח), קסדיה וטרטר טונה במיני טאקו (28 ש"ח), מיני המבורגר על לחמנית באן ועוד.

נקניקיה סיצילאנית ב"מורל" (צילום: יפית בשבקין) (צילום: יפית בשבקין)
נקניקיה סיצילאנית ב"מורל"(צילום: יפית בשבקין)
 

מדי יום מוגשות מנות ספיישל משתנות וגם למעלה מ- 70 סוגי יין מכל העולם הנפתחים לכוס במחיר של החל מ-19 ש"ח.

 

הנמל 33 חיפה, 04-8441404

 

Garrigue, תל אביב

בחלל אינטימי וחמים התמקמה מסעדת Garrigue (גריג, חורש ים תיכוני), השייכת לשף עידו פיינר, שעבד בעבר כסו שף במסעדת "מול ים" שנסגרה, ולייבואן היין אורי כפתורי, דמות מוכרת בקרב קהילת היין בארץ.

שף עידו פיינר - מ"מול ים" ל"גריג" (צילום: חיים יוסף) (צילום: חיים יוסף)
שף עידו פיינר - מ"מול ים" ל"גריג"(צילום: חיים יוסף)

תפריט אישי מוקפד, "גריג" (צילום: חיים יוסף) (צילום: חיים יוסף)
תפריט אישי מוקפד, "גריג"(צילום: חיים יוסף)

המקום נפתח לפני כחודש, אך בעיות לוגיסטיות אילצו את השניים לסגור את המסעדה למשך שבועיים, ולפני כשבוע היא נפתחה שוב.

 (צילום: חיים יוסף) (צילום: חיים יוסף)
(צילום: חיים יוסף)

אורי כפתורי (מימין) והשף עידו פיינר (צילום: חיים יוסף) (צילום: חיים יוסף)
אורי כפתורי (מימין) והשף עידו פיינר(צילום: חיים יוסף)

במקום תפריט מוקפד ומקורי של פיינר, המביא לידי ביטוי את יכולותיו הקולינריות בצלחות מסוגננות היטב.

 

אחד העם 15, 03-9030677

 

fifi's, תל אביב

בית אוכל אסייתי עם 4 מקומות ישיבה בלבד, שנפתח בשוק לוינסקי. המקום שייך ליפעת תבואה פודי'ס חובבת אוכל ובישול. התפריט במקום אמנם נראה פשוט, אך הושקעה בו מחשבה רבה, תוך שימוש בטכניקות בישול מהמזרח, התופסות את מרכז הבמה.

 

בתפריט מנות כמו טום יאם ומרק בקר טאיוואני (10 ש"ח); סלט אבטיח כבוש עם אטריות שעועית (32 ש"ח); לחמניה עם קדאיף בקר וחמוצים אסייתיים (37 ש"ח), המגיעה גם בגרסה צמחונית; וקינוח תאילנדי מסורתי - כדור פנקייק מבחוץ פודינג עם תוספות - מבפנים.

 

זבולון 5 תל אביב, 03-6476363

 

קפה יעל, תל אביב

את "קפה יעל" פתחה פודי'ס בשם אושרת יקותיאל, מתוך רצון שיהיה באזור המגורים שלה בית קפה שכונתי שגם היא תוכל לשבת בו. הכול קרה תוך שבועיים: יקותיאל לקחה חלל של מכולת שנסגרה, עיצבה אותו בעצמה וכך גם את התפריט שהורכב בהשראת דברים שהיא אוהבת לבשל.

 (צילום: אושרת יקותיאל) (צילום: אושרת יקותיאל)
(צילום: אושרת יקותיאל)

"קפה יעל" - שכונתי חדש בתל אביב (צילום: אושרת יקותיאל) (צילום: אושרת יקותיאל)
"קפה יעל" - שכונתי חדש בתל אביב(צילום: אושרת יקותיאל)
 

במקום הקטן והשכונתי הזה שקרוי על שם אמה של יקותיאל, ניתן להזמין ארוחות בוקר, כריכים מעניינים כמו כריך סלט ביצים (עם חמאה במקום מיונז), עם שינקן או עם סלמון קרם פרש וחזרת (18-38 ש"ח); עוגות שאופה אושיית אוכל אחרת -  דנה מלמד; סלטים צבעוניים שמשתנים מדי יום ומוגשים עם לחם (35-38 ש"ח); לימונדה ותה הקר שמכינים במקום; וגם מאפים וקרטיבים של "פאלטאס". בעתיד הקרוב תהיה גם אפשרות לקחת טייק אווי.

 

צייטלין 18, תל אביב, 054-4370546

 

השדרה פאן פוד, תל אביב

בלוקיישן שלפני יותר מעשור עשה מהפך בעולם המסעדנות ומכר מנות פסטה ב-25 ש"ח, פתח לאחרונה השף ניצן רז ("סושי סמבה") יחד עם השף אלדד ששון מסעדה חדשה בשם "השדרה פאן פוד".

שף ניצן רז (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
שף ניצן רז(צילום: נועם פריסמן)

ניתן רז (מימין) ואלדד ששון (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
ניתן רז (מימין) ואלדד ששון(צילום: נועם פריסמן)
 

הקונספט שאפיין את המקום עדיין נשמר - אומנם כבר לא מנות ב-25 ש"ח אבל כן תפריט במחירים נגישים, כולל קוקטיילים, המוגשים בכוסות שקופות במחיר של 35 ש"ח. בין המנות בתפריט יש סינייה טלה עם טחינה (54 ש"ח); אסאדו עם פירה (79 ש"ח); וספגטי שרימפס בוטב קארי יפני.

מחירים נגישים - "השדרה פאן פוד" (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
מחירים נגישים - "השדרה פאן פוד"(צילום: נועם פריסמן)

אפשר להזמין גם שלוש מנות פתיחה קטנות במחיר 39 ש"ח לשלישייה.

 

שדרות בן גוריון 34 תל אביב, 03-5272116

 

דומיניק קיטשן בר

בר-מסעדה הממוקם במתחם הבורסה ברמת גן, המציע תפריט כשר. בתפריט תמצאו מנות דגים ובשר לצד סלט ומנות צמחוניות. בין המנות יש כרובית קריספי עם צנוברים וחמוציות; דלעת צרובה עם טחינה אסייתית; כריך עוף מרגז עם בצל מוחמץ; ברוסקטת חצילים מעושנים עם סלט עשבי תיבול; ברוסקטה סינטה כבושה עם עגבניות לחות וארטישוק ירושלמי; ניוקי פטריות; ריזוטו אנטריקוט עם שעועית ירוקה; קונפי ברווז עם גזרים צבעוניים; טורטייה קראנץ', פילה לברק עם קוסקוס; ומעורב פיקנטי עם טחינת עמבה.


מסעדה כשרה עם בר - "דומיניק קיטשן" ()
מסעדה כשרה עם בר - "דומיניק קיטשן"
 

במקום יש גם חדר פרטי המיועד ל-30 סועדים.

 

החילזון 5 רמת גן, 03-6774494

 

Dream Nemo, קריית ביאליק

מסעדת פירות הים והסושי בר החיפאית פתחה סניף חדש בקריות עם תפריט מצומצם לישיבה במקום ותפריט טייק אווי. יש גם משלוחים, מינימום הזמנה 60 ש"ח (10 ש"ח דמי משלוח).

 

ירושלים 1 קרית ביאליק, 04-8555471

 

בקרוב: מסעדת "שיין אנד שארפ" הופכת למסעדת בשר כשרה

בתחילת חודש יולי תיפתח מחדש מסעדת "שיין אנד שארפ" בשם חדש - "Meat Kitchen". המסעדה תעבור מהפך שלם שכולל החלפת התפריט והפיכתה לכשרה. למטבח לוהקו שני שפים צעירים ששמם עדיין לא נחשף. 

בקרוב ב"שיין אנד שארפ" - מסעדת בשר כשרה (צילום: דרור כץ) (צילום: דרור כץ)
בקרוב ב"שיין אנד שארפ" - מסעדת בשר כשרה(צילום: דרור כץ)

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נופר בוגנים
חדש בקיסריה: מסעדת "מריפוסה"
צילום: נופר בוגנים
מומלצים