20 מסעדות הבשר שחייבים להכיר
באיזו מסעדה תמצאו נתח בשר במשקל 3 ק"ג, איפה מגישים פילה על העצם ומה הקטע של מסעדת אלבמה בנתניה? מסעדות הבשר שכל קרניבור חייב לבקר בהן
מיטשוס
מסעדת הבשר הוותיקה של רמת הגולן ששייכת למגדלי הבקר המקומיים.
מנת הדגל: פריים ריב 500 גרם (183 ש"ח) ופורטר האוס.
האם הבשר מיושן במקום: כן.
משקל הנתח הגדול ביותר שניתן להזמין במקום: מיטשוס ופיקנייה במשקל 1.5 ק"ג.
מה חדש: סניף חדש בצומת דה אליעזר אשר נפתח בחודש מרץ האחרון ובו קצביה כמו בסניף שבקצרין.
רחוב 12 קצרין, 04-6963334
כשרות: אין
הבוקרים
מסעדה שהוקמה בשנת 1989 על ידי הבוקרים של קיבוץ מרום גולן.
מנת הדגל: אסאדו (88 ש"ח).
האם הבשר מיושן במקום: כן, בחדר יישון ייעודי.
משקל הנתח הגדול ביותר שניתן להזמין במקום: אנטרקוט במשקל 1 ק"ג.
חדש במקום: מנת ספריבס בקר מעושן - צלע בקר מעושנת, דלעת צלויה בסילאן, צ'יפס סלק ורוטב מייפל.
מרום גולן, 04-6960206
כשרות: יש
טיביס
מסעדת הבשר של השף חיים טיבי ושותפו רועי כהן, השוכנת במבנה כפרי בחוות ורד הגליל, בסמוך לחוות הסוסים המפורסמת. במרכז המסעדה האלגנטית הזו אח לימי החורף הקרירים ובחדר היין מבחר ענק של יינות מהגליל.
מנת הדגל: פורטרהאוס המבטיח חוויה של שני עולמות: בשר פילה רך ונימוח מצד אחד, סינטה בשרנית ועסיסית מצד שני ובאמצע עצם עם ארומה וטעמי צלייה (154 ש"ח).
האם הבשר מיושן במקום: כן.
משקל הנתח הגדול ביותר שניתן להזמין במקום: כל נתח בשר ניתן להזמין עד משקל מקסימלי של 1.2 ק"ג.
חדש במקום: מנת ספיישל של טורטליני מוח טלה בסלסה של עגבניות וכוסברה.
ורד הגליל, 04-6330885
כשרות: אין
מושבוץ
מסעדת בשר שתחגוג בשנה הבאה עשור להקמתה.
מנת הדגל: פורטר האוס 500 גרם - 159 ש"ח
האם הבשר מיושן במקום: כן בשיטת יישון יבש על העצם.
משקל הנתח הגדול ביותר שניתן להזמין במקום: מחבת קצבים זוגית עם אנטריקוט קבב עגל טלה, פרגית, נקניקיות צ'וריסו ומרגז המיוצרות במקום במשקל של 1 ק"ג 259 ש"ח.
חדש במקום: קצביה שבה ניתן לרכוש הביתה את הבשרים בהם משתמשים במסעדה.
מושב רמות, 04-6795095
כשרות: אין
מרינדו
מסעדה שהינה חלק ממתחם מרינדו הכולל קצביה, חנות ומסעדה.
מנת הדגל: מחבת לוהטת של כמה סוגי נתחי בשר טרי בליווי רוטב צ'ימיצ'ורי.
האם הבשר מיושן במקום: כן.
מהו הנתח הגדול ביותר שניתן להזמין: דאבל פורטר האוס במשקל 1.2 ק"ג (שילוב של סינטה ופילה).
עין גב, 04-6658555
כשרות: אין
דוריס קצבים
בר-מסעדה ואטליז המוקדשים לבשר נטו.
מנת הדגל: פורטר האוס 650 גר' ומעלה (החל מ-229 ש"ח)
האם הבשר מיושן במקום: כן, בתלייה.
משקל הנתח הגדול ביותר שניתן להזמין במקום: מנת "הדואט של דוריס" היא מנה שיכולה להגיע לעד 3 ק"ג, והיא גם המנה שממחישה הכי טוב את איכות המסעדה ובה בשרים מעושנים, סטייקים ונקניקיות תוצרת המקום. החל מ- 270 ש"ח.
מה חדש: בסניף המסעדה שבזיכרון יעקב הוקם לפני 5 חודשים מתחם אוכל חדש שכולל שרקוטרי ורוטסרי שבהם ניתן להזמין גם בשרים מעושנים וגם נקניקיות בייצור עצמי.
דרך רמת הנדיב, זיכרון יעקב, 04-6397030; כביש ראשי 1 מתחם תחנת הדלק, ראש פינה, 04-6801313
כשרות: אין
לימוזין
מסעדה עם עדר משלה, שהפכה למוסד הבשר של הצפון. הבשר המוגש במסעדה הוא בשר ישראלי בלבד, ורובו מהעדר של המסעדה.
מנת הדגל: על פי אחד מבעלי המסעדה רמי גינת "כל נתח הוא טוב, השאלה היא מה עושים איתו". המנה הכי פופולארית (וסודית) במסעדה היא ספיישל "לימוזינקאט" שמורכב מ-4 נתחים: שייטל, פיקניה, פילה ושפיץ המגיעים יחד למשקל של 1.2 ק"ג (280 ש"ח למנה זוגית).
האם הבשר מיושן במקום: כן, הבשר מיושן באוויר הפתוח וכל נתח נטעם בסיום העישון.
חדש במקום: בימים אלו עוברת לימוזין תהליך של מיתוג מחדש ובעוד כשנה עומד להיפתח היכל הבשר של לימוזין בתוך מבנה בן 5 קומות, שנמצא כעת בשלבי בניה מתקדמים. במבנה הזה תרוכז כל הפעילות של לימוזין; קומה אחת תוקדש לקצביה, קומה אחת להמבורגריית "סלון", אחת למתחם בר עם מנות בר מיוחדות של לימוזין וקומה למסעדת לימוזין החדשה.
חורש האלונים 1 אזור תעשיה רמת ישי, 04-9533173
כשרות: אין
סינטה בר
היכל הבשר החיפאי, שהתחיל את דרכו בתור המבורגריה והתפתח למסעדה של ממש.
מנת הדגל: ביפבורגר ( 68 ש"ח) עם תוספת לבחירה וגם פילה בקר על קרם שורשים ברוטב יין וציר בקר (132ש"ח).
האם הבשר מיושן במקום: כן
משקל הנתח הגדול ביותר שניתן להזמין במקום: ניו יורק סטייק במשקל 550 גרם (32 ש"ח ל-100 גרם).
חדש במקום: תפריט קיץ שמושק בימים אלה, ובו מנות מיוחדות לכבוד הקיץ.
שדרות מוריה 127, חיפה, 04-8341170
כשרות: אין
אלבמה
המעשנה ששינתה את כל מה שחשבנו שאנחנו יודעים על מסעדות בשר: בשביל להזמין שולחן שם צריך להתקשר שבועיים-שלושה מראש, ואת היין מביאים מהבית. בלי פלצנות, בלי יומרות ועם הרבה אופי, ואולי זה מה שהפך את המקום לדיבור החם בקרב מביני עניין.
מנת הדגל: ארוחת טעימות שמחירה נע בין 130-170 ש"ח, כאשר במחיר 170 ש"ח מקבלים טעימה מכל סוגי הבשר שמגישים במקום.
האם הבשר מיושן במקום: כן.
משקל הנתח הגדול ביותר שניתן להזמין במקום: נתחים משותפים שמוגשים למרכז השולחן כמו כתף טלה במשקל 4 ק"ג ואסאדו במשקל 1.5 ק"ג. משקל מנה אישית הכי גדולה 300 גרם.
דוד פנקס 47, נתניה 054-4557287
כשרות: אין
המעשנה
מיזם אישי של זיו רודר שהפעיל במשך כמה שנים מעשנת בשר ניידת וערך ערבי פופ אפ וסעודות לקרניבורים. מדובר על מסעדה שנבנתה כולה במו ידיו (יחד עם אביו), בה המטבח מבוסס על טהרת הכלים הפרימיטיביים בלבד וללא שימוש בגז או בתנורים.
המסעדה מציעה ארוחות במסלולים מובנים תוך התמקדות בחוויית האירוח. תמורת 150 ש"ח תוכלו לטעום 5 נתחים ובתמורה ל- 250 ש"ח תקבלו ארוחה שתכלול 6 נתחים שונים ושתיה חופשית (כולל יינות ישראלים ובירות בוטיק ישראליות).
מנת הדגל: חזה אווז ברוטב תותי עץ ויין אדום
האם הבשר מיושן במקום: כן
משקל הנתח הגדול ביותר שניתן להזמין במקום: ישנה אפשרות להזמין נתח של שוק טלה או סינטה שלמה במשקל 2-5 ק"ג שיוגש למרכז השולחן (מתאים עבור 4-6 סועדים).
חדש במקום: ערק בכ-20 טעמים שונים שמיוצר במקום כמו חרובים, תאנים, קפה, קוקוס, תותים מנגו ועוד.
נתיב הזית 88 ינוב, 09-8945118
כשרות: אין
פונדק דה לוקס
מקום שהביא את ארה"ב לשוק הפשפשים בו חוויית הסעודה מתבססת על נתחי בשר כמו ספייריבס, אונטריב, אנטרקוט, נקניקיות בוטיק ועוד, העוברים תהליך עישון ארטיזנלי. תהליך ההכנה של הנתחים מתבסס על מסורת הברביקיו האמריקנית וכוללת צלייה ועישון לאורך זמן בחום נמוך. בתהליך זה הבשר עובר מספר שלבים של השריה, תיבול יבש או רטוב, שהייה במעשנה עם מגוון סוגי עץ טבעי לעישון, ולבסוף צלייה ארוכה, כל אלו על פי שיטת הבישול המסורתית.
מנת הדגל: מנת קומבו אדום - מנה זוגית המכילה אסאדו, אונטריב ופיקנייה, המנה מוגשת עם לחם תירס וארבע תוספות לבחירה (קרעי תפוחי אדמה, סלט קולסלואו, סלק בתחמיץ, קלח תירס בברבן וצ'ילי ועוד) 192 ש"ח.
האם הבשר מיושן במקום: כן.
משקל הנתח הגדול ביותר שניתן להזמין במקום: נתחי בספיישל מתחלפים און דה בון ספריבס 600 גרם.
חדש במקום: ערבי Prime Cuts בימי שני החל מ- 19:00 במהלכם על פי מסורת הסטייקהאוס האמריקנית, מוגשים נתחים במשקלים גדולים במיוחד, המיועדים לזוגות וקבוצות קטנות. נתחים לדוגמה: אסאדו בקר 34 ש"ח ל-100 גרם , שדרת ספריבס שלמה 39 ש"ח ל-100 גרם, אוסבוקו לבן 19 ש"ח ל-100 גרם, פורק צ'ופ לבן (סינטה על שתי עצמות) 29 ש"ח ל-100 גרם פריים ריב על עצם 45 ש"ח ל-100 גרם, אוסבוקו טלה 32 ש"ח ל-100 גרם. כל אלו מגיעים עם תוספות לבחירה דוגמת ג'ק צ'יז ,קרעי תפו"א, קולסלאו, או פירה מח עצם.
עולי ציון 7, שוק הפשפשים, יפו, 03-5233186
כשרות: אין
הדסון
היכל הבשר של צפון תל אביב המציע מנות בשר השואפות את ההשראה ממסעדות הבשר בארה״ב. השילוב המוצלח בי השף מתן אברהמס לבין הקצב שלו - מולידים מוצר מנצח.
מנת הדגל: ניו יורק סטיייק - סינטה עם עצם (28 ש"ח ל-100 גר׳) וסינטה של פרה מבכירה (פרה צעירה שעברה המלטה אחת) במשקל 400-650 גרם.
האם הבשר מיושן במקום: כן, במחלקת הקצבייה המרשימה של המקום.
משקל הנתח הגדול ביותר שניתן להזמין במקום: פורטר האוס 2 ק"ג או פריים ריב 2 ק"ג - בהזמנה מראש בלבד.
הברזל 27, רמת החייל תל אביב, 03-6444733
כשרות: אין
מקום של בשר
אחת ממסעדות הבשר הטובות בארץ, השוכנת בנווה צדק. במקום של בשר לא מתיפייפים ולא מצטנעים, המסעדה מציע לסועד תפריט מהודק המבוסס ברובו על מנות בשר.
מנת הדגל: פורטר האוטס (36 ש"ח ל-100 גרם).
האם הבשר מיושן במקום: כן.
משקל הנתח הגדול ביותר שניתן להזמין במקום: אנטריקוט צלוי במשקל 1.3- 1.4 ק"ג.
חדש במקום: מנה של פילה על העצם.
שבזי 64 נווה צדק תל אביב, 03-5104020
כשרות: אין
מיט בר
מוסד בשרים תל אביבי הפועל מאז 1994, כשלכיכר רבין עוד קראו כיכר מלכי ישראל. בשנת 2008 נפתח סניף נוסף (והיחיד עד כה) בהרצליה פיתוח.
מנת הדגל: פורטר האוס של קילו המתאים ל-2 סועדים (42 ש"ח ל-100 גרם).
האם הבשר מיושן במקום: כן.
משקל הנתח הגדול ביותר שניתן להזמין במקום: 1-1.3 ק"ג בהזמנה מראש.
חדש במקום: "מיט בר בורגר"׳ שנפתח לפני כחצי שנה בשרונה מרקט - מקום שכולו מוקדש להמבורגר המפורסם של מיט בר.
שדרות ח"ן 52 תל אביב, 03-6956276; הסדנאות 4 הרצליה, 09-9568844
כשרות: אין
חוות צוק
זוהי מסעדה שבה מיישמים הלכה למעשה את תורת ה- Farm to Table, כי חלק ניכר מהפרודוקטים מגיעים למסעדה מחוות צוק שבעמק האלה.
במקום פועלת במסעדה מעדנייה-קצביה המאפשרת ארוחת Free Style שבה השף, אסף שנער, בוחר את המנות ואת סדרן עבור הסועדים החפצים בכך או לחלופין הסועדים מוזמנים לבחור את נתחי הבשר המועדף מהקצביה, אותם יכינו עבורם במטבח המסעדה על פי בקשתם.
מנת הדגל: אנטרקוט על עצם, שמיושן 50-60 יום גם צלעות טלה מהחווה בגריל עם ירקות צלויים או עם פולנטה רכה.
האם הבשר מיושן במקום: כן.
משקל הנתח הגדול ביותר שניתן להזמין במקום: ניתן להזמין כל נתח שרוצים, שכן הכל נחתך במקום (גם אם רוצים פורטרהאוס במשקל 3 ק"ג אין זו בעיה כלל וכלל).
חדש במקום: מנת ספיישל - אסאדו של שרשרת פילה בקר עם פולנטת תירס טרי מהחווה וגבינה.
פרטים: משה פרלוק 5 רמת אביב החדשה תל אביב 077-5155905
כשרות: אין
NG
מסעדה הפועלת משנת 2003 ומתמחה בזני בשר מובחרים, ובנתחי בשר גדולים במיוחד. המלצרים במקום מסוגלים לספר לכל לקוח מאיזה זן הבקר, מאיזו חווה הוא הגיע וכמה זמן התיישן הסטייק שהוא מזמין.
מנת הדגל: סטייק פורטרהאוס במשקל של 1-1.5 ק"ג (42 ש"ח ל-100 גר') מפרה מזן שרולה, או מפרה מזן הולשטיין ומיושן בשיטת יישון יבש במשך 28-45 יום.
האם הבשר מיושן במקום: כן, בחדר יישון מיוחד, מעל 50 יום.
משקל הנתח הגדול ביותר שניתן להזמין במקום: פריים ריב אנטרקוט על עצם עד 5 ק"ג.
חדש במקום: המסעדה היא מהמובילות את המגמה הקולינרית farm to table בישראל ופעם בשבוע מתקיימת במקום ארוחה המוקדשת לפרה מזן שניזון מעשבים/ בלוטי יער/ ירקות.
בימים אלו משיקים במקום תפריט המבורגר מושחת, אף הוא farm to table - בורגר & כבד אווז ושבבי קקאו ולרונה, בורגר & אננס בגלייז וויסקי, בייקון מייפל וגבינת גרוייר ועוד. המסעדה היא אחת החלוצות בהגשת בשר "חי בריא".
אחד העם 6 נווה צדק תל אביב, 03-5167888
כשרות: אין
M25
מסעדת אינדי שבה מגישים את הבשר המובחר מקצביית הבוטיק מיטמרקט של השף ירון קסטנבוים והעו"ד יניב בר נור, הממוקמת במרחק 25 מטרים בדיוק מהקצבייה.מנת הדגל: שווארמה מעושנים (58 ש"ח) ועראיייס (48 ש"ח).
האם הבשר מיושן במקום: כן, בקשו סיור במקררים.
משקל הנתח הגדול ביותר שניתן להזמין במקום: עד 3 ק"ג.
חדש במקום: פיתוח חדש לשיטת העישון של חלקי פנים כמו הלב או המוח ואימוץ הגישה הקולינארית הקוראת לניצול של כל חלקי הפרה עד תום. בימי שלישי מגישים במקום מגש מעושנים שמורכב מ-50% חלקי פנים מעושנים ו-50% בקר וטלה, המעושנים אף הם.
פרטים: סמטת הכרמל 30 תל אביב, 052-6963632
כשרות: אין
צפו בשף ירון קסטנבוים ממסעדת הבשר M25 מכין סטייק עסיסי:
מו ומו
מוסד בשר ותיק שהתחיל בשנת 1981 בתור אטליז, אליו הצטרפה לפני 14 שנים גם מסעדה המגישה את אותו הבשר המובחר. המקום מנוהל כיום על ידי הדור השני, הבן תמיר לוי.
מנת הדגל: סינטה ואנטריקוט של פרות שמנות.
האם הבשר מיושן במקום: כן, בשיטת "יישון על העצם" שהוא יישון יבש ללא שימוש בוואקום.
משקל הנתח הגדול ביותר שניתן להזמין במקום: אנטריקוט או סינטה על העצם בין 600 גר' ל-1 ק"ג (42 ש"ח ל-100 גר').
מה חדש במקום: החל מחודש אוגוסט הקרוב מתכננים להציע במסעדה באופן קבוע את הבשר של "חיי בריא".
פרטים: הרצל 177 רחובות, 08-9462690
כשרות: אין
קאזה דו ברזיל
מסעדת בשר שחגגה לא מזמן 14 שנות פעילות היא מסעדת גריל ברזילאית עם תפריט השיפוד הרץ או בשמו הפורטוגזית "אשפטו קוהידו". מנת הבסיס של השיפוד הרץ כוללת 11 סוגים של נתחי בשר הנפרסים על ידי ה"פסאדורים" היישר מהשיפוד אל הצלחת, כמה שרוצים. בנוסף לבשר יש בתפריט גם סלטים, מנות צמחוניות ומנות ילדים.
מנת הדגל: ארוחת צ'ורוסקריה המוגשת בשיטת ההגשה המסורתית ובה מקבל הסועד 11 סוגי בשר בטקסטורות שונות (178 ש"ח). ישנה גם אפשרות לקבל ארוחת צ'ורוסקריה פרימיום שכוללת 14 סוגי בשר ביניהם תוספת של פילה בקר, צלעות כבש וחזה מולארד (בתוספת של 78 ש"ח).
האם הבשר מיושן במקום: כן.
משקל הנתח הגדול ביותר שניתן להזמין במקום: סטייק אנטריקוט עם עצם במשקל של עד
ק"ג.
חדש במקום: בימים אלו החלו להגיש במקום מנה חדשה בשם קובה ביף (280 ש"ח), סוג הבשר הנדיר ביותר שמגיע מפרות הגדלות בתנאים מבודדים ואופטימליים עם תזונה מבוקרת. בימים אלו, לכבוד היורו, ניתן ליהנות מנתח קובה ביף במשקל 400 גר' במחיר הכרות של 200 ש"ח.
חטיבת גולני 3, אילת (צמוד למלון נובה) 08-6323032
כשרות: אין
ראנץ' האוס
מסעדת בשרים יוקרתית, ותיקה וכשרה בסגנון אמריקאי.
מנת הדגל: פילה בקר 300 גר' ( 149 ש"ח) ומנת דואט שכוללת 250 גר' פילה עם 400 גר' צלעות טלה (350 ש"ח).
האם הבשר מיושן במקום: לא.
משקל הנתח הגדול ביותר שניתן להזמין במקום: 1.7 ק"ג של אנטריקוט על העצם.
חדש במקום: בימים אלו המסעדה עוברת מהפך שכולל החלפת שף, החזרת מנות הדגל המוכרות של המסעדה ובניית תפריט חדש.
מלון רויאל ביץ׳ החוף הצפוני אילת, 08-6368989
כשרות: יש