שתף קטע נבחר

נופש בחוף הים השחור: ביקור בוורנה ובורגס

פינוקי הכל כלול, אטרקציות ופעילויות מים, אופני ים וגם מוסדות תרבות וארכיאולוגיה, לצד טיולים בחיק הטבע: העיירות ורנה ובורגס הופכות בעונת הקיץ למגרש המשחקים של בולגריה - ולכם כדאי לבקר בהן

בשיתוף קשרי תעופה

 

קו חוף חולי וארוך חובק את הים השחור שלמרגלות בולגריה, והופך בעונת הקיץ למגרש המשחקים של המדינה. אם בשאר העונות אתם מבקרים בארץ היפהפייה הזו בזכות השטחים הפראיים שמאפיינים אותה, רכסי ההרים המיוערים אשר מנוקדים בכפרים נידחים ובמנזרים קסומים והערים המודרניות והתוססות - בחודשים החמים של השנה אתם צריכים לבדוק את החופים המקסימים שלה, או ליתר דיוק את עיירות הנופש ורנה ובורגס.

 

מה לא תמצאו בשתי העיירות הכיפיות האלה: אופני ים מלהיבים, שמשיות עליזות ומצלות, פינוקי הכל כלול, מגוון אטרקציות ופעילוית מים. לא פלא שאתרי הנופש הגדולים, שנבנו כאן במיוחד עבורכם, מאיימים באופן רציני על אתרי הנופש של ספרד ויוון, ומושכים אליהם תיירים מכל רחבי העולם - וכמובן גם את הבולגרים עצמם.

חוף חולות הזהב. בשיא הקיץ צריך להגיע מוקדם בשביל לתפוס מקום (צילום באדיבות קשרי תעופה) (צילום באדיבות קשרי תעופה)
חוף חולות הזהב. בשיא הקיץ צריך להגיע מוקדם בשביל לתפוס מקום(צילום באדיבות קשרי תעופה)

 

עיר נמל ונופש - הכירו את ורנה

ורנה היא העיר השלישית בגודלה במדינה. זוהי עיר נמל קוסמופוליטית עם היסטוריה מרשימה, אבל מודרנית, שמציעה אתרי נופש על חוף הים השחור, פארק ענק ונינוח עם חוף ארוך שכיף לטייל ולהירגע בו, וגם מרכז עירוני עם מרחצאות רומיים, הגדולים ביותר בבולגריה. אבל לא חייבים רק נופש של "בטן-גב" - בעיר ורנה תוכלו לבלות בחיק הטבע, לבקר בכנסיות עתיקות וליהנות מתרבות עשירה.

 

>> רוצים לראות את שני חזן מבלה בורנה ובורגס?

 

אטרקציות שמחכות לכם בטבע:

פארק פרימורסקי (Primorski) נחשב לפארק הגדול מסוגו באירופה. הפארק, שהוקם ב-1878, הוא שטח ירוק ענק ואטרקטיבי המשתרע על כ-8 ק"מ ומשקיף על הים. תמיד יש משהו שקורה בו, ולא סתם הוא מושך אליו מטיילים רבים. אחד המראות שמאפיינים אותו הוא גברות מבוגרות שבוחרות לשבת כאן ולסרוג מיני תחרה שונים בקיץ.

הגלגל הענק בורנה. לילדים לא יהיה משעמם ביעד הזה (צילום באדיבות קשרי תעופה) (צילום באדיבות קשרי תעופה)
הגלגל הענק בורנה. לילדים לא יהיה משעמם ביעד הזה(צילום באדיבות קשרי תעופה)

הפארק כולל 3 אטרקציות עיקריות:

  • אקווריום מלא בדגים שוכני המעמקים בים השחור ממוקם במבנה עתיק צבוע תכלת בסגנון הארט דקו.
  • גן חיות קטן (Zoopark) שוכן באזור הצפוני של הפארק וחיים בו בין השאר קופים, גמלים, קנגורו וברבורים שחורים.
  • טראריום (Terrarium Varna) מעניין נמצא כ-200 מטרים צפונה מגן החיות ובו אוסף של זוחלים מפחידים כולל נחשים, עכבישים ועקרבים.

 

אפשר גם לצבור חוויות בכנסייה:

כנסיית המלאך או סנט מיכאל (Archangel) נוסדה ב-1865 ומבחינה היסטורית נחשבת למקום הראשון שבו החלו הבולגרים לקבל שירותי דת. המבנה הכיל גם את בית הספר הראשון בעיר. זו כנסייה קטנה עם כמה סמלי עץ משובחים. כתובת: ul 27 Yuli.

 

הכנסייה הארמנית האפוסטולית או סנט סארקיס (St Sarkis) היא כנסייה אלגנטית שנבנתה ב-1842 וכוללת תקרת עץ עגולה ואוסף נהדר של אייקונים נאיביים. בדרך כלל היא סגורה, אבל אם האפוטרופוס נמצא באזור הוא ישמח לפתוח אותה עבורכם. כתובת: ul Han Asparuh 15.

הקתדרלה הגדולה בורנה. 10 דקות נסיעה מהמלונות ואתם מטיילים בסיטי סנטר (צילום באדיבות קשרי תעופה) (צילום באדיבות קשרי תעופה)
הקתדרלה הגדולה בורנה. 10 דקות נסיעה מהמלונות ואתם מטיילים בסיטי סנטר(צילום באדיבות קשרי תעופה)

לחובבי התרבות והארכיאולוגיה:

במוזיאון הארכיאולוגי המופלא שבעיירה ורנה תמצאו פריטים שפשוט אין בשום מקום אחר בעולם. תארו לעצמכם תכשיטים מלפני 6,500 שנה עשויים מהזהב המעובד הקדום ביותר שנמצא בעולם. המוזיאון מציג, בין השאר, גם מצבות הלניסטיות ולוח שיש שעליו רשומים ביוונית שמותיהם של בוגרי בית הספר בעיר בשנת 221 לספירה. זהו מוזיאון עצום והטוב ביותר מסוגו בבולגריה. כתובת: ul Maria Luisa 41.

 

עיר האגמים הקסומים - הכירו את בורגס

בורגס היא עיר תוססת ומטופחת עם מרכז עירוני מסודר, כמה מוזיאונים ומדרחוב ועם חוף ארוך וצפוף. כמעט כל העניין בעיר מתמקד במרכז הקומפקטי שלה. לבורגס מגיעים גם לא מעט חובבי טבע כדי ליהנות מ-4 האגמים שנמצאים ממש מחוץ לעיר, ומהווים מקום מקלט לשפע של ציפורים. כמו בעיירה ורנה, גם כאן לא חייבים להסתפק רק בנופש של "בטן-גב", וניתן לטייל בחיק הטבע ולבקר במוסדות תרבות.

 

בילוי אורבני בחיק הטבע:

טיול רגוע ושלו בפארק של העיר, שנמתח לאורך חוף הים השחור, יפתח בפניכם נוף מדהים של ערוגות פרחים מטופחות, מזרקות, פסלים אבסטרקטיים ובתי קפה. נופים מרהיבים נוספים משקיפים אל הים מהמרפסות ומהמדרגות המובילות אל החוף. אפשר להגיע לפארק בקווי האוטובוס 8 או 12.

 

חוץ מזה אפשר לצאת גם לביקור חווייתי והרפתקני משהו באי הסלעים הוולקניים, סנט אנסטסיה, ששוכן במפרץ בורגס. תוכלו לצאת לשיט מרהיב על סיפונה של קטמרן שיוצאת לדרך מנמל נסבאר (Nessebar). אגב, זהו האי הבולגרי היחיד שיש לו כנסייה, כנסיית Ascension, והיא חלק ממנזר שהיה קיים שם בעבר.

העיר העתיקה נסיבר בבורגס. אינספור חנויות, מסעדות, ברים וגלידריות (צילום באדיבות קשרי תעופה) (צילום באדיבות קשרי תעופה)
העיר העתיקה נסיבר בבורגס. אינספור חנויות, מסעדות, ברים וגלידריות(צילום באדיבות קשרי תעופה)

חוויה תרבותית והיסטורית:

ואם כבר מדברים על כנסיות, קתדרלת סיריל ומתודיוס (Saints Cyril and Methodius) היא אחד הסמלים של בורגס ואחת הכנסיות היפות ביותר בבולגריה. הכנסייה קרויה על שם סיריל ומתודיוס, שני אחים יוונים, נזירים, שיצרו את האלפבית הסלאבי בתקופת האימפריה הבולגרית הראשונה במאה ה-9.

 

מבנה הקתדרלה הושלם ב-1907, ומשמש ככנסייה הראשית של העיר. בקתדרלה גילופים מרשימים, ויטרז'ים יפים מעל לכניסה הראשית שמציגים את שני האחים וציורי קיר צבעוניים. כתובת: ul Vûzhrazhdane.

 

מעדיפים לבקר במוזיאון? המוזיאון לארכיאולוגיה בבורגס קטן למדי ומכיל אוסף מגוון של ממצאים מקומיים מרתקים, כולל כלי צור נאוליתיים, קאנו עץ מהמאה ה-5 לפני הספירה, פסלים יווניים וארון קבורה מעץ של מושל תראקיה שהשתמר להפליא. כתובת: bul Aleko Bogoridi 21.

תחנת הרוח העתיקה בנסיבר ברקע השקיעות המהממות של עיירת הקיט הבולגרית (צילום באדיבות קשרי תעופה) (צילום באדיבות קשרי תעופה)
תחנת הרוח העתיקה בנסיבר ברקע השקיעות המהממות של עיירת הקיט הבולגרית(צילום באדיבות קשרי תעופה)

 

ואם רוצים לצאת מחוץ לעיר?

בולגריה היא מדינה עם היסטוריה עשירה ורבת שנים, ואחת הערים המעניינות שבה היא פלובדי (Plovdi) - העיר המיושבת העתיקה ביותר באירופה, אפילו יותר מאתונה. ברוב הערים הבולגריות עדיין ניכרת ההשפעה של האימפריה הרומית, עם חורבות בסופיה הבירה, מרחצאות רומיים בוורנה ותיאטרון רומי בפלובדיב.

 

תושבי בולגריה נחמדים ואדיבים והכל מתנהל באיטיות יחסית. רבים נהנים לצאת למופעי תרבות קלאסיים כמו אופרה, בלט, תיאטרון ומוזיקה, אבל צריך לקחת בחשבון שהעישון כאן עדיין נפוץ בכל מקום, למרות החוק האוסר עישון. במסעדות, אם בכלל תמצאו אזור ללא עישון, תרגישו כאילו נדחקתם לאיזו פינה נידחת.

שמש, מים צלולים ורצועות חוף ענקיות בורנה (צילום באדיבות קשרי תעופה) (צילום באדיבות קשרי תעופה)
שמש, מים צלולים ורצועות חוף ענקיות בורנה(צילום באדיבות קשרי תעופה)

 

מה אוכלים בבולגריה?

האוכל הבולגרי הוא טעים, טרי ובריא. בולגריה מפורסמת באיכות הירקות ומוצרי החלב שלה ובמגוון התבלינים המעודנים. חזיר ועוף הם צורות הבשר הנפוצות ביותר למנות הבשר, אם כי דגים ומנות בשר עגל גם הם פופולריים וכבשו לעצמם מקום מיוחד בבישול הבולגרי.

 

האוכל המסורתי בבולגריה דומה מאוד במובנים רבים לאוכל שמוגש ביוון ובטורקיה: סלט עגבניות, מלפפונים וגבינה (גבינת Shopska), מוסקה, מאפה פילו (Byurek) ועלי גפן ממולאים (Sarmi) הן בין המנות המשותפות לעמים אלה.

 

בולגריה גם נחשבת למקום שבו נולד היוגורט, והיא מציעה כ-300 זני יוגורט שונים בסופרמרקטים. המשקה הפופולרי ביותר במדינה הוא מאסטיקה (Mastika) שעשוי משרף עצים.

 

המנות שכדאי לטעום:

  • באניטסה (Banitsa) - חגיגה אפויה של בצק שמנוני שכולל מילויים שונים כמו גבינה לבנה, בצל, כרוב, תרד, פטריות או דלעת. אפשר גם לנסות באניטסה עם תפוחים ואגוזי המל. מאכל זה הוא חלק בלתי נפרד מהארוחה הבולגרית המסורתית.
  • קבבצ'ה (Kebapche) - בעצם מדובר בקבב, כשהבשר כולל תערובת של בשר חזיר ובקר. זו מנה מושלמת בתוספת כוס בירה בולגרית קרה ביום קיץ.
  • סלט שופסקה (Shopska) - סלט בולגרי בעל שם עולמי שמשלב קוביות עגבניות, מלפפונים, בצל ופלפלים עם גבינת Sirene מגוררת ופטרוזיליה. זהו סלט מעורר תיאבון ומושלם להתחיל בו את הארוחה הבולגרית שלכם.
  • צ'ורבה שקמבה (Chorba shkembe) - המנה המועדפת על מבוגרים כי צריך קצת יותר מאשר אומץ כדי לנסות מרק מעיים זה. המנה מוצעת על ידי מסעדות קטנות רבות ונצרכת בדרך כלל בשעות הבוקר המוקדמות, מיד לאחר לילה של שתייה מוגזמת.

 

מגלשות ומועדוני ילדים במרבית המלונות החוף בבולגריה. לא צריך לרדוף אחרי הילדים (צילום באדיבות קשרי תעופה) (צילום באדיבות קשרי תעופה)
מגלשות ומועדוני ילדים במרבית המלונות החוף בבולגריה. לא צריך לרדוף אחרי הילדים(צילום באדיבות קשרי תעופה)

ויש עוד כמה דברים, חלקם אפילו קצת מוזרים, שמייחדים את בולגריה ואולי תרצו לדעת:

 

  • לאחר קריסת גשר רומאי במאה ה-4, אי אפשר היה לחצות את הדנובה ולעבור בין רומניה לבולגריה במשך 1,600 שנים.
  • במשך כ-700 שנה היה שטחה של בולגריה כפול מכפי שהוא היום.
  • בבולגריה של המאה ה-9 נולד האלפבית הקירילי שמשמש היום את רוסיה ואת העמים הסלאביים האחרים.
  • הפוך מאיתנו - כשהבולגרי מהנהן הוא מתכוון "לא" - וכשהוא מניע את ראשו לצדדים כוונתו "כן".
  • הוורדים שהבולגרים מגדלים בעמק הוורדים משמשים לייצור רוב שמני הוורדים בעולם (85%-70%). ורדים אלה משמשים גם כמרכיב חשוב כמעט בכל סוגי הבושם.
  • בולגריה היא אחת מיצרניות היין הגדולות בעולם - 200 אלף טון לשנה.

 

המידע באדיבות חברת התיירות קשרי תעופה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום באדיבות קשרי תעופה
ורנה. מגרש המשחקים של המדינה
צילום באדיבות קשרי תעופה
מומלצים