שתף קטע נבחר

נפצע במרמרה: "פיצויים לטורקים - על חשבון החיילים"

במסגרת הסכם הפיוס תפצה ישראל במיליוני דולרים טורקים שתקפו חיילים במשט לעזה. חלק מהחיילים שנפגעו מחכים לפיצויים תקופה ארוכה. אחד מהם הוא יוני (שם בדוי), שנפצע קשה. משרד הביטחון: "מלווים אותו ומטפלים בו"

ישראל תשלם פיצויים במיליוני דולרים לטורקים שתקפו חיילים על סיפון המרמרה. ליוני (שם בדוי), שנפצע קשה על הסיפון, המדינה לא ממהרת לסייע.

 

יוני, לוחם שייטת 13 בעברו, עדיין משרת בצה"ל למרות הפציעה בהשתלטות על המשט מטורקיה לעזה. כבר חצי שנה הוא מחכה לתשובה חיובית מאגף השיקום במשרד הביטחון להופיע בפני הוועדה הרפואית, שתכריע אם לקבל את בקשתו לאחוזי נכות בשיעור של כ-60%.


בהשתלטות על המרמרה (צילום: AP) (צילום: AP)
בהשתלטות על המרמרה(צילום: AP)
 

יוני לא יודע אם הוועדה הרפואית תאשר את הבקשה, למרות חוות הדעת המקצועיות של מומחים על החמרה במצבו. במהלך אירועי המרמרה הפעילים הטורקים הלמו בו ודקרו אותו כמה פעמים. הליך קביעת מועד לוועדה הרפואית לוקח בדרך כלל כמה שבועות אך אגף השיקום ממאן לקבוע את המועד עבור יוני, ובכך מעכב מדצמבר 2015 את הפיצויים המוגברים שמגיעים לו. בעבר הוכר יוני כנכה צה"ל בשיעור של 20% בעקבות הפציעה.

 

"הפיצוי לטורקיה לא צריך להיות על חשבון החיילים שנלחמו על המרמרה ומבקשים לקבל את הזכויות שלהם", אמר ל-ynet עורך דינו של יוני, אלי סבן. "לא ברור מדוע הלוחמים שנפצעו צריכים להמתין לבירוקרטיות במשרד הביטחון עד שיקבלו את המגיע להם".

 

לפני כשנתיים נחשפו ב-ynet מקרים דומים של לוחמי שייטת שנפצעו במרמרה ונאלצו לעבור סחבת מתישה ודרישות ארוכות להוכחות כי מצבם הרפואי נובע מהפציעה הטראומטית שספגו במשט, על מנת לקבל פיצויים וקצבת נכות מהמדינה. יוני סרב להתראיין לכתבה וביקש שלא להביע את דעתו על הסכם הפיוס עם הטורקים, שיכלול העברת 20 מיליון דולר לקרן שתפצה את משפחות הטורקים שנפגעו.

 

הורים ללוחמים שמשרתים כיום בשייטת 13 ושמעו על המקרה מחו בתוקף על התנהלות המדינה ומשרד הביטחון. "התנהגות שכזו עוד תפגע במוטיבציה של הנוער להתגייס ליחידות העילית", אמרה ל-ynet אמו של לוחם שמשרת ביחידת הקומנדו. "החיילים האלה לא רגילים ולא אוהבים להתלונן, הם ממשיכים לתרום למרות הכאבים והליך השיקום ומתייחסים אליהם כאילו החליקו על בננה באולם הכדורסל בקריה".

 

ממשרד הביטחון נמסר בתגובה למקרה של יוני: "אגף השיקום במשרד הביטחון מלווה את הלוחם ומטפל בו מאז אירוע המרמרה, במספר פציעות שספג בפעולת ההשתלטות. לפני מספר חודשים ביקש הלוחם, באמצעות עורך דינו, לזמנו לוועדה רפואית עקב החמרה בנכותו המוכרת. כדי להקל עליו, הוחלט כבר בתחילה, לבדוק את כל הנושאים הגופניים בוועדה אחת ולא לזמנו למספר וועדות. במקביל פנה אגף השיקום לקופת החולים לקבלת מידע וסיכום מעקב רפואי. ועדה רפואית בנושאים הגופניים נקבעה לתאריך 13.07.16. לאורך הטיפול בו הלוחם היה בקשר טלפוני רציף עם יחידת הוועדות הרפואיות ודווח על התהליך. אנו מתנצלים על התמשכות ההליכים ונפעל להשלימם בהקדם, לרווחתו ולבריאותו של הלוחם".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
בהשתלטות על המרמרה
צילום: AP
עו"ד אלי סבן
מומלצים