שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    משפחה בצלחת: מתכונים עם סיפור

    מה עושים כשאימא לא אוהבת מתוק אבל סבתא לא יכולה בלי, ואיך משלבים את האהבה לפקאנים עם בצק פריך וקרמל מלוח? נוב אלקובי רוקחת מתכונים לפי האהבות המשפחתיות. קבלו שלושה מוצלחים במיוחד

    מלא טחינה - אימוש שלי לא אוהבת מתוקים. היא הבן אדם היחיד בעולם שאני מכירה שיעדיף תירס במקום גלידה מפנקת.


    בתור בן אדם שסוכר זורם לו בעורקים, מצאתי את עצמי מתקשה למצוא מתכונים שיתאימו לשתינו. בנוסף למשטר שהיא הטילה על המתוקים, היא חיה על פי ההגדרה המפחידה והנוראה מכל: "בריא". לבסוף, מצאתי מתכון שיירצה את שני הצדדים: עוגיות נימוחות של טחינה משומשום מלא

     

    עוגיות טחינה משומשום מלא

    המרכיבים (לכ-50 עוגיות):

    1 כוס טחינה משומשום מלא

    1 כוס סוכר חום

    200 גר' חמאה רכה

    3 כוסות קמח תופח

     

    אופן ההכנה:

    1. במיקסר עם וו גיטרה, מערבבים את החמאה והסוכר עד לקבלת קרם אוורירי.
    2. מוסיפים את הטחינה והקמח וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד.
    3. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
    4. מוציאים מהמקרר ומגלגלים לכדורים קטנים בגודל של כ- 2 ס״מ.
    5. אופים במשך כ- 20 דק' עד להזהבה, בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
    6. מצננים ומפזרים אבקת סוכר (לא חובה).

     

    90% - סבתא לאה, היא הסבתא הכי מרוקאית שיש ואין על האוכל שלה. המטבח, הוא הממלכה שלה ודרכו היא שולטת ומכוונת את המשפחה לחוף מבטחים. הדגים החריפים, הקוסקוס עם המרק הכי טעים בעולם והשיא הוא המופלטות האלוהיות. אבל את ממלכת המתוקים היא משאירה לי. אנחנו חולקות אהבה מיוחדת לשוקולד מריר והכי איכותי שיש, באחוזים הגבוהים ביותר של מוצקי הקקאו.

     

    עבורנו, להניח קוביית שוקולד מריר בפה, להרגיש איך הכימיה עובדת במוח ולתת לזמן לעשות את שלו, זה הקינוח האולטימטיבי. אז כמובן שהחלטתי לשדרג קצת ולפנק אפילו יותר. הרי, מי לא אוהב טראפלס? קינוח פשוט מהיר שהורס ת'בריאות.

     

    בדרך כלל, נהוג להכין טראפלס עם שילוב של שוקולד מריר ושוקולד חלב על מנת לעדן את המרירות. אבל לא בבית ספרי. אני בוחרת דווקא במריר באחוזים הגבוהים ביותר שאני מצליחה להשיג, ממיסה אותו, מוסיפה שמנת מתוקה, חמאה וקצת מלח ועבור מי שרוצה לגוון, אפשר להוסיף כפית קטנה של קפה או מעט פלפל צ'ילי חריף בזמן שהשמנת מגיעה לרתיחה.

     

    יש שיעדיפו להמיס את השוקולד עם החמאה במיקרו ויש שיעדיפו להרתיח את השמנת ולשפוך על גבי השוקולד, זה לא באמת משנה, העיקר הוא לא לשרוף את השמנת ושכל התערובת תהיה חלקה לחלוטין ללא שאריות של גושים.

     

    אני יוצקת את הבלילה לתבנית מלבנית עד לגובה של כ- 4 ס״מ - לא יותר, ומניחה להתקרר. עדיף לקרר לילה שלם במקרר ואם אין זמן, אז גם שעתיים במקפיא זה מספיק. לאחר הקירור, מוציאים וחותכים לריבועים בגודל הרצוי ועדיף כמה שיותר קטנים.

     

    טראפלס שוקולד מריר

    המרכיבים:

    250 גר' שוקולד מריר

    25 גר' חמאה

    1 כפית קפה נמס

    1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

    קורט מלח

     

    אופן ההכנה:

    1. במיקרוגל או בסיר, ממיסים את החמאה והשוקולד המריר.
    2. מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה ובשלב הזה מוסיפים קפה למתכון (למי שרוצה).
    3. מערבבים את השוקולד והשמנת, מוסיפים קורט מלח, יוצקים לתבנית ומקררים.
    4. לאחר הקירור, חותכים לקוביות בגודל הרצוי ומצפים באבקת קקאו.
    5. מחזירים לקירור קצר ומגישים.

     

    אם הצלחתם להתאפק ונותרו עוד, מוזמנים לאחסן במקרר.

     

    פקאן מי אמור - הכרתי את ניב בצבא כשהייתי בת 19 ומאז אנחנו ביחד. כן אני יודעת, אתם בטח אומרים לעצמכם "אין מצב, ניב ונוב"? אבל כן, ככה יצא. מבטיחה שלא תכננו.

     

    ניב מאוד אוהב פקאנים, כך שמדי חורף אנחנו נוסעים לאותה חורשה קטנטנה, מלאה בעצי פקאן ומעמיסים בשקיות. ברגע שאנחנו נכנסים לפתח הבית, כמו שני סנאים, אנחנו יושבים, מקלפים ומכרסמים, עד שכפות הידיים שלנו מקבלות גוון חום-ירקרק. מאחר ואנחנו חובבי פקאנים ידועים ויש לנו כמות לא מבוטלת שלהם בבית, זה היה כמעט מתבקש שייוולד לו פאי טעים, עם בצק פריך ומילוי קרמל מלוח ממכר בטירוף.

     

    הבצק של הפאי, הוא בצק נפלא לעבודה וקוראים לו בצק שק"מ: ראשי תיבות של שמנת חמוצה, קמח תופח ומרגרינה. אני החלטתי להחליף את המרגרינה בחמאה איכותית, מטעמי בריאות וטעם בלבד, ואפשר כמובן לגוון ולהחליף גם את הפקאנים בתערובת של אגוזים שונים כמו פיסטוק, אגוזי מלך ובעצם אין סוף אפשרויות.

     

    פאי פקאן 

    המרכיבים (חומרים לשני תבניות פאי קטנות של 20 ס"מ או תבנית גדולה של 24 ס"מ):

    לבצק שק"מ:

    1 גביע שמנת חמוצה

    200 גר' חמאה רכה

    1/2 2 כוסות קמח תופח

     

    לפקאנים:

    1/2 1 כוסות פקאנים קצוצים

    חופן גדול של פקאנים שלמים, מקולפים ועדיף לבחור את הכי יפים לשכבה העליונה.

     

    למלית הקרמל המלוח (לתבנית אחת של 20 ס״מ - לפאי הגדול ניתן להכפיל את הכמות):

    1 כוס (240 גר') סוכר

    250 מ"ל שמנת מתוקה

    1/2כפית מלח 

        

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את בצק השק"מ: מערבבים יחדיו את כל החומרים במיקסר עם וו לישה (למי שאין מיקסר גם ללוש בידיים זה מצוין) עד לקבלת בצק רך ואחיד.
    2. משטחים את הבצק לתוך התבניות ומכניסים למקרר עד לסיום הכנת הקרמל.
    3. הכנת הפקאנים: שופכים את כוס הסוכר אל מחבת עבה ומחממים על להבה בינונית, עד שהסוכר נמס והופך לקרמל. בהתחלה זה נראה כאילו לא קורה כלום, אבל תוך זמן קצר תשימו לב שהסוכר בקצוות מתחיל להפוך לנוזל. אין צורך לערבב אותו בכלל עד שרובו הופך לנוזל ורק אז, את שאריות הסוכר שנותרו, לקראת הסוף, ניתן לערבב לתערובת אחידה, בעזרת כף מעץ.
    4. במקביל, בסיר עמוק מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה.
    5. מוסיפים אל הקרמל את השמנת המתוקה כאשר היא עוד רותחת, בזהירות ובאיטיות (הקרמל עוד מבעבע ולפעמים קצת משתולל, אז בזהירות).
    6. מוסיפים את המלח ומערבבים כאשר התערובת נוזלית וללא גושים, מכבים את האש.הקרמל מקבל צבע ענברי מהמם.
    7. הרכבת הפאי: מערבבים את הקרמל ביחד עם הפקאנים הקצוצים, מוציאים מהמקרר את תבניות הפאי עם
    8. הבצק ושופכים לתוכן את התערובת.
    9. מסדרים את הפקאנים השלמים בצורה מעגלית יפה ואופים בתנור שחומם מראש ל 180- מעלות, ממתינים עד להזהבת הבצק.
    10. יש לצנן לפחות כשעתיים לאחר האפייה ולפני ההגשה.

     

    נוב אלקובי, מתמחה בצילום מזון וחובבת אפייה מושבעת, בעלת הבלוג Half Baked. עבודתה תוצג בתערוכת הגמר מחזור 2016 של החוג לתקשורת צילומית במכללה האקדמית הדסה ירושלים (יום חמישי, 7.7, אירוע פתיחה). הפרויקט שלה מורכב מצילומים, מתכונים והסיפור האישי שלה מאחורי כל מתכון

     

    צפו במעיין דיסקין, בוגרת החוג לתקשורת צילומית במכללת הדסה: 

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    טראפלס שוקולד שסבתא הכי אוהבת
    מומלצים