שתף קטע נבחר

המנהיג הראשון שאמר "אחרי"

אם רוצים דוגמה למנהיגות, צריך להסתכל על המנהיג הגדול ביותר של העם היהודי לדורותיו: משה רבנו

 

 

שבת פרשת פנחס שלפנינו עוסקת בתחומים רבים, אבל יש במרכזה בקשה מאוד חריגה של משה רבנו. זו הפעם היחידה בכל חמישה חומשי תורה שלא כתוב: "וידבר ה' אל משה לאמור", אלא: "וידבר משה אל ה' לאמור".

 

לזמני הדלקת נרות ויציאת השבת - היכנסו לכאן 

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>

 

ואומר משה לה': הודעת לי שאני לא עובר את הירדן, הודעת לי שאני לא נכנס לארץ המובטחת, אלא עלי למות כאן, במואב. אני מבקש רק דבר אחד: מנהיג שימלא את מקומי, שלא תהיה עדת ה' כצאן אשר אין להם רועה. זה הדבר היחידי שמשה רבנו מבקש.

 

הכי דוגמה אישית

במהלך השנים שמתי לבי לדבר מענייין: כשהייתי שואל תלמידים מי האדם שהמציא את הסיסמה "אחרי". לא קדימה, אלא מתוך מתן דוגמה אישית – אמרו לי בתקופות מסוימות אריק שרון, או יחידה 101,או הצנחנים. "אחרי" זו הדוגמה האישית, הראשון שהולך.

 

אבל מי שקבע את הסיסמא "אחרי" הוא משה רבנו. המנהיג הראשון בדור הראשון של העם היהודי. והוא מבקש מנהיג, "איש על העדה". הוא לא מדבר על גאון, הוא לא מדבר על צדיק, הוא לא מדבר על מנת משכל גבוהה, הוא לא מדבר על ייחוס. הוא מדבר על דבר אחד: "איש על העדה אשר יצא לפניהם ואשר יבוא לפניהם, אשר יוציאם ואשר יביאם". כך לא תהיה עדת ה' כצאן אשר אין להם רועה, הרועה שהולך ראשון. זה שנותן את הדוגמה האישית.

 

רועה שהעם הולך בעקבותיו, כי מה שהוא מבקש מהעם הוא קודם כל מבקש מעצמו, ואת זאת לימד אותנו משה רבנו. לא לשלוח את העם קדימה, אלא שהעם ינהר אחרי המנהיג שנותן לו מופת ודוגמה אישית.

 

שבת שלום!

 

  • עוד יהדות - בערוץ אורות

  • פורסם לראשונה 22/07/2016 15:14

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים