שתף קטע נבחר

רחוב על שם ארז ביטון בבית אריה: "לאהוב במקום לעסוק בפירוד"

ביישוב החליטו לקרוא רחוב על שמו של המשורר חתן פרס ישראל, סמוך לרחוב על שם אריק לביא ז"ל. ביטון: "זה מרגש, טוב בעיניי שמבקשים ליצור קרבה ואחדות חברתית דרך שמות האמנים"

רחוב ארז ביטון, פינת אריק לביא: במועצה המקומית בית אריה החליטו לקרוא רחוב על שמו של המשורר, זוכה פרס ישראל, ארז ביטון. "זה מרגש אותי", אמר ביטון ל-ynet, "לא חוויתי חוויה כזאת שקוראים רחוב על שמי, אבל אני רואה בזה כהוקרת תודה על פעילותי ואני מעריך את זה".

 

עם קריאת הרחוב על שמו של המשורר, נודע כי הוא יהיה בסמיכות לרחוב שקרוי על שמו של הזמר והשחקן אריק לביא ז״ל. "אני רואה שיש כוונה אצל ראש המועצה ליצור קרבה ואחדות חברתית דרך השמות של האמנים וזה טוב בעיניי", הוסיף ביטון.

 

ארז ביטון. נרגש מהמחווה ()
ארז ביטון. נרגש מהמחווה
 

 

ביטון, כזכור, עמד לאחרונה בראש ועדה שעסקה בשילוב תכנים על חיי קהילות המזרח במערכת החינוך, והיום (ב') הודיע משרד החינוך שבמסגרת יישום המלצותיה - לימודי ההיסטוריה יכללו מעתה התייחסות מעמיקה ליהודים בארצות האיסלאם. התכנים, הכוללים בין השאר התייחסות לגירוש יהדות ספרד ולפנתרים השחורים, כבר נכללו בתוכנית הלימודים - אך מעתה יוגדרו לימודי חובה.

 

אבי נעים (מימין). ראש מועצת בית אריה ()
אבי נעים (מימין). ראש מועצת בית אריה

 

אבי נעים, ראש המועצה שייסד את שכונת האמנים שבה הונצחו האמנים אהוד מנור, נתן יונתן, מאיר אריאל, עופרה חזה, נתן אלתרמן ונחצ׳ה נחום היימן, אמר היום כי ״המסר של קריאת רחוב על שם המשורר ארז ביטון הוא מסר של אחדות, אך גם מסר שעלינו כחברה צריכים להאיר פנים לשונה, לעשות חשבון נפש כלפי העבר, להיות צנועים ולא מתנשאים האחד כלפי האחר ובעיקר לאהוב אחד את השני במקום לעסוק בהתנצחות ובפירוד״.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
ארז ביטון
צילום: גיל יוחנן
לאתר ההטבות
מומלצים