שתף קטע נבחר

בר-השגה: 730 אלף שקל לדירה לערביי יפו

עיריית ת"א-יפו חתמה על הסכם להקמת 24 דירות לזכאי דיור בר-השגה לקהילה הערבית. המחירים: בין 730 אלף לדירת 65 מ"ר ועד מיליון שקל לדירת גן או גג. בהרצליה בוחנת העירייה תוכנית לבניית 2,000 דירות חדשות באזה"ת במערב העיר. ומה קורה ביבנה ובקצרין? צנרת התכנון

דיור בר-השגה לקהילה הערבית ביפו: עיריית תל-אביב-יפו חתמה היום (ג') על הסכם להקמת פרויקט לזכאי דיור בר-השגה ברחוב מיכאלאנג'לו 15-17 בעיר, במסגרתו ייבנו 24 דירות בנות השגה עבור בני הקהילה הערבית. ההסכם נחתם עם חברת משה חדיף בניין והשקעות בע"מ.

 

כותרות אחרונות בערוץ הנדל"ן של ynet:

הבית מתפורר? לשופט יש חסינות משיפוץ

העיר שמשקיעי הנדל"ן נוטשים בהמוניהם

דירות 110 מ"ר בכרמיאל בפחות ממיליון שקל

 

הפרויקט כולל מגרש בבעלות עירונית ששטחו כ-900 מ"ר, בו יוקם בניין בן 3 קומות למגורים עם דירות ששטחן הממוצע יעמוד על כ-65 מ"ר. הדירות שתקים החברה ימכרו לזכאים מקרב האוכלוסייה הערבית ביפו בהתאם לקריטריונים שתקבע מועצת העירייה, ובמחירים שינועו בין כ- 730 אלף שקל לכמיליון שקל לדירה, תלוי בגודלה ובמאפייניה (דירת גן או גג, למשל).

 

על השטח חלות תב"ע (תוכנית בניין עיר) ותכנית עיצוב מאושרות, והליך הוצאת היתרי הבנייה נמצא בעיצומו. צפי התחלת הבנייה במהלך שנת 2017. יצוין כי בשנים האחרונות אוכלסו ברחבי העיר תל-אביב-יפו 85 דירות בנות השגה - בפרויקט פרטי נוסף ברחוב מיכלאנג'לו ביפו וכן בשכונות שפירא ויד אליהו.

בנייה ביפו. תהליך הוצאת היתרי הבנייה נמצא בעיצומו (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
בנייה ביפו. תהליך הוצאת היתרי הבנייה נמצא בעיצומו(צילום: Gettyimages)

כ-10% מהתקציב העירוני מוקצים לטובת תחום זה, וכיום מקודמים פרויקטים נוספים לדיור בר-השגה שכוללים כ-2,600 דירות. בין השאר מדובר בפרויקט להקמת 147 דירות בכיכר העלייה ושוק העלייה בדרום תל-אביב, שמחציתן מיועדות לדיור בר-השגה; מיזם הכולל 47 דירות, מתוכן 28 יחידות דיור בנות השגה ברחוב לוחמי גליפולי בשכונת יד אליהו; ופרויקט נוסף בשכונה שיכלול 400 דירות, מתוכן 100 דירות המויעדות להשכרה בהישג יד.

 

כמו כן, מתוכננות תב"עות חדשות להקמת 3,600 דירות בנות השגה במבואות יפו (אזור נס לגויים, מכבי יפו ושכונת פארק החורשות); פרויקט להקמת 12 אלף דירות בצפון מערב העיר, מתוכן 2,000 דירות בנות השגה על קרקעות עירוניות וקרקעות מדינה המיועדות למכירה והשכרה; פרויקט מגדל הצעירים ברחוב ארלוזורוב שנמצא בבנייה וכולל 50 דירות להשכרה במחיר בר-השגה; ועוד 56 דירות מוזלות בשוק הסיטונאי המיועדות להשכרה לזכאים.

 

לדברי ראש עיריית תל-אביב-יפו, רון חולדאי, "כחלק מהתוכנית העירונית להקלה במצוקת הדיור, ועל רקע הצרכים המיוחדים של הקהילה הערבית, ראינו לנכון לקדם פרויקט של דיור בר-השגה ייחודי ביפו, שהיום, לאחר קשיים רבים, יוצא לדרך. עדיין יש לזכור שמדובר בפרויקט אחד שיכול לשמש מודל, אך לא לפתור את הבעיה באופן כללי. אני מצפה מהממשלה לעגן את נושא דיור בר-השגה ולהקצות את הקרקע הנדרשת, באופן שישפיע בצורה רחבה יותר".

 

בינתיים: ביפו נערכים לעבודות הרכבת הקלה. מוזמנים לצפות בכתבה

 

הרצליה: תוכנית ל-2,000 דירות באזה"ת

בהרצליה, הודיעה היום העירייה כי היא בוחנת תוכנית להקמת כ-2,000 דירות חדשות באזור התעסוקה המערבי בעיר. התוכנית, שתוכננה על ידי מינהלת אזור התעשייה בשיתוף עם אגף ההנדסה בעירייה, מוסיפה לשטח הבנוי הקיים כשני מיליון מ"ר ואלפי מקומות חניה. היא תכלול עירוב שימושים של תעסוקה, מסחר, מגורים ותיירות, תוך שיפור תשתית הכבישים והוספת אמצעי תחבורה מקשרים לטובת הולכי רגל.

 

לדברי ראש עיריית הרצליה, משה פדלון, "אזור התעסוקה הרצליה מהווה צומת מרכזי בליבת העסקים של ישראל ויעד מועדף על ידי חברות מובילות, ישראליות ובינלאומיות. יחד עם מנכ"לי החברות נגבש תוכנית אסטרטגית מקיפה, שתכלול את הצרכים והשימושים המשתנים ומתן פתרונות כוללים להתאמת האזור למציאות המשתנה והעתידית".

 

גרי גוזלן, יו"ר מינהלת אזור התעשייה, המסחר והעסקים (Hi Park) וחבר מועצת העיר, ציין כי "התוכנית האסטרטגית היא עדות למשאבים הרבים שעיריית הרצליה משקיעה בפיתוח אזור התעשייה, במטרה להמשיך ולבסס את מעמדה כמרכז לפיתוח כלכלי העומד בשורה אחת עם הערים המובילות בעולם. חרתנו על דגלנו לקדם יזמות וחדשנות, מיצוב והנגשת כלל האזור תוך עירוב שימורים המפרה את מגוון הפעילויות והעסקים שבאזור".

 

מנכ"ל העירייה, יהודה בן עזרא, הוסיף כי "אזור התעשייה בהרצליה הוא אחד מאזורי הביקוש המועדפים עבור מגוון הקשת הרחבה של החברות המובילות בארץ ובעולם, וממוצב כקטר הכלכלי של העיר. עיריית הרצליה שמה לה למטרה להתאים את האזור לסטנדרטים בינלאומיים מתוך מחשבה עתידית על המציאות המשתנה".

אזור התעשייה בהרצליה פיתוח (מערב העיר). תוכנית אסטרטגית לעירוב שימושים (צילום: יגאל גוילי) (צילום: יגאל גוילי)
אזור התעשייה בהרצליה פיתוח (מערב העיר). תוכנית אסטרטגית לעירוב שימושים(צילום: יגאל גוילי)

 

יבנה: הסכם גג ל-13 אלף דירות

ביבנה, נחתם אמש הסכם גג עם העירייה לתוספת של 12,700 יחידות דיור על שטח בהיקף של כ-4,658 דונם. עד כה נחתמו 10 הסכמי גג לשיווק 131 אלף יחידות דיור בכל רחבי הארץ. בשלב הראשון ישווקו 2,307 יחידות דיור במתחמים B ו-C בדרום מערב העיר במהלך השנה הקרובה, מתוכן 500 יחידות דיור במסגרת תוכנית מחיר למשתכן לתושבי העיר. בשלב הבא תשווק שכונת יבנה שורק, הכוללת 10,000 יחידות דיור; ובהמשך ישווקו עוד מאות יחידות דיור בשכונות מע"ר (מרכז עירוני ראשי) יבנה ומרגלות תל יבנה. תוכניות אלה צפויות לצאת לפועל במהלך השנים 2017-2019.

 

נזכיר כי במאי 2014 סירב ראש עיריית יבנה לחתום על הסכם הגג, משום שלטענתו הממשלה לא עמדה בהתחייבויותיה להקמת מחלף ראוי לתושבים שיאכלסו את הדירות החדשות שייבנו במסגרת ההסכם. "הממשלה דחתה את הקמת מחלף יבנה דרום, שאמור לאפשר לתושבים החדשים להגיע לכביש 4 מבלי לעבור דרך העיר", אמר לפני שנתיים. אולם ההסכם הנוכחי כולל תקצוב מדיני להקמת המחלף המדובר ולכן ניתן היה לחתום עליו. 

 

שר האוצר, משה כחלון, אמר לאחר החתימה כי "הסכם הגג ביבנה יתן מענה של אלפי דירות לזוגות צעירים במסגרת תוכנית מחיר למשתכן כבר בטווח הזמן המיידי. המחירים של הדירות במחיר למשתכן מוכיחים את מה שכל הזמן ידענו - הזוגות הצעירים שילמו כל השנים מאות אלפי שקלים שאין להם לקבלנים. אנחנו שמנו לזה סוף. בלי מחיר למשתכן לא היה שום סיכוי שהזוגות האלו היו מגיעים לדירה ובזה אנחנו הכי גאים. אני והשר גלנט לקחנו על עצמנו את המשימה הקשה ביותר - לפתור את משבר הדיור ואין לי ספק שנצליח במשימה הזאת".

שכונת יבנה הירוקה. בשנים הקרובות העיר צפויה לשלש את עצמה (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
שכונת יבנה הירוקה. בשנים הקרובות העיר צפויה לשלש את עצמה(צילום: אבי רוקח)
 

שר הבינוי והשיכון, יואב גלנט, ציין כי "ההסכם ביבנה מהווה שלב נוסף במסגרת המשימה המורכבת שלקחנו על עצמנו לפני כשנה, בהובלה של השר כחלון, להקל על הציבור בארץ בתחום הדיור. באמצעות הסכמי הגג, אנחנו מצליחים להאיץ ולייעל תהליכים ולהביא לאיגום משאבים ולפיתוח תשתיות בלוחות זמנים יוצאי דופן. ראינו את התהליכים האלה מבוצעים בהצלחה ובשיתוף פעולה הדוק עם הרשויות המקומיות באשקלון ובבאר שבע, היום זה קורה ביבנה, ובחודשים הקרובים נראה את התהליך הזה יוצא לפועל במסגרת הסכמים במקומות נוספים ברחבי הארץ".

 

ראש עיריית יבנה, צבי גוב-ארי, הוסיף כי "נטלנו על עצמנו משימה התואמת את תוכנית האב של יבנה מ-2004. העיר תצמח ל-95 אלף תושבים, כאשר בסיס התוכנית עמד על 34 אלף נפש בלבד. מדובר בשילוש של מספר התושבים ויחידות הדיור. ההסכם עליו חתמנו יפתח אופקים חדשים לעיר ותושביה, ובין היתר יפתור כמעט לחלוטין את נושא הדיור לצעירים ולחסרי הדיור".

 

מנהל רשות מקרקעי ישראל, עדיאל שמרון, מסר כי "רשות מקרקעי ישראל מגויסת למאמץ הממשלתי להגביר את היצע הקרקעות לדיור. הסכם הגג עם עיריית יבנה, עליו עמלנו במשך תקופה ארוכה, מייצר מסה משמעותית של דירות בלב אזורי הביקוש במרחב הרצליה, ראש העין, מודיעין, יבנה, אשקלון וקריית גת. זאת, לצד מאמץ שיווקי גם בערים האחרות".

טקס חתימת הסכם הגג. מימין לשמאל: אביגדור יצחקי, ראש מטה הדיור באוצר; שר הבינוי והשיכון, יואב גלנט; ראש עיריית יבנה, צבי גוב-ארי; שר האוצר, משה כחלון; ומנהל רשות מקרקעי ישראל, עדיאל שמרון (צילום: עמרם כהן) (צילום: עמרם כהן)
טקס חתימת הסכם הגג. מימין לשמאל: אביגדור יצחקי, ראש מטה הדיור באוצר; שר הבינוי והשיכון, יואב גלנט; ראש עיריית יבנה, צבי גוב-ארי; שר האוצר, משה כחלון; ומנהל רשות מקרקעי ישראל, עדיאל שמרון(צילום: עמרם כהן)

 

קצרין: אושרה תוכנית ל-1,650 דירות

בקצרין, אושרה בשבוע החולף להפקדה להתנגדויות הציבור תוכנית להקמת 1,650 יחידות דיור ביישוב שבצפון הארץ. מדובר בתוכנית של רשות מקרקעי ישראל שאושרה על ידי הוועדה לקידום מתחמים מועדפים לדיור (ותמ"ל), המאשרת תוכניות בנייה בהליך מזורז.

 

התוכנית משתרעת על שטח של כ-740 דונם במזרח קצרין, ןמבוססת על עקרונות יצירת רצף בנוי לבינוי הקיים בעיר בהתאם לתוכנית המתאר, חיזוק מערך השטחים הפתוחים, מיקום מתחמי תיירות בסמוך לנוף פתוח, עירוב שימושים של מסחר ומגורים יחד עם חדרי תיירות וחדרי אירוח, בינוי מדורג ורשת שבילי הולכי רגל ואופניים.

 

מאפייני הבינוי שהתוכנית מציעה הותאמו לאוכלוסיות המיועדות לגור בה - החל מיחידות דיור קטנות לצעירים ולמבוגרים ועד ליחידות גדולות על פי צרכי משפחות בגדלים שונים. צרכי הציבור מקבלים מענה לבית ספר יסודי, כיתות, גני ילדים, מעונות ובתי כנסת, מכינה קדם צבאית, מרכז תרבות וקהילה. היקף המסחר במתחם עומד על 13 אלף מ"ר.  

 

לדברי רפי אלמליח, מנהל אגף בכיר לתכנון פרויקטים ברשות מקרקעי ישראל, מדובר בתוכנית המאפשרת מתיחה של אזורי הביקוש. לדבריו, התוכנית קודמה בשיתוף עם ראש מועצת קצרין, על ידי מתכננת מרחב צפון ברשות, עידית הוברמן, ובאמצעות חברת סיטילינק. היא תוכננה על ידי אדריכלית רותי רוהטין ממשרד יעד אדריכלים. "התוכנית נותנת מענה לצרכי אוכלוסיית המקום ולצרכי אוכלוסייה המבקשת למקם את מגוריה בצפון הארץ. אישורה במסלול הותמ"ל יאפשר שיווק בלוחות זמנים מהירים", סיכם.

הדמיית תוכנית הבנייה החדשה בקצרין (הדמיה: אדריכלית רותי רוהטין, משרד יעד אדריכלים) (הדמיה: אדריכלית רותי רוהטין, משרד יעד אדריכלים)
הדמיית תוכנית הבנייה החדשה בקצרין(הדמיה: אדריכלית רותי רוהטין, משרד יעד אדריכלים)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים