שתף קטע נבחר

מס על דירה שלישית: "הדירות יעברו לילדים"

המשקיעים כבר נערכים למצוא דרך להתחמק מתשלום מס על דירה שלישית עוד בטרם אושר החוק. בראיון באולפן ynet אומר עו"ד צבי שוב המתמחה בנדל"ן: "צריך להוציא יותר דירות לשוק - ופחות להתעסק עם נטל המס"

 

 

אם ההחלטה של שר האוצר, משה כחלון, להטיל מס על דירה שלישית תעבור את הליכי החקיקה בכנסת, ייתכן שמשקיעי הנדל"ן יחפשו דרך להתחמק מתשלום המס. בראיון באולפן ynet שוחחנו עם עו"ד צבי שוב, המתמחה בתחום התכנון, הבנייה והמקרקעין, שהתריע מפני השלכות ההחלטה. "אני לא חושב שכלי המס הוא כלי שצריך יותר מדי להתעסק איתו כאיזשהו פרמטר לצורך הנושא של הדיור", הוא אומר, "צריך להוציא יותר דירות לשוק - ופחות להתעסק עם נטל המס".

 

מס על דירה שלישית - כתבות נוספות:

יו"ר ו' הכספים מתנגד למס על דירה שלישית

בעקבות המס על דירה שלישית: שכ"ד מזנק

שראל: "מיסוי דירה שלישית - החלטה מוטעית"

בעל דירה לשוכר: "לא אספוג שקל מהמס"

 

"בכל פעם שנושא המס עולה בקשר לדירות מגורים, תמיד עולה השאלה לגבי הילדים - האם אנחנו מעבירים את הדירות לילדים? האם אנחנו מעבירים את הדירות לקרובי משפחה על מנת להקטין את מספר הדירות אצלנו? כשמדברים על דירה שלישית, מדובר בשאלה לא פשוטה שצריך לקחת בחשבון", אומר עו"ד שוב, "והיום זו שאלה שעולה במסגרת ההחלטות שאנשים מקבלים".

 

"אחרי שמדברים על הנושא של הילדים, צריך לקחת בחשבון אפשרות של עזבונות", הוא ממשיך", "אנשים רוצים לדעת - האם אני אשאיר אחרי ירושה או שהילדים יחלקו את הדירות ביניהם. כאשר הדירות הופכות לנטל, זאת אומרת אדם שיש לו שלוש דירות ישלם מס ואילו אחיו לא ישלם מס, צריך להתחיל לחשוב אם במסגרת העיזבון אפשר לייחד דירות רק לחלק מהילדים".
ההצעה להטיל מס על מחזיקי דירה שלישית ומעלה אושרה בסוף השבוע, במסגרת אישור הממשלה את תקציב המדינה לשנים 2017 ו-2018. התקציב כולל קיצוץ רוחבי בסך 4 מיליארד שקל, והמהלך הספציפי אמור להניב למדינה הכנסות של 800 מיליון שקל בשנה. לדעת שר האוצר, המשקיעים אשמים בחלק ניכר מהעלייה במחירי הדירות בשנים האחרונות. לפי ההערכות האוצר ורשות המסים, ישנם כ-50 אלף איש בישראל שמחזיקים בבעלותם מספר כזה של דירות.

 

המס המקסימלי שיוטל החל מ-2017 יעמוד על 1% משווי הדירה עד לתקרה של 18 אלף שקל בשנה, שהם 1,500 שקל בחודש על כל דירה מעבר לשתי דירות. ברוב המקרים המס יוטל על הדירה ששווייה נמוך יותר. כך, מי שברשותו שלוש דירות, והדירה הזולה ביותר שברשותו שווה מיליון שקל, ישלם מס של 10 אלף שקל בשנה.

 

אם הדירה הזולה מבין השלוש שווה 1.8 מיליון שקל אז הוא ישלם את המס המקסימלי - 18 אלף שקל בשנה. מי שמחזיק בארבע דירות ששוויין המצרפי של שתי הדירות הזולות מביניהן הוא 2 מיליון שקל, ישלם מס של 20 אלף שקל בשנה וכך הלאה.

סעיף נוסף בתוכנית מאפשר את יצירתו של מסלול מקוצר לתשלום מס שבח על מכירת דירה, ללא קשר למספר הדירות שבבעלות המוכר. לפי המסלול הזה, המס יירד מ־25% מהרווח ממכירת הדירה ל־20% מהרווח. בתמורה להפחתה, המוכר לא יוכל להוסיף לעלות קניית הדירה עלויות שונות כמו למשל שכר טרחה לעורכי דין ועמלת תיווך.

 

יצוין כי התוכנית המקורית של כחלון הטילה מיסוי אחיד על בעלי שלוש דירות ומעלה, ללא קשר לשווי הדירה. התוכנית המקורית קבעה, כי מי שיש לו שלוש דירות קטנות בפריפריה ישלם את אותו המס כמו מי שיש לו שלושה פנטהאוזים בתל אביב.

 

באחרונה הושמעו טענות נוספות לגבי החלטת המיסוי. הכלכלן הראשי לשעבר במשרד האוצר, ד"ר מיכאל שראל, אמר באולפן ynet כי תוכנית מחיר למשתכן גרועה כמעט כמו מע"מ אפס. "המיסוי הזה מצטרף לכמה צעדים שנעשו בשנים האחרונות שהמטרה שלהם לדעתי גם כן מוטעית. המטרה של כל הצעדים האלה זה לעשות איזשהי הבחנה מאוד חדה בין מי שיש לו דירה אחת למי שיש לו כמה דירות. ההבחנה הזאת היא מלאכותית", הסביר שראל.

 

גם יו"ר ועדת הכספים של הכנסת, ח"כ משה גפני, מתנגד למהלך ואתמול הודיע כי יכנס את הוועדה בימים הקרובים כדי לדון בחוק החדש של האוצר. לדבריו "החוק אינו טוב במתכונתו הנוכחית ודורש תיקונים. הוא פוגע בזכות הקניין ועלול להוביל לעליית מחירים של ממש בשוק הדירות להשכרה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים