שתף קטע נבחר

איכס: 8 חרקים ויצורים שאתם אוכלים – ולא יודעים

רגע לפני שאתם נוגסים באוכל, בואו להכיר את היצורים הזעירים והמגעילים שמתחבאים מחוץ ובתוך הירקות, הפירות, הסלטים וקופסאות השימורים שקניתם. זהירות, התמונות קשות

לעסתם טוב-טוב את האוכל שלכם? הוא כנראה לא הדבר היחיד שבלעתם. במקומות מסוימים בעולם הם נחשבים למזון בריא ביותר בשל תכולת החלבון הגבוהה בהם, אבל האם באמת הייתם נוגסים במנה אם ידעתם מה מסתתר בה? 

 

על פי אחת ההערכות, כל אדם בולע בלי להתכוון כחצי קילוגרם של חרקים, פרוקי רגליים וביציהם בשנה. הנה כמה מהיצורים הזעירים שחומקים אל תוך המזון שלכם בלי שתבחינו בהם. מרביתם לא ממש מזיקים לאדם ולא יגרמו לכם למחלות מסוכנות, הם פשוט מגעילים:

 

 

תריפסאים

פרזיטים בעלי הכנפיים שאורכם כ-5 מילימטרים. הם חובבים שימורי אספרגוס, ברוקולי קפוא, נבטים וממרחי תפוחי עץ.

 

כנימות

חרקים ירוקים או שחורים שידועים ביכולתם להרוס זר של פרחים, אבל נמצאים גם במזון שלכם ובמיוחד בירקות קפואים, עם דגש מיוחד על תרד, ברוקולי ונבטים.

 

קרדיות

היצורים הזעירים הללו שכיחים בחיטה ודגנים אחרים שנשמרים זמן רב, אבל הם עלולים להימצא גם בירקות קפואים. אם אתם סובלים מאלרגיות הקרדית הזו עלולה לגרום לכם לבעיות - מדובר בזן הדומה לקרדית אבק הבית שגורמת לקדחת השחת המתבטאת בנזלת, עיניים אדומות וגרד.

 

רימות

אם אכלתם אי פעם שימורים, ייתכן שאכלתם את היצורים הדוחים הללו. רימות חובבות פטריות בשימורים, תפוחי אדמה בשימורים, פסטות, רטבי פיצה וגם דובדבנים. החדשות המזוויעות: על פי התקן, מותרות 20 רימות לכל 100 גרם של פטריות משומרות, ו-5 רימות לכל 500 גרמים של מוצרי תפוחי אדמה. איכס כבר אמרנו?

 

 

קראנצ'יות חריגה? יש מצב שלקחתם ביס מזחל (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
קראנצ'יות חריגה? יש מצב שלקחתם ביס מזחל(צילום: shutterstock)

 

זבובי פירות

כשמם כן הם, זבובי פירות אוהבים פירות. אתם יכולים למצוא אותם כמעט בכל פרי מתוק, במיצי פירות ובפירות יבשים.

 

תולעי תירס

הן נוהגות לחפור מחילות בתוך קלחי התירס, אך לעתים תוכלו להבחין בהן גם בשימורי תירס, אז אם במקרה לקחתם ביס מתירס וחשתם בקרנצ'יות חריגה, כנראה שנגסתם בחלקיקים מגופן של תולעי התירס.

 

קופיאה קוצ'וליו

היא נראית כמו חיפושית זעירה ואוהבת לשרוץ באפונה או שעועית. גם את התולעים של הקופיאה תוכלו למצוא באוכל שלכם, רגע לפני שיתפתחו לכדי חרק שחור קטן ומגעיל.

 

זחלים

חלק מהם אוטוטו יהפכו לפרפרים, אבל רגע לפני, הזחלים עלולים להימצא בירקות שונים, כשהאהוב במיוחד עליהם הוא שוב, התרד.

 

אז מה לעשות? פשוט מאוד

ההמלצות של משרד הבריאות ומשרד החקלאות הן לשטוף היטב את הפירות והירקות, אפילו במים וסבון, רגע לפני שאתם חותכים אותם. רגע לפני שאתם פותחים קופסת שימורים – בדקו את תאריך התפוגה שלה, וכשאתם מרוקנים אותה עשו זאת לכלי נפרד ובדקו האם המזון נראה תקין וללא חרקים. ובעיקר – אל תסמכ על שום מטבח, גם לא על מסעדת גורמה, אפילו שם אתם עלולים לנגוס ביצור זעיר ומגעיל.

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
כל אחד בולע כחצי קילוגרם של חרקים וזוחלים. יאמי
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים