מתכון לחג: קנלוני במילוי גבינות וחצילים
מתכון טעים ובריא שגם אתם יכולים להכין לסוכה - שלב אחר שלב
בשיתוף תנובה
קנלוני במילוי גבינות וחצילים ברוטב עגבניות בציפוי פריך
10 מנות
למנה:
קלוריות: 390
חלבון: 24 גרם
פחמימות: 47 גרם מתוכן סוכרים 2 גרם
שומן: 12 גרם
כולסטרול: 17 מ"ג
נתרן: 312 מ"ג
סיבים: 3.4 גרם
סידן: 140 מ"ג
מצרכים
חבילת קנלוני
למילוי
גביע גבינת קוטג' מופחת נתרן 5%
חבילה כנען 5%
3 כפות שמן זית
5-6 שיני שום קצוצות
2 יח' בצל בינוני קצוץ
חצי כפית פלפל שחור
חבילה בזיליקום
5 חצילים חתוכים לקוביות גדולות, צלויים
1-2 כפות פירורי לחם לקשירה (במידה שהתערובת דלילה מדי)
200 גרם פטריות פורטובלו
20 גרם פתיתי פרמזן
לציפוי הפריך
200 גר פירורי לחם מופחתי נתרן
100 גרם נבט חיטה
גביע קוטג' 5% מופחת נתרן
2 כפות שמן זית
4 שיני שום מגוררות
חצי כפית פלפל שחור
עלים מ 3-4 גבעולי טימין (עלים בלבד) קצוצים
לרוטב
חצי כמות רוטב עגבניות - מתכון בסיסי ( לפי מתכון נפרד)
3-4 שיני שום
חופן עלי אורגנו טרי או 2 גבעולי טימין טרי
1 כף שמן זית
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מתבלים את קוביות החציל בפלפל שחור, 3 שיני שום קצוצות וכף שמן זית. צולים בתנור עד שהחציל צלוי היטב.
3. בינתיים, מכינים את רוטב העגבניות הבסיסי ומתבלים את רוטב העגבניות: בסיר קטן, מאדים את שיני השום הקצוצות בשמן הזית,
4. מוסיפים את רוטב העגבניות והאורגנו/טימין. מביאים לרתיחה, מחלישים את האש, מכסים חלקית ומבשלים כ-5 דקות.
5. בקערה, מערבבים היטב את כל החומרים למילוי.
6. יוצקים מעט רוטב לכיסוי תחתית התבנית.
7. ממלאים את גלילי הקנלוני במילוי ומסדרים בתבנית.
8. מכסים את הגלילים ברוטב, מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר אלומניום במשך כחצי שעה.
9. בינתיים, מכינים את ה"קראסט" -– הציפוי:
10. בקערה קטנה מערבבים היטב את כל החומרים לציפוי עד קבלת פירורים.
11. מוציאים את הקנלוני מהתנור, מסירים את הכיסוי ומצפים בפירורים.
12. מחזירים לתנור למשך כ-10 דקות נוספות או עד שהפירורים מזהיבים.
להגשה:
יוצקים מעט מהרוטב לתחתית הצלחת ומעליו מניחים בזהירות את הקנלוני.