שתף קטע נבחר

המטוס שלו, המטוס שלה: כך טסים קלינטון וטראמפ

רגע לפני הבחירות בארה"ב - קבלו הצצה מיוחדת למטוסיהם של המועמדים לנשיאות: מטוס הנוסעים הצנוע והפחות מדובר של קלינטון ומטוס העסקים המפואר של טראמפ עם המקלחת וסדיני המשי

המטוס של קלינטון (מימין) והמטוס של טראמפ (צילום: Getty Images) (צילום: Getty Images)
המטוס של קלינטון (מימין) והמטוס של טראמפ(צילום: Getty Images)

את המטוס האמריקאי הנשיאותי, "אייר פורס וואן", רובכם ודאי מכירים. כן, אותו מטוס עליו הציע אובמה טרמפ לביל קלינטון, לאחר הלווייתו של שמעון פרס.

אובמה לוקח את קלינטון טרמפ ב"אייר פורס וואן", לאחר הלוויית פרס ()
אובמה לוקח את קלינטון טרמפ ב"אייר פורס וואן", לאחר הלוויית פרס

אבל גם המתמודדים לנשיאות ארה"ב, עוד לפני היבחרם, מחזיקים במטוסים המשנעים אותם ואת צוותי הענק המלווים אותם ממקום למקום, מנאום לנאום. מדובר במטוסים פרטיים שנרכשו על ידי טראמפ וקלינטון עצמם.

 

אמריקה בוחרת - סיקור מיוחד ב-ynet

 

 

הצד שלה: "היל פורס וואן" הצנוע

את מטוס הקמפיין הרשמי שלה, חשפה הילרי קלינטון באיחור משמעותי, או ליתר דיוק ממש עם הכניסה לישורת האחרונה של מערכת הבחירות בארצות הברית, בתחילת ספטמבר. זאת לאחר חודשים ארוכים בהם קלינטון חצתה את אמריקה במטוס פרטי קטן אחר, בעוד שהעיתונאים המסקרים את הקמפיין - בניגוד למקובל בארצות הברית - התניידו במטוסי החברות המסחריות.

קלינטון עולה למטוס. ברגע האחרון החליפה את הדגם (צילום: MCT) (צילום: MCT)
קלינטון עולה למטוס. ברגע האחרון החליפה את הדגם(צילום: MCT)

מאז כניסתו של המטוס החדש לתפקיד, העיתונאים המסקרים את הקמפיין שהעניקו לו את השם "היל פורס וואן" על שם המטוס הנשיאותי "אייר פורס וואן", מוטסים עם קלינטון עצמה.

קלינטון והעיתונאים על המטוס (צילום: AP) (צילום: AP)
קלינטון והעיתונאים על המטוס(צילום: AP)

שמו הרשמי של המטוס הוא "Stronger Together", עם שם סיסמת הבחירות של המועמדת הדמוקרטית לנשיאות. מדובר למעשה מטוס בואינג מדגם J737-86, דומה לזה שתוכלו לטוס איתו מישראל ליעדים רבים באירופה, שנצבע במיוחד ועוצב בצבעי הקמפיין של קלינטון. זנבו נושא את הלוגו המפורסם הכולל את האות "H" והחץ המורה ימינה.

המטוס והחץ (צילום: AFP) (צילום: AFP)
המטוס והחץ(צילום: AFP)

המטוס אינו חדש, אלא בן 14 שנים. הוא נרכש מחברת ליסינג אחרי ששימש בעבר את אייר ברלין ואת חברת התעופה הרוסית אורנאייר. על פי ההערכות קלינטון שילמה עבור המטוס כ-74 מיליון דולר, שכללו תוספות אבטחה מיוחדות באדיבות השירות החשאי האמריקאי. לצד אלה, תוגברה גם האבטחה בכל אחד משדות התעופה בה נוחתת קלינטון במהלך הקמפיין.

המטוס המאובטח (צילום: AP) (צילום: AP)
המטוס המאובטח(צילום: AP)

בחלקו הפנימי, מדובר במטוס שנראה כמו כל מטוס נוסעים רגיל. הוא לא מעוצב באופן יוצא דופן, אך מחולק לאזור העיתונאים (המוכר בחברות המסחריות כמחלקת התיירים) ואזור העבודה והמנוחה של קלינטון ואנשי צוותה, סוג של מחלקת עסקים משודרגת ממנה מנוהל הקמפיין בזמן שהצוות באוויר, ב"משרד מעופף" המחובר אונליין גם בגובה 30 אלף רגל.

קלינטון על המטוס. כמו מחלקת תיירים רגילה (צילום: ) (צילום: )
קלינטון על המטוס. כמו מחלקת תיירים רגילה

הצד שלו: "טראמפ פורס וואן" המפואר

המטוס של דונלד טראמפ הוא סיפור אחר לגמרי. מדובר בבואינג 757-200 אותו רכש כבר בשנת 2011, בסכום של יותר מ-100 מיליון דולר. וזה עוד לפני השיפוץ הפנימי שביצע בו, עליו נרחיב בהמשך. המטוס החליף את זה הקודם של המועמד לנשיאות, שהיה בואינג 727 משנת 1969.

 

עם זאת, גם הנוכחי אינו מטוס חדש כלל וכלל. ה"טראמפ פורס וואן" (כן, גם במקרה שלו זכה המטוס לכינוי נשיאותי) עשה את טיסת הבכורה שלו ב-1991, לפני 25 שנים, אז היה שייך בכלל לחברת תעופה מדנמרק. בהמשך שימש המטוס את חברת TAESA המקסיקנית - שמכרה אותו ב-1995 לפול אלן, מי שייסד לצד ביל גייטס את מייקרוסופט.

 

ה"טראמפ פורס וואן". פאר והדר (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ה"טראמפ פורס וואן". פאר והדר(צילום: רויטרס)

השיפוץ שטראמפ ביצע במטוס כאשר רכש אותו ב-2011 עלה פחות או יותר כמו המטוס עצמו. עוד לפני העיצוב והשדרוג הפנימי, ראוי לציין את מנועי הרולס-רויס RB211 המשוכללים שהותקנו בו. למרות היותם יעילים וחסכוניים בדלק, מדובר באחד מהדגמים העוצמתיים ביותר שקיימים.

המטוס של טראמפ. מ-240 ל-43 נוסעים (צילום: The Trump Organization) (צילום: The Trump Organization)
המטוס של טראמפ. מ-240 ל-43 נוסעים(צילום: The Trump Organization)

פנים המטוס הוחלף לחלוטין. מטוס ה-757 בתצורתו המסחרית יכול להכיל כ-240 נוסעים, ואילו זה של טראמפ מארח 43 בלבד. הוא כולל חדר שינה מפואר עם סדיני משי, מסך טלוויזיה גדול ביותר, וגולת הכותרת - מקלחת מרווחת (הרבה לפני שחברות התעופה מהמפרץ הגו את הרעיון) וחדר אמבט פרטי מאובזר עם ברזים וכיור מזהב 24 קראט.

המיטה. סדיני משי מוזהבים (צילום: The Trump Organization) (צילום: The Trump Organization)
המיטה. סדיני משי מוזהבים(צילום: The Trump Organization)

המקלחת והכיור המוזהב (צילום: The Trump Organization) (צילום: The Trump Organization)
המקלחת והכיור המוזהב(צילום: The Trump Organization)
 

אגב, זהב באותה איכות (ומחיר) תוכלו למצוא - לא פחות ולא יותר - בחגורות המושבים. שגם הם, ממש לא מושבי מחלקת תיירים טיפוסית אלא כורסאות מפנקות כמותן תמצאו בעיקר במחלקות ראשונות בחברות התעופה הגדולות. בראש כל כורסה - סמל משפחת טראמפ. הכורסאות נפתחות כמובן למיטות שטוחות לחלוטין, ולכל אחת מוצמדת מערכת בידור אישית.

מושבי המטוס. מערכת בידור אישית וחגורות מזהב (צילום: The Trump Organization) (צילום: The Trump Organization)
מושבי המטוס. מערכת בידור אישית וחגורות מזהב(צילום: The Trump Organization)

במרכז המטוס נמצא סלון לאורחי הטיסה המשמש גם כחדר אוכל, בו ממוקמים שולחן עץ לצד ספות מרווחות. ואם כבר אוכל, לצד הארוחות המוגשות במטוס תוכלו ליהנות מבר חופשי של מזון ומשקאות לאורך כל הטיסה. האורחים יוכלו לצפות בחדר זה במסך טלוויזיה בגודל 57". אזור נוסף במטוס הוא חדר אירוח פרטי - חדר האח"מים של טראמפ עצמו, שגם הוא כולל מערכת בידור משוכללת ומסכי טלוויזיה גדולים.

טראמפ לצד המטוס (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
טראמפ לצד המטוס(צילום: רויטרס)

לשאלה המתבקשת האם העיתונאים זוכים לטוס עם טראמפ במטוסו המפואר, התשובה היא - לצערם, לא. למרות שבעבר כמה כתבים המסקרים את מערכת הבחירות בארצות הברית זכו לשבת לצד המועמד במטוס, לפני כחודשיים נפסקה החגיגה וטראמפ החל להטיס את הכתבים במטוס עוקב, שטס אחריו לכל מקום.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Getty Images
המטוסים של המועמדים לנשיאות
צילום: Getty Images
מומלצים