שתף קטע נבחר

השילוב האלוהי: נקניקיות ובירה

מה יותר מתאים לנקניקיות עסיסיות המלוות בתפוחי אדמה וכרוב כבוש מבירה קרה ואיכותית? אלן טלמור, שף מייעץ ל-1040 ביר גארדן, מראה איך יוצרים את החיבור המושלם. מתלבטים בין הטעמים? הוספנו גם מדריך המתאים את הבירה למנה שאתם אוהבים

בשיתוף IBBL

 

 

נקניקיית Weissbier

המרכיבים:

1.5 ק"ג שפונדרה (ניתן להחליף חלק בפלדה כבש)

1.5 ק"ג בשר בקר (צלעות מספר 2)

40 גר' מלח

10 גר' פלפל שחור

5 גר' קינמון טחון

2 גר' פלפל אנגלי טחון

2 גר' ציפורן טחונה

50 גר' שום כתוש

3 גר' פלפל שטה טחון

150 מ"ל דבש

200 גר' אגוזי קשיו קצוצים 

70 מ"ל בירת Wiessbier של ווינשטפאן קרה

 

 


אופן ההכנה:

  1. טוחנים את הבשר עם השומן, במטחנת בשר בקוטר 4.5 מ"מ.
  2. מערבבים את מי הקרח עם התבלינים ושופכים על הבשר.
  3. לשים את התערובת היטב ובמהירות – חייבים לשמור על טמפרטורה נמוכה של התערובת.
  4. מעבירים למכונת המילוי וממלאים את המעיים.
  5. יוצרים LINKS (ע"י סיבוב המעיים) לגודל הנקניקייה הרצוי לנו.

 

כרוב בבירה

3 קופסאות כרוב כבוש ( 500 גר' כל אחת)

2 בצלים קצוצים דק

200 גר' בייקון מעושן או אווז מעושן

1 ליטר בירה לאגר

3 כפות חרדל

1 כף סוכר חום

מלח, פלפל

גרגרי ערער

עלי דפנה

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצלים עם הבייקון או האווז במעט שמן קנולה.
  2. מוסיפים את הכרוב הכבוש לאחר שסונן ונשטף ממי הכבישה.
  3. מוסיפים את כל יתר המרכיבים, מבשלים כחצי שעה ומאזנים טעמים.

 

 

המבשלה הוותיקה בעולם

הנזירים היושבים בעיירה פרייזן שבחבל בוואריה ידעו לספר כי בירה מייצרים במבשלת ויינשטפן עוד במילניום הראשון לספירה. בשנת 1040 קיבל מנזר ויינשטפן את האישור הרשמי להיותו מבשלה, מה שהופך אותו למבשלה למבשלה הפעילה הוותיקה בעולם.

 

בסמוך למבשלה הוקמה עם השנים גם האוניברסיטה המפורסמת ביותר בעולם לייצור בירה, בה יושבים חוקרים ומתעמקים בסוגי שמרים, סוגי לתת וסוגי כישות שונים, גם כאלה המשתמשים בהם היום בתעשיית הבירה וגם כאלה אשר ישתמשו בהם בעתיד.

 

הבירגארטן (beer garden) הוא בית בירה ואוכל אשר הומצא בבואריה כמקום בילוי לכל המשפחה. בארץ הוקם בחודש ספטמבר הבירגארטן הראשון של מבשלת ויינשטפן והוא נקרא "בירגארטן 1040" על שם השנה בה הוקמה המבשלה.

 

מה אתם יודעים על הבירה?

HEFEWEISSBIER Weihenstephan - בירת חיטה לא מסוננת, קלילה ומרעננת, בעלת ארומה ייחודית וטעם מעודן. צבעה הבהיר והמיוחד נובע מהעובדה שהיא עשויה מלתת חיטה. מעוננת טבעית עם ראש קצף גבוה במיוחד. מתאימה לנקניקיות, גבינות מעושנות ודג סלמון. 5.4% אלכוהול.

 

Weihenstephan Vitus - בירת חיטה לא מסוננת, בעלת צבע זהוב עמוק עם ארומות של בננה ונגיעות של אגוז. הבירה מאופיינת בטעם חזק מאוד, עם ניחוח פירות, מתיקות אלכוהולית מאוזנת וטעמים עשירים של שמרים ומאלט מתובלים. מתאימה לגבינות רכות כמו קממבר וברי ונקניקיות עוף. 7.7% אלכוהול.

 

Weihenstephan Dunkel - בירת חיטה לא מסוננת בצבע ענברי כהה עם טעמי מאלט עשירים מאוזנים ומודגשים. בעלת טעם פירותי עם נגיעות של ציפורן. הבירה מופקת בתהליך של תסיסה עילית, ונמזגת בטמפרטורה של 6 עד 8 מעלות, או אף קרה יותר. מתאימה למנות עשירות ומהווה שילוב מפתיע לצד קינוחי שוקולד ואגוזים. 5.3% אלכוהול.

 

NON-ALCOHOLIC WHEAT BEER - בירת חיטה לא מסוננת וללא אלכוהול, מרעננת ומלאת גוף, עם ארומות אופייניות לבירת חיטה של ציפורן ודבש. מתאימה למנות קיציות, קלילות, אוכל חמוץ/מתוק או סורבה פירות. מרווה מאד לאחר פעילות גופנית.

 

בשיתוף IBBL

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נקניקיות, כרוב ובירה - מושלם
מומלצים