שתף קטע נבחר

ביהמ"ש אישר למכור את הדירות של ענבל אור

השופט איתן אורנשטיין אישר למנהל המיוחד לנכסי ענבל אור, עו"ד איתן ארז, למכור 6 נכסים הרשומים על שמה. מדובר, בין השאר, בדירות פנטהאוז בר"ג ובגבעתיים וזכות לדירה בת"א בהיקף מוערך של 25-30 מיליון שקל

נשיא בית המשפט המחוזי בתל-אביב, השופט איתן אורנשטיין, אישר הבוקר (ב') למנהל המיוחד לנכסי ענבל אור , עו"ד איתן ארז, למכור שישה נכסים הרשומים על שמה ועל שם החברות בבעלותה. אור לא התייצבה לשני הדיונים הראשונים אולם הגיעה לאמצע הדיון השלישי והאחרון.

 

השופט דחה בקשת ענבל אור לפסול את עצמו

חקירת ענבל אור: "אפשר לדרוש מאסר בפועל"

 

השופט אורנשטיין מינה את עו"ד ארז ואת עו"ד מאיר הלר, המייצג את הנציגות של פרויקט אור על הפארק ברמת גן, ככונסי נכסים למימוש שתי דירות במיזם המגורים שברחוב אחד העם 16 בעיר.

ענבל אור   (צילום: אבי חי) (צילום: אבי חי)
ענבל אור (צילום: אבי חי)

מדובר בדירת פנטהאוז בקומה ה-26 המשתרעת על פני קומה שלמה ופונה לספארי ומוערכת בכ-10 מיליון שקל; ובדירה נוספת בקומה ה-12 במגדל.

 

בנוסף, בית המשפט אישר את בקשתו של עו"ד ארז למכור את מניותיהם של אור ושל חברת מגדלור בחברה הציבורית אור סיטי אחזקות (68.2%) המוערכות בשני מיליון שקל.

 

בהמשך הורה השופט אורנשטיין על מימוש ארבע דירות נוספות. מדובר בשתי דירות מיני-פנטהאוז - האחת ברחוב נוה יהשוע 56 ברמת גן בפרויקט מגדל הטייסים, הכוללת חמישה חדרים; והשנייה ברחוב הל"ה בגבעתיים הכוללת גם היא חמישה חדרים, שבה התגוררה אור עד לחודש אוגוסט האחרון.

 

בנוסף, מדובר בדירת חמישה חדרים ברחוב בן אליעזר ברמת גן, ובעוד זכות לדירת מיני-פנטהאוז עם חמישה חדרים ברחוב פוריה בתל-אביב. על פי חוות דעת שמאיות שהגישה אור בעבר לבית המשפט, שווי הנכסים הללו הוא כ-17 מיליון שקל.

 

במסגרת הסכמות הצדדים, נקבע שבנק לאומי ייפרע ראשון מכספי מכר הדירות את ההלוואה בסך של כשלושה מיליון שקל שהעמיד לאור. הבנק יוצג על ידי עו"ד אלון מגן ממשרד עוה"ד מיתר, ליקוורניק, גבע, לשם, טל ושות'.

 

נזכיר כי אורנשטיין דחה בתחילת החודש את בקשתה של יזמית הנדל"ן המצויה בהליכי פשיטת רגל לפסול את כונס נכסיה ואת שופט הפירוקים בעניינה - הוא עצמו. "דעתי לא ננעלה ואינה מושפעת מזהות החייבת", כתב אורנשטיין בהחלטתו.

 

יועץ התקשורת של אור מסר בתגובה: "תמוהה העובדה כי אל מול הטענה שלחברות אין כסף, נאמר במקביל כי ימצא הון בעצם מימוש הנכסים שבבעלות אותן החברות והגברת ענבל אור. יתרה מכך, אין אנו מבינים איך נחפז בית המשפט לממש נכסים כאשר בקשה לערעור וכן עיכוב ביצוע עומדות תלויות.

 

"בית המשפט העליון אפשר למשיבים לתן את תגובתם עד לתאריך ה-20 לנובמבר. בעצם החלטתו של בית הדין המחוזי, מציע בעצם מכירת חיסול של נכסי החברות, באופן שלא יאפשר לדיירים לראות את כספם ולהסב נזק בלתי הפיך לקבוצת החברות ולרוכשים".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים