שתף קטע נבחר

צבר חוב עתק בגלל אביו - הוצל"פ ויתרה לו

חייל משוחרר נקלע לחובות של יותר מחצי מיליון שקל בשל התנהלות שגויה של אביו המנוח. אחרי שמונה שנים העניק לו רשם ההוצאה לפועל צו הפטר

רשם ההוצאה לפועל בקריות העניק לאחרונה צו הפטר (מחיקת חובות) לצעיר שנקלע לחוב של יותר מחצי מיליון שקל בשל התנהלות אביו. הרשם עופר שורק קיבל את הבקשה של החייב חרף התנגדות אחד הנושים, בנק אוצר החייל, והבהיר כי החוק מאפשר לצעיר לפתוח דף חדש בחייו.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

החייב, כיום בן 34, פנה בשנה שעברה ללשכת ההוצאה לפועל בקריות בבקשה לקבלת צו הפטר מחובות של 556,343 שקל לארבעה נושים. הוא סיפר שנקלע לחובות כבדים כשהיה חייל משוחרר. לדבריו הוא בטח באביו המנוח, שניהל עבורו את חשבונותיו השונים, אך לימים גילה שהכניס אותו לבעיות כלכליות משמעותיות. הוא צירף מסמכים המעידים על כך שהוא עומד בתנאים לקבלת צו הפטר, למשל היותו מוגבל באמצעים בארבע השנים האחרונות, היעדר נכסים בעלי ערך ועמידה בצו תשלומים מ-2009.

 

שלושה מתוך ארבעת הנושים לא התנגדו למתן הפטר, אך בנק אוצר החייל, הזוכה העיקרי בתיק, התנגד באופן נחרץ. הבנק הפנה את תשומת לבו של רשם ההוצאה לפועל לסכום החוב כלפיו, כ-386 אלף שקל, וטען שבהתחשב בגודלו וברווחיו הצנועים של הבנק, ההפטר יפגע בו כלכלית באופן משמעותי.

 

בנוסף טען שהתיקון המאפשר מתן הפטר לחייבי הוצאה לפועל לא נועד להענקת פטור מחובות לבחורים צעירים ובריאים שיכולים לעבוד ולכסות אותם. לטעמו יש לבדוק את חשבונותיה של אמו של החייב, שם היא מחזיקה תוכנית חיסכון, מה גם שלחייב יש קרן פנסיה שמהווה "נכס בעל ערך".

 

מנגד טען החייב שקרן הפנסיה נפתחה על ידי מקום העבודה שלו ועל פי חוק אינה יכולה להיחשב ל"נכס". לגבי תוכנית החיסכון של אמו הוא טען שמדובר בכספים שקיבלה בירושה ומפדיון קרן השתלמות ואמורים לשמש אותה לפנסיה.

 

הרשם עופר שורק האמין לגרסתו של המבקש, שעד כה שילם יותר מ-40 אלף שקל לבנק אוצר החייל. במקביל, הוא לא האמין שקבלת הבקשה תפגע בבנק קשות. הבנק לא הוכיח זאת למעט ההצהרה סתמית, כאשר מנגד, הפרסומים בעיתונות מעידים על כך שמדובר בבנק שרווחיו נמצאים במגמת עלייה.

 

הרשם גם דחה את הטענות בדבר חוסר תום לבו של המבקש. "במקרה שלפני עומד בחור צעיר, חייל משוחרר אשר שם את ביטחונו ואמונו באביו ומה יותר טבעי מכך", נכתב בהחלטה.

 

עוד כתב הרשם שורק כי המבקש עמד בצו התשלומים שניתן נגדו ומאז ההסתבכות הנוכחית לא יצר חובות חדשים והתנהלות זאת עומדת לזכותו.

 

בהחלטה צוין שהמבקש עבר חקירת יכולת, שבמסגרתה הוכח כי אין ברשותו נכסים בעלי ערך. מטרת התיקון בחוק, הבהיר הרשם, היא לאפשר לחייבים שעומדים בתנאיו לפתוח דף חדש – משפטית וכלכלית – ללא קשר לגילם או למצבם הרפואי. לפיכך הוא הורה על מתן צו הפטר מחובות למבקש בכפוף לתשלום של 6,600 שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
  • עו"ד מאיה לביא עוסקת בהוצאה לפועל
  • הכותבת לא ייצגה בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
צילום: אסף עמרם
עו"ד מאיה לביא
צילום: אסף עמרם
מומלצים