שתף קטע נבחר

9 טיפים לזוגות שלא מפסיקים לריב

אין זוג שלא רב אחת לכמה זמן, אבל זוגות שבאופן קבוע רבים צריכים לעצור ולחשב מסלול מחדש. כי עם כל הצער, אי אפשר לתקן את מה שקרה אתמול, אבל בהחלט ניתן לקחת אחריות על ההתנהגות שלנו מחר

 

 
לא יכולים להפסיק לריב? הנה כמה דברים שכדאי לכם לעשות:

 

1. סדרי עדיפויות

שבו עם עצמכם והחליטו מהם הדברים החשובים ביותר עבורכם לתקופת הקרובה. כל שורה ברשימה חייבת להיות ברורה גם לאחרים. על כל מה שמתחת לשניים העליונים ברשימה, אפשר וכדאי יהיה להתגמש.

 

2. תאמו ציפיות

אחרי שהחלטתם מה הכי חשוב לכם, שבו יחד עם בן/בת הזוג ודברו איתם על כך. נצלו את הזמן כדי לקרוא ביחד את הרשימות שכתבתם בנפרד, והוסיפו רצונות נוספים שעלו בינתיים (שימו לב שעדיין לא מוחקים שום דבר מאף רשימה).

 

3. משא ומתן

נהלו משא ומתן הוגן על האופן שבו תתנהגו בתקופה הקרובה. קבלו כמובן מאליו את זה שלא כל הרשימה שלכם תתממש, ושאולי יש יותר מדרך אחת לממש את מה שכתבתם. הפגינו נדיבות ושמרו את האנרגיות ויכולת השכנוע למה שחשוב לכם באמת.

 

4. לא כל שינוי הוא אסון

היו רגועים, וקחו בחשבון שלא הכל נמצא בשליטתנו ושלא כל שינוי הוא אסון. גלו גמישות וזכרו שגם אם התאכזבתם, זה לא בהכרח אומר שבן/בת הזוג עשו משהו שלילי או מכוון.

 

5. ניהול משברים

התאכזבתם מהתנהגות בן/בת הזוג? מצאו זמן מתאים לומר את שעל ליבכם בצורה הוגנת, לא מאשימה ולא מתקיפה. הימנעו מכינויים והאשמות והתרכזו במה שאתם מרגישים.

הכי חשוב להוריד את הלהבות לרמה שתאפשר לשניכם לדבר (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הכי חשוב להוריד את הלהבות לרמה שתאפשר לשניכם לדבר(צילום: shutterstock)
 

6. פסק זמן

הדברים קרו בצורה עקומה ואתם שוב פעם במריבה? לא חשוב מי התחיל ובטח שלא יעזור להתווכח מי אשם. חשוב להצליח להוריד את הלהבות לרמה שתאפשר לשניכם לדבר ממקום יותר רגוע. קחו פסק זמן להירגע ורק אחריו שתפו זה את זה ברגשותיכם. אל תשתמשו באמוציות כדי לפגוע בבן/בת הזוג. היו הוגנים, אל תחצו גבולות שתתחרטו עליהם ואל תוסיפו שמן למדורה.

 

אם אתם לא מסוגלים לנהל שיחה הוגנת, זה סימן שכדאי להתרחק מעט ולנסות בזמן מאוחר יותר. עם זאת, אל תשתמשו בפסק הזמן כדי לפגוע בבן או בת הזוג ולהשאיר אותם תלויים באוויר באופן מכוון.

 

 

7. סלחו לפרטנר

קודם כל, תנו לדברים להירגע ונסו להבין מתי הזמן המתאים לדיבור עבור שניכם. לכל אחד קצב אחר ואולי מישהו יצא יותר פגוע, היו סבלנים וקבלו את זה. לאחר שנרגעו הרוחות והחלטתם שמתאים לדבר, חשוב שלא לשמור טינה. אם ליבנתם את הדברים והם שייכים לעבר, אפשר לסלוח ולא להשתמש בעלבונות העבר כנשק. אם אתם עדיין פגועים, דברו על הדברים ונסו ללבן אותם. כאבים ועלבונות ישנים הם כמו אוברדרפט שרק צובר ריביות ומקשה עלינו.

 

8. סלחו לעצמכם

הלקאה עצמית לא מובילה לשינוי, רק להישארות באותו מצב. במקום לייסר את עצמכם, קחו אחריות ועשו שינוי בחיים שלכם. חפשו פעולות שאתם יכולים לנקוט כדי לערוך שינוי אמיתי. טיפ של אלופים: לומר "זאת היתה פעם אחרונה", בדרך כלל לא מספיק.

 

9. אל תתקנו את העבר, תעשו טוב בהווה

עם כל הצער שבדבר, אי אפשר לתקן את מה שקרה אתמול. אפשר לקחת אחריות על ההתנהגות שלי היום ומחר. לכן, נסו להתמקד בעיקר - בתקשורת ביניכם. אפשר להבין טוב יותר מה בן/בת הזוג רוצים ואפשר לחפש מקומות חיוביים לחבר את הדברים.

 

לצד כל אלו, במידה ואתם מרגישים שמערכת היחסים וההתנהלות בינכם מעוררת חשש, מאיימת והתחושה היא שהדרך לפיצוץ ולהתפרצות קצרה מאוד, מומלץ וחשוב להתייעץ כדי לראות כיצד מלבנים את הכעסים ומוצאים מחדש את הזוגיות.

 

הכותב הינו מנהל 'הקו לגברים במעגל האלימות במשפחה' מטעם ויצו. לפניות התקשרו: 1-800-39-39-04

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
עדיף שתמצאו זמן מתאים יותר כדי לומר את שעל ליבכם
צילום: Shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים