שתף קטע נבחר

כך נראה גבר בן 51 עם נתונים של בן 35 בכושר טוב

אלון אולמן, מנטור להצלחה מעשית, אוכל 4־6 ארוחות קלות ביום ונהנה מכל סוגי האימונים, מפילאטיס ועד איירון מן • המומחים מציעים לו להגביר את צריכת הפירות והירקות, לא לשכוח קרם הגנה וקרם לחות, והכי חשוב – להפחית קצת מהעומס

מי אני: "מנהיג להצלחה מעשית, מייסד ובעלים של קבוצת החברות "קוד המנצח". נשוי 26 שנים לאורטל ואב ל־3 ילדים. גר בחיפה, בן 51, גובה 1.84 מ', שוקל 80 ק"ג".

 

"בשבילי ספורט זה פיזי, מנטלי, רוחני, רגשי. אני רץ עם אוזניות ומאזין לחומר בנושאי התפתחות אישית, עושה לי טוב ללמוד כל פעם משהו חדש. ריצה עבורי היא מדיטציה דינמית, אני קורא לזה מנוחה אקטיבית כי זה לגוף ולנשמה"

 

יום העבודה שלי: "אם אפשר אני ישן 6 שעות, לפעמים 4 שעות וחצי. אני עובד 6־7 ימים בשבוע, אבל אני לא קורא לזה עבודה. אלה החיים שלי. אני לא עושה את זה כי אני צריך, אלא כי אני רוצה. אני קם בארבע וחצי, לפעמים קצת מאוחר יותר, ופותח את היום בספורט. אני יוצא מוקדם וחוזר מאוחר, רוב הזמן אני בתל־אביב, ויש לי נהג כדי שאוכל לנצל את הזמן כשאני בנסיעות. גם יש לי עוזרת שמכינה לי סלט וחביתה ואני אוכל את מה שהיא מכינה לי באוטו. אני בעד כל מה שיכול לייעל את הזמן. עד שאני מגיע לתל־אביב אני עובר על מיילים, עושה שיחת בוקר טלפונית עם המנכ"ל ומתעדכן מה ההנחיות לגבי היום הזה.

 

ריצה היא מדיטציה דינמית. אולמן (צילום: רמי זרנגר) (צילום: רמי זרנגר)
ריצה היא מדיטציה דינמית. אולמן(צילום: רמי זרנגר)

 

"אחת לשלושה שבועות יש בוקר פריצת גבולות, אני מרצה מול 800 איש ואני תמיד מגיע מוקדם לבדוק שהכל עובד כמו שצריך. אני מתייחס לזה כאל גביע אירופה כל פעם מחדש. כשאני עושה סדנאות של מספר ימים אני ישן במלון בתל־אביב, ואשתי ישנה איתי, כי אני לא יכול לישון לבד, אני לא נרדם. אני חוזר לחיפה בשעות הערב המאוחרות ואיכשהו אנחנו חיים חיים מאוד מלאים. נראה לי שבנאדם נורמלי שמתלווה אליי לשבוע – מת".

 

התזונה שלי: "בשביל להצליח בתחרות איירון מן התחלתי לאכול נכון – תת־המודע לא מכיר מילות קישור ולכן אין לי איסורים. כשאנשים רוצים לרזות, מתמקדים במה לא לאכול, הפוקוס הוא על ה'לא' במקום על איך אתה רוצה להיראות, איך תרגיש, מי שמתמקד במגרעות יראה אותן גדלות. אני מתמקד באוכל שהוא קל לגוף, 4־6 פעמים ביום. לפני אימון רגיל אני לא אוכל כלום, אבל אם אני קם ומרגיש ריק אני אוכל תמר ואגוז מלך.

 

"אחרי אימון - תמיד ארוחת בוקר עד שעה מתום האימון: אני מכין סלט שמורכב משלושה סוגים של עגבניות עם גבינה צפתית, פרי, מלפפון חמוץ, רוטב של שמן זית, בלסמי, קצת חרדל וקצת סילאן, ומוסיף לתערובת חצי כוס מים. בנוסף, חביתה משתי ביצים, לחם, טחינה. לפעמים מוסיף טונה אם היה אימון עצים. כשאין לי זמן אני לוקח את האוכל בקופסת פלסטיק, יש לי מגבת שאני פורש עם מפית, מביא עוד חולצה לנסיעה כדי שלא אתלכלך, ואני אוכל באוטו. לעולם לא עולה על במה בלי שאכלתי, זה לא מקצועי.

 

"בסדנאות יש יוגורט עזים ושקדים שמחכה לי כל הפסקה, בצהריים אני מעדיף משהו קל, כמו שני סלטים שונים, או איזה דג. בערב אני מתפרע, הנהג מביא לי סנדוויץ' לדרך ובבית מתפנק, או יוצא לארוחה במסעדה ואוכל ירקות מבושלים, אורז, סלמון, קינואה. לקינוח אבטיח ואחריו גלידה. אני בנאדם יצרי, לא שם מגבלות. אני אוכל מעט בשר, לא אוהב. מדי פעם אני עושה בדיקות דם, הכל פיקס".

 

כושר: "אני רץ כשאני קם במשך שעה וחצי, הכל עליות בין חיפה לעתלית, 10־12 ק"מ. פחות מזה – לא שם נעליים. לפעמים מצליח להגיע בערב גם לפילטיס, זה טוב לגמישות. כשמתאפשר אני שוחה בים, ובגיל 50 למדתי גלישת גלים. בימי שישי אני עושה יוגה משש וחצי עד שמונה ואחרי זה רץ. כשאין לי אפשרות לצאת אני מתאמן בבית מול המחשב, יש תוכנית אינטרוולים מטורפת, 40 דקות כל פעם.

 

"בשבילי ספורט זה פיזי, מנטלי, רוחני, רגשי. אני רץ עם אוזניות ומאזין לחומר בנושאי התפתחות אישית, עושה לי טוב ללמוד כל פעם משהו חדש. ריצה עבורי היא מדיטציה דינמית. אני קורא לזה מנוחה אקטיבית כי זה לגוף ולנשמה. תמיד כשאני מתעורר יש 'דאונלאוד' מתת־המודע ואני מהר רושם את המשפטים שעולים לי בראש. זה קורה לי גם כשאני רץ. בריצה יש קטע שהכל משתתק וכל מה שצריך מגיע: הברקות, רעיונות לסדנאות, אני עוצר מיד ורושם. בגיל 40 עשיתי מרתון ראשון, ומאז חמישה איירון מן. כל שנה אני עושה בדיקת מאמץ ויש לי נתונים של בן 35 בכושר טוב".

 

טיפוח: "הבן שלי סטייליסט, ואני לומד ממנו הכל. אמא שלי היא קוסמטיקאית והיא קנתה לי מלא קרמים שאני לא מורח, מלבד בבוקר אחרי הגילוח, כשאני מורח קרם שעולה כמו הבית. אני מאוד מקפיד על איך שאני נראה, לימדו אותי שזה נקרא רישול מוקפד. אני מודע לגוף שלי".

 

לנפש: "הייתי קצין בכיר בחיל הים. אני מפקד ספינות טילים, איירון מן, בנאדם משימתי. כיום יש לי כלים שמאפשרים לי להיות גמיש ולראות את העולם כמו ספר פתוח – ואני רוצה שכולם יראו את זה כמוני. כשאני צורח בבית, אני תוך רגע מבין שזה לא מקדם אותי ומפסיק. גדלתי כבן להורים חסרי מודעות שרבו ביניהם, וזה לימד אותי שהנכס הכי מניב זה הילדים שלנו. לא רק שזה לא אגואיסטי, זו חובה לטפל בעצמנו לפני שאנחנו מטפלים בהם. מבחינת זמן, נשאר מעט מאוד זמן לילדים, אבל אני נוכח בחייהם יותר ממה שהייתי אי פעם. הם משתפים אותי, עשיתי איתם כלל שלא משנה איזו פשלה הם יעשו – דבר ראשון אעזור להם.

 

"אני מאוד אוהב סרטים, תיאטרון - אני מקבל מזה הרבה השראה. אחד המנהגים הקבועים שלי זה לקרוא לפני השינה: ספר הזוהר, פיזיקה, כל מה שיכול להסביר לי איך העולם עובד. אני גם מנוי על ירחונים עסקיים. אני עובד סביב השעון ועדיין מציק לי שעוד לא הגעתי למיליון אנשים, על מנת להפיץ את החזון שלי. אני משלם מחיר כל הזמן, אבל אלה מחירים שאני מוכן לשלם. אני רוצה לישון בבוקר, אבל אני קם לרוץ, החיים זה התנגשות בין דילמות. יש לי חיים טובים פי 400 ממה שהיו, אני אדם טוב יותר ממה שהייתי, יש לי סיפוק.

 

"עם זאת, יש לי עוד המון מה לתת, המון מה לשפר ולהשתפר. תני לי לעמוד על הבמה, זה לעשות אהבה עם המוני אנשים, אני נותן ומקבל. אני יודע לדבר עם האגו שלי, כל יום שואל את עצמי איך להיות טוב יותר. אני בשיווי משקל דינמי, מחויב להרבה אנשים. זה עומס מאוד גדול, והאישיות נבנית בהתאם. האיזון הוא איך אני דואג לכל הדבר הזה, לכן אני דואג לעצמי. אם אין לי בלו"ז ספורט, אני מעיף משהו אחר.

 

"אני לא עוצר, ולפעמים הגוף מאותת לי. לפני כשנה וחצי איבדתי את הקול, עשו לי ניתוח במיתרי הקול ואסרו עליי לדבר חודש. שמונה ימים לא הוצאתי הגה, אחר כך לא הופעתי. לקחתי את הזמן הזה ללמוד מה מעולה בזה – נסעתי עם אשתי למלון בוטיק וספא, קראתי ספרים, ראיתי סרטים. זה לא פשוט, אבל חזרתי עם תודעה גבוהה. אני הכלי, נותן כבוד לכלי ומקבל ממנו בחזרה".

 

שורה תחתונה: "אני די מרוצה, למרות שאני בנאדם לא מרוצה, תמיד חושב שאפשר להיות עוד יותר טוב".

 

מה אומרים המומחים?

רקפת אריאלי, דיאטנית קלינית וספורט, שערי צדק ספורט:

"התפריט של אלון מגוון ומאוזן. אלון לא אוכל לפני אימון בוקר. צריכת מזון עד שעה לאחר האימון היא נכונה. עליו להקפיד על כ־25 גרם חלבון בארוחת הבוקר. 2 ביצים וחצי גביע גבינה יכילו את הכמות הזו.

 

"עם עומס אימונים כה רב מומלץ להגביר צריכת ירקות ופירות על מנת לספק לגוף כמות גדולה של ויטמינים ומינרלים. מכיוון שכמעט ואינו צורך בשר מומלץ להעשיר את התפריט בברזל ממקור של קטניות ופירות יבשים. ישנם מספר תוספי תזונה שיכולים לסייע ליכולת הגופנית, בעיקר בתקופות של עומס אימונים גבוה יותר ובוודאי בתחרות עצמה".

 

צחי נחום, מומחה לפיזיולוגיה של המאמץ ברשת הולמס פלייס:

"מרתון ואיירון מן הן משימות שדורשות המון משמעת עצמית, כוח רצון, תעוזה ובעיקר אמונה עצמית. מדובר במאמץ גופני מאוד אינטנסיבי הדורש הכנת פיזית ומנטלית. אלון עושה אימוני כוח, סיבולת וגמישות וגם מוסיף יוגה ופילאטיס לאיזון רקמת השרירים. הוא מכונת כושר מהלכת".

 

 

ד"ר להבית אקרמן, מומחית לרפואת עור:

"אלון מקפיד על שגרת ספורט אינטנסיבית ביותר, הכוללת ריצה בחוץ בשעות הבוקר וכן שהייה מרובה בים, ולכן אני ממליצה לו להשתמש קבוע במסנן קרינה ולחדש את המריחה לאחר הזעה מוגברת. כמו כן, אני ממליצה למרוח קרם לחות קבוע לאחר המקלחת. לא חובה להשתמש בקרם שעולה כמו מכונית ספורט. יש היום הרבה מאוד חברות קוסמטיקה טובות המציעות תכשירים מעולים במחירים שפויים, ולא תמיד היקר ביותר הוא האידיאלי ביותר. יש חשיבות כמובן להתאמת סוג התכשיר לסוג העור. בנוסף, אני ממליצה לשקול בוטוקס, כדי לרכך את הקמט שבין הגבות, המשווה לפנים מראה מעט נוקשה".

 

 

צביה חי אל, מנהלת מעגלים, בית הספר לאימון והתפתחות אישית:

"'החיים הם התנגשות בין דילמות', מסכם אלון, ונראה שחייו באמת מספקים לא מעט דילמות. החיים שלו עמוסים באופן כזה שלא ניתן להוסיף עליהם דבר. עומסים שכאלה אינם הגיוניים בשום קנה מידה, ולא משנה במה בן האדם עוסק. מובן שתמיד ניתן להסביר זאת באהבה לעבודה או במשפטים שמסבירים שעבודתו היא בעצם שליחות. אני מאמינה כי הוא הוא חי את עבודתו ועובד את חייו, אך עם זאת לאכול בזמן הנסיעה, לעבוד שבעה ימים בשבוע ולחיות על האנרגיה שמעניקה ההתמכרות לעבודה זה לא באמת בריא.

 

"לטווח הקרוב אלון יוכל להתקיים בצורה טובה, ואולי אפילו להמשיך ולהמציא את עצמו מחדש שוב ושוב כדי לסחוף עוד ועוד אנשים, אך בטווח הארוך, גם עם תזונה מוקפדת וכושר מעולה, הוא נמצא בקבוצת סיכון של שחיקה מוגברת. השחיקה גופנית (כמו שכבר קרה לו בעבר במיתרי הקול) ורגשית. בסופו של דבר, בני אדם אינם מכונות. אלון צריך לעשות מה שהוא ממליץ לאחרים ולמצוא זמן שבו מותר להיות ב'ריק'. אני מציעה לו באהבה רבה להקשיב לסימנים ולהסיק את המסקנות הנדרשות. לכולם מותר לשחרר לפעמים, ואפילו כדאי, במיוחד אם הוא רוצה להמשיך בקצב החיים הזה לאורך שנים".

 

הכתבה מתפרסמת במוסף "זמנים בריאים" של "ידיעות אחרונות"





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רמי זרנגר
קם בארבע וחצי ופותח את היום בספורט. אולמן
צילום: רמי זרנגר
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים