שתף קטע נבחר

לא לילדים בלבד: קציצות עוף בציפוי פריך

הלכה הדיאטה: רותי קינן מגישה מתכון מנצח של קציצות עוף מטוגנות בציפוי פריך, שהילדים יזללו ואתם תקללו. ויש גם תבשיל כוסמת שישתלב מצוין לצד הקציצות

במסגרת הגזרות שגזרנו על עצמנו קצת אחרי החגים ורגע לפני הטיגונים של חנוכה והקדירות הדשנות של החורף, אנחנו משתדלים להימנע ממאכלים כבדים ומתבשילים עתירי שומנים ופחמימות. ולכן, האופציה השפויה היא עוף, ורצוי חזה, בתוספת ירקות מאודים או סלט. זה טעים, קל לעיכול וגם טוב לדיאטה.

 

כשנמאס לנו יום אחד מהסטייק החיוור, שהילדים מפנים אליו עורף כשאינו מצופה בשכבה עבה של פירורי לחם ונקרא שניצל, מצאתי את עצמי טוחנת את החזה עד דק ומגלגלת ממנו קציצות. כדי לקרוץ לילדים, גלגלתי אותן בציפוי של שניצל וטיגנתי קלות. הלכה הדיאטה, אבל הקציצות היו ממש טעימות.

הלכה הדיאטה. קציצות עוף בציפוי פריך (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
הלכה הדיאטה. קציצות עוף בציפוי פריך(צילום: ירון ברנר)
 

למעשה, בקציצות האלה, שמקורן במטבח הרוסי והיו המאכל החביב על חמי זיכרונו לברכה, טמון סוד שעושה אותן רכות ועסיסיות, הרבה יותר מכל קציצת בשר עוף שאני מכירה: הן פשוט מפוצצות בלחם, שמושרה במקור בחלב (ואני מחליפה במים, ולא רק מטעמי כשרות). זה מרחיק אותן עוד יותר מהדיאטה ומערכים בריאותיים, אבל הילדים עפו עליהן ואכלו הרבה ובתיאבון, כך שסעיף המנה החלבונית מבחינתי סומן בווי.

 

כדי לא להתרחק מהמקור, בחרתי להגיש את הקציצות החביבות האלה בתוספת כוסמת, קאשה בשפת המקור, שעליה דווקא אין אצלנו קונצנזוס: יש מי שאוהבים (אני) ויש מי שלא סובלים. הילדים סירבו אפילו לטעום, דרשו וקיבלו - צ'יפס.

 

הכוסמת דווקא מסתדרת יופי עם ערכים בריאותיים, אז אם יש לכם קליינטים בשבילה - לכו על זה. אם לא, הקציצות ילכו נהדר עם סלט ירוק טרי, ולא צריך ללוות אותן בלחם, כי הוא, כאמור, כבר בפנים.

 

קציצות עוף (פוז'רסקי)

כשמטגנים את הקציצות במחבת טפלון, אפשר להסתפק במעט מאוד שמן. מגישים כמות שהן, בתוספת כוסמת או סלט ואפשר גם לצקת עליהן רוטב (למשל רוטב עגבניות מוכן).

 

המצרכים (ל-4-6 מנות):

4 פרוסות לחם לבן או חלה

1/2 כוס מים חמים (במקור: חלב)

500 גר' חזה עוף טחון

3 כפות שמן (במקור: 50 גר' חמאה מותכת)

1/2 כפית מלח

פלפל

קורט אגוז מוסקט

3 כפות קמח

100 גר' פירורי לחם

1 ביצה

שמן לטיגון

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את פרוסות הלחם בקערה, יוצקים עליהן את המים החמים ומניחים ל-10 דקות.
  2. מוסיפים ללחם השרוי את הבשר הטחון, השמן, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט ולשים בידיים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. מניחים את הקמח בצלחת רחבה. בצלחת אחרת מניחים את פירורי הלחם. טורפים את הביצה בקערה קטנה.
  4. צרים מהתערובת כדורים בקוטר 5 ס"מ, טובלים אותם בקמח, משטחים מעט, טובלים בביצה ומצפים בפירורי הלחם מכל הצדדים.
  5. מחממים מעט שמן לטיגון במחבת רחבה על להבה בינונית. מטגנים את הקציצות במספר מחזורים, 3-5 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות. מוציאים מהמחבת ומספיגים על מגבות נייר.

 

 

תבשיל כוסמת (קאשה)

אפשר להגיש בלי כלום, עם רוטב (של צלי, למשל) או בתוספת קובייה נדיבה של חמאה, שנמסה לתוך הגרגרים.

 

המצרכים (ל-6 מנות):

2 כפות שמן או חמאה

2 בצלים קצוצים

2 כוסות כוסמת

4 כוסות מים רותחים

½ 1 כפיות מלח

מעט פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן או החמאה בסיר בינוני, ומטגנים את הבצלים עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים את הכוסמת ובוחשים דקה.
  2. מוסיפים את המים הרותחים, המלח והפלפל ובוחשים.
  3. מכסים את הסיר, מעבירים ללהבה נמוכה ביותר ומבשלים עוד 15 דקות. מכבים את האש ומניחים לעמוד, בסיר סגור, עוד 5 דקות לפני שמגישים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
טעימות וקלות להכנה. קציצות עוף
צילום: ירון ברנר
מומלצים