שתף קטע נבחר

הקמפיין שמלמד סוכרתיים מסוג 1 שביחד קל יותר להתמודד

קמפיין חדש של האגודה לסוכרת נעורים (סוג 1) בישראל, שעולה לאוויר עם הסיסמה: "ביחד, קל יותר להתמודד לבד" יוצא במסר חשוב לסוכרתיים, בעיקר, הבוגרים שבהם. צפו בסיפורי כמה מהחולים

בשיתוף האגודה לסוכרת נעורים (סוג 1) ונובו נורדיסק 

 

קמפיין חדש ומרגש של האגודה לסוכרת נעורים (סוג 1) בישראל, פונה לסוכרתיים מסוג 1 לאחר גיל 18 במסר: אתם לא לבד.

 

הקמפיין, שהפך ויראלי בשבועיים האחרונים, מזמין את הבוגרים להצטרף לקבוצת פייסבוק חדשה, פרי יוזמתה של האגודה, לבוגרים בלבד, שתהווה להם 'בית' וירטואלי: מסגרת לתמיכה, התייעצות, שיתוף ולמידה.

 

בישראל: 50 אלף סוכרתיים מסוג 1

סוכרת נעורים אמנם ידועה כמחלה של ילדים, אך למעשה מתוך קהילה של 50 אלף סוכרתיים מסוג 1 (נעורים) בישראל, רק 5000 מהם ילדים, והיתר בוגרים מעל גיל 18.

 

בוגרים עם סוכרת מסוג 1 משתלבים בחברה באופן מלא, עובדים, לומדים, מקימים משפחה ומתמודדים עם הסוכרת. לבד. חלקם אף לא משתפים את סביבתם בהיותם סוכרתיים, באתגרים ובהתמודדויות היום-יומית הכרוכים בניהול שגרת חיים לצד הסוכרת.

 

היות שמדובר במחלה כרונית, המלווה את הסוכרתי לכל אורך חייו, היא דורשת ניהול וטיפול עצמאי ואינטנסיבי מסביב לשעון, לצורך שמירה על איזון ומניעת סיבוכים מסכני חיים בעתיד.

 

ביחד יותר קל להתמודד

הקמפיין המרגש מורכב מסרטון שצולם במצלמה נסתרת. הגיבורים, סוכרתיים מסוג 1 בוגרים, חושבים שמטרת הסרטון בו הם משתתפים הינה תיעוד תגובות הסביבה להיותם סוכרתיים, אך למעשה מתוכננת להם הפתעה.

 

בזמן שהם יושבים בבית קפה ומתנהגים 'כרגיל', בודקים סוכר, מזריקים אינסולין, הם מופתעים לגלות שכל הסועדים לצדם גם הם סוכרתיים מסוג 1, מצב לא שגרתי כמובן. הקמפיין מעביר מסר ברור: סוכרתיים מסוג 1, גם אחרי גיל 18, לא צריכים להתמודד לבד עם הסוכרת.

 

אור חדד, גיבור סרטון הקמפיין, הוא האנטי-תזה לכל מה שניתן לדמיין כשחושבים על סוכרת: בן 25, מאמן כושר אישי, מדגמן בזמנו הפנוי ויש לו עשרות אלפי עוקבים בפייסבוק.

 

צפו באור:

 

 

אור מספר: "אובחנתי כחולה בסוכרת נעורים בגיל 17, בכיתה י"ב. זה התחיל בצמא שלא ניתן להרוות, ובתחושה שכל חצי שעה הייתי חייב ללכת לשירותים. בתוך שבוע וחצי ירדתי 12 ק"ג, בלי שום סיבה הגיונית. עד אז לא היה לי מושג מה זה בכלל, ולא הבנתי מה הקשר ביני ובין סוכרת פתאום.

 

"זה נפל עליי משום מקום, אבל החלטתי שאני לא מוותר לעצמי. נלחמתי להתגייס כמו כולם, סיפרתי לכולם על הסוכרת והחלטתי שאין לי מה להסתיר. גם את החשיפה בפייסבוק אני מנצל על מנת לספר ולשתף את העוקבים שלי על הסוכרת וההתמודדות עמה. אבל בסוף, למרות התמיכה שאני מקבל מכולם, ההתמודדות עם הסוכרת היא אישית שלי.

 

"קשה לי עם זה שבגלל הסוכרת אי אפשר להיות ספונטני, לפעמים אפילו באמצע אימון אני נאלץ לעצור אם הסוכר נמוך מדי, לנוח ולאכול משהו. כמאמן כושר אישי, יצא לי כמה פעמים לאמן סוכרתיים אחרים, וזה מאוד שימח אותי. הרגשתי שאני לא לבד עם הסוכרת, האפשרות שלי כסוכרתי לעזור לסוכרתי אחר מעניקה סיפוק אדיר.

 

"סוכרתיים בוגרים לא צריכים להתמודד לבד עם הסוכרת. זו הסיבה שהקמפיין הזה ריגש אותי כל-כך. ההפתעה בסרטון כשגיליתי שכל מי שיושב בסביבתי גם הוא סוכרתי, פשוט הציפה אותי בחמימות והבנה אמיתית שהנה – אני לא לבד".

 

"אף אחד לא יכול להבין עם מה סוכרתי מתמודד"

שני פלג, גיבורת סרטון הקמפיין, בת 28: "כבת לאמא סוכרתית, תמיד ידעתי מה זו סוכרת, הבנתי מה זה דורש וכמה המחלה הזו תובענית ודורשת ניהול וטיפול מסביב לשעון. לאורך השנים ראיתי את אמא שלי נאבקת על מנת להגיע לאיזון ולשמור על עצמה.

 

"אבל גם ההיכרות עם הסוכרת לא הכינה אותי להלם כשאובחנתי בעצמי עם סוכרת מסוג 1, ביום הולדתי ה-23. במשך תקופה ארוכה לאחר האבחון, לא יכולתי לעשות מה שבא לי, מבלי שהמחשבה הזו תנקר לי בראש – מה מותר לאכול ומה אסור, מתי עשיתי בדיקת סוכר, מתי להזריק אינסולין וכמה, לדאוג שתמיד יהיה איתי משהו מתוק בתיק במקרה של נפילת סוכר. זו התמודדות יום-יומית, מסביב לשעון, והיא אישית שלך. לא משנה כמה המשפחה והסביבה תומכים, הם לא באמת יכולים להבין עם מה הסוכרתי מתמודד".

 

צפו בשני:

 

 

לחיות ולעשות הכל עם הסוכרת

משתתפי הקמפיין הם כולם, כאמור, סוכרתיים מסוג 1. אחד מהם הוא אבי אייזיקוביץ, בן 38, שאובחן כסוכרתי בגיל 10. אבי: "אף פעם לא הרגשתי לבד עם הסוכרת. אובחנתי שנה אחרי שאחותי הגדולה אובחנה כסוכרתית, ושנה לאחר מכן גם אחותי השנייה אובחנה.

 

"ההורים שלנו חינכו אותנו להאמין שנוכל לעשות הכל לצד הסוכרת, וכך היה. לאורך השנים אני משתדל מאוד לשמור על קשר עם חברי הקהילה, בין אם בעבר בתוך מדריך בקייטנות הקיץ של האגודה לסוכרת נעורים, ובין אם בהווה, בתחזוק ושמירה על קשר עם קבוצת חברים סוכרתיים.

 

"המפגשים עם ילדים סוכרתיים אחרים הראו לי כמה חשובה התמיכה בין סוכרתיים, כבר מגילאי הילדות, ולכל אורך הדרך. תמיד רציתי להראות להם שאפשר אחרת, אולי בגלל זה החלטתי להשתתף בקמפיין, כי אני מבין עד כמה חשובה התמיכה בין סוכרתיים. היום אני איש משפחה עם שלושה ילדים, עובד בהייטק, ולא שוכח לרגע כמה חשובה התמיכה של סוכרתיים אחד בשני".

  

להצטרפות לקבוצת הפייסבוק החדשה – בוגרים מסוג 1, לחצו כאן

 

בשיתוף האגודה לסוכרת נעורים (סוג 1) ונובו נורדיסק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סוכרת נעורים. לא צריך להסתתר
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים