שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    איטליה הגדולה: מסעדות איטלקיות שכדאי להכיר

    פיצה או פוקאצ'ה, רביולי או פפרדלה, טירמיסו או פנקוטה - אם יש מטבח אחד בעולם שאהוב על כולם, זה המטבח האיטלקי. יצאנו לשטח ובחרנו את המסעדות האיטלקיות השוות ברחבי הארץ, כולל רשימה של איטלקיות חדשות שאולי אתם עדיין לא מכירים

     

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    אוכל איטלקי הוא אוכל פשוט, מנחם ושמח. לרוב הוא פשוט להכנה ואינו מצריך תהליכים מורכבים, אך דורש מיומנות ואהבה. נראה שמכל המטבחים בעולם הוא המטבח החביב ביותר, לפחות על החך הישראלי, ולמרות הפשטות שלו הוא יכול להפתיע גם את אלה שכבר ראו וטעמו כמעט הכל.


     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
    המסעדות האיטלקיות הן, כנראה, הנפוצות ביותר בעולם כולו, וגם אצלנו יש נציגות מכובדת למטבח הזה, שהמאפיינים הים תיכוניים יחד עם היצר העז שיש בו, הפכו אותו לפופולרי מאוד בארץ.

     

    קלאסיות, מודרניות, משפחתיות, כפריות, רומנטיות, קלילות או מהודרות: המסעדות האיטלקיות שכדאי לכם להכיר.

     


    רפאלו

    מסעדה איטלקית קלאסית השוכנת במרכז לאומנויות קסטרא בחיפה. בכניסה למסעדה בר החושף את המתרחש במטבח, ובהמשך כוורת יין ומדפים מלאים במוצרים איטלקיים. המסעדה מציעה חווית אירוח איטלקית, צעירה וקלילה, ויש לה סניף נוסף בקריות.

     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    • מייצרים את הפסטה במקום? כן  
    • משה פלימן 8 מרכז קסטרא, 1700-507107, לא כשר; קניון הקריון, קרית ביאליק, 1700-507107, כשר

     

    ללה

    המסעדה, ששוכנת בין נופיו הקסומים של עמק יזרעאל, תשרה עליכם אווירה משפחתית למדי. יש כאן מנת רביולי מושלמת ביותר (60 שקלים) וגם ניוקי רוקפור (57 שקלים). כמו גם, תמצאו כאן פיצות כמו פיצת שמפיניון ושמן כמהין (52 שקלים) ומבחר מנות בשריות.

     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    מייצרים את הפסטה במקום? רק את הרביולי, שאר הפסטות קנויות

    צומת כפר ברוך, קיבוץ שריד, 04-6444030, לא כשר

     

    בלה

    מסעדת שף משובחת בעמק יזרעאל שמאחוריה עומדים שני חברים - ליאור גולן ועידן ליפשיץ, שנולדו וגדלו באזור. גולן ניהל בעבר מספר מסעדות בתל אביב, וליפשיץ היה בעברו השף התפעולי של מסעדת "טוטו".

     

    המסעדה, בעלת העיצוב הכפרי, שוכנת בתוך גן רחב ידיים עם נוף עוצר נשימה ומגישה מנות שמבוססות על חומרי גלם מקומיים.

     (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
    (צילום: דניאל לילה)

    • מייצרים את הפסטה במקום? כן
    • בכניסה למושב בית שערים, 04-9830730, לא כשר

     

    טאנטי באצ'י

    מסעדה איטלקית קטנה שזוכה לשבחים הודות לפיצות האיכותיות ומנות הפסטה המיוחדות שלה, כמו ניוקי סלק מעושן (66 שקלים) ורביולי רוקפור ואגסים (68 שקלים). אך עם כל הכבוד לפיצות, גולת הכותרת במקום הם הקינוחים, שמיוצרים במסעדה בעבודת יד ושמם נישא למרחקים.

     

    • מייצרים את הפסטה במקום? כן
    • השקדים 35 קרית טבעון, 04-9536779, לא כשר

     

    מנואלה

    מסעדה איטלקית משפחתית הממוקמת במבנה לשימור במדרחוב הציורי של זיכרון. במקום תפריט איטלקי קלאסי ללא התחכמויות עם פיצה, ניוקי ורביולי זנב שור (88 שקלים). בתפריט היין ניתן למצוא יינות מקומיים ואיטלקיים במחירים נגישים.

     (צילום: אלעד גרשגורן) (צילום: אלעד גרשגורן)
    (צילום: אלעד גרשגורן)

    • מייצרים את הפסטה במקום? כן
    • המייסדים 49 זיכרון יעקב, 04-8735761

     

    בליסימו

    מסעדה איטלקית שכבשה את לבם של תושבי אזור השרון, שהתפריט שלה כולל מנות ראשונות כמו ארנצ'יני פומודורו (27 שקלים), מנות עיקריות כמו פילה דג צרוב על הפלנצ'ה על ריזוטו וארטישוק (94 שקלים), מגוון פיצות הנאפות בטאבון וכן ניוקי ריקוטה עם קונפי שרי ותרד (54 שקלים).

     

    עם מיקום של 4 דקות נסיעה מכביש 4, מחירים שפויים וסיפור מיוחד של הבעלים (שהוא איש שב״כ לשעבר) מדובר על מסעדה איטלקית שאי אפשר להתעלם ממנה.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    • מייצרים את הפסטה במקום? רוב הפסטות מיוצרות בעבודת יד, הפסטות הקצרות והלינגוויני מיובאות מאיטליה
    • הארז 29 מרכז רימון פרדסיה, 077-2042205, כשר

      

     

    טריולה

    ביסטרו איטלקי עם טאבון מאיטליה שפועל מזה חמש שנים. המסעדה עצמה בנויה משני חללים - בכניסה מסעדה קטנה ואינטימית, ובפנים חלל גדול יותר לאירועים.

     

    מדי יום שני מציעים במקום ערבי יין ללא תחתית, בין השעות 12:00-17:00 יש עסקיות ובין 16:00-21:00 כל האלכוהול, מלבד היין, נמכר במבצע של 1+1.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
     

    • מייצרים את הפסטה במקום? חלק מהפסטות 
    • שחם 14 פתח תקווה, 03-919-8444, לא כשר

     

    לוקה

    מסעדה איטלקית השוכנת בתוך המרינה של הרצליה ומציעה ארוחות עסקיות ב-49-79 שקלים, ותפריט בראנצ'ים מפנק במיוחד עליו חתומה מאיה קליין, הפיינליסטית של העונה הראשונה של משחקי השף. הבראנץ' מוגש בימי שישי ושבת בין השעות 9:30-12:30, ומחירו 67 שקלים לסועד.

     (צילום: רוני בלחן) (צילום: רוני בלחן)
    (צילום: רוני בלחן)

    • מייצרים את הפסטה במקום? מנות ספיישל כמו לזניה ופרפדלה מייצרים במקום, שאר הפסטות קנויות
    • השונית 2 מרינה הרצליה, 09-9514000, לא כשר

     

    פרונטו

    מסעדה שנחשבת למוסד קולינארי מוביל, אשר הוקמה לפני 29 שנים על ידי המסעדן רפי אדר ועל מטבחה מנצח בחמש השנים האחרונות השף דיוויד פרנקל.

     

    לכבוד חגיגות ה-29 הושק במסעדה תפריט Best of Pronto המאחד את המנות האהובות בשני גדלים, ומאפשר לקבוע את אופי הארוחה ולהחליט מה יהיו המנות הראשונות ומה העיקריות.

     (צילום: תמוז רחמים) (צילום: תמוז רחמים)
    (צילום: תמוז רחמים)

    התפריט החדש מחולק לארבע קטגוריות: Graden & Grain (מנות המבוססות על ירקות), Pasta ,Sea ו-Meat. טווח המחירים של המנות הקטנות נע בין 58-75 שקלים, ושל המנות הגדולות - 94-125 שקלים.

     

    • מייצרים את הפסטה במקום? כן
    • הרצל 4 תל-אביב, 03-5660915, לא כשר

     

    מל ומישל

    מוסד ותיק שדובר עליו רבות גם בהקשר לאוכל האיטלקי המוגש בו, וגם בהקשר לאווירה המיוחדת שמורגשת בחלל הקטן והאינטימי שלו.

     

    המסעדה נחשבת לא רק לאחת המסעדות האיטלקיות האהובות ביותר, אלא גם לאחת המסעדות הרומנטיות שפועלות אצלנו ועל הקו הקולינארי שלה אחראי השף ניר ויימן שיוצר כאן מטבח איטלקי מודרני.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    • מייצרים את הפסטה במקום? כן
    • בן יהודה 155 תל אביב, 03-5293232, לא כשר

     

    קוואטרו

    מסעדה מבית היוצר של קבוצת MESSA שעל הפן הקולינרי שלה אחראי השף אביב משה, אשר יצר כאן תפריט בהשראה איטלקית שהמנות בו מבוססות על חומרי גלם ישראלים ואיטלקיים כאחד.

     

    העיצוב המיוחד של המסעדה, עליו אחראיים אלכס מייטליס והאמניות תמר צידון, דיאנה אייזנברג וקטי קנבסקי, זיכה אותה בפרס "אות העיצוב" לשנת 2016. המסעדה מכילה 180 מקומות ישיבה, כ-50 מהם מסביב לבר גדול ומרכזי, וכל אלמנט בה - מהבר ועד הרצפה - טומן בחובו סיפור עיצובי יוצא דופן.

     (צילום: אלון גרגו) (צילום: אלון גרגו)
    (צילום: אלון גרגו)

    • מייצרים את הפסטה במקום? כן
    • הארבעה 21 תל אביב, 03-9191555, לא כשר

     

    פאפא'ס

    מסעדה איטלקית עם אווירה משפחתית מבית היוצר של בעלי ה"סושיאל קלאב" ו"הפיאצה", ששוכנת במבנה לשימור בלב כרם התימנים.

     

    מגישים כאן אוכל איטלקי אותנטי כמו רדיאטורי בולונז (64 שקלים), ניוקי פטריות וערמונים (74 שקלים) וספינאצ'י עם ביצת עין (56 שקלים).

     (צילום: בן יוסטר)
    (צילום: בן יוסטר)

    • מייצרים את הפסטה במקום? כן
    • הילל הזקן 12 תל אביב, 03-5107373, לא כשר

     

    בליני

    מסעדה הפועלת מזה 21 שנה בהובלתם של השותפים רונן ארדיטי (ראש תחום המסעדנות והאירוח במחלקה ללימודי חוץ בשנקר) ואסף לב (הבעלים של הרשת ״פיאנו פיאנו״) השוכנת לצד מרכז סוזן דלל שבנווה צדק.

     

    בין המנות שבתפריט החדש תמצאו בין היתר גם מנות צי'קטי (המקבילות של הטאפס הספרדי) כמו קרצ׳ופו טרוף - ארטישוק רומאי עם שמן כמהין, פטריות יער וגבינת חלומי צלויה (48 שקלים), ויטלו סיציליאני – רצועות סינטה בתיבול רוזמרין (52 שקלים) ועוד. 

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
    כמו גם, לאחרונה התווסף למסעדה טאבון ענק במשקל 1.7 טון שיובא ממודינה שבאיטליה, ובזכותו נוספו לתפריט שלל פיצות ומנות נוספות.

     

    • מייצרים את הפסטה במקום? כן
    • יחיאלי 6 תל אביב, 073-3340485, לא כשר

     

    לה רפובליקה די רונימוטי

    מוסד איטלקי נוסף הפועל מזה 13 שנה, חלקן ברמת החייל ובשנים האחרונות במרכז תל אביב. למסעדה גינה אורגנית שנמצאת בכפר הירוק, ובה שני דונם של גידולים אורגניים עליהם מתבסס תפריט המסעדה. הגידולים מתחלפים מדי עונה, ומטפלים בהם רק הבעלים והעובדים של המסעדה מתוך עקרון יצירת הקשר עם האדמה.

     (צילום: חיים יוסף) (צילום: חיים יוסף)
    (צילום: חיים יוסף)

    הגישה הקולינרית של המסעדה מתבססת על תפיסת הפשטות של המטבח האיטלקי שעיקרה בביטוי המפורסם ״five ingredients in one plate״. כמו כן, המסעדה מייצגת את בתי הגראפה המובילים באיטליה ויש בה לא פחות מ-24 סוגים שונים של המשקה האלכוהולי.

     

    • מייצרים את הפסטה במקום? כן
    • מזא״ה 3 תל אביב, 03-6470247, לא כשר

     

    קפה איטליה

    בראסרי איטלקי מבית היוצר של האחים ירזין, שעל המטבח שלו אחראי השף איתי בידרמן שמגיש במקום אוכל איטלקי פשוט ומנות קלאסיות. 

     

    המטבח מבוסס על התוצרת המקומית, אותה משלימים מוצרים איטלקיים מובהקים שלא ניתן למצוא בישראל. בשעות הצהריים מציעים במקום עסקיות אטרקטיביות ב-69 שקלים, ובשאר שעות היום תמצאו כאן אוכל איטלקי טוב ללא התחכמויות שמוגש במנות נדיבות.

     

    • מייצרים את הפסטה במקום? כן
    • קרמיניצקי 6 תל אביב 03-5612888, לא כשר

     

    צ׳יקטי

    בר אוכל איטלקי שהביא לנו את בשורת הצ׳יקטי - הצלחת הקטנה של האיטלקים שמקבילה לטאפס הספרדי.

     

    האווירה במקום שמחה במיוחד, והתפריט שיצר השף מיכאל גרטופסקי (״סושיאל קלאב״, ״מיכאל ביסטרו מקומי״) צעיר, מעניין ולא מהסוג שהורגלנו למצוא במסעדות האיטלקיות שפועלות בארץ.

     (צילום: תמוז רחמים)
    (צילום: תמוז רחמים)
     

    המקום נבנה כמחווה לברים של ונציה, ובין השעות 17:30-19:30 מתקיים בו ״אפרטיבו״ איטלקי שהוא סוג של happy hour במהלכו מנשנשים דברים קטנים וטעימים ושותים יין.

     

    • מייצרים את הפסטה במקום? את רוב הסוגים כן, חלק מהפסטות קנויות.
    • יהודה הלוי 58 תל אביב, 03-6853499, לא כשר

     

    רוסטיקו

    המסעדות מבית היוצר של רוסטיקו פועלות כבר למעלה מעשור, ומביאות לישראל את איטליה המודרנית תוך מתן כבוד למסורת ושימוש בחידושים הקשורים לטכניקות ולחומרי הגלם.

     

    הסניף הראשון שנפתח בשדרות רוטשילד ב-2005 הוא טרטוריה איטלקית עם אוכל אותנטי. בעקבות הצלחתו, הצטרפו אליו שלוש אחיות נוספות - רוסטיקו בזל ופיאצה רוסטיקו, המעוצבת כמו כיכר רומאית.

     

    התוספת האחרונה למשפחת רוסטיקו היא חנות הפיצות ויה רוסטיקו, שנפתחה השנה בשרונה מרקט ומציעים בה פיצות של רשת הפיצות האיטלקית Alice מרומא, אותן מוכרים לפי משקל.

     

    • מייצרים את הפסטה במקום? כן
    • רוסטיקו רוטשילד: שדרות רוטשילד 15 תל אביב 03-5100039, לא כשר
    • רוסטיקו בזל: בזל 42 תל אביב, 03-6026969, לא כשר
    • פיאצה רוסטיקו: קפלן 22 תל אביב 03-5588654, לא כשר
    • ויה רוסטיקו: קלמן מגן 3 שרונה מרקט, תל אביב, לא כשר

     

    בינדלה

    במקום בו נפגשים המסורת האיטלקית הקולינרית עם העיצוב האיטלקי המודרני, נולדה לפני שנתיים מסעדת "בינדלה" השייכת למשפחת בינדלה שבבעלותה מעל 40 מסעדות בשווייץ. מאז שנפתחה, הוכתרה המסעדה ל"מסעדה החדשה הטובה ביותר" לשנת 2014 וגם לשנת 2015.

    בימים אלו המסעדה עוברת מהפכה בדמותו של השף יורם ניצן, שקיבל לידיו את האחריות על המטבח.

     

    • מייצרים את הפסטה במקום? כן
    • מונטיפיורי 27 תל אביב, 03-6500071

     

    מגזינו

    מסעדה איטלקית חדשה בנוף הישראלי שמציעה מטבח איטלקי, צעיר וכיפי. מנת הדגל במקום היא הפיצה שהודות לתנור המיוחד שיובא מאיטליה, נאפית במשך 3-4 דקות בלבד. בגזרת הקינוחים מציעים במקום לא פחות מ-30 קינוחים, מתוכם 11 קבועים.

     

    • מייצרים את הפסטה במקום? חלק מהפסטות מייצרים במקום, ואת האחרות קונים
    • דרך מנחם בגין 21 תל אביב, 03-7570535, לא כשר

     

    אמורה מיו

    מסעדה איטלקית משפחתית וותיקה עם תפריט ענק של פסטות ופיצות. העיצוב הביתי העמוס והחמים, הרעש שמייצרות במקום שיחות החולין של הסועדים והתפריט שמאגד את כל הקלסיקות האיטלקיות - הופכים את המקום הזה למתאים לכולם.

     

    • מכייצרים את הפסטה במקום? כן
    • אבן גבירול 100 תל אביב, 03-5244040, לא כשר

     

    ארנסטו

    אחת המסעדות האיטלקיות הוותיקות והמוערכות שפועלת מאז 1997 ברחוב בן יהודה. זוהי מסעדה משפחתיות עם מנות נדיבות ועיצוב חמים שאופייני למסעדות האיטלקיות של פעם.

     

    • מייצרים את הפסטה במקום? חלק מהפסטות מייצרים במקום, ואת האחרות קונים
    • בן יהודה 90 תל אביב, 03-5273394, לא כשר

     

    לה לזניה

    מסעדה לא גדולה שידועה במנת הלזניה המופלאה שמוגשת בה ומציעה תפריט שיזרוק אתכם אחורה בזמן הישר אל תחילת שנות ה-90. בין היתר תמצאו כאן לזניה קלאסית בציר עגבניות (49 שקלים), לזניה חצילים בציר עגבניות (59 שקלים) ולזניה עם סלמון מעושן (69 שקלים).

     

    ואגב, כשהיא מוגשת לשולחן, הלזניה של ״לה לזניה״ רותחת כל כך שתצטרכו להמתין לפחות כרבע שעה לפני שאפשר יהיה לגעת בה, אבל היא שווה את ההמתנה כי מדובר על בריכה של בשמל, פרמזן ומוצרלה עם פרוסת ענקיות של דפי לזניה חצי נימוכות וחצי פריכות.

     

    • מייצרים את הפסטה במקום? לא
    • דיזנגוף 177 תל-אביב 03-5230037, כשר

       

    SILO

    מסעדתו האיטלקית והים תיכונית של השף רובי פורטנוי שממוקמת במתחם הבילוי "לה פארק" שבפארק פרס בחולון, ונחשבת למושלמת לבילוי משפחתי.

     

    האווירה ב"סילו" צבעונית ועליזה, והים תיכוניות שלה מורגשת היטב גם בזכות עיצוב המקום הכולל, בין היתר, עמדות שוק המשמשות להדגמה וטעימות, שולחנות עץ רחבים ששימשו במקור תופים של חברת החשמל וכלי אמייל מיוחדים.

     (צילום: לינה מיארה וערן שמר צלמים) (צילום: לינה מיארה וערן שמר צלמים)
    (צילום: לינה מיארה וערן שמר צלמים)

    בלב המסעדה מוצב טאבון עצים מיוחד, בעל בסיס מסתובב, אשר יובא מאיטליה. כמו גם, יש במקום מעדנייה בה ניתן לרכוש מגוון מוצרים כמו זיתים, טחינה גולמית, שמן זית ועוד.

     

    • מייצרים את הפסטה במקום? חלק מהפסטות מייצרים במקום, ואת האחרות מייבאים מאיטליה
    • מתחם לה פארק שדרות ירושלים 210 חולון, 03-5733315, לא כשר

     

    פיאטו

    מכאן יש סיכוי שתצאו מכאן שמחים וקולניים כמו האיטלקים, אם תחליטו ללכת על מסלול "יין ללא תחתית" ב-59 שקלים שיאפשר לכם לשתות כמה שיותר ממבחר של 14 סוגי יין ישראלי, אמריקאי ואיטלקי.

     

    בנוסף, יש במקום ארוחות עסקיות משתלמות בטווח מחירים שנע בין 42-92 שקלים שכוללות מנה ראשונה, עיקרית ושתייה.

     

    • מייצרים את הפסטה במקום? כן
    • פקריס 2 רחובות, 08-6341234‏, לא כשר

     

     

    Luciana

    מסעדה איטלקית שממוקמת באחד המתחמים המיוחדים ביותר שנבנו בירושלים בשנים האחרונות - שדרות אלרוב ממילא. המסעדה שוכנת בתוך מבנה עות'מאני עתיק, והעיצוב שלה רומנטי ואיטלקי במיוחד בזכות מיני עיטורים על הקירות, מזרקה איטלקית שממוקמת במרכז המסעדה, הרבה שיש, עצים בצבעי שלכת ותאורה דקורטיבית שיוצרת אווירה קסומה.

     

    המסעדה צופה אל מראיהן המקסים של חומות העיר העתיקה, ובתפריט החלבי של השף אבירם דותן ניתן למצוא מנות פתיחה, דגים, פסטות, פיצות וסלטים וגם פוקצ'ות ומנות עיקריות איטלקיות קלאסיות.

     (צילום: דרור כץ) (צילום: דרור כץ)
    (צילום: דרור כץ)

    • מייצרים את הפסטה במקום? חלק מהפסטות כן, ואת האחרות קונים
    • ממילא 8 ירושלים, 02-5021000, כשר למהדרין

      

      

    פרדיסו

    ביסטרו איטלקי חלבי כשר שנולד לפני קצת יותר משנה על ידי משפחת חדד, הבעלים של מקום שביקשו להקים מקום טעים שתושבי העיר ישמחו להתארח בו. 

     

    התפריט נבנה על ידי אלון יפת (״ויקי קריסטינה״), והעיצוב שנבחר יוצר במקום אווירת שוק איטלקי. בבוקר מוגשות במקום ארוחות בוקר מגוונות ובשעות הצהריים מוגשות עסקיות (49-89 שקלים) ויש גם דיל מיוחד של עסקית זוגית ב-139 שקלים.

     

    • מייצרים את הפסטה במקום? לא
    • רחבעם זאבי 4 אשקלון, 08-9219199, כשר חלבי

     

    פסטינה

    התפריט במקום מציע שלל אפשרויות לטבעונים, לא מעט אפשרויות חריפות והמון אפשרויות לכאלה שאוכלים הכל. אין במסעדה פיצות, אך הצ׳ופר האמיתי הוא המחיר של מנות הפסטה שהיקרות ביותר עולות 47 שקלים בלבד.

     

    • מייצרים את הפסטה במקום? חלק מהפסטות מייצרים במקום, והשאר קנויות
    • מצדה 43 באר שבע, 08-6744080, לא כשר; חיים פקריס 3 פארק המדע רחובות, 08-9999243, לא כשר

     

    פסטורי

    מוסד אילתי שפועל מזה 17 שנה. מדובר על מסעדה טוסקנית ביתית עם אווירה חמה, מחירים סבירים ותפריט איטלקי אותנטי ומאוד מגוון עם נגיעות של המטבח הים תיכוני.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    במקום תמצאו פסטות מיוחדות ויצירתיות, בשרים, מנות מהים ופיצות. אחת המנות המסקרנות בתפריט היא רביולי נרו - רביולי פתוח במילוי שרימפס, סלרי, בצל סגול ומסקרפונה. כמו גם, מומלץ שלא לוותר על הרוטיליו תרד - פרחי פסטה במילוי תרד וגבינת ריקוטה בבשמל תרד.

     

    • מייצרים את הפסטה במקום? את רוב הפסטות מייצרים במקום
    • תרשיש 7 אילת, 08-6345111‏

     

     

      

    אוליבו

    ביסטרו שף מקומי בהשראה איטלקית שנפתח השנה בכפר הדרוזי ירכא, אשר עובר שינויים רבים בשנים האחרונות.

     

    השף והבעלים שאדי בשארה (לשעבר ״אלבאבור״ עכו) מתמחה בעיקר בבישול צרפתי, איטלקי מסורתי (דרום איטליה) ומולקולרי ובביסטרו החדש הוא מציע מנות מהמטבח ערבי עם טוויסט חדש בשילוב טעמים ממחוזות איטליה.

     (צילום: יפית בשבקין) (צילום: יפית בשבקין)
    (צילום: יפית בשבקין)

    בין המנות המעניינות שמוגשות במקום ניתן למצוא סוכריות פסטה במילוי לבנה ביתית בחמאת זעתר (48 שקלים) ואנלוטי במילוי גבינה ערבית בחמאת נענע (48 שקלים).

     

    • מייצרים את הפסטה במקום? כן
    • מתחם דהאר סנטר מול קניון כנעאן, כפר ירכא 04-9804213, לא כשר

     

    פאט ויני

    דיינר איטלקי ענק עם מטבח פתוח שנפתח בחודש אוגוסט בקריית אתא. המקום מציע את השילוב המושלם בין אוכל איטלקי מנחם, אווירה אמריקאית ותפריט מגוון עם מיטב המנות ממטבחה של המאמא האיטלקית. אם לא דיי בכך, גם התמחור מאוד ידידותי ונגיש למשפחות.

     

    • מכינים את הפסטה במקום? כן
    • הסולל 8 קריית אתא (מתחם ביג), 04-9936360, לא כשר

     

    איטליאנו

    מסעדה עם נוף לים שנפתחה בסוף הקיץ כאשר על המטבח שלה אחראי השף חמודי עוקלה (משחקי השף העונה הראשונה) שמכין מנות איטלקיות עם נגיעות מהמטבח הערבי. במטבח הפתוח ניצב לו טאבון ענקי ולצידו ויטרינה עם מזווה מלא במוצרי גלם איטלקיים.

     

    • מכינים את הפסטה במקום? חלק מהפסטות
    • העלייה השניה 96 חיפה, 04-6601011, לא כשר

     

    רוברטה וינצ'י

    מסעדת שף המדוברת של השנה, שבה מגישים תפריט איטלקי מקורי ופיצות שנאפות בטאבון אבן. המסעדה התמקמה בבניין עם חצר ירוקה ובה עצי פקאן והחלל הפנימי שלה מעוצב כך תשכחו שאתם נמצאים במושבה קטנה, כי הוא משדר אקלקטיות אורבאנית.

     (צילום: ענת פייזר) (צילום: ענת פייזר)
    (צילום: ענת פייזר)

    התפריט מציע את הקלאסיקות האיטלקיות כמו פולנטה עם פטריות (56 שקלים), ריזוטו פטריות (58 שקלים) ומבחר פיצות (44-62 שקלים). מבחר הפסטות כולל פסטה סטנדרטיות לצד מנות פסטה מקוריות כמו לינגוויני סרדינים (62 שקלים). יש במקום גם בראנצ'ים מפנקים וארוחות צהריים עסקיות במחירים שווים (59-75 שקלים).

     

    • אחוזה 43 פרדס חנה כרכור, 04-6037377, לא כשר

      

    הס 49

    מקום שמוגדר כ״בית קפה ומטבח״ ובו אווירה שכונתית אינטימית. את המסעדה הזו פתחה השנה תמר כהן-צדק (קוצ׳ינה תמר) שהרכיבה תפריט עם בתפריט ארוחות בוקר, ארוחות צהריים, מנות קלילות וגם כמה ממנות הדגל האהובות של "קוצ'ינה תמר" – הכול מוגש באווירה מזמינה מאוד ובלתי מחייבת.

     

    בצהריים מוגשים מרקים משתנים מידי יום וכן תבשילים, דוגמת: גולש בקר עם תפוחי אדמה, זנב שור ועדשים, עוף בסויה עם אורז, צלי בקר עם ארטישוק ירושלמי ולזניה. בין המנות האהובות מקוצ'ינה תמר, אליהן לא יהיה צורך להתגעגע יותר: הבודינו פרמז'ן, הסקלופיני שפצלה ועוד.

     

    • מכינים את הפסטה במקום? כן
    • הס 4 תל אביב, 03-5551038, לא כשר

     

    לוקה ולינו

    לפני כחודשיים פתחה את שעריה ברחוב לילנבלום שבתל-אביב היורשת של "טופולינו" הוותיקה שפעלה במשך עשור בירושלים. מי שעומד מאחורי המקום הם צמד המסעדנים יונה ששון ומוריס גיני, ואיתם פועלים גם ילדיהם עופר ורוני.

     (צילום: אתיאל ציון) (צילום: אתיאל ציון)
    (צילום: אתיאל ציון)
     

    התפריט במקום אישי ומאוד לא שגרתי בנוף המקומי, בעיקר בשל השילוב בין המטבח הדרום איטלקי עם דגש על סיציליה ובין שכנתה הדרומית - תוניס. התוצאה היא שילובים מעניינים בין ההר לים, הכפרי לגולמי והערבי למערבי, אז אל תתפלאו למצוא כאן קוסקוס בעבודת יד עם מרק פירות ים ולוקוס (78 שקלים), מאפה בריק ממולא בגבינת ריקוטה ביתית עם עלי תרד וחלמון ביצה (37 שקלים) ופנקוטה בניחוח יסמין ווניל (35 שקלים).

     

    • מייצרים את הפסטה במקום? כן
    • לילנבלום 20 א' תל-אביב, 03-902777, לא כשר

     

    Tito

    זוהי מסעדה גדולה ושמחה שמגישה אוכל איטלקי ביתי family style. כלומר, מנות גדולות ומרהיבות המיועדות לחלוקה המוגשות למרכז השולחן. התפריט מורכב ממנות הדגל של המטבח האיטלקי וכוללות קנלוני, ספגטי מיט בולס, צ'יקן פרמז'ן, ארנצ'יני פירות ים ועוד.

     

    על מנת להנגיש את הקונספט החדש, מבטיחים שם שאם לא תצליחו לסיים את המנות, הצוות יארוז לכם את השאריות כך שיהיה כיף לקחת אותם הביתה.

     (צילום: שרית גופן) (צילום: שרית גופן)
    (צילום: שרית גופן)

    בנוסף למסעדה, נפתח גם "פטיטו" - מזנון איטלקי מבית "טיטו" שמחבר בין המסעדה לבין מתחם האוכל של קניון גבעתיים בו היא ממוקמת. במזנון מגישים פיצות (19-24 שקלים), מנת מק&צ'יז (32 שקלים) וכריך hero עם כדורי בשר (38 שקלים).

     

    • מייצרים את הפסטות במקום? כן
    • דרך יצחק רבין 53, (גב הקניון) גבעתיים. הכניסה היא דרך הפארק שצמוד לקניון גבעתיים. 03-631-7080, לא כשר

     

    Manuel

    מסעדה איטלקית חדשה שמציעה תפריט חלבי כשר, הממוקמת בבניין שהיה בעברו לא אחר מאשר מוסך אופנועים ישן ומוזנח.

     

    התפריט במקום כולל את כל מנות הדגל של המטבח האיטלקי, ולצידם מנות דגים הכוללות, למשל, דג שלם ממולא בלימון, שום, עגבניות, פלפל חריף ועשבי תיבול (82 שקלים).

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    • מייצרים את הפסטות במקום? חלק מהפסטות
    • גיסין 7 פתח תקווה, 03-5628060, כשר חלבי

     

    פפינו

    מסעדה איטלקית חלבית חדשה שנפתחה במרץ השנה בצמוד להיכל התרבות מודיעין. במקום מציעים ארוחות בוקר (יחיד - 59 שקלים, זוגית - 109 שקלים), ארוחות עסקיות (39-99 שקלים), קינוחים מיוחדים, מנות מיוחדות לנמנעים מאכילת גלוטן, מנות צמחוניות וטבעוניות וגם ארוחת ילדים שמחירה 29 שקלים.

     

    • מכינים את הפסטה במקום? לא
    • עמק דותן 49 מודיעין, 08-9268180, כשר חלבי

     

    אנה

    זוהי אחת המסעדות היפות שנפתחו השנה, המוגדרת כ"קפה איטלקי". הקפה הזה ממוקם בתוך מוזיאון בית טיכו, שהיה המבנה הראשון מחוץ לחומות העיר העתיקה ועבר לאחרונה שחזור יסודי ביותר.

     

    מאחורי המקום עומדת עמותת "דואליס" שפועלת להקמת עסקים שיכולים להביא תועלת חברתית, כאשר המסעדה משלבת בתוכה נערים בסיכון. על התפריט אחראי השף מושיק גמליאלי (מסעדת ״מונה״), ועל מטבח המסעדה הופקד השף נמרוד נורמן.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
    התפריט החלבי והכשר במקום מבוסס על מנות פסטה, פיצות ודגים. בעתיד הקרוב אף מתכננים במקום להגיש בראנצ'ים איטלקיים.

    • מייצרים את הפסטות במקום? את הממולאות כן, את השאר לא
    • בית טיכו הרב אג''ן 10 ירושלים, 02-5434144, כשר חלבי

     

    פסטה וזהו

    מסעדת פסטה שפתחו השנה עידן קדוש בן ה-31 ושיר לנג׳י בת ה-25. התפריט נבנה בליווי של השף מנה שטרום, והוא כולל פסטות בהרכבה או מנות מוכנות בהמחירים הנעים בין 28-35 שקלים למנה.

     

    מלבד הפסטות, מציעים במקוםגם  סלטי פסטה (20-35 שקלים), מרק (20 שקלים) מנה ראשונה משתנה, קינוח וכמה אפשרויות טבעוניות. בשעות הצהריים מגישים במקום גם עסקיות.

     (צילום: פסטה וזהו)
    (צילום: פסטה וזהו)

    • מייצרים את הפסטה במקום? כן
    • הסתדרות 12 שדרות, 08-6333789‏, כשר

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    הכוכבת של המטבח האיטלקי. פסטה ברוטב בולונז
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים