שתף קטע נבחר

נשים הופלו בשכר ופוצו במאתיים אלף שקל

גלית קידר ודפנה אילוז שעובדות כאחראיות כוח אדם בעיריית ירושלים נוכחו לגלות ששכרן נמוך ב-30% משכר עמיתיהן הגברים ותבעו את העירייה בסיוע שדולת הנשים. בית הדין הארצי לעבודה פסק כי מדובר באפליה וחייב לשלם מאה אלף שקל לכל אחת

פיצוי על אפלייה מגדרית בשכר: בית הדין הארצי לעבודה פסק היום (ה') כי עיריית ירושלים הפלתה שתי עובדות באגף התברואה משום ששילמה להם 30% פחות מהגברים באותו המקצוע. הוא חייב את העירייה לפצות אותן במאתיים אלף שקל.

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה

בוטל הסכם "העובדים הפיקטיביים" בנמל אשדוד 

מזרחי-טפחות: 300 עובדים יפרשו מרצון

סיכום השנה בהיי-טק: העצירה הפכה לזינוק

 

גלית קידר ודפנה אילוז עובדות למעלה מ-20 שנה באגף התברואה בעיריית ירושלים כאחראיות כוח אדם. העובדים באגף התברואה מחולקים לשלוש קבוצות: פועלי ניקיון, עובדי מוסך ותחבורה ועובדי הנהלת האגף, ולכל אחת מהן הוסדרו תנאי שכר נפרדים, בעוד הרוב המכריע של פועלי הניקיון ועובדי המוסך והתחבורה הם גברים.

 

קידר ואילוז מועסקות כאחראיות כוח אדם לצד שתי נשים נוספות ושני גברים, הכפופים כולם לסגן מנהל האגף ומבצעים את אותה העבודה בדיוק: טיפול במשכורות עובדי אגף התברואה. למרות זאת, הגברים נחשבים לחלק מעובדי המוסך והתחבורה ומשום כך מקבלים תוספות שכר של למעלה מ-30% לעומת הנשים.

    (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

ב-2010 השתיים הגישו תביעה בבית הדין לעבודה ויוצגו על ידי עו"ד אפרת דויטש ממערך האכיפה של שדולת הנשים ובה טענו כי הפער בשכר אינו הוגן, ואינו מבוסס על הבדל אמיתי בין העובדים. יתרה מכך, באותה התקופה קידר ואילוז טיפלו במספר גדול יותר של עובדי אגף התברואה ביחס לעובדים הגברים, אך קיבלו שכר נמוך יותר.

 

בית הדין קבע אז כי דרגת הנשים תושווה לזו של הגברים וכי יקבלו את רוב תוספות השכר שקיבלו הגברים, כמו תשלום תמורת אחזקת רכב. עוד נקבע כי העובדות יפוצו רטרואקטיבית על פערי השכר, פיצוי שהגיע לעשרות אלפי שקלים לכל עובדת.

 

בית הדין הארצי דחה את ערעור העירייה

בעקבות פסק הדין הגישה עיריית ירושלים ערעור לבית הדין הארצי לעבודה ובתגובה הוגש ערעור גם מטעם התובעות. לאחר התדיינות של למעלה לשנתיים, החליט בית הדין הארצי לדחות את ערעור העירייה ופסק לכל אחת מהעובדות פיצוי של 75 אלף שקל בגין הנזק ומעל ל-25 אלף שקל בעבור הוצאות משפט.

 

עו"ד דויטש מסרה כי "מדובר בפסק דין מכונן הפותח דלת לתביעות עתידיות במקרים של אפליה אסורה או מוסווית בין מקצועות 'גבריים' למקצועות 'נשיים'".

 

לדברי היועצת המשפטית בשדולת הנשים בישראל, עו"ד גילי פטרן: "פסק הדין עושה צדק היסטורי עם התובעות אשר פעם אחר פעם 'הוכשרו' פערי השכר בינן לבין עובדים גברים. אנחנו רואות בפסק הדין הזה נדבך משמעותי במאבק בפערי השכר בין נשים לגברים ומקוות שבעקבותיו נשים נוספות שהופלו לא יחששו לעמוד על זכותן להרוויח שכר שווה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים