שתף קטע נבחר

שלב הסיכומים: ההחמצות הגדולות של 2016

ממרים המשקולות ששבר שיא עולם וסיים אחרון עד לקבוצה שלא זכתה באליפות למרות שניצחה יותר מכל אחת אחרת, מהפנדל שהביא לפרישה של השחקן הטוב בעולם עד לזהב האולימפי שחמק בגלל עשירית נקודה. מסכמים שנה, פרויקט מיוחד של ynet ספורט

מכירים את זה ששחקן נמצא לבד מול השוער ובועט החוצה? החמצה שלגמרי יכולה לבאס. חמשת הסיפורים הבאים, כולם מהשנה החולפת, שמים בכיס הקטן כל החמצה שאי פעם ראיתם או תראו. אז אל תחמיצו כמו רבים וטובים שעשו זאת ב-2016.

 

 

ניפצה את שיא הניצחונות, אבל לא זכתה בתואר | סער גיט

תעצמו את העיניים ותנסו לדמיין מאיזה משחק כדורסל, מכל קצוות תבל, הכי נהניתם השנה. עכשיו תפתחו ותרשו לי לנחש מה משותף לבחירות שלכם: לכולם, כנראה, הייתה שותפה גולדן סטייט.

 

הכי יפה שיש. סטפן קרי וגולדן סטייט (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הכי יפה שיש. סטפן קרי וגולדן סטייט(צילום: רויטרס)
 

בזאת מסתכמת הטרגדיה הספורטיבית הכי צורבת של השנה האזרחית החולפת: העובדה שסדרה אחת, מדהימה ועוצמתית ככל שתהיה, הפכה עונה עמוסה בשיאים רגשיים וסטטיסטיים לפספוס. אם סדרת הגמר מול קליבלנד הייתה מסתיימת בנוק-אאוט של הקאבס, זה היה משהו אחר. אבל גולדן סטייט כבר הייתה שם, כבר נגעה בתואר שהיה הכי ראוי לה בעולם, ראוי יותר משהוא היה ראוי אי פעם לכל קבוצה אחרת. נגעה, ואז שיחררה אייר-בול מפואר.

 

התמונה של העונה האחרונה בליגה הטובה בעולם הייתה ללא ספק פורקן הרגשות האדיר של לברון עם הבאזר האחרון של משחק 7. בכל זאת, סיפור נדיר. וכמו בלא מעט סיפורי ספורט חסרי תקדים, הצד השני של הטלנובלה הגדיר מחדש את המילה החמצה. טרגדיה היא מילה קשה מדי כדי לתאר הפסד במשחק כדורסל, אבל ההפסד של גולדן סטייט בסדרת גמר ה-NBA היה הדבר הכי קרוב שאפשר לטרגדיה.

 

הדבר הכי קרוב לטרגדיה. גולדן סטייט בהלם (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הדבר הכי קרוב לטרגדיה. גולדן סטייט בהלם(צילום: AFP)

 

השחקן הטוב בעולם שוב נחנק ברגע האמת | תומר גנור

זה קרה בעבר גם למראדונה, פלאטיני ורוברטו באג'יו ברגעים הכי חשובים של הכדורגל העולמי, ובכל זאת – המבחן הגדול של ליונל מסי בנבחרת ארגנטינה היה בקופה אמריקה סנטנריו בקיץ האחרון והסתיים בציון נכשל גדול.

 

כבר שנים שהשאלה אם הפרעוש הוא הגדול בכל הזמנים נותרה פתוחה והמתנגדים מזכירים שוב ושוב את העובדה שהוא מעולם לא הוביל את ה"אלביסלסטה" לשום תואר חשוב. אחרי שהוא הפסיד עימה בשני גמרים רצופים – מונדיאל 2014 והקופה אמריקה 2015, מעריציו הרבים חיכו בקוצר רוח לראות אותו מניף עם חבריו את הגביע בטורניר שהתקיים בארה"ב.

 

אבל זה לא קרה. 120 הדקות של הגמר מול צ'ילה הסתיימו ב-0:0 מאכזב. מסי ניגש לבעוט את הפנדל הראשון של ארגנטינה, שלח את הכדור לשמיים ואיתו גם את התקוות לגביע.

 

גם הפעם זה קרה לו. מסי בסיום הגמר (צילום: גטי אימג'ס) (צילום: גטי אימג'ס)
גם הפעם זה קרה לו. מסי בסיום הגמר(צילום: גטי אימג'ס)

 

בסופו של דבר ארגנטינה הפסידה 4:2 בבעיטות ההכרעה והכוכב הגדול הודיע על פרישה מהנבחרת, לפני שהסכים לחזור מאוחר יותר בעקבות לחץ כבד. השדרים הארגנטינאים סיכמו: "לא משנה בכמה תארים זכית עם ברצלונה, אם אתה לא מביא את הגביע כמו שמראדונה עשה, אתה לא יכול להיות הגדול ביותר".

 

שבר שיא עולם וסיים במקום האחרון | אליסף דעואל

לפעמים מילים הן פשוט דבר מיותר. גם מבלי להבין ולו מילה בודדת בשפה הפרסית, הלב שלי נכמר למראה מרים המשקולות האיראני הענק (170 ק"ג על 1.97 מ'), בהדד סאלימי, מתייפח בזמן שהוא מנסה להסביר לתקשורת כיצד סיים את ההופעה האולימפית שלו עם שיא עולם, אבל במקום האחרון.

 

סאלימי הגיע כפייבוריט לתחרות האולימפית במשקל הכבד (105+ ק"ג). הפתיחה שלו בישרה טובות ואת סגנון ההנפה הוא סיים עם שיא עולם חדש כשהרים משקל של 216 ק"ג. אבל כשהגיע לסגנון הדחיקה פתאום הכל השתבש.

 

שיא עולם ובמקום האחרון. סאלימי והדמעות (צילום: getty images) (צילום: getty images)
שיא עולם ובמקום האחרון. סאלימי והדמעות(צילום: getty images)

 

הניסיון הראשון לדחוק 245 ק"ג לא עלה בהצלחה. בניסיון השני הרים סאלימי את המשקולות מעל לראשו, השופט סימן להנפה מוצלחת, אבל חבר השופטים המורחב פסל את ההחלטה וקבע כי הדחיקה בוצעה באופן לא חוקי. סאלימי היה המום מההחלטה ובניסיון השלישי האחרון כבר היה מרוסק מכל בחינה, פסל פעם נוספת וסיים את תחרות הדחיקה ללא תוצאה ואת התחרות הכללית במקום האחרון המשפיל.

 

הצוות של סאלימי שסירב לקבל את רוע הגזירה, הביע מחאה קולנית בפני השופטים והמארגנים המודאגים הזמינו למקום כוחות אבטחה, אולי כדי לפזר את ההמולה ואולי כי גם הם לא היו רגילים לראות הר אדם שכזה ממרר בבכי על הרצפה.

  

קבעה שיא עולם והחמיצה את ריו | תיאו וויס

במשך ארבע שנים מפמפמים לנו על אירוע הספורט הגדול בעולם. חמש טבעות שמכנסות את מיטב התחרויות (טוב נו, חוץ מכדורגל) ומסוגלות להפוך ברגע אחד בן אדם אלמוני לגיבור עולמי. המקום שבו הספורטאים הגדולים ביותר עלי האדמות נפגשים. אז זהו שלא.

 

שיא עולם מדהים, אבל בלי כרטיס לאולימפיאדה. האריסון (צילום: EPA) (צילום: EPA)
שיא עולם מדהים, אבל בלי כרטיס לאולימפיאדה. האריסון(צילום: EPA)

 

ביולי 2016 נשבר שיא עולם בן 28 שנים. באוגוסט, מי שקבעה את השיא החדש צפתה במשחקים האולימפיים מהבית. האתלטית הכי טובה בתחומה בזמן התחרויות בריו, למעשה האתלטית הכי טובה בתחומה בהיסטוריה כולה, לא נסעה לברזיל ולא בגלל פציעה, אלא בגלל האכזריות האמריקנית.

 

המקרה הנוכחי הוא סיפורה של קנדרה האריסון, אחת מבין קורבנות רבים למבחנים האמריקנים למשחקים האולימפיים. השיטה הזו מכריחה ספורטאי שמכוון להגיע לשיא הכושר באוגוסט, להתעלות גם חודש וחצי לפני כן.

 

כך האריסון, שלא תפסה את אחד מבין שלושת המקומות הראשונים ב-100 מ' משוכות, התחרתה לאחר מכן בליגת היהלום ושיפרה במאית אחת את שיא העולם (12.20 שניות). כך שתי מדליסטיות ארד באליפות העולם התנגשו על מסלול וחלומן נשבר. אבל לאמריקנים כלל לא אכפת, כי בריו הפודיום ב-100 מ' משוכות היה כולו פסים וכוכבים, אז "השיטה עובדת".

 

איבד זהב אולימפי על פחות מעשירית נקודה | דביר רשף

כמה גדול קוהיי אוצ'ימורה בתחום ההתעמלות? הוא כמו הלברון, הקרי והדוראנט ביחד, הרונאלדו והמסי של הענף, הפייבוריט המובהק, ויש שיגידו כמעט היחיד לסיים בראש הפודיום בכל אירוע בו הוא משתתף. לריו היפני הגיע כדי "לאסוף" את הזהב האולימפי השני ברציפות שלו בקרב-רב ולקבע את מעמדו כטוב בהיסטוריה.

 

המסי והרונאלדו של ענף ההתעמלות. אוצ'ימורה (צילום: גטי אימגס) (צילום: גטי אימגס)
המסי והרונאלדו של ענף ההתעמלות. אוצ'ימורה(צילום: גטי אימגס)

אבל לא הוא ולא אלפי הצופים באולם חשבו שכך תתפתח התחרות הדרמטית ביותר שנראתה בברזיל בקיץ החולף. אלוף אירופה, האוקראיני אולג ורניאייב (המקסימום אנדריי שבצ'נקו בשבילכם) נתן את הופעת חייו, כזו שכבשה את לב הקהל ואל המכשיר האחרון, המתח, הוא הגיע ביתרון מדהים וכלל לא צפוי של 0.901 נקודות על פני אוצ'ימורה.

 

המטרה היחידה של האוקראיני הייתה לא לפשל בתרגיל ולקחת הביתה זהב אולימפי בניגוד גמור לכל תחזית מוקדמת. אוצ'ימורה, שרק מספר ימים קודם לכן נפל מהמתח במוקדמות, סיפק תרגיל מבריק שזיכה אותו ב-15.8 נקודות והעביר את הלחץ אל ורניאייב.

 

הפנים אומרות הכל. ורניאייב המתוסכל עם אוצי'מורה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הפנים אומרות הכל. ורניאייב המתוסכל עם אוצי'מורה(צילום: רויטרס)

 

אלוף אירופה ידע שציון של 14.9 נק' או יותר יספיק. התרגיל שביצע נראה טוב למרות טעות בנחיתה. השופטים חשבו אחרת, העניקו רק 14.8 ואת מדליית הזהב שלחו עם אוצ'ימורה חזרה ליפן. המחאות מצד הקהל על שיפוט מוטה לא עזרו. ההפרש בין השניים בסופו של דבר? פחות מעשירית הנקודה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים