שתף קטע נבחר

קופיז מייקרת את רוב התפריט ל-6 שקלים

המתחרה של קופיקס מעלה מחירים ב-20%: במהלך הדרגתי שייחל ב-15-10 סניפים, רוב הפריטים ברשת יתייקרו בשקל, למעט משקאות חמים שימשיכו להימכר ב-5 שקלים. הבעלים: "שכר המינימום עלה והדלק התייקר. אני לא רוצה להקטין את הכוס ולהביא תפוזים מג'ריקן. היום אפילו שקיות בסופר עולות כסף. 6 שקלים זה עדיין זול"

לא עוד תפריט שלם ב-5 שקלים: המתחרה של קופיקס מעלה מחירים. רשת קופיז שמוכרת תפריט שלם ב-5 שקלים תייקר את כל הפריטים בתפריט ב-20% ומחירם יהיה מעתה 6 שקלים, למעט פריטי השתייה החמה שימשיכו להימכר ב-5 שקלים. היא תעשה זאת בהדרגה, המהלך יחל ב-15-10 סניפים החודש ואחר-כך – בכל הרשת. בקופיז עדיין לא מגלים באילו סניפים.

 

בין היתר יתייקרו: מאפים מתוקים ומלוחים, כריכים, פוקאצ'ות, סלטים, עוגות, משקאות קלים, מרקים, חטיפי דגנים ומשקאות אלכוהוליים. לעומת זאת כל סוגי הקפה החם, תה, שוקו ומשקאות נוספים כאמור – לא יתייקרו. לרשת כ-50 סניפים. 

 

כעס על רשת קפה: פרסמה מפה בגבולות 67'

סניף ראשון לקופיקס ברוסיה - הכל ב-50 רובל

 

קודם ב-15-10 סניפים, אחר כך בכל הרשת ()
קודם ב-15-10 סניפים, אחר כך בכל הרשת

 

"לא הרבה אנשים מסכימים לעבוד ב-29 שקל לשעה"

 "6 שקלים זה עדיין מחיר נמוך לצרכן", אמר ל-ynet אמיר אמסלם, אחד מבעלי הרשת. "אני רוצה שהזכיינים ישרדו. אנחנו לא רוצים לשחק עם הגדלים של המוצרים, עם הכמות, כדי להמשיך למכור. אני מוכר תפוגזר ואייסים ב-330 מ"ל, אני לא רוצה להקטין את הכוס. אני לא רוצה לפגוע באיכות ולמכור תפוזים מג'ריקן. אני רוצה להישאר באותה מתכונת.

 

"הסיבה להתייקרות היא שיש דברים מסוימים שהשתנו במשק, כמו שכר עובדים. כשפתחנו ב-2014 שכר המינימום היה 24 שקל לשעה והיום הוא 29 שקל (שכר המינימום נכון לינואר 2017 הוא 26.8 שקל לשעה - מ.ק). גם ב-29 שקל - לא הרבה אנשים מסכימים לעבוד. גם הדלק לספקים שמביאים לנו פריטים התייקר והשכירויות עלו. כל הדברים האלה גורמים לעליית מחיר מסוימת, אבל 6 שקלים זה עדיין בקטגוריה של מוזל.

 

"היום אפילו שקיות בסופר עולות כסף, אז הכל מתייקר. המשכורת שלך עלתה לרמת הדיור? לא. לקנות בית לפני 3 שנים והיום - זה מאות אלפי שקלים הבדל ואף אחד לא עלה לו ככה השכר, אז המהלך שלנו מתבקש. לא באנו בתור גימיק. גימיק זה משהו שנמשך חודש חודשיים. אנחנו פה 3 שנים ורוצים להישאר בשוק עם מוצר איכותי".



 

 

"לא בטוח שקופיקס מתייחס לזכיינים שלו כמוני"

קופיז הוקמה בינואר 2014 על ידי אמסלם ודני מזרחי ופועלת בזכיינות. הסניף הראשון של הרשת נפתח במדרחוב בן יהודה 14 בירושלים. לרשת סניפים בת"א, חיפה והקריות, פ"ת, רחובות, ר"ג, חולון, נתניה, רמת השרון, עפולה ואשדוד. ב-2015 פורסם שרמי לוי מתכנן להיכנס לשותפות ברשת, אך השמועה הוזמה על-ידו. המרווח על המוצרים נע בין 52% ל-55%, כך לפי אמסלם, תלוי במוצר ובתפריט (קיץ או חורף).

 

לשאלה: אתם מפסידים כסף? ענה: "אנחנו פועלים בזכיינות וכל סניף לגופו. יש לו את השכירות ושלו ואת המיקום שלו. זה מאוד משתנה מסניף לסניף, יש סניפים שהם חזקים ומוכרים אלפיים פריטים ביום ויש סניפים פחות חזקים. אדם שהשקיע 450-300 אלף שקל לפתוח סניף, לא מוכן להסתפק ב-8,000 שקל בכיס בחודש. העלאת המחיר ב-20% זה דבר שבא לטובת הזכיינים. יש לנו מחויבות כלפיהם".

 

לטענתו, מהלך העלאת המחירים הוא בגדר פיילוט. "נראה אם זה עובד ואיך האזרחים מגיבים לדבר הזה", אמר. "אנחנו חושבים שהאזרחים כן יילכו איתנו, כי אנחנו רוצים להישאר בשוק ולא לסגור. אישה יכולה להתלונן: 'מה, הם העלו את המחירים'? אבל הבת שלה יכולה להיות עובדת בסניף שצריכה את המשכורת".

 

המחירים יעלו בסוף גם בסניפים החזקים?

"כן, כי גם הסניפים שהם חזקים - הם חזקים כיוון שהם בלוקיישן מאוד חזק. אז השכירות שם בהתאם. לכן נייקר גם שם".

 

קופיקס ממשיכה למכור ב-5 שקלים. איך היא עושה את זה?

"לא יודע אם הזכיינים שלו מצליחים לשרוד את ה-5 שקלים ואני לא בטוח שהוא מתייחס לזכיינים שלו כמונו. אני מרגיש שהזכיינים שלי הם משפחה. אדם ששם את החיים שלו במשהו שאני בניתי, אז אני רוצה שייקח כסף הביתה לאישה ולילדים בסוף החודש ולא יחיה על הקצה".

 

יחד עם זאת אבי כץ כן הכניס מוצרים יקרים יותר לסופר קופיקס. זה מאותה סיבה לדעתך?

"יש לו שטחים גדולים, השכירויות בהתאם, הוא חייב לתת תשובה לשוק. צרכנים שנכנסים לסניף רוצים אבקת כביסה. אם אין לו - הם ילכו למכולת השכונתית".

 

תפתחו עוד סניפים?

"כן ודאי. אני רוצה שהזכיין הבא שאני מדבר איתו, לא אגיד לו שאם המיקום לא מרכזי - אז לא יילך לו. לכן אנחנו יוצאים למהלך הזה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים