שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס

ליברמן: "לא אוהב את פסק הדין, נסייע לחייל"; יחימוביץ': לשקול חנינה לאזריה

שר הביטחון בעקבות הרשעת אזריה: "פסק דין קשה. גם מי שלא אוהב את הפסיקה, מחויב לכבד אותה". השרים כץ, בנט ורגב קוראים לחנינה מיידית

בעקבות הרשעתו של אלאור אזריה בהריגה, במערכת הפוליטית קוראים להעניק לו חנינה - וגם משמאל מגיעה קריאה שכזו. לדברי ח"כ שלי יחימוביץ', "בתום הליכי המשפט יהיה נכון לשקול חנינה לאזריה, כפי שקיבלו אנשי השב"כ בפרשת קו 300. כתפיו צרות מכדי לשאת עליהן את כל השסע המעמיק בחברה הישראלית".

 

למסמך המלא של הכרעת הדין - לחצו כאן

 

התגובות מהמשפחה ומהתביעה

 

אזריה ואביו, היום (צילום: יואב זיתון) (צילום: יואב זיתון)
אזריה ואביו, היום(צילום: יואב זיתון)
 

 

 

שר הביטחון אביגדור ליברמן אמר מעט לאחר ההכרעה בסיור במפעל תע"ש בשרון: "גם אלו שאוהבים יותר את פסק הדין וגם כמוני שאוהבים הרבה פחות את פסק הדין, אנחנו כולנו מחויבים לכבד את ההכרעה המשפטית, כולנו מחויבים לשמור גם על איפוק. מה שחשוב למרות פסק הדין הקשה - מערכת הביטחון תסייע לחייל ומשפחתו בכל מה שאפשר לבוא לקראתו, לסייע ולהקל".

 

ליברמן קרא "לאישי ציבור להפסיק להשתלח במערכת הביטחון, בצבא, ברמטכ"ל. הרמטכ"ל הוא המפקד של הצבא, הוא באמת עושה ימים כלילות ומחויב לביטחון ישראל. חייבים לשמור את הצבא מעבר ומעל כל ויכוח פוליטי".

 

דבריו נאמרו מעט לאחר שהשרה מירי רגב אמרה בערוץ 2 כי "האמירה של הרמטכ"ל היא אמירה אומללה, החייל הוא כן הבן של כולנו. המצב הזה מעביר מסר לחיילים שלנו - אל תתגייסו להיות קרביים, כי בסיטואציה מורכבת שחיילים נמצאים, וחיילים נמצאים בסיטואציה מורכבת, אז הם לא יכולים לעשות צעד, כי אם יעשו צעד יעבירו אותם להליך פלילי".

 

מנגד, יחימוביץ' הדגישה כי "הרשעתו של אלאור אזריה מוצדקת, ומי שמשתלחים כעת בבית המשפט פוגעים בליבת הממלכתיות הישראלית. מעשהו של אזריה היה חמור ביותר, וצמרת הפיקוד של צה"ל נהגה כראוי כאשר חידדה באופן צלול את הנורמות הערכיות והצה"ליות. אך החברה הישראלית היא זירה גועשת ונפיצה, ויש לעשות מאמצים כבירים למתנה, בוודאי כשהדבר משפיע ישירות על חוסנו של צה"ל".

 

ראש האופוזיציה ויו"ר המחנה הציוני, יצחק הרצוג, אמר: "על כולם לכבד את התהליך ואת ההחלטה. ההתקפה על השופטים, על הרמטכ"ל ומפקדי צה"ל פוגעת בראש ובראשונה בצה"ל, מפקדיו וחייליו וזו חייבת להיפסק. אני מבקש לחזק את ידי הרמטכ"ל ומקווה כי לקחי פסקי הדין יופקו, הן על-ידי שר הביטחון והן על-ידי צה"ל".

 

"מסר למתגייסים: אתם לבד בשטח"

שר החינוך ויו"ר הבית היהודי נפתלי בנט קרא להעניק את החנינה מיידית. "אני מצפה משר הביטחון שיהיה נאמן לאינספור הבטחותיו ויביא לחנינה מיידית לאלאור אזריה בלא שיישב יום אחד בכלא".

 

בנט טען כי "היום חייל שהרג מחבל בן-מוות שניסה לשחוט חייל, הושם באזיקים והורשע כאחרון העבריינים. צריך לומר את האמת: התהליך זוהם מתחילתו. האמירות החמורות של הדרג המדיני עוד בטרם פתיחת חקירת מצ"ח, היעדרות החייל עצמו (!) מן התחקיר המבצעי ועוד, גרמו לאלאור נזק בלתי הפיך".

 

שר התחבורה והמודיעין ישראל כ"ץ: "יש לפעול בהקדם למתן חנינה לחייל אלאור עזריה. בית הדין אמר את דברו וכעת מוטלת על ממשלת ישראל וצה״ל החובה ליטול אחריות ולחון את החייל, אותו שלחנו לקו החזית להגן על אזרחי ישראל מול מתקפת הטרור הפלסטיני".

 

השרה רגב הצהירה גם היא שתפעל לחנינה: "כך לא מתנהגים לחייל של כולנו. זה משפט שלא היה צריך להתחיל. נעשה פה מהלך של בו מפקירים חייל. אני רוצה לחזק את אלאור ובני משפחתו שחווים ימים קשים".

 

יו"ר סיעת הבית היהודי, ח"כ שולי מועלם רפאלי, הוסיפה: "אלאור עזריה לא יכול לשבת בכלא ויש לחון אותו. המקרה של אלאור נעשה במסגרת אירוע מבצעי והתחקיר היה צריך להישאר בתוך שורות הצבא כמקובל. נכון, ההחלטה שלו לבצע את הירי לא היתה נכונה אולם הוא היה בזירת פיגוע וחש בסכנה והצבא היה אמור לגבות אותו ולפעול כפי שנוהג במקרים דומים ולחקור גם תפקודם של המפקדים – בתוך הצבא. לצערי כל ההליך המשפטי זוהם בהתערבות של גורמים מבחוץ וההחלטה נראית בהתאם".

 

ח"כ אחמד טיבי מסר: "'עוול' נעשה לאלאור אזריה. איתו היו צריכים להיות מורשעים עשרות חיילים ומפקדים שהרגו פלסטינים לשווא. 50 שנות כיבוש מסתכמות בהרבה מעבר לאחד אזריה".

 

השר לשעבר אלי ישי תיאר את תחשותיו: "הלם. עצב. בושה. זעזוע ובעיקר אכזבה. מסר נוראי לחיילנו העומדים על המשמר". ישי הבטיח - "לא אנוח ולא אשקוט. מדינת ישראל ידעה היטב כיצד לפעול במקרים כגון אלו. די להזכר בפרשת קו 300. אנו דורשים חנינה. עם ישראל מאחוריך, אלאור".

 

מצה"ל נמסר: "צה״ל מכבד את החלטת בית הדין, וילמד אותה ואת השלכותיה באופן יסודי. לאורך כל ההליך הקפידו בצה״ל על הפרדה מוחלטת בין הציר הפיקודי למשפטי. מערכת המשפט בצה״ל תמשיך ותפעל לחקר האמת, בעצמאות ועל פי שיקולים מקצועיים בכל מקרה בו קיים חשד לדופי בהתנהלות צה״ל ומשרתיו. מפקדיו של סמל אלאור אזריה יעניקו כל תמיכה וליווי שנדרשים לחייל ולמשפחתו בהמשך הדרך. צה״ל ימשיך להפעיל כל כוח שידרש תוך שמירה על ערכי צה״ל ומתן גיבוי ללוחמים למען ביטחונם של אזרחי ישראל".

 

יואב זיתון השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים