שתף קטע נבחר

שוק אוכל מבטיח בעפולה ועוד 8 מקומות חדשים

מסעדה איטלקית כשרה וזולה בשוק מחנה יהודה בירושלים, פופ אפ מרקים בפרדס חנה שפתוח רק יום אחד בשבוע, מסעדת בשר חדשה ועוד: מקומות חדשים בארץ שאתם עדיין לא מכירים

Tosha בייקרי 

מאחורי הבייקרי החדש של קיבוץ ראש הנקרה עומדים שני חבר'ה צעירים - שחף אברהם ותומר סויסה - שלמדו והתמקצעו במסעדות שונות באזור, וכאשר החליטו כי הם בשלים מספיק, יצאו לדרך עצמאית.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

צמוד לקונדיטוריה יש בית קפה שבו אפשר לשתות קפה ולנשנש את שלל העוגות והמאפים שאופים כאן, ביניהם עוגות שמרים, קרנצ'ים, עוגות בחושות, קוראסונים, עוגות מוס, עוגות גבינה, עוגות שוקולד, ובעיקר המון מאפים לא שגרתיים. המקום הקטן הזה מלא קסם, והאווירה אינטימית.

 

קיבוץ ראש הנקרה, 04-9857544, כשר

 

הסנדק פיצה ופסטה

מסעדה חדשה בשוק מחנה יהודה המשלבת בין אוכל איטלקי, אווירה ישראלית ומחירים נגישים, שבה המנה הכי יקרה מתומחרת ב-45 שקלים בלבד. את המקום פתח דניאל חזות, ירושלמי גאה ומטבח המסעדה הופקד בידיו של השף שי בן חמו. המטרה של דניאל היא לחבר במקום שלו בין החילוניים לבין החרדים, ולהציע מטבח איטלקי איכותי.

 (צלום: לין לוי) (צלום: לין לוי)
(צלום: לין לוי)
 

בתפריט של הסנדק תמצאו מנות ראשונות וטאפס ב-35 שקלים, מבחר מאפי קלצונה וסלטים ב-42 שקלים, פסטות ב-43 שקלים, פיצות ב-45 שקלים וקינוחים ב-35 שקלים. בין השעות 11:00-16:00 מציעים במקום עסקיות ב-65 שקלים שכוללות מנה ראשונה, עיקרית, שתיה קלה וחמה. עבור הקטנים הרכיבו תפריט ילדים ב-35 שקלים.

 

יפו 104 ירושלים, 02-9944436, כשר למהדרין (חלבי)

 

פופ אפ מרקים

פרדס חנה כרכור לא מפסיקה להפתיע והפעם פופ אפ מרקים חדש שמתקיים בעיר מדי יום ראשון. מאחורי הרעיון לספק ארוחת צהריים בריאה למי שלא הספיק לבשל בסוף השבוע, עומדים שני חברים, עידו ויינשטיין (מהנדס תוכנה בהכשרתו) ומעוז קשתי (שף של קייטרינג טבעוני ״נקטר״), שמצאו את עצמם חופשיים מהעבודה הקבועה בימי ראשון, אז הם החליטו להגיש מרקים בחצר הבית ליד מדורה (או בתוך הבית ליד תנור עצים).

 

המבחר כולל 4 סוגים של מרקים טבעוניים כמו מרק ירקות כפרי, מרק כתום עם ג׳ינג׳ר, מרק עגבניות ושום קונפי ומרק אפונה עם ארטישוק ירושלמי והם מוגשים בימי ראשון בין השעות 13:00-17:00 יחד עם פרוסה עבה של לחם לבן או של לחם כוסמין תמורת 20 שקלים בלבד.

 

אחוזה 9 פרדס חנה כרכור, 058-7807550, לא כשר

 

ריי בשרים

מסעדת בשר חדשה בקדימה צורן שבצפון השרון. מאחורי המיזם הזה עומדים שלושה שותפים: רוני והב, יצחק תמיר ויאיר ריעאני, הבעלים של בית טאבון וותיק בקדימה (השם ריי הוא בעצם ראשי התיבות של שמותיהם).

 (צילום: ריי בשרים) (צילום: ריי בשרים)
(צילום: ריי בשרים)
 

הקונספט של המסעדה מוכר: בכניסה ניצבת וויטרינה עמוסה בבשרים כמו כבד אווז, נתחי פילה, נתח קצבים, אנטרקוט אנגוס, שקדים, לב עגל, כבד עגל, לבבות הודו, פרגית, קבב, נקניקיות מרגז, חזה עוף והמבורגר. בוחרים מה שרוצים לאכול (26 שקלים ל-100 גרם) ואז מתיישבים בשולחן ומקבלים 10 סלטים (תמורת 20 שקלים לסועד) וכוס יין על חשבון הבית כדי להעביר את הזמן עד שהבשר נצלה על המנגל. בסוף הארוחה מקבלים קינוח על חשבון הבית.

 

החסידה 1 קדימה צורן, 09-8999923, כשר

 

בורגר סאלון

רשת ההמבורגרים מבית מוסד הבשרים ״לימוזין״ פותחת סניף חדש בתחנת דלק שבכניסה לקדימה צורן. את המקום פתח זכיין שהיה עובד הרשת במשך 3 שנים, והמקום מכיל כ-50 מקומות ישיבה בפנים וכ-30 מקומות ישיבה נוספים על הדק שבחוץ.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

גם כאן מציעים את מנת הדגל של הרשת - וויילד-בורגר. הקציצה, שנטחנת במקום, מגיע לשולחן ארוזה בלחמניה שנאפת אף היא במסעדה עצמה.

 

תחנת דלק פז קדימה צורן, 1-700-705-715

  

לורנץ ומינץ

בית הקפה החדש והמדובר של נילי כהן מינץ התמקם בחצר של מבנה טמפלרי משנת 1903 בנווה צדק. המקום, וגם השם, לא נבחרו סתם. בבית הזה, שכעת משמש כמשכנו של "מרכז נווה שכטר לתרבות יהודית", שכן פעם אחד מבתי הקפה הראשונים שנפתחו בתל אביב, ושמו היה "קפה לורנץ" על שם בעליו פרנץ לורנץ.

 

כהן-מינץ מביאה לשכונה הראשונה של תל אביב את הניסיון בבישול ואפייה צרפתית, ואת החיבור לאוכל הגלילי הכפרי שנוצר ב״בית פיין״ שבבית לחם הגלילית - שם היא מפעילה את הקייטרינג שלה מזה עשור. ב״לורנץ ומינץ״ היא הרכיבה תפריט מרתק שכולל קובנה הנאפית במקום ומוגשת עם מטבלים (39 שקלים), ומנה של פיתה עם חילבה וחוביזה.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

לצד אלה מוגשים כאן מאפים מפתים, ארוחות בוקר ובראנצ׳ים עם אגז בנדיקט שנח על מאפה בריוש (56 שקלים), שקשוקה ירוקה, "קרואסון דייגים" - קרואסון חמאה ממולא לימונים כבושים, אריסה, תפוח אדמה, קונפי טונה, שמנת חמוצה וביצה רכה (68 שקלים).

 

בצהריים מגישים במקום מנות כמו פולנטה עם תבשיל פטריות יער, ביצה עלוּמה, ערמונים וגבינת פרמזן (57 שקלים) וכיסוני שישברק ממולאים בתפוחי אדמה, בצלים מבושלים בקרם יוגורט, קונפי עגבניות שרי וזעתר (55 שקלים).

 

אהרון שלוּש 42 נווה צדק תל אביב, 03-9018070, כשר

 

תחנת האוכל

מקום חדש שנפתח בעיקר בשביל להזכיר לנו כי אנחנו חיים בעידן של צרכנות הוגנת. הבעלים של המקום הם אסף ורלי רז, ומי שאחראי על הייעוץ העסקי וליווי ההקמה הוא הראל נוריאלי. ההחלטה להוריד את מחירי המנות למינימום גררה בחירה במיקום "זול", שבו שכר הדירה לא "מכרסם" את כל הרווחים. המקום לא גדול ומכיל 35 מקומות ישיבה (כולל בר).

 (צילום:יח"צ) (צילום:יח
(צילום:יח"צ)
 

התפריט מציע מנות עיקריות בתוך לחם פארנה ב-25 שקלים וקינוחים ושתיה ב-5 שקלים. אם מעוניינים במנה בצלחת אפשר לוותר על הלחם ולהוסיף 5 שקלים. מדי יום מגישים כאן 3-4 מנות משתנות, מרק משתנה וביום שישי יש ארוחת בוקר שתוכלו להרכיב בעצמכם - חביתה (15 שקלים), סלסלת לחם (10 שקלים), סלט (10-20 שקלים) ושתיה (5 שקלים).

 

נחלת יצחק 22 תל אביב, 054-7565542‏, כשר

 

Veggie

חנות קונספט לפירות וירקות. העיצוב המיוחד של המקום מבטיח חווית קנייה של ירקניה אורבנית בדגש על הבריאות. מלבד הפירות והירקות ניתן לרכוש במקום מיצים סחוטים, סנדוויצ'ים, מרקים, סלטים, לקטי ירקות טריים להכנת מרק הכוללים גם הוראות הכנה, פירות קלופים באריזות נוחות, מגשי אירוח, ותבניות עמידות בחום עם תבשילי אנטיפסטי או תפוחי אדמה. עבור העסוקים והעצלנים מציעים במקום גם שירות משלוחים.

 (צילום: ליאור סוויסה) (צילום: ליאור סוויסה)
(צילום: ליאור סוויסה)
 

הברזל 32 רמת החייל תל אביב, 03-7736060

 

בקרוב:

מתחם השוק בעפולה

אומרים כי עפולה מתעוררת לחיים והסנונית הראשונה (והגדולה) לכך הוא "מתחם השוק", מיזם חדש שעתיד להיפתח באביב הקרוב. זה אמור להיות המתחם הקולינרי הראשון מסוגו באזור הצפון שיהיה בו אוכל מוכן, תוצרת חקלאית מקומית, עסקי מזון שונים, חנויות פופ אפ ודוכני אוכל רחוב. בנוסף לכל אלה המקום יציע גם אירועי תוכן, ויארח אירועים גדולים, ירידים, הופעות ועוד. מדובר על מתחם מסחרי קולינרי שיתפוס שטח של כ-4500 מ״ר שמעליהם סככת שוק גדולה.

 

במקום מתוכננים לפעול בר דגים, אטליז, מאפיות, בר אלכוהולי, משתלה, ג׳ימבורי וגולת הכותרת של המיזם ה״בוקס פארק״ - מתחם קונטיינרים שבכל אחד מהם יפעל בית אוכל שיגיש אוכל רחוב דוגמת מה שפועל כיום בשווקים שונים בלונדון.  

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

בימים אלו המתחם נמצא בשלבי בנייה אחרונים, ובקרוב יתחילו לחמם שם את המנועים, כשבשלב ההרצה המקום יפעל רק 3 ימים בשבוע.

 

בימי רביעי 08:00-19:00 - השוק יארח את השוק של דליית אל כרמל, בחמישי 06:00-20:00 - יתקיים במקום יריד מעצבים ושוק איכרים ובשישי 08:00-14:00 יחגגו ב״מתחם השוק״ קבלת שבת עם מוזיקה חיה, הופעות, דוכני אוכל ופעילויות לילדים. כמו כן, עד הפתיחה הרשמית מתוכננים במקום אירועים כמו יריד ספרים, אירוע נטיעות לילדי בית הספר, פסטיבל טעמים, יריד בירות ועוד.

 

רחוב החשמל 7 עפולה, 04-6237737


פורסם לראשונה 08/01/2017 13:37

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
מבית היוצר של מוסד הבשרים "לימוזין". בורגר סאלון
צילום: יח"צ
מומלצים