שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    אין כמו בבית: ארוחות בבתים פרטיים
    במרפסת או בסלון: הם הופכים את ביתם לחלל אירוח ומזמינים אנשים זרים לחלוטין לסעוד אצלם, הם הולכים לקניות, מבשלים, ממלצרים ומדיחים בעצמם את הכלים, והכי חשוב - הם עושים מה שהם אוהבים בלי להשקיע מיליונים בעיצוב, במיתוג ובבניית קונספט: הכירו את המארחים הביתיים

     (ציום: אבישג שאר ישוב) (ציום: אבישג שאר ישוב)
    (ציום: אבישג שאר ישוב)
     

    הם נמצאים בכל מקום - בערים קטנות וגדולות, ביישובים במרכז הארץ וגם בצפון, בירושלים ובדרום. הם מבשלים אוכל בדואי, אוכל צמחוני וגם טבעוני, ארוחות פארם טו טייבל וארוחות קרניבוריות עם שלל מנות בשר. 

     

    אירוח ביתי הוא כבר לא נחלתן של קבוצות סגורות בלבד, אלא תרבות שלמה שהולכת ומתפתחת בארץ וזוכה להצלחה רבה הודות לפעילות המדיה החברתית שמפיצה אותה בקרב הציבור הרחב.

     

    המארחים הביתיים פותחים את בתיהם (וגם את הלב ואת הנשמה), ומציעים ארוחות קונספט וחוויה קולינרית מהנה. יש מי שאופה, יש מי שצולה בשר, אחרים מבשלים אוכל ביתי או מתמחים בסגנון בישול כזה או אחר, אבל הדבר שמשותף לכולם הוא הרצון שלהם להיות קרובים לסועדים שלהם וליצור אווירה חמה ומשפחתית. לפניכם כמה מארחים ביתיים שמבטיחים לכם ארוחה שווה במיוחד לצד חוויה טיפה אחרת.

     

     

    שירה עזרא קיסוס  

    מי מארח: שירה עזרה קיסוס, שאתם בוודאי זוכרים מתוכנית הריאלטי "משחקי השף". קיסוס היא חצי הודית חצי תימניה, שהבישול מחבר אותה לשורשים שלה ובעיקר לסבתה ההודית. במקצועה היא בכלל מורה לחינוך גופני, אך אהבתה לאוכל ההודי של סבתה פתחה בפניה את שערי המטבח והיא התמכרה לאירוח הביתי.
    הכל התחיל בבית סבתא. שירה עזרה קיסוס (ציום: יח"צ)
    הכל התחיל בבית סבתא. שירה עזרה קיסוס(ציום: יח"צ)
     

    לצד חדוות האירוח והבישול, קיסוס מודה שהתשוקה האמיתית שלה היא דווקא סדנאות הבישול ההודי אותן היא מעבירה ובהן היא מלמדת את המשתתפים את סודות המטבח המפואר הזה.

     

    על האירוח: קיסוס מתגוררת בדירה צנועה ומסודרת בראשון לציון, ממנה נודפים ריחות מדהימים של בישול כשברקע מתנגנת לה מוזיקה הודית. בתחילת המפגש הנשים מקבלות תיקה (מדבקה הודית שעונדים על המצח), וכולם מרימים לחיים עם כוס קאווה סביב לשולחן שבמרכז.

     

    לאורך כל הארוחה קיסוס מסבירה על המאכלים שמוגשים ועל התבלינים המיוחדים שהם מכילים. מי שירצה לנשום אוויר, לעשן או סתם לקום כדי להזרים את הדם לרגליים, יכול יהיה להשתמש במרפסת הפתוחה שבה גם מתקיימות הארוחות בימים החמים.

     

    מה בתפריט: מנת טאלי מפוארת שמוגשת לצד פורי (לחם קריספי מטוגן) ופאני פורי (כדורים קריספים) ממולאים בסוקי באג'י - תפוח אדמה עם עלי קארי. לצד אלו, יוגשו לשולחן גם צ'אנה מסלה - גרגירי חומוס עם כוסברה, פלפל חריף ומטבל רייטה שמורכב מיוגורט, צ'טני ירוק, צ'טני מנגו, צ'טני של תמרינדי וביסלי של חומוס.

     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    לאחר הטאלי יגיעו לשולחן סמוסות - כופתאות ממולאות ומטוגנות, ובאז׳ה - לביבות בצל מטוגנות בתוך קמח חומוס. יוגש גם סלט נוסח בומביי עם כרוב וגזר מאודים וזרעי חרדל שחור. בעיקריות יש מנות כמו צ׳יקן טיקה מסלה, אלו גובי, קארי של ירקות, קאנג׳י עוף ברוטב ירוק, אורז בסמטי עם זעפרן ותבלינים נוספים. לקינוח תקבלו עוגיות הודיות נאנקטאי (פרווה) וגולאב ג׳אמון - כדור מתוק מבצק עם תוספות שונות ששוחה בתוך סירופ מתוק בניחוח הל ומי ורדים.

     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)
     

    מחיר: 200-300 שקלים 

    מספר אנשים: 4-8 איש

    פרטים: פייסבוק: Shira Ezra Kisos; אינסטגרם: shira_cooks; ראשון לציון, 052-8200210

     

    צפו בקיסוס בפעולה:

    צילום : לין לוי

    צילום : לין לוי

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    הבית של ארז / ארז ושלומי מבשלים אירועים 

    על המארח: ארז גולקו הוא מארח קריזמטי, שאם צריך גם ישבור צלחות כדי ליצור אווירה שמחה ומעט שונה. שלומי נבון, חברו הטוב, הוא שף ויועץ קולינרי מקצוען במיוחד. הם נמצאים יחד רוב הזמן, עושים קניות, מחפשים רעיונות, מבשלים ומארחים. לצד האירוח, השניים מעבירים גם סיורים בשוק ואדי ניסנס שבחיפה.  

     

    על האירוח: "הבית של ארז" הוא פרויקט אירוח במסגרתו השניים מזמינים אתכם לחפלה יוונית  ולארוחה המבוססת על תוצרת מהים, בדירתו של ארז הצופה אל מפרץ חיפה. ״ארז ושלומי מבשלים״ הוא פרוייקט נוסף של השניים, במסגרתו הם יוצאים לבשל באירועים פרטיים. אם תגיעו לחפלה בדירתו של גולקו, תגלו בית מרתק עם אוסף מרשים של ענתיקות ואלפי דיסקים שהוא אוסף.

    ארז גולקו ושלומי נבון (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    ארז גולקו ושלומי נבון(צילום: יח"צ)

    כשכולם יתיישבו גולקו ימזוג בירה ואוזו, יציג את המיזם והחגיגה הקולינרית תתחיל עם קריאות "יאסו" ומוזיקה יוונית. בזמן שאתם אוכלים, הוא מצידו ידאג שהכוסות שלכם תמיד ישארו מלאות, שהמוזיקה תמיד תתאים לאווירה ושיהיה לכם חשק לקום ולרקוד. בזמן הזה, נבון יזרים עוד ועוד מנות לשולחן עד שתרגישו שאתם לא יכולים עוד. בדירה יש גם מרפסת קטנה בה תוכלו ליהנות מהנוף (וגם לעשן אם תרצו).

     

    מה בתפריט: בארוחות מהים ארז ושלומי מבשלים את כל מה שהדייגים הצליחו למשות מהמים באותו יום, החל מדגים דרך פירות ים ועד לסרטנים. בחפלה היוונית, מנג, הם מגישים מסבחה שעועית לימה, מגש ענק עם סופלקה ולאפות קטנות, ארעיס עם ירקות שרופים בצד, ציזיקי עם שומר שרוף, סלמון ואנשובי שהם כובשים במקום, חמוצים ולבנה שגם אותם הם מכינים בעצמם ועוד.

     

    מחיר: חפלה - 170 שקלים (כולל כמות עצומה של אלכוהול); ארוחה מהים - 230 שקלים  

    מספר אנשים: 10-20 איש, כשמדובר על אירוח בבית של ארז, 30-30 איש כשהשניים יוצאים לאירועים בחוץ.

    פרטים: פייסבוק - Erez Golko; חיפה, 052-3777955

     

    הרותם 10

    מי מארח: גילי מגידס סירקיס היא בשלנית שעובדת במשרה מלאה בחברת תעופה גדולה, שכל חייה נהגה לאסוף כלים מיוחדים ומתכונים שתמיד הצליחו להפתיע את חבריה, ולפני שנתיים החליטה להפוך את זה מסתם תחביב לפעילות רשמית.

     

    על האירוח: גילי מארחת קבוצות סגורות, ואחת לחודש מציעה בראנץ' בופה חלבי עשיר, אליו כולם יכולים להירשם. יחד עם בתה הצעירה היא מקבלת את פני האורחים עם כוס סנגריה פירותית ומשהו קטן ומלוח ליד. ומי שאוהב לשתות קפה לפני ארוחת הבוקר, יקבל את הקפה שהוא אוהב מיד כשיתיישב.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    במידה ותרצו הפוגה מהארוחה, תוכלו לצאת החוצה למרפסת היפה או להתרווח בסלון של גילי. מדובר בבית יפהפה שממוקם בסביבה נעימה, ובו מארחת שמציע בילוי קולינרי של יום שישי שימשך שלוש שעות ובמרכזו כלי הגשה מרשימים במיוחד.  

     

    מה בתפריט: מאפים מלוחים ומתוקים, שקשוקה ירוקה ואדומה או שקשוקת חצילים, גבינות קשות ורכות, דגים מעושנים שגילי מכינה בעצמה, טארטלטים מיוחדים, לחמים, מבחר של 4-5 סלטים, מאפה פילו עם סלמון ופסטו תוצרת בית, מעטפות פילו במילוי ערמונים, פטריות ותרד עם טחינה ירוקה ובסיום הארוחה קפה עם מבחר עוגיות, עוגת גבינה, מלבי ומאפין שוקולד עם רוטב.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
      

    מחיר: 140 שקלים

    מספר אנשים: 5-15 איש

    פרטים: פייסבוק - הרותם 10; אביחיל (ליד נתניה), 054-4304175‏

     

    בוקר טוב  

    מי מארח: עירית שבח למדה לבשל מאבא, שהיה בין המלונאים הראשונים בארץ. היא מבשלת לפי גישה על פיה הבסיס למתכון טוב הוא השילוב בין לימון, מלח גס ושמן זית. היא לא אוהבת להציק לתוצרת הטרייה אלא לתת לה לחיות בצלחת, מלאה בטעמים המיוחדים של העונה בה היא נמצאת במיטבה.

     (צילום: ענת פייזר וחיים יוסף)
    (צילום: ענת פייזר וחיים יוסף)

    שבח מתחברת למטבח הים תיכוני ולבישול הערבי כי הם, לדבריה, אלו שנותנים את הכבוד לטעמים האמיתיים של האוכל אבל את המטבח שלה היא מגדירה בתור פיוז'ן פולני. את הירקות שבהם היא משתמשת היא מביאה מהחווה האורגנית "קיימא בארותיים", שהקימה במשק המשפחתי יחד עם בתה שי שבח. את הגבינות, הביצים והדגים היא קונה אצל היצרנים המקומיים בעמק חפר.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
     

    על האירוח: אירוח חלבי המבוסס על עקרונות פארם טו טייבל. הוא מיועד לקבוצות סגורות בלבד שיכולות להגיע לארוחות בוקר עשירות בחצר שמאובזרת עם ערסלים, נדנדות וריהוט גן יפהפה או לארוחות צהריים או ערב בביתה של שבח, כאשר בכל אחת מהארוחות המוצרים המקומיים והירקות האורגניים שגדלים בחווה יהוו את הקו המנחה. מדובר באישה מיוחדת במינה, ויש סיכוי שתמצאו את עצמכם אצלה במשך חמש שעות או יותר כי פשוט לא תרצו לעזוב. 

     

    מה בתפריט: התפריט הוא צמחוני עונתי. בחורף שבח מגישה יותר מנות חמות כמו מרקים ועוגות מירקות ולצידם דגים כבושים, גבינות, ממרחים מירקות או מפירות, חומוס וטחינה, אנטי פסטי, סלטים כמו בורגול ויוגורט ומנות מיוחדות עם פסטה. לקינוחים מוקדש באירוח הזה שולחן נפרד.

     

    מחיר: 140-180 שקלים 

    מספר אנשים: עד 22 איש בתוך הבית ועד 30 בחצר

    פרטים: פייסבוק - בוקר טוב; בארותיים (עמק חפר), 052-8755114‏

     

    אנהמיה

    מי מארח: אדווה גולן היא במקצועה מעצבת פנים ומעצבת תכשיטים, אך אהבתה האמיתית שייכת לאוכל בריא ולאירוח. היא מארחת בתוך ביתה או בחצר שצמודה אליו גם לארוחות בוקר וגם לארוחות ערב שמבוססות על תפריט טבעוני ובריא, בדגש על שימוש במעט מאוד שמן. לצד האירוח, היא גם מבשלת אוכל מוכן לקחת הביתה (30-50 שקלים למנה). 

     

    על האירוח: אירוח טבעוני ובריא שיכול להיות בסגנון מסורתי או בסגנון עדכני יותר.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    מה בתפריט: מרק, לחם מיוחד, לפחות חמישה סוגי מטבלים, לפחות שני סלטים ומנות עיקריות כמו קוסקוס או ממולאים עם טוויסט, לביבות מיוחדות, לזניות, ניוקי, פלפל ממולא, פורטובלו עם עשבי תיבול, שניצל כרובית, פשטידות וגבינות קשיו שגולן מכינה בעצמה. ובגזרת הקינוחים - גם הם טבעוניים ומעשה ידיה.  

     

    מחיר: 60-65 שקלים לארוחות בוקר, 170-220 שקלים לארוחת ערב

    מספר אנשים: באמצע השבוע מארחת גם זוגות וגם משפחות קטנות, בסופי השבוע היא תשמח לארח מינימום של 6 סועדים.

    פרטים: פייסבוק - אנהמיה בישול ביתי איכותי; ערד, 054-5821483‏

     

    עמי ותמי

    מי מארח: בת עמי בוזגלו שלמדה קונדיטוריה ועיצוב לצד הפקת אירועים.

     

    על האירוח: אירוח טבעוני כשר שבת עמי מקיימת פעם-פעמיים בחודש, כשכל ארוחה היא בסגנון אחר. זו יכולה להיות ארוחה צרפתית, יפנית, ספרדית, יוונית או אפילו ארוחה מקראית. בנוסף, פעמיים בשבוע, בימים שני וחמישי, היא מבשלת אוכל טבעוני שניתן להזמין הביתה. במסגרת הזו תוכלו להזמין ממנה "מנה בהפתעה" שמשמעותה היא שאתם תתבקשו לספר לה מה אתם אוהבים לאכול, והיא תכין לכם מנות יצירתיות על פי טעמכם.

     

    בנוסף, בוזגלו עורכת ארוחה מיוחדת בהשראת יער הפיות שמבוססת על פירות יער שכמותה לא תפגשו בשום מקום אחר, באחריות. הארוחות מתקיימות בביתם של הוריה, בית טבעוני שומר כשרות. לקראת הארוחה בוזגלו מפרסמת בעמוד הפייסבוק את תפריט הארוחה שמעוצב בסגנון התואם לסגנון האירוח.

     (צילום: איה בוזגלו)
    (צילום: איה בוזגלו)
     

    מה בתפריט: בארוחות אצל בת עמי אין תחליפי בשר אלא בעיקר פירות, ירקות וגבינות מאגוזים ושקדים. כנסו לעמוד הפייסבוק שבו מתפרסמים התפריטים לארוחות, ואנחנו מבטיחים לכם שהתיאבון יגיע במהירות.

     

    מחיר: 200 שקלים

    מספר אנשים: 8-12 איש

    פרטים: פייסבוק - עמי ותמי - אוכל טבעוני; באר שבע, 050-9903733‏

     

    דרך הגריל  

    מי מארח: דן הולנדר ודנה שחר הולנדר. דן הוא שף במקצועו שעשה הסבה מקצועית למאלף כלבים, אבל אחרי שפעם אחת הכין לחברים סעודת גריל שהתקבלה בהתלהבות ועברה מפה לאוזן ואף גרמה לו להיות מוצף בפניות ובקשות לארוחה חוזרת, הבין שזה ייעודו בחיים ויחד עם אדנה, אישתו, הם הקימו את "דרך הגריל".  

     

    על האירוח: לפעמים האירוח מתקיים בביתם של בני הזוג ולפעמים ביקבי בוטיק או בחללים מיוחדים אחרים. נושא החלל, כפי שוודאי הבנתם, חשוב מאוד לבני הזוג מכיוון שלטענתם המיקום הוא זה שיוצר את האווירה המיוחדת שדרושה לאירוח מהסוג שהם מציעים.

     

    במהלך האירוע דן אמון על הצד הקולינרי ודנה על האירוח, על האסתטיקה של השולחן ועל הטיפול בסועדים. הוא תורם את החיספוס ואת ידי הזהב בכל מה שקשור לטיפול בבשר, ודנה תורמת את האישיות הג'ינג'ית הכובשת שלה.

     (צילום: סיוון מולוקו רושיאנו) (צילום: סיוון מולוקו רושיאנו)
    (צילום: סיוון מולוקו רושיאנו)
     

    מה בתפריט: אירועים על טהרת הגריל 

     

    מחיר: 250-350 שקלים

    מספר אנשים: משתנה מאירוע לאירוע ולפי המיקום שנבחר עבורו

    פרטים: פייסבוק: דרך הגריל; חיפה, 0544233123

     

    נילי כהן מינץ

    מי מארח: נילי כהן מינץ למדה ועבדה בבורגונדי שבצרפת, וכשחזרה ארצה התמקמה בבית לחם הגלילית והקימה קייטרינג. את המטבח הכשר שלה שיכנה בבית טמפלרי שמצאה בישוב, שם היא מבשלת אוכל גלילי בעל השפעות צרפתיות.  

     

    על האירוח: האירוח, כאמור, מתקיים בתוך בית אבן טמפלרי יפהפה עם חצר ירוקה. שם מינץ מקיימת אירועים סגורים עד 250 איש, ואחת לחודש גם בראנץ׳ שישי שפתוח לקהל הרחב וכולל תפריט המבוסס על פירות וירקות מהאזור, עשבי פרא מיוחדים שגדלים בשדות וגבינות, ירקות ושמן זית מהמשקים הסמוכים.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
     

    מה בתפריט: התפריט משתנה בהתאם לעונות השנה והוא כולל מאפים צרפתיים, עוגות ולחמים, בופה עשיר עם מנות ראשונות שעשויות מפירות וירקות ולעיקרית - האש בראוניז עם ביצי עין, כופתאות גבינה עם שמנת חמוצה וריבה, חובזה על פיתה ושושברק.

     

    מחיר: מחיר הבראנץ' - 75 שקלים

    מספר אנשים: עד 250 איש

    פרטים: נילי כהן-מינץ, קייטרינג (שף); ‏בית לחם הגלילית‏, 054-4737776

      

    דורון בר און  

    מי מארח: שף דורון בר און הוא איש מרתק שתרצו לבלוע בשקיקה את כל מה שהוא אומר ואת כל מה שידיו מכינות במטבח. בצעירותו הוא היה בכלל חקלאי, אבל אחרי שהתוודע לבישול והתאהב בו, הפך לאחד השפים הראשונים בארץ שהתחיל ליישם את הבישול על פי גישת פארם טו טייבל. בסטודיו לבישול ואירוח שהוא הקים צמוד לבית שלו, הוא משלב תפריט אישי ומקומי לצד אהבת האירוח ואווירה חיובית ורגועה.

     

    על האירוח: הדרך למושב היוגב, בו מתגורר בר און, היא אחת הדרכים היפות בארץ ותכניס אתכם לאווירת הפסטורליות שממתינה לכם. אצל בר און יחכה לכם פטיו קטן עם רהיטי גן מעוצבים וסככה שמעוטרת בגפנים, וסטודיו מרווח עם דלתות זכוכית ענקיות שפונות לפטיו. בתוך הסטודיו מטבח פתוח ושולחנות גבוהים שתוכלו לשבת סביבם או, לחילופין, שולחן אבירים ענק. בנוסף, במהלך השבוע בר און מעביר סדנאות בישול וגם מארח אירועים פרטיים עד 250 איש.  

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    מה בתפריט: התפריט מבוסס על חומרי גלם הגדלים בשדות החקלאיים שמול ביתו, ואת מה שלא גדל שם דורון מביא מאזור עמק יזרעאל בלבד. כאן תוכלו לאכול מנות כמו "בורקס" ממולא בעלי קייל הגדלים בגינת הירק שלו, גבינה מולדבית ממחלבת הלפרין השכנה ומעל ביצת בנדיקט (שנאספה כמה שעות קודם לכן מהלול), דלעת ערמונים אפויה בתנור ממולאת בבשר טלה ותבלין "דואעה", סלט תירס מתוק שמגדלים השכנים עם מנגו, ליים ובצל ירוק, טוסט גבינה צרפתית עם נקניק האם, גבינת גרויאר וביצת עין, ניוקי תפוחי אדמה עם ערמונים, חמאה ומרווה, סטייק & אגס, מרק גולש בפפריקה, שקשוקה מיוחדת של דורות או מנה שנקראת ״כמו מקלובה" עם כרובית, חיטה, פריקי, קציצות בקר וטלה ויוגורט וטחינה מעל.

     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)
      

    מחיר: מחירה של ארוחת צהריים בסגנון פארם טו טייבל שמתקיימת בימי חמישי, נקבעת על פי סוג המנה העיקרית שבוחרים (בנוסף ל-6 מנות פתיחה שונות). בימי שישי מתקיימות במקום ארוחות "בראנץ' חקלאי״ במחיר 80 שקלים.

    מספר אנשים: עד 250 איש

    פרטים: המטבח של דורון בר און, מושב היוגב, 04-9893247

     

    מטבחצר  

    מי מארח: השף יוגב ירוס ("מל ומישל") והשף אייל סניור, שנולד למשפחה של חקלאים ועבר בכל מסעדות היוקרה הישראליות. שני השפים התל אביביים מאסו בטירוף שמאפיין את המטבחים המקצועיים, והחליטו לעשות את מה שהם אוהבים בדרך קצת אחרת.

     

    הם לקחו שטח שהיה קיים בחצר הבית של משפחת סניור, והקימו בו מתחם לארוחות קונספט שבהן הם יכולים לבשל לא לפי תכתיבים אלא לפי העונה והחשק האישי. השניים מאוד מחוברים לאדמה, לבישול ולאירוח. במקום פועלות שתי מעשנות, אחת לדגים ואחת לבשרים, שעובדות על עצי הדר מהמשק החקלאי של המשפחה שמספק לשפים גם את הלימונים הטריים וגם את העשבים.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    על האירוח: במטבחצר עורכים סעודות דגים ופירות ים, ערבי עישון וערבים טבעוניים. הארוחות הללו מתקיימות בימי חמישי, ולפעמים השניים גם יוצרים שיתופי פעולה מעניינים עם שפים נוספים שמגיעים למטבחצר על תקן חווית אורח.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
      

    מה בתפריט: התפריט משתנה בהתאם לאירוע. את פני האורחים מקבלים מלצרים שמגישים קוקטייל, ולאחר מכן המנות מתחילות לזרום לשולחן. כל ארוחה כוללת כ-20 מנות שונות, כאשר בתחילתה מוגשות מנות המכונות "פותחים שולחן" ביניהן לחם חם שאופים במקום וכשבעה סוגים של מטבלים, סלטים טריים, נקניקים שמכינים במקום ועוד. לעיקרית, כל אורח רשאי לבחור בין 2-3 מנות שונות.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
     

    מחיר: 250-300 שקלים 

    מספר אנשים: משתנה מארוחה לארוחה

    פרטים: פייסבוק - מטבחצר, כתובת מושב גנתון (15 דקות מתל אביב), 054-4579200‏

     

    עגליל

    מי מארח: השף גיא כהן, שמתמחה כבר 20 שנה בבישול ארוחות בריאות.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
     

    על האירוח: הארוחה נערכת במתחם "בהר" המשקיף על נופו המדהים של הגליל. היא מתקיימת רק פעמיים בחודש, על מנת לשמור על הגיוון ועל היצירתיות, ויכולה להיות טבעונית, להתבסס על דגים או להיות בכלל חפלה יוונית.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    מה בתפריט: הארוחה של עגליל כוללת בין 9-14 מנות, ונפתחת בלחם שכהן אופה במקום ומוגש לצד מטבלים וסלטים קרים וחמים למרכז השולחן. לאחר הפתיח יתחילו לזרום לשולחן מנות נוספות, שאת הצילחות שלהן כהן יעשה אל מול עיני הסועדים.

     

    מחיר: 220 שקלים

    מספר אנשים: עד 30

    פרטים: פייסבוק - עגליל או בהר - מרכז לסדנאות בגליל; גליל, 0525778988

      

    חן ואלון קורן 

    מי מארח: חן ואלון קורן, שזכו בתואר חביבי הקהל ובמקום השני בריאליטי האפייה "בייק אוף". הזוג מתגורר בשכנות לשוק מחנה יהודה בירושלים והם חיים, עובדים ונושמים אותו. היא דתייה ממושב דתי בדרום, הוא קיבוצניק חילוני והם נפגשו בטיול אחרי הצבא ומאז לא נפרדו.

     

    על האירוח: בבית עתיק בן 200 שנה, על הגבול שבין שכונת מקור ברוך הוותיקה לשוק מחנה יהודה בירושלים, חן ואלון מארחים לארוחת שבת מסורתית. עם כניסת השבת מתכנסים האורחים בביתם, שרים שירי שבת, שומעים סיפורים על התרבות הישראלית ונהנים מתפריט עשיר שכולל יין חופשי.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
    אגב, מלבד האירוח חן ואלון מעבירים סדנאות בישול, סדנאות אפייה וגם סיורים קולינריים בשוק.


    מה בתפריט: שלל סלטים מיוחדים, חלות שבת, מנות דגים ובשר מיוחדות כמו ברוסקטה תוניסאית, בייגל ירושלמי במילוי בשר, מסבחה שומן טלה, תבשילי עוף ובקר ותוספות כמו קוסקוס תוניסאי או אורז בסמטי, נתחי תפוחי אדמה ופטריות במרווה וקינוחים מיוחדים.

     

    מחיר: 300

    מספר אנשים: עד 40

    פרטים: פייסבוק - חן ואלון- סדנאות בישול וארוחות שף בשוק מחנה יהודה; ירושלים, 050-5875684‏

     

    נחי ובטי מבשלים

    מי מארח: נחי הוא בשלן בעל ידי זהב וזקן עבות, ובטי היא אישתו. נחי מבשל עבור האורחים ובטי דואגת לפרטים הקטנים של האירוח, לתיאום הטלפוני ולאישור ההגעות, מטפחת את גינת התבלינים הביתית, משם מוסיף נחי תבלינים לכל התבשילים, ומכינה את הקינוחים.

     

    את ההכנות לארוחה הם עושים יחד ואת האירוח הם עושים כבר עשרים שנה במרפסת הסגורה של ביתם, אותה הפכו למסעדה של ממש במושב עם הנוף המדהים ביותר בארץ.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
      

    על האירוח: אצל נחי ובטי ישנם כמה סוגי ארוחות, כולם מתקיימים בימי חמישי ושישי. אנחנו נמליץ לכם כאן על ערב קונספט בסגנון הסעודה האחרונה של ישו, שנקראת "מסדר האבירים של נחי".

     

    האירוח נעשה על שולחן אבירים ארוך, סביבו ישובים כ-30 סועדים לבושים בסינרים שחולקו בכניסה. היין מתחיל להימזג ולשולחן מגיעות מנות החימום. אחריהן יגיע תורו של הבשר, שמוגש בחלקים גדולים אותם נחי פורס במיומנות. לצד התפריט המשובח, לאורך הערב כולו נחי מיטיב לספר סיפורי אבירים ואם נחה עליו המוזה, הוא גם יקריא את שבועת האביר הגולני. בנוסף, נחי ובטי מארחים בביתם ערב יווני, ארוחת טעימות וארוחות טבעוניות.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    מה בתפריט: נחי מבשל אוכל ביתי אחר לגמרי. אצלו תוכלו לטעום מנת לבבות ממולאים בשקדים שמבושלים בתוך ערק ותבשיל במיה וטחול, מרק חצילים ומרק רגל, סלט קוסקוס עם שקדים, עלים ורימונים ותבשילים ביתיים כמו תבשיל לחי או תבשיל זנב. יחד עם כל אלה מוגשים, כאמור, גם נתחי בשר ענקיים שנפרסים על ידיו במקצועיות רבה. 

     

    מחיר: 275 שקלים (כולל יין חופשי)

    מספר אנשים: כ-30 איש

    פרטים: פייסבוק - נחי ובטי מבשלים; מושב רמות (רמת הגולן), 04-6732889 / 050-6539018

      

    השף עידן הלפרין  

    מי מארח: עידן הלפרין מבשל מגיל 14, ואפילו היו לו כמה מסעדות מצליחות ("אחוזת הלפרין" ו"רוטשילד") אבל היום הוא מעדיף לעבוד בתור שף שכיר בחברה גדולה ולארח בבית.

     

    הכל התחיל מארוחות שהכין לחברים אחרי שסגר את המסעדות שלו. ההתלהבות והביקוש גרמו לו להגדיל את כמות הסועדים שאירח, ולבסוף זה הפך למסורת קבועה של ימי חמישי. עידן מעיד על עצמו שהוא מאוהב בקהל שמגיע אליו, ואוהב במיוחד את האינטראקציה שנוצרת בערבים כאלה בין האנשים.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    על האירוח: הלפרין מארח בסלון דירתו בשולחן שעמוס בכלים מפוארים מכסף ובדולח, ולדבריו אמנות האירוח כוללת גם את אמנות הבישול וגם את אמנות ההגשה. את המטבח הביתי שלו הוא בנה במיוחד עבור האירועים הללו, ואת התפריט הוא בונה יום לפני הארוחה. בנוסף, הוא מארח גם ערבי חברה מיוחדים ויוצא לארוחות רווקות ולאירועים פרטיים קטנים אחרים.  

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
     

    את כל התפריטים שהוא הגיש אי פעם הוא שומר עם תאריכים, כדי שמי שאכל אצלו פעם יידע לשחזר במדויק מה הוא רוצה לאכול, או לא. לכל ארוחה שמתקיימת אצלו יש נושא - ערב בשר, ארוחה אפורה שבה מוגשות מנות מהמטבח הפולני, ערב הכול עם עצמות, ערבי נשים שבמהלכם הקצב והדופק שונים, ערבים מיוחדים עם מנחה מעניין (שיכול להיות מתקשר או מומחה לנימוסים והליכות). ולמרות זאת, הארוחה תמיד תהיה מורכבת מ-12 מנות ותתחיל עם משקה פתיחה, כשבאמצע כל אורח יקבל צ׳ייסר. את שאר האלכוהול כל אחד מוזמן להביא כאוות נפשו, בין אם אתם אוהבים בירה, יין או וויסקי.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
      

    מה בתפריט: וירטואוזיות ופסיכולוגיית אירוח שונה מכל מה שהכרתם

    מחיר: 250 שקלים (את האלכוהול האהוב עליכם אתם מוזמנים להביא איתכם)

    מספר אנשים: 10-16 איש

    פרטים: פייסבוק - Idan Halperin, ראשון לציון, 054-3333348

      

    בת הרים  

    מי מארח: מור סגל הגיעה לכדיתה מתל אביב אחרי שעסקה בתחום הצילום והאמנות, שם היא החלה לעסוק באירוח ובישול. לצד הארוחות שהיא מארחת בביתה, סגל גם עושה אירועים פרטיים מחוץ לביתה.  

    (צילום: טפטים) (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: טפטים)
     

    על האירוח: סגל מארחת בביתה עם ארוחה טבעונית, עשירה ומוקפדת ומכיוון שכדיתה הוא ישוב אקולוגי שממוקם על הר, ההגעה לבת הרים היא חוויה בפני עצמה. אין במקום כבישים סלולים או תאורת רחוב והחשמל הוא סולארי, כך שמובטחת לכם כאן חווית בראשית וחיבור לטבע באופן האותנטי ביותר.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
     

    מה בתפריט: לחם מחמצת שאופה השכנה ומטבלים יצירתיים, שתי מנות עיקריות כמו טופו עם ירקות בתנור או קדרת קטניות וירקות ממולאים, שני סלטים מיוחדים כמו סלט של דלעת חיה או סלט ירקות עם עשבי בר מלוקטים, וקינוח שמכינה שכנה אחרת. בארוחה יוגש לכם גם יין ותה צמחים מהגינה.

     

    מחיר: 100-170 שקלים

    מספר אנשים: 4-15 איש 

    פרטים: פייסבוק - בת הרים - אירוח גלילי טבעוני; כדיתא, 054-5951654‏

     

    מאמא לינה 

    מי מארח: לינה ואמא שלה, רלי טרשר, התחילו לבשל לפני שנתיים אחרי שלינה עברה לשכונת פלורנטין בתל אביב והבינה שחסר בה אוכל ביתי, טבעוני ואיכותי. מכיוון שאימא שלה היא בשלנית, כל מה שנותר ללינה לעשות הוא לגייס אותה לשורותיה.  

     

    על האירוח: בימי שישי בצהריים (12:00-16:00) לינה ואמא שלה מארחות במרפסת ענקית שיכולה להכיל עד 50 איש. במקום שוררת אווירת דאבה הודית, האוכל הודי והישיבה היא על מזרנים בדואיים לצד שולחנות נמוכים. לפעמים מתקיימת במקום גם הופעה. מי שלא מעוניינת לשבת במקום, יכול להזמין את האוכל הביתה בטייק אווי או במשלוח. בנוסף, בימי שלישי ניתן להזמין טייק אווי או משלוח של אוכל מרוקאי כמו קוסקוס אמיתי שהשתיים מכינות במקום, קציצות חריימה טבעוניות, מוסקה, מפרום וקובות.

     (צלום: יח"צ) (צלום: יח
    (צלום: יח"צ)
     

    מה בתפריט: התפריט הטבעוני כולל טאלי, סמוסות ותבשילים כמו דאל, מלאי קופתא, מיקס וג׳י קארי, אלו גובי ופלק פניר.

     

    מחיר: 30 שקלים למנה ושתייה כמו תה שיבה או צ'אי מאסלה.  

    מספר אנשים: 50 איש

    פרטים: פייסבוק - מאמא-לינה - מטבח טבעוני אורגני; תל אביב, 052-3437573‏

     

    ג'חנון מול הים

    מי מארח: רחמים עדווי שהתחיל לבשל כשהיה מובטל.

     

    על האירוח: רחמים מארח בסופי השבוע בדירתו הקטנה ברחוב הירקון, שם הוא מתפקד על תקן בשלן ומלצר. במהלך השבוע, כשרחמים לא מארח בביתו, תוכלו להזמין את האוכל שלו במשלוח עד הבית. 

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
     

    מה בתפריט: ג'חנון וקולקצייה של תבשילים עם קציצות או עם צלי בקר, חמין וגם מרק רגל תימני, מרק עוף ומרק בשר.

     

    מחיר האירוח: 30 שקלים למנה

    מספר אנשים: עד 20 איש

    פרטים: אין פייסבוק, כתובת לאירוח בסוף השבוע: הירקון 22, תל אביב. 5163408־03, ראשון־שישי 10:00־20:00, שבת 6:00־20:00

     

    הקדירה של סבתא 

    מי מארח: רינה לוי, בשלנית ביתית ששמה הולך לפניה.

     

    על האירוח: אירוח ביתי בגינת חורש טבעי, הצופה אל נופי עמק האלה. האירוח מתקיים בימי שבת בין השעות 12:30-17:00 (בתיאום), ובמסגרתו מוגשת ארוחת צהריים. במהלך השבוע היא מארחת קבוצוצ במקום.  

     (צילום יח"צ) (צילום יח
    (צילום יח"צ)
     

    מה בתפריט: תפריט המושפע מהמטבח הערבי. בתחילת הארוחה מוגשים סלטים עם פיתות חמות ואז מגיעים מרק עדשים, מקלובה עוף, קציצות בקר בטחינה, סלט ירוק, קינוחים, בסבוסה תה/קפה לקינוח, כולל שתייה קרה ומיץ היביסקוס שרינה מכינה במקום. לאורחים הקטנים, לוי מכינה קציצות ברוטב עגבניות ואורז לבן. לטבעונים היא מציעה מנה משתנה.

     

    מחיר הארוחה: 120 שקלים לאדם בוגר, 30-60 שקלים לילד

    מספר אנשים: 2-30 איש

    פרטים: פייסבוק - הקדירה של סבתא; מושב צפרירים (הרי ירושלים)

    02-99218750 או 050-2583849

     

    החיים בלבנט 

    מי מארח: יסמין ברהום, ילידת אנגליה, למדה ערבית בלימודיה האקדמיים בלונדון שם גם החלה להתעניין באורחות החיים האיסלמיים. במסגרת הסטאז' בלימודים הגיעה לגן הבוטני בגבעת רם, שם היא הכירה את מוסא, התאסלמה וביחד עברו לגור בעין ראפא.

     

    על האירוח: האירוח הוא בביתם של יסמין ומוסא ואם תרצו, לפני הארוחה או אחריה, הם גם ישמחו לעשות לכם סיור בעין רפא ולספר את ההיסטוריה של הכפר.

     

    מה בתפריט: סלטים מכל מה שצומח, תוך שימוש במוצרים מגינת הירק שמטפחת יסמין וביניהם חומוס, חציל עם טחינה, שומר עם אגוזי מלך, סלק אדום ושומשום וגם סלט חוביזה חם. לעיקרית הם מגישים מקלובה, ממולאים, מג'דרה, תבשיל עוף אפוי על לחם בטאבון, ויש גם אופציות צמחוניות. בקיץ היא מכינה מיץ תמרינדי טרי, ובחורף לימונדה עם ג'ינגר.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
     

    מחיר: 120 שקלים לאדם בוגר, 60 שקלים לילד (יחד עם הסיור 150 שקלים)

    מספר אנשים: מ-2 והילך

    פרטים: עין ראפא (הרי יהודה), יסמין – 052-8283710, מוסא – 052-2878951

     

    ג׳לילה  

    מי מארח: ג׳לילה היא בשלנית עם ידי קסם שאוהבת לארח, לחדש, לרגש ולעלות חיוך על פניהם של הסועדים.

     

    על האירוח: אצל ג'לילה תחוו חוויה קולינרית בלתי נשכחת, בשל הבישול הבדואי האותנטי שלה במהלכו היא משלבת שיטות בישול קדומות בתוך האדמה. הסעודה נערכת בחצר ביתה הגדול או בתוך אוהל עם אח.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
     

    מה בתפריט: כבש, סינטה ,אנטריקוט ,פילה עופות ועוד, כאשר הכול נעשה בשיטת בישול הייחודית שנקראת "מאנדי או זירב". הארוחות כוללת גם תוספות חמות לבשר וגם תבשילים ביתיים של העדה, אורז מנסוף, מקלובה, סלטים ולקינוח קפה ומתוקים. בנוסף לכך, תוך כדי הארוחה היא תספר לכם על העדה ועל התרבות הבדואית על המורשת ועל מנהגים בדרך חווייתית ותוך שילוב סיפורים מרתקים.

     

    מחיר: 80-140 שקלים

    מספר אנשים: 15-70 (לקבוצות סגורות בלבד)

    פרטים: זרזיר (גליל תחתון), 052-8992511

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים