שתף קטע נבחר

הדרך הטבעית שתעלים את חיידק ההליקובקטר פילורי מהגוף

רבים מאיתנו נושאים בגופם את החיידק ואפילו לא יודעים על כך, איך טיפול טבעי יכול לסייע בהעלמת החיידק מהגוף ובהחזרת האיזון? נטורופת מסביר

הליקובקטר פילורי הוא חיידק שנמצא אצל 50% מהאוכלוסייה במערב ובערך אצל 90% מהאוכלוסייה הבוגרת בארצות מתפתחות. החיידק עמיד, שורד בחומצות הקיבה וגורם לפגיעה מקומית בריריות הקיבה לדלקת ולכיבים.

 

הוא עמיד בפני מספר רב של אנטיביוטיקות ולכן מטופל ב"קוקטייל" של שלושה סוגי אנטיביוטיקה, יחד עם סותרי חומצה למשך שבועיים עד להשמדה סבירה שלו.

 

בעשור האחרון שמעתי על ריבוי מקרים בהם אנשים מתמודדים עם החיידק. לחלקם הייתה זו תגלית מפתיעה לאחר תלונות על כאבי בטן, לאחרים גילו את החיידק באופן מקרי, בבדיקת נשיפה, כאשר התלוננו על אי נוחות במערכת העיכול.

 

חלקם היו כמעט ללא תסמינים אך לכולם הומלץ טיפול אחיד, הכולל מספר סוגי אנטיביוטיקה ותרופות סותרות חומצה כדי להתמודד עם החיידק, ששיגשג במערכת העיכול לאורך זמן.

 

קראו עוד

מהו החיידק הכי מזהם בגוף - ואיך לנצחו בדרך טבעית

מהו החיידק שנמצא אצל 70% מאיתנו וגורם צרות?

חורף בריא: 16 חליטות - והתועלת הרפואית שלהן

 

מיצי פירות וירקות. מומלצים לטיפול טבעי בחיידק (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מיצי פירות וירקות. מומלצים לטיפול טבעי בחיידק(צילום: shutterstock)

 

איך טיפול טבעי מסייע?

הקפידו לאכול אוכל מאוזן, מבושל, ביתי, לא משומר, לא מועשר בחומרים שונים ולא מוכרים, לא שמן מדי ולא חריף מדי. העיקרון הוא מאוד פשוט, להפחית אכילת מזון מטוגן, מעובד, מתועש, מועשר במונוסודיום גלוטומאט, חריף ולא מאוזן עלול להחמיר את הסימפטומים של החיידק.

 

הימנעו ככל הניתן ממוצרי חלב אשר מכבידים על מערכת העיכול במצב כזה.

 

הימנעו ממזון "כבד" מדי, עודף חלבונים מהצומח ומאוכל שומני מדי.

 

הקפידו על שתיית מיצי פירות ומיצי ירקות, שייקים, מרקים עשירים וחלבון מהצומח. המעיטו ככל הניתן בקופאין אשר מחמיר את התסמינים והקפידו על אורח חיים שמאפשר לשלוט במתח הנפשי הסובב אתכם כולל מדיטציה, פעילות גופנית, דמיון מודרך ועוד.

 

צמחי מרפא שיעילים נגד החיידק

 צמחים רבים ידועים ביעילות שלהם כנגד חיידקים בכלל ובפרט כנגד ההליקובקטור פילורי. הנה כמה דוגמאות לצמחים מוכרים שיכולים לעזור להתגבר על החיידק:

 

אלת המסטיק Pistacia lentiscus

השימוש הוא בשרפים של העץ שניגר ממנו בחודשי הקיץ, בדרך כלל לאחר שנחתכו בו חתכים קטנים בגזע ונאספו. השרפים של האלה נחקרו רבות בהקשר לפעילות החיטוי שלהם הפוגעת במבנה החלבוני של החיידקים יחד עם פעילות על הרקמה הרירית, פעילות המונעת התפתחות של כיבים ומסייעת בהחלמתם.

 

קורנית מקורקפת Coridothymus vulgar

עלי הקורנית המקורקפת עשירים בחומרים נדיפים המכילים בין השאר תימול וקרבקול שנחשבים לשניים מהחומרים המחטאים המשמעותיים ביותר בטבע. הקורנית נחשב לצמח קלאסי בכל מה שקשור לחיטוי מקומי ומשמש ברפואת הצמחים למצבים זיהומיים חיידקיים וויראליים.

 

קינמון Cinnamonum aromaticum    

גם לשמנים הנדיפים של הקינמון ישנה פעילות אנטימיקורביאלית יעילה וגם כאן, כמו בשאר הצמחים המובאים כאן, הפעילות המצמתת של הטאנינים מביאה לזירוז של ההחלמה המקומית במקרים של כיבים ודלקות מקומיות, בעיקר על ידי ספיחה של הפרשות דלקתיות בסביבה.

 

הצמח נחקר ככזה במקרים רבים של זיהומים מיקרוביאלים, בין השאר גם על ההליקובקטר פילורי.

 

קופטיס Coptis chinesis

בניגוד לצמחים הקודמים מדובר בצמח שמגיע דווקא מהרפואה הסינית. החומר הפעיל העיקרי בצמח נקרא ברברין והוא נמצא יעיל במחקרים כנגד מגוון גדול של טפילים, פרזיטים, חיידקים ונגיפים. הקופטיס הוא צמח מריר ומשפר הפרשות של מלחי מרה מהכבד אל מערכת העיכול, משפר פירוק וספיגה של מזונות.

 

פרוביוטיקה

החיידקים הפרוביוטיים חשובים גם הם כחלק מהשימוש בתהליך ההחלמה והשיקום מהליקובקטר פילורי. חיידקים פרוביוטיים מסוימים עשויים לשפר את התפקוד של מערכות העיכול והחיסון, ויעילים בין השאר כנגד מזהמים בקטריאליים פולשים אחרים.

 

השימוש בפרוביוטיקה כחלק מהטיפול בחיידק חשוב מאין כמוהו. הפרוביוטיקה מאפשרת סביבה בריאה יותר של פלורה טבעית, שיקום מהיר ואיזון המערכת כולה.

 

יעיל לאיזון חומציות יתר במערכת העיכול. ג'ל אלוורה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
יעיל לאיזון חומציות יתר במערכת העיכול. ג'ל אלוורה(צילום: shutterstock)

 

ג'ל אלוורה

צמח האלוורה מתועד בשימוש רפואי כבר מאות שנים בסין בהודו ובמקסיקו, בין השאר כבסיס למשקאות "טוניק" בעלי השפעה מחזקת כללית על המערכות השונות בגוף.

 

הג'ל של הצמח מכיל חומצות אמינו חיוניות, ויטמינים רבים (כולל B12 ) חומצות שומן, מינרלים ועוד. על פי מחקרים עדכניים החומרים הפוליסכרידים בצמח נמצאו כיעילים בין השאר לאיזון חומציות יתר במערכת העיכול, לאפטות, לעצירויות ולשיפור הספיגה.

 

הכותב הוא נטורופת והרבליסט קליני, מנהל מרכז ברא צמחים גדרה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
בעיות במער' העיכול? אולי יש לכם הליקובקטר פילורי
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים