שתף קטע נבחר

תושבי עמונה יפגינו ביום ג': "נצא למלחמה"

ראש הסגל בלשכת רה"מ אמר כי הפתרון שהוצע לתושבי המאחז לא אפשרי בשלב זה. השבוע מטה המאבק יחדש את פעילות המחאה בשטח

 

עמונה. מחכים ליישום הבטחות הממשלה (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
עמונה. מחכים ליישום הבטחות הממשלה(צילום: עידו ארז)

ראש הסגל בלשכת ראש הממשלה, יואב הורוביץ, אמר היום (א') בישיבת שרי הליכוד כי פתרון "נכסי הנפקדים" שהוצע לתושבי מאחז עמונה אינו אפשרי ליישום בשלב הזה. במטה המאבק של התושבים הודיעו על הפגנה ביום שלישי. ביישוב קראו לכל התושבים להגיע לכנס לאחר שהממשלה לא עמדה בהתחייבויותיה. "מבחינתנו עכשיו זה מאבק ופינוי קשה וכאב או חוק ההסדרה עם סעיף עמונה", אמרו תושבים.

 

ביישוב גם דאגו להעביר מסר ברור ללשכת ראש הממשלה, אנשי הליכוד ואנשי הבית היהודי לגבי חידוש המאבק ולדבריהם הם אינם מתכוונים לסגת ממה שהובטח להם.

 

לפי החלטת בג"ץ, על התושבים לפנות את המאחז עד ל-7 בפברואר. אולם, לדברי הורוביץ, "עמונה לא תוכל לקום במקום הנוכחי. זו קרקע פרטית והיועץ מתנגד להפקעות. הוצע למתיישבים להקים יישוב אחר על אחת הגבעות הסמוכות בבנימין אבל הם מסרבים".

 

ההזמנה שהופצה להפגנה ()
ההזמנה שהופצה להפגנה

 

תושבי עמונה יערכו ביום שלישי עצרת חירום בקריאה לחדש את המאבק על המאחז. התושבים טוענים כי הממשלה לא עמדה בהתחייבותה לקיום המתווה ולכן זוהי זכותם המלאה לחדש את המאבק. "אם המדינה לא עומדת בסיכומים למה שאנחנו נעמוד, נצא למלחמה", אמרו תושבים במאחז.  אנשי המטה יקראו לכל מי שיכול להגיע בסוף השבוע לעמונה ולשהות שם עד הפינוי.

 

תושבי עמונה פנו במכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו ולשר החינוך ויו"ר הבית היהודי נפתלי בנט, והאשימו את השניים ב"הפרת התחייבותכם ליישום מתווה עמונה". במכתב צוין בין היתר כי "עברו 34 ימים מאז נחתם ההסכם, נותרו כשבועיים למימוש פסק הדין לפינוי ומחיקת היישוב עמונה ופשוט כלום לא קרה – אין טרקטור, פועל אחד, מודד אחד, שעלה על הקרקע להכשיר את השטח כפי שהוצע על ידכם וסוכם בינינו".

 

עוד צוין במכתב כי "אנו, תושבי עמונה חשים היום שהולכתם אותנו שולל יחד עם הציבור כלו, בדגש על ציבור מצביעי הימין והמחנה הלאומי. ללא כחל ושרק נאמר לכם – אנו מרגישים מרומים, שלא לומר נבגדים, ורואים בכם אישית אחראים למצב הזה שנוצר – לפארסה הזו. הציבור כולו ואנחנו איתו, לא ייתן שיונו אותו כפי שהונו אותו בכפר מיימון ובגוש קטיף".

 



 

על פי המתווה, 24 משפחות יוכלו להישאר על ההר בחלקה סמוכה (חלקה 38) לעומת 12 במתווה הקודם שנדחה על-ידי התושבים. תושבי עמונה התחייביו לבג"ץ על פינוי שקט וללא כל עימות והתנגדות, אך בד בבד היה מי שפקפק בכך שהממשלה תקיים את הבטחותיה. יהוידע ניזרי אמר לאחר קבלת ההסכם, קבלת המתווה אין בה כדי להעיד על יחסים תקינים עם הפוליטיקאים או הממשלה. "אחרי מה שהיה במגון ובאולפנה, יש בהחלט משבר אמון עמוק מאוד מאוד, לא רק של הציבור שלנו", אומר ניזרי. "זו גם אחת הסיבות שאנחנו אמרנו שאנחנו רוצים קודם לראות זה קורה. אמרנו לחבר'ה שהגיעו שאנחנו לא בגדנו באף אחד, אנחנו נותנים זמן לממשלה לממש את ההבטחות שלה ולהקים את המבנים".

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי מנדלבאום
הכניסה לעמונה
צילום: אלי מנדלבאום
מומלצים