שתף קטע נבחר

לראשונה בישראל: מגרש פוטבול בירושלים

בארה"ב עוד לא הספיקו להתאושש מהסופרבול, וכעת נודע שגם בישראל הענף מרים את ראשו: בימים אלה מוקם מגרש פוטבול לפי תקן בינלאומי אמריקני שצפוי להיפתח בקיץ 2017. הפרויקט ממומן על ידי איש העסקים היהודי-אמריקני, רוברט קראפט, שתרם עבורו 6 מיליון דולר

בארה"ב עוד לא הספיקו להתאושש מסיום עונת הפוטבול, עם אירוע השיא של הספורט האמריקני - הסופרבול. מדובר באחד מרגעי הפסגה הטלוויזיוניים והכלכליים של השנה (לראיה - חמישה מיליון דולר עלתה פרסומת בת חצי דקה בכיכובה של גדות ששודרה בסופרבול). כעת נודע ל-ynet כי גם בישראל הקטנה, הענף שנחשב לפחות מפותח - מרים את ראשו.

 (הדמיה: DAGAN COMPANY COURTESY) (הדמיה: DAGAN COMPANY COURTESY)
(הדמיה: DAGAN COMPANY COURTESY)

לראשונה מוקם בימים אלו מגרש פוטבול לפי תקן בינלאומי אמריקני, במימון של איש העסקים היהודי-אמריקני רוברט קראפט, שתרם לפרויקט שישה מיליון דולר. על פי הערכות, עד היום תרם קראפט לישראל למעלה מ-100 מיליון דולר. קראפט הוא מבעלי קבוצת הפוטבול הניו אינגלנד פטריוטס שזכתה בסופרבול ונחשב אחד האנשים העשירים ביותר בעולם. הונו מוערך ב-4.8 מיליארד דולר.

 

המגרש מוקם בעמק הארזים בירושלים וצפוי להיפתח בקיץ 2017. עמק הארזים הוא שמו של קטע מנחל שורק, באורך כחמישה קילומטרים, המשתרע מצפון לכביש 1. הדשא שיותקן במגרש מיובא מחו"ל וישתרע על שטח של 120 יארד אורך ו-160 רגל רוחב (כ-110 מטרים על 49 מטרים). הפרויקט יכלול יציע קבוע לאוהדים, עם אפשרות להרחבה של מושבים זמניים, חדרי הלבשה, משרדי הנהלה, תשתיות להולכי רגל וחניית רכבים.

 (הדמיה: DAGAN COMPANY COURTESY) (הדמיה: DAGAN COMPANY COURTESY)
(הדמיה: DAGAN COMPANY COURTESY)

מתחם הספורט נבנה בשיתוף עם הקרן לירושלים, החברה לפיתוח ירושלים מוריה, הטוטו ובסיוע של סטיב לייבוביץ, נשיא התאחדות הפוטבול הישראלית. קראפט אמר ל-ynet: "דרך ההשקעה בקמפוס הספורט על שם משפחת קראפט, אני משקיע בשני אפיקים שתמיד הלהיבו אותי - אהבתי לישראל ותמיכתי באתלטים צעירים וקבוצות ספורט.

 

"התאהבתי בישראל בביקורי הראשון בה ב-1963, ומאז אני משקיע בעתידה. אני מודע לאפקט החיובי של ספורט קבוצתי, לא רק ברמה האישית של העוסקים בספורט אלא גם כגורם לאיחוד קהילות שקיימים בהן הבדלים תרבותיים".

 

נוסעי כביש 1 יראו את שערי מגרש הפוטבול

פוטבול הוא ענף הספורט הגדול ביותר בישראל שאינו אולימפי. מספר השחקנים הוא 1,350 - מתוכם 150 נשים, 750 בוגרים ו-450 נערים. לדברי בצלאל פרידמן, מנהל ליגת הפוטבול הישראלית, "המחסור במגרשים מסודרים בענף מקשה על שיפור איכות המשחק בארץ. קבוצות נאלצות לנדוד באמצע העונה בין מגרשים ברחבי המחוז, בחיפוש אחר מקום להתאמן בו. אנו פועלים להקמת שלושה מגרשים נוספים במהלך העשור הקרוב בדרום, מרכז וצפון הארץ".

 

גני מידד, מאמן קבוצת הפוטבול הירושלמית "אריות ירושלים", מוסיף כי "אנו הראשונים בטבלת הליגה, עם 7 ניצחונות ו-0 הפסדים. הקמת מגרש בעיר תאפשר לנו להמשיך לצמוח ברמה בינלאומית. כיום אנו מתאמנים בהרכב של תשעה שחקנים כנגד תשעה, מאחר שמגרשי הכדורגל קטנים מדי להכיל קבוצות של 11 שחקני פוטבול. אנו מרגישים את הפגיעה ביכולת המשחק, כשאנו מתחרים בחו"ל עם הרכב מלא ולא מורגלים טקטית.

 

"פיתוח הענף הצפוי יאפשר לראות יותר ישראלים מככבים בזירה הבינלאומית. תהיה לפוטבול מודעות גדולה יותר בקרב הציבור, בגלל שנוסעי כביש מספר 1 יראו את השערים הענקיים בצורת Y שמאפיינים את הענף וידעו על קיומו בירושלים". יצוין כי הליגה בישראל חברה בהתאחדות הפוטבול האמריקאי IFAF וזכאית לארח במגרש החדש משחק בינלאומי רשמי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדמיה: DAGAN COMPANY COURTESY
הדמיית מגרש הפוטבול בירושלים
הדמיה: DAGAN COMPANY COURTESY
מומלצים