שתף קטע נבחר

בין חומוס לדושפרה: המסעדות שכדאי להכיר ברמלה

מסעדה בוכרית אותנטית, מסבחה לא מהעולם הזה, פלאפל בשירות עצמי, מסעדה הודית שמתאימה גם לצמחונים ומסעדה ערבית עם סניף בברלין: יצאנו לסיור קולינרי ברמלה וחזרנו עם טעם של עוד

חזות קשוחה מבחוץ וחמימות ביתית בפנים, מסעדת "סמיר" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
חזות קשוחה מבחוץ וחמימות ביתית בפנים, מסעדת "סמיר"(צילום: לין לוי)
 

חצי שעה נסיעה ממרכז הארץ נמצאת רמלה, פנינה קולינרית, צבעונית, חמימה ומחבקת, מלאה בטעמים של בית. רובכם בטח שמעתם רבות על השוק ועל המסעדות הנמצאות בו, אבל העיר רמלה היא הרבה יותר מרק שוק, והיא מקבצת בתוכה גם שפע של מסעדות בוכריות ומסעדות בסגנון מזרחי, כמה חומוסיות מעולות ופלאפליות משובחות שיגרמו לכם לרצות לחזור לשם שוב ושוב. וכן, גם מסעדות ערביות אותנטיות, שרחוקות מאוד מהשילוב המוכר של חומוס-צ'יפס-סלט-קבב.

 

 

יצאנו לסיור בעיר הדו לאומית, ומצאנו יעד מוצלח במיוחד למי שמחפש אוכל פשוט ולא מתחנף, כזה שמזכיר את הסירים בבית לקראת ארוחת השבת.

 

רוצים לקרוא כתבות על מסעדות בערים נוספות?

המסעדות שכדאי להכיר בראשון לציון

איפה כדאי לאכול בעכו

המסעדות בדרך לירושלים שכדאי לכם להכיר

סיור קולינרי במאה שערים

המסעדות שכדאי להכיר בצפת ובסביבה

 

סמיר

המסעדה, שהוקמה ב-1948, ממוקמת בתוך בניין בן 700 שנה שנמצא באחת הסמטאות של העיר העתיקה שצמודה לשוק רמלה.

 

אל תתנו לחזות הקשוחה שלה להטעות אתכם, בפנים מסתתרת פנינה קולינרית עם מבחר מנות, ביניהן גם מנות טבעוניות. בנוסף, מציעים שם בירה פלשתינאית או ספרדית וגם טאפס שמשלב בין בישול ערבי מסורתי למטבח המודרני.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

בימי חמישי מתקיימות במקום הופעות חיות ומוצע דיל המכונה "12 על השולחן" (69 שקלים), במסגרתו השולחן מוצף ב-12 צלחות עם מאכלים מיוחדים כמו עראייס, מטוואמה (עוף מטוגן עם בצל) על תבשיל מג'דרה, בטטה קסביה, ארטישוק ירושלמי, קדרת בשר בקר, סלט עדשים ושעועית מנומרת ועוד. יחד עם המנות הללו, שמשתנות מדי שבוע, תקבלו במסגרת הדיל גם שלושה שוטים של משקה אלכוהולי. למסעדה יש גם סניף בגרסה צמחונית-טבעונית בברלין.

 

קהילת דטרויט 7, רמלה 08-9220195, ראשון-רביעי 9:00-18:00, חמישי 9:00-23:00, שישי 9:00-18:00, שבת 8:00-19:00, לא כשר

 

חליל

המסעדה, שהוקמה על ידי חליל אלבלה ב-1983 וידועה בעיקר בזכות החומוס האגדי שלה, מגישה פול, טחינה ירוקה, מנות גריל וגם מסבחה מעולה שמורכבת מטחינה לבנה, גרגרי חומוס לוהטים עם שום כתוש, מיץ לימון טרי, שמן זית, תבלינים ורוטב חריף מעל.   

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

את מנת המסבחה תקבלו לצד ביצה קשה, זיתים וסלט קצוץ במחיר של 22 שקלים (20 שקלים ללא הביצה).

 

קהילת דטרויט 6 רמלה, 08-9222284, ראשון, שישי 7:00-16:00, שני-רביעי 7:00-17:00, שבת 7:00-17:30, לא כשר

  

פרגנה

מסעדה בוכרית שקרויה על שם מחוז פרגנה שבאוזבקיסטן. המסעדה ממוקמת באזור לא חינני במיוחד, אבל כשנכנסים פנימה מגלים עולם סובייטי נשכח, שבו כולם מדברים בשפה הרוסית ונהנים מאוכל בוכרי אותנטי.

 

בתפריט תמצאו מנות כמו מנטו - כיסונים מאודים במילוי בשר ששוחים בציר בשרי אלוהי (8 שקלים ליחידה), צ'יבורקי - כיסוני בצק מטוגנים במילוי בקר טחון ושומן כבש (10 שקלים ליחידה), פלוב (30 שקלים), מרק כבש ומרק דושפרה (27-30 שקלים) ומקבץ בשרים על האש.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

על השירות אחראית מלצרית מבוגרת, שמשתלטת באלגנטיות רבה על המסעדה, שמתמלאת עד אפס מקום בשעות הצהריים, ועל האווירה אחראי ערוץ מוזיקה רוסי, שמשדר על גבי מסך טלוויזיה ענקי שתלוי על הקיר במשך כל שעות היום.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

שד׳ ויצמן 58 רמלה, 08-9223561, ראשון-חמישי 10:30-24:00, כשר

 

אצל נאג'י

מסעדה עיראקית שפועלת כבר כמעט 40 שנה, ונחשבת לאחד ממוסדות האוכל האהובים והמדוברים בעיר. כאן יציעו לכם את מנת הדגל - מרק קובה אדומה, קובה בורגול עם רוטב של תבשיל ריאות, קבב מעולה בפיתה במחיר של 27 שקלים ומנות ביתיות נוספות כמו מעי כבש ממולאים (45 שקלים), שמוגשות לצד תבשיל אורז.

 

ז'בוטינסקי 12 רמלה, 054-4215886, ראשון-חמישי 9:00-16:00

 

פלאפל סוף הדרך

הפלאפל הזה נמצא לא בסופה של הדרך, אלא בצומת המרכזי של רמלה, ומציעים בו פלאפל בשירות עצמי.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

על מנת לקבל את הפיתה המרוחה בחומוס, תתבקשו לומר לעובד דלפק האם אתם מעוניינים במנה שלמה או בחצי מנה, ולאחר מכן תוזמנו לצאת לדרך חופשית ליד הדלפק שממול שבו מסודרים הסלטים, החמוצים, כדורי הפלאפל והרטבים. ריפיל הסלטים חופשי, כמובן. מנה שלמה עולה - 16 שקלים וחצי מנה - 10 שקלים.

 

הרצל 45 פינת ההגנה, 08-9293286, ראשון-חמישי 9:00-19:00, כשר

 

ירושלים

מסעדה בוכרית שבסמוך אליה מאפייה בוכרית שנושאת את אותו השם, המציעה לחם בוכרי עגול בשם "ליפושקה" (9 שקלים ליחידה) שנאפה במקום. 

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

במסעדה יחכה לכם שולחן עמוס בכל טוב שיכלול מאכלים כמו פלוב - הגרסה הבוכרית לאורז פילאף (35-55 שקלים), כיסונים במילוי בשר (5-6 שקלים ליחידה) וגם מרק לגמן עם אטריות, כמובן (29 שקלים).

 

אם מתחשק לכם להצטייד לדרך עם משהו שאפשר לאכול גם בעמידה, תמצאו על הדלפק שבכניסה את מאפי ה"סמסה", שהם סוג של סמבוסק ממולא בבשר ובשומן כבש (9-10 שקלים ליחידה).

 

דוד רזיאל 18 רמלה, 08-9213689, ראשון-חמישי 10:00-23:30, שישי 9:30-14:00, שבת 20:00-23:30, כשר

 

סולטן

מסעדה מזרחית שממוקמת על הרחוב הראשי של העיר, ומפורסמת הודות למנת ה"מסבחה" המעולה שנקראת כאן "מוסבחה" (20 שקלים), ושלדעת חומוסאים מקצועיים מדובר ב"חומוס למתקדמים".

 

מנת הקומפלט שכוללת חומוס, צ'יפס, סלט, פלאפל ושתייה עולה כאן 38 שקלים, ומנה עסקית עם שני שיפודים, חומוס, סלט ושתייה עולה 65 שקלים (לא כולל כבש).

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

מלבד מבחר השיפודים ומנות המנגל שמוגשות בתוך פיתה, מציעים כאן גם מבחר מנות חומוס עם בשר (פרגית, בקר, קבב או כבש) במחיר שנע נע בין 48-78 שקלים.

 

הרצל 58 רמלה 08-9246858, ראשון-חמישי 7:00-17:00, שישי 7:00-15:00, שבת 7:00-17:00, לא כשר

 

צפו בדוקטור שקשוקה מבקר בחומוס סולטן:

 

מהרג'ה

המסעדה ההודית המפורסמת של רמלה, שבה הצמחונים והנמנעים מגלוטן ירגישו שהגיעו לגן עדן. מלבד המנות ההודיות, האהובות והמוכרות סטייל אלו גובי (35 שקלים) ומלאי קופטה (40 שקלים), יש במקום גם מבחר סוגי טאלי, מבחר לחמים הודיים וקינוח גולב ג'מון (12 שקלים) נאמן למקור.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בנוסף, אפשר ליהנות שם מדיל של ארוחה עסקית משתלמת במחיר של 65 שקלים לסועד שכולל סמוסה או דהי פורי לפתיחה, אורז, לחם הודי, מנה עיקרית וקינוח. ובכלל, המנות שמוגשות במסעדה גדולות, המחירים שווים לכל כיס והשירות סימפטי.

 

מלבד המסעדה, "מהרג'ה" היא גם חנות למוצרי גלם הודיים שבה אפשר לרכוש תבלינים, קטניות, ממתקים הודיים, מאכלים הודיים קפואים, כלי הגשה ובישול מיוחדים ועוד.

 

הרצל 87 רמלה, 08-9223534, ראשון, שני, רביעי, חמישי 10:00-21:30, שלישי 10:00-17:15, שישי 10:00-15:15, כשר

 

אביקו

שיפודיית הבית של כל רמלאי שמבין בגריל טוב. המקום תמיד עמוס ויש תור בכניסה, והבשר שמוגש בו נצלה במיומנות.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

טווח המחירים של מנות בפיתה נע בין 31 שקלים למנת קבב ו-60 שקלים לסטייק אנטרקוט, או 69 שקלים אם בחרתם להזמין כבד אווז. מחיר מנות הבשר בצלחת נע בין 35-53 שקלים לשיפוד אחד, ובין 45-90 שקלים לשני שיפודים.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

הרצל 60 רמלה, 052-2394442, ראשון-חמישי 11:00-23:00, כשר

 

טאבון המזרח

מאפיית הטאבון המשפחתית הזו פועלת בצמוד לבורקס "יושקו" המפורסם, שפתוח במשך שעות בודדות במהלך היום. בטאבון מציעים פיתות עם זעתר (7 שקלים), סמבוסקים ענקיים, מבריקים ושזופים (20 שקלים), מלבי מדהים שמייצרים במקום (12 שקלים) וגם יוגורט עזים קטיפתי. 

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

מומלץ שלא לפספס את הסמבוסק המעורב במילוי גבינה צהובה, זיתים, תפוח אדמה, פטריות וביצה קשה, בתוספת רוטב מטבוחה שמכינים במקום. כדאי גם לטעום את סמבוסק הסביח במילוי חציל אפוי ואת הטוסטים (23 שקלים), שמורכבים משני חצאי בייגלה שנאפים בטאבון וזוכים למרקם פריך מבחוץ וטעם אלוהי מבפנים.

 

יוסף קלוזנר 4 רמלה, 08-9249752, פתוח רצוף 24 שעות עד יום שישי 15:00 ונפתח שוב במוצ״ש, כשר

 

אנדרי

חשבתם שרק ביפו יש גלידריית אנדרי? אז זהו שלא. הסניף הרמלאי עמוס לעייפה בגלידות במרקם רך וקרמי בטעמים מיוחדים כמו ופל אמריקאי, מלבי, שקדים בדבש וקפוצ'ינו.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

מבחינת המחירים אין חלוקה בין גביע לכוס, אלא בין גביע קטן לגביע גדול. בגביע הקטן כדור אחד עולה 10 שקלים, ושני כדורים יעלו לכם 17 שקלים. בגביע הגדול, תתבקשו להוסיף לכל כדור שקל נוסף.

 

הרצל 87 רמלה, 08-996-1111‏, ראשון-שבת 10:00-04:00, לא כשר

  

 


פורסם לראשונה 17/02/2017 22:50

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לין לוי
טעים שם. חליל ברמלה
צילום: לין לוי
מומלצים