שתף קטע נבחר

גזרו וטוסו: 6 דברים שאסור לכם לעשות בטיסה

ללכת יחפים (לא כי זה מגעיל), להישען על החלון (לכו תדעו מי עשה את זה קודם), לאכול משהו שנפל על המגש (אלוהים יודע מה הצטבר שם) ועוד טיפים שיעזרו לכם להגיע ליעד הטיסה שלכם בשלום - ובריאים

אתם עולים על הטיסה בדרך לחופשה שלכם, המטוס נראה מסודר ומצוחצח, לפעמים אפילו יש מוזיקה נעימה ברקע. אבל האם באמת נכנסתם לשטח סטרילי שישמור עליכם מפני כל רע? ובכן, ממש לא. קבלו כמה כללים שרצוי מאוד שתזכרו לפני הפעם הבאה שאתם מתרווחים במושב המטוס שלכם.

 

לעולם אל תאכלו משהו שנפל על המגש הנפתח

הארוחות המוגשות במטוס, אם בכלל מוגשות, מגיעות אליכם - נוסעי מחלקת התיירים, במגשים מצומצמים עם אפס יכולת תמרון בין עלי החסה לעוף המוזר, שלא ברור אם אי פעם הלך על שתי רגליים. במצב הזה, כשלצדכם עוד נוסעים שאתם לא ממש רוצים להתנגש בהם בזמן חיתוך המנה בסכין הפלסטיק, המרחב האישי שלכם מתכווץ עוד יותר מאשר ביתר זמן הטיסה - והופך לחלון זמנים אידיאלי להפלת מזון על המגש הנפתח או על רצפת המטוס.

שלא ייפול על המגש (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
שלא ייפול על המגש(צילום: shutterstock)

גם המגש הנפתח ובטח שהרצפה - לא עוברים ניקוי מושלם וסטריליזציה בין הטיסות, כך ששאריות המזון יכולות להתערבב היטב עם הרגליים של הנוסע שהניח אותן לפניכם על המגש הנפתח או על הרצפה במקרה הטוב, ובמקרה הפחות טוב - עם החיתולים שהוחלפו על אותו מגש בטיסה שלפניכם. אז כל עוד לא הצטיידתם מראש במגבונים אנטי-בקטריאליים, הימנעו ממגע עם המגש, ובטח מלאכול משהו שנפל עליו, או על הרצפה.

 

עדכונים נוספים כל הזמן גם בפייסבוק של ynet חופש

 

ותרו על מערכת האוורור שמעליכם

נכון, לפני ההמראה הטמפרטורות במטוס עלולות לעלות, והחום בלתי נסבל עד שאתם ממש מזיעים - בעיקר בחודשי הקיץ. אבל מערכת האוורור במטוסים לא ממש מספקת את הצורך בקירור, אלא יותר עוסקת בהפצת חיידקים.

מערכת האוורור במטוס. עדיף להיחנק (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מערכת האוורור במטוס. עדיף להיחנק(צילום: shutterstock)

כן, גם אם אתם יושבים במושב 12A ונוסע ב-47B התעטש, החיידקים שלו עלולים לזנק עליכם תוך שניות אחדות. אם לא די בכך, האוויר שיוענק לכם מאותו פתח יהיה יבש לחלוטין, והעור שלכם ממש לא ייהנה מהסיטואציה. במילים אחרות, עדיף שתיחנקו מחום מאשר שתשתמשו בפתחים מלאי המחלות האלה.

 

אל תישארו לשבת לאורך כל הטיסה

לחץ האוויר במטוס, גם אם נדמה לכם שהוא תקין, נמוך מזה שעל פני כדור הארץ. מחזור הדם שלכם פועל אחרת כשאתם באוויר, ואתם עלולים לפתח קרישי דם. בלא מעט מקרים תועדו בעבר פקקי ורידים עמוקים שהובילו לתופעות חמורות ואף למוות. אחד המוקדים בגוף המושפעים יותר מכל - הן הרגליים. על כן, גם בטיסה למרחקים קצרים, נאמר של שלוש שעות (ובטח אם מדובר בטיסה ארוכה יותר) - עשו לעצמכם טובה, קומו מהמקום, עשו סיבוב במטוס וחזרו לשבת.

לא לשכוח לקום במהלך הטיסה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לא לשכוח לקום במהלך הטיסה(צילום: shutterstock)

מספיקה הליכה של מספר דקות אל ירכתי המטוס ובחזרה כדי להמריץ את מחזור הדם ולחזור לעצמכם. אם ממש לא בא לכם לעשות זאת, תוכלו במקום מושבכם לקפל את הרגליים אל החזה, לחזור על התנועה מספר פעמים ובכך להימנע מהסיכון לקריש דם. כמו כן, הימנעו מלבישת בגדים צמודים שעלולים להזיק לזרימת הדם בגופכם.

 

אף פעם אל תירדמו כשראשכם על חלון המטוס

מחקרים רבים הוכיחו כי מרבית נוסעי המטוסים מעדיפים לשבת על יד חלון המטוס. זה הגיוני - אתם בסוג של פינה מבודדת, בלי יותר מדי הפרעות ורעשים מסביבכם, ובלי שאף אחד יזיז אתכם כשירצה ללכת לשירותים. אבל רבים מ"נוסעי החלון" נרדמים כשראשם צמוד לחלון, בלי שיש להם מושג עד כמה העניין מסוכן.

זאת לא כרית (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
זאת לא כרית(צילום: shutterstock)

לא צריך להיות מומחה כדי להבין שהישענות על החלון עלולה להיות מזיקה מאוד. רק תחשבו כמה אנשים עשו את זה לפניכם. מה עשו? נרדמו, נחרו, נשמו, השתעלו, התעטשו, ואפילו הזילו ריר תוך כדי שינה על אותו שטח. אז נכון, קשה למצוא זוית נוחה לשינה מבלי להישען על אזור החלון, אבל אתם באמת מעדיפים להימרח על הרוק (והחיידקים) של הנוסעים שהיו שם לפניכם? וכן, אם היה לכם ספק - ממש כמו במגשי האוכל - אף אחד לא ממש מקפיד לנקות אותם בין הטיסות.

 

השתדלו לא ללכת יחפים

אם אתם הולכים יחפים, ללא גרביים, במטוס - אתם אנשים די מגעילים. על כך אין עוררין. אף אחד לא צריך להריח את ריחות הבושם שבוקעים מכפות רגליכם כשאתם מתרווחים במושב. ובכל זאת, אם בחרתם לעשות את זה - דעו לכם שאתם לא רק מזיקים לסביבה, אלא גם מזיקים לעצמכם.

אל תלכו יחפים, לא רק כי זה מגעיל ()
אל תלכו יחפים, לא רק כי זה מגעיל

בין טיסה לטיסה, במרבית חברות התעופה, השטיח "מקיר לקיר" במטוס נשאב. לא בכולן, ברובן. אבל שואב האבק לא רק שלא מונע הפצת חיידקים - הוא יכול אפילו לעודד אותה, תלוי באיכות השואב כמובן. לכו תדעו מה הסתובב על השטיח לפני שעליתם למטוס: שאריות אוכל, חיידקים למיניהם, ועוד לא הזכרנו את שקית ההקאה המוכרת שלעולם לא תוכלו לדעת אם מי שישב לפניכם במטוס עשה בה שימוש.

 

נוסעים במחלקת העסקים וחשבתם שנפתרו כל צרותיכם בחיים? ומה עם כוסות הזכוכית המפוארות שחולקו לנוסעים לשתיית קוקטיילים בטיסה שלפניכם? בדקתם אם באותה טיסה המטוס אולי רעד ואחת הכוסות נפלה והתנפצה על הרצפה? בקיצור, להבא - הימנעו מללכת יחפים במטוס. אה, ובטח שלא להיכנס לשירותים יחפים או בגרביים. איכס.

 

הימנעו מלהתכסות בשמיכות

אם הזכרנו קודם את מגשי האוכל במטוסים שלא עוברים סטריליזציה, מישהו אי פעם בדק איזה תהליך עוברות השמיכות שאתם מקבלים (טוב, לא בלואו-קוסט) בין הטיסות? אז כן, מספרים לנו שהן ממוחזרות ומוכנסות לניילונים שצריכים לקרוע כדי להשתמש בהן. אבל האם הן באמת נקיות?

לכו תדעו מי התכסה בזה קודם (צילום: Air Astana) (צילום: Air Astana)
לכו תדעו מי התכסה בזה קודם(צילום: Air Astana)

ורגע, מה עם הכריות שתקבלו אם ממש תבקשו יפה? מישהו מבטיח לנו שאף חתיכת מזון לא נפלה עליהן? שאף נוסע לא הזיל ריר על הבד הנעים בזמן שחלם חלומות באמצע השמיים? לא מעט חברות תעופה כבר הודו בעבר שאינן שוטפות את השמיכות והכריות בין הטיסות אלא מעבירות אותן טיפול ניקיון קצרצר וממש לא מספק. ולא נחזור פעם נוספת גם בהקשר הזה, ברשותכם, על נושא כפות הרגליים של הנוסעים שביקרו לפניכם במטוס.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אוכל במטוס. שלא ייפול על המגש הנפתח
צילום: shutterstock
מומלצים