שתף קטע נבחר

לא רק כרובית: למה כדאי לאכול ירקות מצליבים

הם נמצאו כיעילים במניעת סרטן ויש להם תכולה גבוהה של ויטמין C. כל הסיבות הבריאות לשלב ירקות מצליבים בתפריט היומי

משפחת המצליבים קיבלה את שמה בשל צורת עלי הכותרת של פרחיה המזכירה צלב. הירקות המצליבים הראויים למאכל הם הכרוב, הכרובית, הברוקולי, כרוב הניצנים, הכרוב הסיני, הלפת, הקולורבי, הצנון, חזרת הגינה, החרדל וגרגיר הנחלים.

 

מנטרלים את הרדיקלים החופשיים. ירקות מצליבים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מנטרלים את הרדיקלים החופשיים. ירקות מצליבים(צילום: shutterstock)

 

"הירקות הללו נמצאו במחקרים כיעילים במניעת סרטן והם בעלי תכולה גבוהה של ויטמין C, החיוני לתפקוד מערכת החיסון ולנטרול רדיקלים חופשיים, מינרלים כמו אשלגן, אבץ, ברזל וסידן החיוניים בין השאר לשמירה על לחץ דם מאוזן, סיבים תזונתיים המסייעים לאיזון רמות הסוכר ועוד", מסבירה טופז דרזנר, הדיאטנית הראשית ב"שומרי משקל".

 

"עם זאת, צריכתם אינה מומלצת לסובלים מתת־פעילות בלוטת התריס, שכן הם מכילים רכיבים המעכבים ספיגת יוד, שעלולים לפגוע בתפקוד הבלוטה".

 

 

הכתבה מתפרסמת במוסף "זמנים בריאים" של "ידיעות אחרונות"


פורסם לראשונה 10/03/2017 08:52

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
בזכות עלי הכותרת של הפרחים. מצליבים
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים