שתף קטע נבחר

חדש בצלחת: מקומות חדשים בארץ

מה זה הבר החדש "יבנה" בתל אביב שכולם מדברים עליו? וגם: בית הקפה והפטיסרי החדש בבאר שבע, בר היין החדש בחיפה, בקרוב "בנדיקט" חדש בעמק חפר ועוד מקומות חדשים ברחבי הארץ

פטיסרי שי-לי באר שבע (צילום: טליה קרודו) (צילום: טליה קרודו)
פטיסרי שי-לי באר שבע(צילום: טליה קרודו)
 

BeerBazaar לוינסקי

חמארת בירות בוטיק חדשה נפתחה בשוק לוינסקי שבתל אביב. המקום ינסה להביא אווירה צעירה ומשוחררת, ומציע לא פחות ממאה סוגי בירות בוטיק ישראליות.

 

מדובר באח השלישי (והחצוף) לביר בזאר שבשוק הכרמל ולביר בזאר הירושלמי שבשוק מחנה יהודה. עיצוב המקום מושפע מאווירת השוק ומתכתב עימה ובשונה משני אחיו הגדולים, הביר בזאר של שוק לוינסקי מציע אזור ישיבה פנימי הכולל כ-60 מקומות ישיבה, בר ישיבה רחב ידיים הצופה אל המטבח הפתוח, קירות חשופי בטון עם קורות ברזל וברזי בירות שיוצאים היישר מהקירות.

BeerBazaar לוינסקי  (צילום: יאפיק גבאי) (צילום: יאפיק גבאי)
BeerBazaar לוינסקי (צילום: יאפיק גבאי)
 

על מנת להתאימו לחוויית השתייה שמציע הבר, התפריט כולל מנות שמתאימות לאכילה לצד הבירה כמו מיטבולס בג'בטה (40 שקלים), פיצה-מיקס גבינות (36 שקלים), בורקסים של הפינוקים (30 שקלים), סלט ביג לוינסקי שמוגש עם טחינה בצד (28 שקלים); סנויזניץ - סביצ'ה בורי בחלת ויזניץ עם יוזו, שרי, מלפפון, בצל סגול, פטרוזיליה בתיבול ראס אל חנות ולבנה (28 שקלים),ויזניץ בצד - חלה מתוקה עם שמנת חמוצה וריבה (22 שקלים) ועוד.

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

ומה לגבי הבירות? הן ימזגו מעשרה ברזי בירה המגיעים מחדר קירור שממוקם בקומה העליונה של המקום. לצידן, יוצע מגוון יוצא דופן של בירות בבקבוק של מיטב היצרנים הביתיים מכל קצוות הארץ, וכמובן שגם את הבירות המיוצרות באופן עצמאי על ידי מבשלת "הביר בזאר" ששוכנת בקרית גת. טווח המחירים של הבריות: חבית - 23-29 שקלים, בקבוקים ימכרו ב-26 שקלים לישיבה במקום או ב-17 שקלים לקחת.

 

זבולון 13, שוק לוינסקי תל אביב, ראשון-חמישי 10:00-24:00, שישי 10:00-15:00, שבת 19:00-24:00, לא כשר

 

יבנה

כמה מאושיות הלילה הבולטות (כולי עלמא, בית מעריב, הוסטל 51 ועוד) חברו כדי להביא לעיר ללא הפסקה את הבר החדש, שנפתח ממש בימים אלה בעורק הראשי של לב העיר במקום מועדון "אוויטה" שפעל בו בשנים האחרונות.

 

על הפלייליסט יהיו אחראיים קבוצה של די.ג'ייז רציניים, ובגזרת האוכל מובטחת חוויה קולינארית מעניינת - על המטבח אחראי השף גיא בן הרוש שעבד בעבר עם השף והמנטור אייל שני.

 

יבנה 31 תל אביב, 03-6821888 

 

בופה

מסעדה חדשה עם קונספט מעניין בדמותן של ארוחות בסגנון בופה. בשעות הבוקר תמצאו במקום בופה בוקר שכולל 22 סוגי סלטים, טאפס מסוגים שונים, מבחר נקניקים ופנקייקים. את מנת הביצים מזמינים מהמלצרים. מחיר הארוחה, בתוספת קפה ומיץ טבעי סחוט עם ריפיל חופשי - 69 שקלים.

 

בשעה 12:00 בופה הבוקר מתחלף עם בופה צהריים, שכולל סלטים ותוספות. את המנה העיקרית שיכולה להיות שניצל או חזה עוף, קציצות, סטייק אנטרקוט, המבורגר או דג סלמון, מזמינים מהמלצרים. מחיר ארוחת הבופה שכוללת רק את מה שמוצג בבופה - 35 שקלים.

בופה (צילום: יח"צ) (צילום: יח
בופה(צילום: יח"צ)

התוספות הבשריות מתומחרות בין 15-40 שקלים. בתקופת ההרצה המקום יהיה פתוח רק עד השעה 16:00, ולאחר סיומה שעות הפעילות עתידות להתרחב. ביום שישי מוגשת במקום ארוחת בוקר בלבד לאורך כל שעות הפעילות של המקום.

 

המעיין 2 מודיעין, 08-6729822‏, ראשון-חמישי 9:00-16:00, שישי 8:30-14:30, כשר בשרי

 

 

Wine Bar By Andre Suidan

בר יין מיוחד נפתח בחיפה על ידי אנדרי סוידאן, בן למשפחת סוחרים שהחלו לייבא יינות ומוצרי מעדנייה כבר בראשית המאה ה-20. סוידאן, מצדו, נכנס לעסקי היין בסוף שנות ה-80, וכעת החליט שהגיע הזמן לפתוח מקום שיפיץ בעיר הצפונית את תרבות היין.

 

התמחור במקום מוצלח במיוחד, וכך כל בקבוק מתוך תפריט היין הרחב שמוצע כאן ניתן לפתוח בכוסות. במקרה כזה מחיר הכוס יהיה רבע ממחירו של הבקבוק. בגזרת האוכל מציעים במקום מנות שף אותן יצר עבור המקום השף ניסים דאוד, ביניהן טרין גבינות עם סלט ירוק ולחם קלוי (39 שקלים), סלט על הכרמל (45 שקלים), קדירת בשר בסגנון ביף בורגיניון (52 שקלים) או צלחת רוסטביף עם קורנישונים ולחם הבית (65 שקלים).

Wine Bar By Andre Suidan  (צילום: יח"צ)
Wine Bar By Andre Suidan (צילום: יח"צ)
 

תמצאו כאן גם פלטות של גבינות שיתאימו במיוחד לטעימת יינות. בהמשך סוידאן מתכנן לפתוח את המקום גם לארוחות צהריים, אך כעת הבר על 1,300 בקבוקי היין שבו, פעיל בשעות הערב בלבד.

 

הנשיא 98 חיפה, 055-9578400,‏ ראשון-שבת 18:00-24:00, לא כשר

  

Shay lee - בולונז'רי פטיסרי ופינגר פוד

קייטרינג ובית קפה שמתמחה בפינגר פוד ומייצר קו מיוחד של קינוחי פרווה עליו אמונה מיטל, תושבת באר שבע שלאחר שלוש שנות לימודי משפטים הבינה שבעצם היא רוצה להתעסק באוכל. היא למדה קונדיטוריה בבתי הספר לבישול הטובים בארץ, וכשחזרה לדרום החליטה לשלב בין המטבח החלבי לקונדיטוריה ופתחה את shay lee - בית קפה חלבי ומאפייה.

 

בתפריט של בית הקפה תמצאו ארוחות בוקר קלאסיות (60 שקלים) שמלוות בלחמי מחמצת ובריוש מעשה ידיה של מיטל, שקשוקה (65 שקלים), פסטות בעבודת יד שמוגשות עם סלט (60-62 שקלים), בורקס פינוקים, מנת גרנולה תוצרת בית, סלט בריאות (47 שקלים) ומאפה חצ'פורי (28 שקלים) שמוגש לצד סלט.

Shay lee  (צילום: אופיר סיבוני) (צילום: אופיר סיבוני)
Shay lee (צילום: אופיר סיבוני)

 (צילום: אופיר סיבוני) (צילום: אופיר סיבוני)
(צילום: אופיר סיבוני)

בקונדיטוריה, שפועלת מאחורי דלתות המטבח של בית הקפה, מעסיקה מיטל בעיקר נשים, מתוך אג'נדה שלפיה נשים (וגם אמהות!) יכולות לבדן גם להקים עסק וגם לנהל אותו בהצלחה.

 

הפועלים 23 באר שבע, 052-8005660‏, ראשון-חמישי 8:00-16:00, שישי 9:00-14:00, כשר חלבי ופרווה

 

Les jumelles

בית קפה פטיסרי השייך לאחיות התאומות מעיין ורותם סוויסה. מעיין הקונדיטורית ורותם השפית, החליטו לאחד כוחות ולהביא לאזור ירושלים ניחוח צרפתי.

 

ב-Les jumelles (תאומות בצרפתית) הן מציעות קינוחים יצירתיים ותפריט שכולל ארוחות בוקר (42-58 שקלים), קראנץ' קרואסון (34 שקלים) - קרואסון חמאה ביתי בטוסטר עם גבינת שמנת, בזיליקום ומוצרלה בליווי עגבניה ובזיליקום, מבחר סלטים (49-53 שקלים), כריכים, טוסטים וקישים, ומנות חמות כמו ארנצ'יני - כדורי ריזוטו במילוי גבינות ברוטב שמנת, פטריות ופרמזן (51 שקלים), רביולי ערמונים (52 שקלים), גראטן תפוחי אדמה ובטטה (48 שקלים) ועוד.

Les jumelles  (צילום: יח"צ)
Les jumelles (צילום: יח"צ)

בגזרת הקינוחים תמצאו שם עוגות אישיות (27-32 שקלים) ועוגות גדולות שניתן לקחת הביתה (90 -150 שקלים). ביום שישי, ניתן לקנות במקום גם טארטים מיוחדים.

 

המייסדים 1 בית נקופה, 02-9309991, ראשון-חמישי 8:00-21:00, שישי 8:00-15:30, כשר למהדרין

  

מן האדמה

המעדנייה המצליחה מנתניה פותחת סניף שני, הפעם בכפר סבא. על מדפי החנות תמצאו את שלל מוצרי המותג "המעדנייה", מעל 400 סוגי גבינות ממחלבות ישראליות ועולמיות, ממרחים, יינות של יקבי בוטיק ישראלים (50-400 שקלים), דגים מלוחים ומעושנים (10 שקלים ל-100 גרם), פסטות איכויות, סלטים של "בוארון" (5-20 שקלים), מוצרי מעדנייה כמו עלי גפן ממולאים, חמוצים, מגוון חמאות, מבחר מוצרי כמהין ועוד.

מן האדמה (צילום: יח"צ)
מן האדמה(צילום: יח"צ)

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

תמצאו שם גם מטבלים כמו לימון כבוש, ממרח שום, ממרח ארטישוק ועוד וגם טחינות איכותיות, שמן זית של משק אחיה, שוקולדים של צ'ויה, ריבות ללא סוכר ועוד. בקרוב יתחילו להגיש במקום גם כריכים.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

אנגל 78 מרכז b סנטר כפר סבא, 09-8805685, ראשון-חמישי 9:30-20:00, שישי 9:00-15:00, כשר ללא תעודה

 

 (  )

עמק חפר חווה פריחה קולינארית שמשתלבת עם כל הפריחות האביביות שמסביב, ובשבועות הקרובים יפתחו באזור שלושה מקומות חדשים. הנה הם לפניכם.   

 

בנדיקט

ארוחות הבוקר של "בנדיקט" מגיעות בקרוב גם לאזור עמק חפר עם סניף תשיעי של הרשת, שאמור להיפתח בקרוב במתחם "ביתנ'ס" שבמושב ביתן אהרון. הסניף עתיד לפעול בזכיינות, והוא יהיה הסניף הצפוני ביותר של הרשת מחוץ לגבולות תל אביב.

מגיעים לעמק חפר. בנדיקט (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מגיעים לעמק חפר. בנדיקט(צילום: ירון ברנר)

מתחם ביתנ"ס, ביתן אהרון

 

קישן

קבוצת היזמים שעומדת מאחורי מותג הפיצריות "שבתאי" שפועלות באזור השרון ועמק חפר, עובדת על הקמת ביסטרו פאב שיגיש אוכל מזרח אירופאי באווירה קלילה, ועתיד להפתח בקרוב במתחם המסחרי החדש שבקיבוץ גבעת חיים איחוד.

 

מרכז מסחרי, גבעת חיים איחוד

 

ברקיז

טברנה על גלגלים ששיגעה לפני כשנה וחצי את אזור השרון, ועשתה שמח עם חאפלות יווניות שהתארחו מדי שבוע במושב אחר באזור - הופכת בימים אלה למוסד קבע.

 

מאז שהטברנה הניידת נעלמה מהשטח, שני המפעילים שלה - ברק שקד וברק לביא, התמקדו בהפעלת אירועים ובבניית משאיות האוכל (בין היתר, עבור התוכנית משחקי השף). כעת, השניים עוסקים בהכנות האחרונות לקראת פתיחת "ברקיז טברנה מקומית" במתחם "ביתנ'ס", שיציע את הפרשנות של ברקיז לשילוב בין המטבח היווני למטבח הלבנטיני.

 

מתחם ביטנ'ס, ביתן אהרון, עקבו בפייסבוק לקבלת פרטים לגבי הפתיחה ושעות הפעילות - barakiz

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אופיר סיבוני
טעים בבאר שבע. Shay lee
צילום: אופיר סיבוני
מומלצים