שתף קטע נבחר

אוכלים טוב בחיפה: המסעדות שכדאי לכם להכיר

עשרות חומוסיות, סנדוויצ'יות נוסטלגיות, מסעדות שף מפונפנות וברים שווים במיוחד: יצאנו לסיור קולינרי בעיר הצפונית ומצאנו מקומות שכדאי לזלול בהם

אוכל רחוב משובח. שיפודי סביח בחיפה (צילום: לין לוי)
אוכל רחוב משובח. שיפודי סביח בחיפה(צילום: לין לוי)
 

ארבע דתות, נמל אחד ואוכל רחוב משובח: חיפה טומנת בחובה לא מעט מוסדות קולינריים ותיקים, שחלקם פועלים למעלה מ-30 שנה. לצידם, מתקיימים באין מפריע מוקדי בילוי שונים ומקומות טרנדיים וחדשים ששווה להכיר. בין לבין יש שם גם שני שווקים מעניינים - השוק העתיק ואדי ניסנס ושוק תלפיות, שבימים אלו מתעורר לחיים מחדש. יצאנו לסיור קולינרי בעיר הנמל ומצאנו מקומות ששווים ביקור.

 

 (  )

פלאפל הזקנים

המקום המיתולוגי הזה פועל מאז 1950, ומציע פלאפל בפיתה עם סלט ירקות, מלפפון חמוץ וסלט כרוב שמטיסים כבר בביס הראשון לגן עדן.

 

המחירים במקום הזה, שסופר עליו כבר הכול, ידידותיים ביותר ומנת פלאפל בו עולה 14 שקלים בלבד.

 

הוואדי 18, 04-8514959, שני - שבת 8:00-19:30, לא כשר

 

חומוס ברדיצ'ב 

מסעדה צמחונית, ביתית ומשפחתית שבה טוחנים את החומוס מיד לאחר ההזמנה וכל מנה מתומחרת ב-25 שקלים. מלבד החומוס המשובח, מגישים במקום גם מנות ביתיות חמות, מרקים וסלטים.

 

ווג'ווד1 מרכז הכרמל, 04-6574132‏, ראשון - חמישי 11:00-20:00, שישי 10:00-15:00, כשר למהדרין

 

שיבת ציון 34, 054-5825286, ראשון - חמישי 11:00-20:00, שישי 10:00-15:00, כשר למהדרין

 

חומוס אבו שאקר

מדובר באחת החומוסיות המפורסמות לא רק בחיפה, אלא בארץ כולה שהתפרסמה הודות לחומוס המשובח שלה, לבלנדר שבו טוחנים את החומוס וניצב ממש בכניסה למקום וגם לתוספת הייחודית שמוגשת לשולחן יחד עם החומוס - תבשיל השולבטה.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

מדובר בגבעה קטנה בצבע אדום עז שעשויה בבורגול שמבושל עם פפריקה אדומה ופלפלים אדומים. ממבט ראשון המנה נראית רגילה לחלוטין, אבל כבר בביס הראשון תרגישו את הטעם המשובח של המנה ולא תצליחו להפסיק לאכול ממנה. מחיר החומוס עם פיתות, חמוצים והתבשיל האדום - 25 שקלים.

 

מגנים 29, 054-4466181 ראשון - שבת 08:00-18:00. לא כשר

 

 

פלאפל מישל

פלאפל שהתחיל ב-1972 בשוק ואדי ניסנס, ונמצא שם עד היום בבעלות מישל ואשתו. בניהם של הזוג מפעילים שני סניפים נוספים של הפלאפל המוצלח - אחד בעיר התחתית של חיפה, והשני בצומת קרית אתא.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

את העיסה של הפלאפל מכין אך ורק האבא בעצמו, והבנים, שאחראיים על טיגונם, מקפידים להחליף את שמן החמניות לפחות פעם אחת ביום. מנת פלאפל עולה 16 שקלים.

 

ואדי 21, 04-8517054

יפו 39, 04-6444139

 

שווארמה אמיל

השווארמה של אמיל היא מינימליסטית במיוחד וכוללת רק שווארמה כבש (אין הודו), ומוגשת רק בפיתה (אין לאפה), יחד עם בצל, עגבניה וחמוצים ליד (אין סלטים). מכיוון שהמקום פתוח רק שעות ספורות ביום, תקבלו שם את התוצר הטרי ביותר של עמדת הצלייה המסתובבת, שנערם לתוך פיתה בכמות יפה. מחיר המנה - 32 שקלים.

 (צילום: גיל להב)
(צילום: גיל להב)
 

דרך אלנבי 33, 04-8517096, שני - שישי 11:00-15:00, 11:00-12:00

  

סנדוויצ׳יית ברכה

מוסד סנדוויצ׳ים שמן הראוי שירשם ליד שמה של העיר בספרי ההיסטוריה, כי אין מי שלא מכיר את המקום. ברכה היא אישה שיכולה להיות נחמדה או לא, והנקניקים יכולים להיות לטעמכם או שלא, מה שבטוח הוא שמדובר באחד המקומות שהפכו לאגדה במהלך שנות פעולתו.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

שבתאי לוי 12, 04-8524394, ראשון - חמישי 8:00-18:00, שישי 8:00-15:00, לא כשר

 

סנדוויצ׳יית ״סבתא״

סנדוויצ׳יה צעירה במושגים של עיר כמו חיפה, שמאכלסת כמויות מפתיעות של מוסדות קולינאריים ותיקים. העיקרון בסבתא פשוט - המקום מזכיר את המטבח האמיתי של הסבתות של פעם, ומציע שלל וריאציות מסקרנות לכריך המודרני. טווח המחירים של הכריכים הגדולים נע בין 27-49 שקלים, ויש גם דילים שונים של כריך ושתיה.

 (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
 

צפרירים 2, 04-8101117, ראשון - חמישי 10:00-24:00, שישי 10:00-17:00, שבת 12:00-24:00, לא כשר

 

סנדוויציית ״צ׳יצו״

סנדוויצ׳יה נוספת שנולדה בחיפה, אבל הפעם מדובר בסנדוויצ׳יה מרוקאית שמגישה תבשילים ביתיים בתוך לחם שיודע לספוג הכל בצורה טובה ביותר. בין התבשילים תמצאו קציצות בקר (32-38 שקלים), קציצות כבש (23-38 שקלים) קציצות עוף (30-35 שקלים) וקציצות דגים ( 30-35 שקלים). הטבעונים יהנו במקום מקציצות ירק וקציצות סלק.

 

נתנזון 6, 04-699-7779‏, ראשון - חמישי 11:00-19:00, כשר

 

בורקס בכר העגלה

 

אם לא טעמתם את הבורקס של בכר, סימן שלא טעמתם בורקס טוב בכל ימי חייכם. זהו אחד הבורקסים הטעימים וללא ספק גם בין המוכרים בארץ, שהתחיל בתוך עגלה ניידת שעם השנים השתדרגה והפכה לדלפק מכירה.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

במקום תמצאו בורקס גבינה, תרד וגבינה, בורקס פטריות, בורקס תפוחי אדמה, בורקס ריק ובורקס חציל במחיר של 16 שקלים.

 

דרך העצמאות 35, 04-8101795, ראשון - חמישי 7:00-18:00, שישי 7:00-14:00, כשר

 

באניס

הדיינר הראשון של חיפה בו תמצאו את טרנד המנות המושחתות. התפריט מציע פנקייקים ענקיים עם סירופ וביצי עין לארוחת בוקר, עופות שמנמנים מסתובבים בגריל, בורגרים מושחתים, כריכי סלופי ג'ו, מילקשייקים בכוסות ענק, מכונת פופקורן, עוגות פאי, מכונת גלידה אמריקאית בשלל טעמים והכל לצלילי שירי ביטלס, אלביס, צ'אבי צ'קר, בובי וינטון ופול אנקה.

 (צילום: יפית בשבקין) (צילום: יפית בשבקין)
(צילום: יפית בשבקין)
 

שדרות הנשיא 121, 04-8363020, ראשון - חמישי 24:00 - 12:00, שישי - שבת 12:00-02:00, לא כשר

 

שיפודי סביח

מסוג המקומות שחייבים להכיר. סביח, בעל המקום, מכין כבר 40 שנה קציצות אלוהיות, קבב מעולה ואת מנת הדגל של המקום - טחול על האש.

 

אין כאן שעות פעילות קבועות או טלפון, אבל המקום פתוח בעיקר בערבים ואם מצליחים לתפוס אותו פתוח - מתאהבים מיד ולכל החיים. למקום סניף נוסף, ידידותי מעט יותר מכיוון שיש בו טלפון, שעות פעילות קבועות ואותו הקבב החלומי שכולם מחפשים אצל סביח.

 

המלך יהושפט 6 (במרכז המסחרי), כשר

שד' ההסתדרות 211, 04-8404025, ראשון - חמישי 12:00-20:00, כשר

 

 (  )

מסעדת עין הוואדי

מסעדה שמגישה אוכל לבנוני אותנטי ושוכנת בלב לבו של ואדי ניסנאס הוותיק, שם היא ממוקמת בתוך מבנה מהתקופה העותמנ'ית. התפריט כולל מנות כמו סינייה, מקלובה (55 שקלים), מיקס ממולאים (55 שקלים) וגם קלאסיקות כמו שישברק ופטאייר.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

הואדי 26, 04-855-3353‏, ראשון - שבת 8:00-21:00, לא כשר

 

מסעדת אבו יוסף

היכל אוכל ענק ששוכן בתוך חאן עתיק ומרשים בעל תקרות מקושתות, ונפתחה בזמנו על ידי אבו יוסף. כיום היא מנוהלת על ידי בנו, עבד.

 

לא רק בעיצוב המקום הזמן עצר כאן מלכת, אלא גם בתפריט עצמו שמציע מנות מהמטבח המזרחי כמו קבבים, סלטים שונים וגולת הכותרת - החומוס ששמו יצא למרחקים. מחיר מנה של חומוס עם בשר - 40 שקלים.

 

המגנים 1, 04-8663723, ראשון - שבת 8:00-24:00, לא כשר

  

רולא

מסעדה לבנטינית שהביאה את האוכל הערבי למרכז הכרמל. אם אתם מחפשים את השושברק האותנטי, את הקבב החלבי או את הגרסאות המעודכנות והמדוייקות של שאר המאכלים הלבנטיניים סטייל מחמארה וקטאיף - זה המקום לבקר בו.

 

שדרות מוריה 11, 04-838-3866, שני - שבת 12:00-23:00, לא כשר

 

 (  )

סטייקית הבוקרים

סטייקיה מיתולוגית בעיר שצברה 20 שנות מוניטין, והביקור בה משתווה לחזרה בזמן ואפילו לקפיצה למערב הפרוע. התפריט כאן מציע סלטים, מנות ביניים ובשר וגם עסקיות ענקיות ב-60 או ב-70 שקלים. מלבד הסטייקים, תמצאו כאן גם תבשילים בשריים, סלטים מוקפצים דגים והמבורגרים.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

קדושי יאסי 1, תחנת דלק פז מול קניון חיפה, מרכז הקונגרסים, חיפה 04-8501111 ראשון - שבת 12:00-24:00, לא כשר

 

סינטה בר

היכל הבשר החיפאי, שהתחיל את דרכו בתור המבורגרייה והתפתח למסעדה של ממש שמיישנת את הבשר במקום עצמו. מנת הדגל שם היא הביפבורגר (68 שקלים) שמוגשת עם תוספת לבחירה. מומלץ גם לנסות את פילה הבקר, שמוגש על קרם שורשים ברוטב יין וציר בקר (132 שקלים).  

 (צילום: ישראל אלפסה ) (צילום: ישראל אלפסה )
(צילום: ישראל אלפסה )
    

שדרות מוריה 127, חיפה, 04-8341170, לא כשר 

 (  )
   

הנמל 24

מסעד שף הפועלת מאז 2006 במבנה יוצא דופן שעוצב כמו וילה איטלקית עם פיאצה. מלבד תפריט האוכל שמציע מנות כמו קובה סרטנים ובס (98 שקלים), שרימפס משאושה (52 שקלים) ופטוצ׳יני ואגסים (78 שקלים), יש במסעדה גם מרתף יינות עם תקרה עגולה שכדאי לבקר בו.

 

הנמל 24 חיפה, 04-8628899‏, שני - שבת 12:00-24:00, לא כשר

 

טאטאמי

אסיתית שעל התפריט שלה חתום השף יאיר פיינברג מקבוצת "פיינקוק", ובו מנות שזיכו את המסעדה בתו "ויגן פרינדלי" של העמותה למען עתיד טבעוני. בין המנות שמרכיבות את התפריט אפשר למצוא סובה נודלס (39 שקלים), גרין קארי רייס (56 שקלים) וסושי טבעוני שמגיע עם דף סויה במקום אצה.

 (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
(צילום: דן פרץ)
 

שדרות מוריה 11, 04-6436688, ראשון - שבת 12:00-23:55, לא כשר 

 

צ׳אנג בה

מסעדת אוכל רחוב תאילנדית קטנה ומטריפה, ששייכת לעידן ליפשיץ (יועזר בר יין, טוטו) וליאור גולן. בתפריט מנות תאילנדיות אהובות בווריאציות שונות של מנות ראשונות ועיקריות.

 

הנמל 23, 04-672-2891‏, ראשון - שישי 12:00-16:00, 18:00-22:30, לא כשר

 

אלטו

מסעדה חדשה שנפתחה השנה במרכז הקונגרסים במבואות הדרומיים של חיפה. בעיצוב המקום הושקעו שלושה מיליון שקלים, והאדריכל האיטלקי מיקלי סימאונה הובא במיוחד כדי לייצר מקום דרמטי עם שיק איטלקי מדהים.

 

במטבח ניצב לו גריל גחלים ג'וספר שיובא במיוחד מאוקראינה, ותפריט היין והאלכוהול מציע 30 סוגי וויסקי שונים, קוניאק, ברנדי וקוקטיילים ייחודיים המגיעים מחנות ״הרמיטאז׳״ הצמודה למסעדה.

 (צילום: גלעד הר שלג) (צילום: גלעד הר שלג)
(צילום: גלעד הר שלג)
 

קדושי יאסי 2, 04-8373323, ראשון - שבת 11:00- 24:00, לא כשר

 

רפאלו

מסעדה איטלקית ים תיכונית ששוכנת במרכז לאומנויות קסטרא בחיפה. בכניסה למסעדה בר החושף את המתרחש במטבח, ובהמשך כוורת יין ומדפים מלאים במוצרים איטלקיים. במסעדה המוארת הזו תחוו חוויה קלאסית, צעירה וקלילה עם אוכל טעים ופסטות שמיוצרות בעבודת יד.

 (צילום: יפית בשבקין) (צילום: יפית בשבקין)
(צילום: יפית בשבקין)
 

מדי פעם המסעדה מארחת שפים איטלקיים בעלי שם, והכי כדאי להגיע אליה בחגיגות יום ההולדת שנערכות בה לכבודן הלקוחות זוכים לפינוקים שווים במיוחד.

 

משה פלימן 8 מרכז קסטרא, 1700-507107, לא כשר

 

ויוינו

זו לא מסעדה איטלקית רגילה, אלא רובע איטלקי שכולל מסעדה, מתחם אירועים, בית קפה ומעדנייה. המתחם ממוקם בתוך חורשה ירוקה ששוכנת בלב ליבו של הכרמל, ומנתקת את הבאים מהמולת העיר.

 

בשעות הערב, האורות במקום נדלקים והמקום הופך לרומנטי במיוחד. בתפריט מנות איטלקיות קלאסיות לצד מנות מודרניות, ועבור משפחות שמגיעות לכאן עם ילדים יש ג׳ימבורי מקסים.

 

כיכר אליזבט 1, 04-8229454, ראשון - שבת 12:00-23:00

 

איטליאנו דה לה קוסטה

מסעדה איטלקית חדשה יחסית, שעל המטבח שלה אחראי השף הצעיר והמבטיח חמודי עוקלה (משחקי השף). מלבד העיצוב השובב והנוף המטורף לים אינסופי, יש בקום מטבח פתוח עם חלון שעליו מתייבשות הפסטות הטריות וטאבון ענק ממנו יוצאים מאפים שמשלבים בין הבצק האיטלקי המדהים לתוספות מעניינות מהמטבח הים תיכוני. 

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
  

העליה השניה 96, 04-6601011‏, ראשון - חמישי 12:00-23:00, שישי 12:00-24:00, שבת 12:00-23:00, לא כשר

 

קואנדו פאשה

מסעדת שף המשלבת בין חוויה קולינרית ייחודית ומטבח פיוז'ן ערבי-איטלקי וממוקמת בתוך מבנה אבן בעל תקרת קשתות, שבעברו שימש כחמאם טורקי.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

הרהיטים העתיקים מוסיפים לאווירה קסם מיוחד, והתפריט שרקח תומר אברג'יל עם מנות כמו טורטליני מבצק שקדים במילוי בשר שוק טלה וצנוברים (92 שקלים) ושווארמה פילה בקר וטלה (110 שקלים) המוגשת על פיתה ערבית עם ארטישוק רומנה מוחמץ, הופכים את המקום הזה לפנינה יוצאת דופן.

 

חמאם אל פאשה 9, 04-601-6656‏, שני - חמישי 18:00-24:00, חמישי 9:00-24:00, שבת 10:00-17:00, לא כשר

 

פיצה לינגה

הפיצריה האהובה על החיפאים שבה הבצק נפתח ברגע ההזמנה, וכל הירקות מגיעים טריים מדי בוקר מהירקן שבקצה הרחוב. מבחר התוספות המוצעות במקום כולל גם בשר ודגים, ואת רובן לא תמצאו בפיצריות אחרות.

 

יפו 40, 04-676-0244‏, ראשון - רביעי 12:00-01:00, חמישי - שישי 12:00-03:00, שבת 18:00-01:00, לא כשר

 

צ׳יז

בר אוכל איטלקי-גלילי ובעל קסם מיוחד, שהוא הסניף השני של מסעדת אם מצליחה שפועלת כבר חמש שנים בבית הלל. בשעות הצהריים יש במקום עסקיות משתלמות.

 

הנמל 21 חיפה, 04-9887880‏, ראשון - חמישי 11:00-23:00, שישי - שבת 11:00-24:00

  

תלפיות

כשחמארת השוק התוססת של אילן פירון נפתחה, כולם ראו בה יריית פתיחה להתעוררות מחודשת של שוק תלפיות. השוק אמנם עדיין לא התעורר באמת, אך ״תלפיות״ הפכה בינתיים לאחד המקומות התוססים של שכונת תלפיות הממוקמת בעיר התחתית.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

האוכל כאן הוא לא העיקר, אלא דווקא האנשים והאווירה, המוזיקה והשירות שהופכים את הביקור במקום לחוויה. יש כאן גם הופעות חיות וחאפלות, שרק מחכות לימים החמים שיגיעו ויהפכו את המקום הזה לאחד מהלוהטים בעיר. 

 

סירקין 28, 04-8363020, ראשון - חמישי 9:30-22:00, שישי 7:30-16:30

 

קנטינה סושיאלה

בר יין לא גדול, ובו מטבח קר שנועד לספק מנות הולמות לליווי היין. כל יין שקיים במקום מוצע גם בכוס (30-38 שקלים), ובגזרת האוכל תוכלו לנשנש כאן פלטת גבינות עם פירות (כמו ענבי מוסקט בעונה), ריבה ולחמי מחמצת (67 שקלים), בוצ׳ר גדול של נקניקים (57 שקלים), קרואסון חמאה עם נקניק וגבינה בתנור, ברזאולה עם צלפים גדולים (44 שקלים) ועוד.

 (צילום: רושיאנו&מולוקו) (צילום: רושיאנו&מולוקו)
(צילום: רושיאנו&מולוקו)

כל מי שיתיישב כאן על הבר, יקבל סיבוב טעימות כדי שהיין יתאים לטעמו האישי.

מחניים 4, 04-814-3438, לא כשר

 

ליבירה

פאב מבשלה שמציע עסקית קלה ב-39 שקלים, מנות ראשונות מעניינות כמו מסיבת עגבניות (36 שקלים) וסלט אייטיז (38 שקלים), כריכים (44-46 שקלים), המבורגרים וצ׳ייסרים ב-10 שקלים.

 

הנמל, 26, 04-3740251, לא כשר

 

ג׳ק והאפונים

פאב אמיתי עם אווירה מיוחדת, מוזיקה טובה ואוכל מעולה ששמו הולך למרחקים.

 

יפו 40, 04-8535668, ראשון - חמישי 19:00-24:00, שישי - שבת 20:30 - 24:00, לא כשר

 

העוגן

המקום הוותיק נפתח בשנת 1942 על יד המלחים הבריטיים ועבורם, וקירותיו משמשים מוזיאון להיסטוריה עם תמונות וציורים מלאים בזיכרונות.

 

מנת הדגל של ה"עוגן" היא מנת הרוסטביף שמגיעה בתוך כריך עם 200 גרם בשר וגבינת אמנטל (49 שקלים), או בפלטת נקניקים שמוגשת לצד ממרחים, לחם וירקות (75 שקלים). בנוסף, מגישים במקום גם פאי רועים (51 שקלים) ושרימפס ביין לבן, שום, לימון וחמאה (65 שקלים).

בבוקר מגיעים לכאן חברי ה"פרלמנט" המקומי, בצהריים המקום מקבל צורה של מסעדה ובשעות הערב הוא הופך לפאב, שיסגר רק לאחר שאחרון הלקוחות יעזוב מדושן ומרוצה.

 

שער פלמר 3 חיפה, 04-8645108, לא כשר 

 

מורל

טאפס בר עולמי שפתח ב-2016 השף לירז קריספין (מצפה אבירים, קלודין). התפריט, שמחולק ל- אדמה, ים ויבשה, מציע מנות טאפס ממטבחים מכל קצוות הגלובוס וגם נגיעות פיוז'ן מקוריות. בנוסף, במקום למעלה מ-70 סוגי יין מכל העולם המוצעים גם בכוסות במחירים משתלמים (החל מ-19 שקלים לכוס).

 (צילום: יפית בשבקין) (צילום: יפית בשבקין)
(צילום: יפית בשבקין)
 

הנמל 33, 04-8441404, ראשון - שבת 12:30-24:00, לא כשר

 (  )
 

היינה

רשת חיפאית שמונה שלושה קיוסקפה הממוקמים כולם במקומות הכי שכונתיים בכרמל, במטרה לשרת את המשפחות המתגוררות שם.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

התפריט נגיש ופשוט, וכולל ארוחת בוקר, ארוחות ילדים משודרגות כמו "ארוחת ילדים כמו בבית" (33 שקלים), פסטה פיצה (25 שקלים) כריכים טריים, סלטים וגם ״פיצוש״ (14-30 שקלים)

 

היינה כרמליה כיכר היינריך היינה 3, 04-838-1010, ראשון - חמישי, שבת 7:30-22:00, שישי 7:30-18:00, לא כשר

היינה דרך הים, דרך הים 68, 04-838-1010, ראשון - חמישי, שבת 7:00-22:00, שישי 7:00-22:00, לא כשר

היינה כרמל צרפתי, היובל 1, 04-8381010, ראשון - חמישי 7:30-24:00, שישי 7:30-16:00, שבת 8:00-24:00, לא כשר

 

 (  )
 

וניה

מדובר בפנינה של העיר התחתית, שמציעה מבחר מרשים של מנות צמחו-טבעוניות ותפריט שמחולק לדגים, פירות ים ובשר.

 

אין כאן ראשונות ועיקריות, רק סוג אחד של מנות שבכולן ניכרת יצירתיות עונתית כמו ברוסקטות מחמצת עם סרדינים כבושים, גבינת שמנת עירית ופלפל חריף (42 שקלים)

 

שער פלמר 1‏‏, 04-6716272, ראשון, שלישי - חמישי 12:00-01:00, שישי - שבת 13:00 -01:00, לא כשר

 

 (  )
 

הסירים של KATI

מסעדת ביתית אהובה על חיפאים שמחפשים אוכל ביתי מכל העדות ואווירה משפחתית. אין כאן תפריט, פשוט בוחרים מתוך הסירים והכי כדאי להגיע לכאן בצהריים מכיוון שאז אפשר ליהנות מארוחה עסקית שעולה רק 42 שקלים והיא כוללת מנה עיקרית + 2 תוספות + 3 סלטים + פוקצ׳ה.

התבשילים הקבועים במקום הם מוסקה, מג׳דרה, כדורי בשר, קציצות דגים, חזה עוף בקרם קוקוס וגולש.

 

קיבוץ גלויות 34, חיפה, 04-631-3335‏, ראשון - חמישי 12:00-16:30, כשר

 

בית המאפייה

מעין דוכן עם אוכל ביתי של העדה הבוכרית שמציע כרעי עוף, כמה סוגי קציצות וקבב וגם את הפירג׳קי, מאפה שמרים שהבצק שלו מזכיר סופגניה והוא ממולא בכרוב מבושל, בשר כבש או ביצה קשה. מחיר ליחידה - 6 שקלים.

 

יחיאל 10 שוק תלפיות חיפה, ראשון - חמישי 8:00-16:00, שישי 8:00-14:00, לא כשר

 

מאיר׳ S פתיליות

המקום הכי ידידותי וסימפטי בעיר התחתית, שמציע סירים מהבילים עם תבשילים מהמטבח המרוקאי שבושלו על פתיליות.

האירוח במקום ביתי, חם וסימפטי ועם פינוקים קטנים. כך למשל, בסיום הארוחה תקבלו על חשבון הבית תה עם ריבת תפוזים ועוגיות שמכינה סבתו בת ה-92 של בעל המקום. במקום ניתן גם להזמין אוכל מוכן לשבת והוא מספק גם שירותי קייטרינג במידת הצורך.

 

הפלים 7, 04-676-5665‏, ראשון - חמישי 11:00-16:00, כשר

 

 (  )
 

אום כולתום

אסי דלק הוא שף תל אביבי שנשוי לגאיה נויפלד, חיפאית טבעונית שהכירה לו את העולם הטבעוני. את אום כולתום הוא יזם לפני 10 חודשים כחומוס בר שכונתי קהילתי וטבעוני, כמובן. בלי להתכוון לכך וללא שום ציפיות, הפך המקום במהרה למסעדת שף שהביאה לחיפה את הבשורה הטבעונית.

 

האוכל כאן מבושל על גבי האינדוקציה או נאפה בטאבון אבן, ומנות הדגל של המקום הן קנאפה (35 שקלים) טבעוני, לבנה מחלב שקדים או מחלב קשיו (22 שקלים), חומוס ״שווארמה״ פורטבלו (37 שקלים), חומוס ״בשר״ שמורכב משבבי סויה לא מעובדים עם שקדים קלויים וטחינה גולמית ( 38 שקלים). בימי שישי מתקיים במקום שוק אוכל, שבו ניתן לקנות אוכל במשקל הביתה.

 

שדרות מוריה 60, 04-8852227‏, ראשון - שבת 8:30-23:00, לא כשר

 

 (  )

מאפיית הבנקים

אם אתם במקרה הולכים לכם ברחוב ומתחשק לכם ללעוס פחמימה טעימה, אתם חייבים להכיר את מאפיית הבנקים שקיבלה את שמה מכיוון שהיא ממוקמת ברחוב שבו שכנו פעם כל הבנקים.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
  

אל תחפשו שלט, אלא תלכו בעקבות הריח של הבייגלה הטריים והמקלות המעוטרים בשומשום אותם אופים כאן מאחורי וילון קטיפה בצבע בורדו. מאפה אחד עולה 4 שקלים, שלושה מאפים יעלו לכם 10 שקלים.

 

הבנקים 6 העיר תחתית, 050-8765156, ראשון - חמישי 7:30-20:00, לא כשר

 

לחם גל

מאפיית בוטיק שבה נאפים מדי יום לחמי מחמצת ממחמצת בת 12 שנים שגל ידיד ובת זוגתו ענבל אלנקווה, בעלי המקום, מגדלים. מלבד הלחם, ניתן לרכוש במקום גם דליקטסים כמו נקניקים וגבינות תוצרת חוץ, חמון ספרדי, דגים כבושים, בירות בוטיק, חלבה, יינות, ממרחים ועוד.

 (צילום: יפית בשבקין) (צילום: יפית בשבקין)
(צילום: יפית בשבקין)
 

יש במקום גם תפריט אוכל לישיבה כמו מאפה שנקין עם גבינות וביצת עין (48 שקלים), כריך הרינג כבוש (45 שקלים) ומאפה עלים על גבינות וארטישוק איטלקי לצד ביצה קשה (48 שקלים) שאסור לוותר עליו.

 

מוריה 3, 04-6442458, ראשון - חמישי 8:00-19:00, שישי 7:30-15:30, לא כשר

  

 

לחזא

מסעדה-בר (או בר אוכל) שמגיש מטבח ערבי קלאסי שארוז במנות בשריות וטבעוניות עם טוויסטים מעניינים. המטבח פתוח, האווירה שמחה ובשעות הצהריים מוצעות מנות ספישל יומיות.

 

נחום דוברין 9, 04-8373323, ראשון - שבת 11:00-24:00, לא כשר

    

הכתבה הזו לא תהיה שלמה בלי להזכיר את האנשים המרתקים שפועלים בעיר: 

ג׳סיקה הלפין, עורכת סיורים קולינאריים מרתקים בעיר התחתית (באנגלית ובעברית).

פייסבוק: Haifa Street Food Tours

 

ארז גולקו ושלומי נבון מארחים בבית לאירועים פרטיים, חאפלות יווניות וסעודות דגים בלתי נשכחות. בנוסף לאירוח, ארז גם מלווה סיורים מדהימים בשוק ואדי ניסנס.

פייסבוק: הבית של ארז

 

נורית פורן וחגית עברון הן שתי אושיות אוכל שמדריכות סיורים מרתקים בשוק תלפיות שבחיפה.

פייסבוק: העולם על פי נורית

 

דן הולנדר ודנה שחר הולנדר הם הזוג שמאחורי ״דרך הגריל״ ויחד הם מארחים סעודות בשר, סדנאות צלייה מיוחדות ואפשר גם להזמין אותם לאירעים פרטיים.

פייסבוק: דרך הגריל

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רוני שיצר
חומוס חיפאי
צילום: רוני שיצר
מומלצים