שתף קטע נבחר

חמין אחרון לעונה: מתכון מהיר לשבת

רגע לפני שהחורף עוזב אותנו, קבלו מתכון לחמין אחרון בהחלט לעונה, כזה שיחמם אתכם בסוף השבוע הסגרירי שבפתח

חמין ביתי

הסוד להכנת חמין מוצלח - חום נמוך, אהבה ותשומת לב

 

המצרכים (ל-10 מנות):

5 כפות סוכר

2 כפות מלח

1 כף פלפל שחור טחון

5 כפות סילאן

2 ק"ג בשר צוואר או שפונדרה

1 ק"ג קטניות מושרות במים 24 שעות (שעועית אדומה, שעועית לבנה גדולה, חומוס)

6 עצמות מח

12 תפוחי אדמה בינוניים

12 ביצים קשות (לא קלופות)

קישקע (לא חובה, ואפשר להשתמש בקנוי)

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

אופן ההכנה:

  1. בסיר ממיסים את הסוכר עד לקבלת קרמל חום. מוסיפים לתערובת כוס מים חמים, תוך כדי בחישה, כדי שלא ייווצרו גושים. מוסיפים לתערובת מלח, פלפל, סילאן וקצת מים, ומבשלים עד לרתיחה.
  2. מוסיפים לסיר לפי הסדר הבא: קטניות, עצמות, בשר, תפוחי אדמה וביצים.
  3. יוצקים מים במידת הצורך עד לכיסוי תפוחי האדמה, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה במשך 5 דקות. 
  4. מנמיכים את הלהבה, וממשיכים לבשל במשך 3 שעות. 
  5. קושרים את הקישקע בחוט, דוקרים עם קיסם חורים במרווחים ומסדרים יפה בסיר. אוטמים בנייר אלומיניום, ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות, למשך 10-14 שעות.

 

המתכון באדיבות "דניאלה ביסטרו בשכונה"

 

ומה עם הלחמניות? צפו בשף ארז קומרובסקי מכין לחמניות לחמין מושלם:

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים