שתף קטע נבחר

המסעדות שכדאי להכיר באילת

איפה תוכלו לזלול ולהמשיך להשתזף, איזה בית קפה מציע אווירה מעולה ואוכל פשוט ולא יקר, לאן תלכו אם אתם מתגעגעים לטעם של בית ומה הקטע של מסעדת לוויתן המדוברת? כל מה שטעים באילת

"המחבוא של אדי" (צילום: רוני בלחסן ) (צילום: רוני בלחסן )
"המחבוא של אדי"(צילום: רוני בלחסן )

כמה פעמים הגעתם לאילת, נהניתם מהשמש, מהשקט ומהשלווה, אבל התבאסתם מהאוכל? כמה פעמים חשבתם איך זה יכול להיות שאין כאן מה לאכול? כמה פעמים נפלתם על מקומות מתוירים שלא עומדים בהבטחה שהם מייצרים, ונראים נוצצים מבחוץ אבל לא מספקים איכות או אווירה?

 

אז לפני תחילת עונת הנדידה דרומה, יצאנו לסיור קולינרי במסעדות באילת, בשביל שבנופש הבא שלכם תדעו בדיוק איפה נמצאים המקומות השווים באמת.

 

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

 

 (  )
 

 

לוויתן

מסעדת השף הכי מדוברת באילת, עם פילוסופיה מעניינת ואג'נדה מהודקת, וכן - גם אוכל טעים ויצירתי. יש כאלה המוכנים להישבע שזו המסעדה הכי טובה מחוץ לתל אביב, ואנחנו נוטים להסכים. בגלגול הקודם שלה, "לוויתן" נקראה בכלל "המסגר 5", ושכנה באזור התעשייה של אילת. ליאור רפאל וענבר שפירא העבירו את המסעדה שלהם לפני כשנה וחצי לאזור טיילת המלונות, ועכשיו היא משקיפה לים במקום למוסכים, ונהנית מחלל נעים ומרווח. 

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)
 

התפריט במסעדה משתנה מדי שבוע, כך שגם אם כבר אכלתם במקום, בביקור הבא בעיר הנופש מצפה לכם חוויה קולינארית אחרת לגמרי, אבל מה שבטוח זה שהכבוד לאוכל ולחומרי הגלם יישמר.

 

בתפריט אפשר למצוא מנות כמו שרימפס בנג בנג (73 שקלים), ניוקי סרטנים ושרימפס (125 שקלים) וגם פילה חזיר עם תירס מוקרם, סלסה של פטריות שימאג‘י ותירס (135 שקלים).

 

טיילת מלון הרודס המזרחית החוף הצפוני אילת 08-9209393, ראשון-שישי 19:00-23:00, לא כשר

 

פדרו שוק

מסעדת "פדרו" קיימת כבר למעלה מ-20 שנה, אך השינוי הגדול התרחש בה לפני 5 שנים כאשר היא נרכשה על ידי אלי לוי שהחליט להפוך את המקום למשהו אחר. כיום ״פדרו״ היא מסעדת שוק צבעונית שמחה שמציעה מעבר לאוכל גם אווירה של בילוי.

 

לאחר תקופה של 9 חודשים בהם פעלה ככשרה, החליטו ב״פדרו״ לומר שלום לתעודה היקרה, חיברו בין הלהיטים הגדולים של שני התפריטים (הכשר והלא כשר) ויצאו לדרך חדשה שמשלבת בין מסעדת שף למסעדת שוק.

 

התוצאה היא תפריט מעניין כמו פילה ניוקי (98 שקלים) מנה שמורכבת מניוקי בייצור עצמי, מדליוני פילה ברוטב שמנת פטריות, ברוקולי ואספרגוס. מנה נוספת היא מנת חציל בוכרי - חציל קלוי שמעליו טחינה, סטייק אנטריקוט פרוס לקוביות, שומן טלה וסלט עגבניות פיקנטי (59 שקלים). בימים ראשון - חמישי בין השעות 17:00-18:30 וגם בימי שבת בין השעות 14:00-18:30 מציעים כאן עסקית ערב משתלמת שבמסגרתה תיהנו מ-50% הנחה על כל התפריט.

 

שדרות יעלים 38 אילת, 08-6379504, ראשון-שישי 17:00-23:00, שבת 14:00-23:00, לא כשר

 

קולוניה

מסעדה בתוך מתחם גלמפינג (שילוב בין Glamour לבין Camping) שנפתח לפני שנה סמוך לגבול טאבה. המתחם כולל אזור אוהלים ממוזגים, מועדון צלילה, מקום לאירועים וגם את "קולוניה".

 (צילום: רוני בלחסן) (צילום: רוני בלחסן)
(צילום: רוני בלחסן)

המסעדה היא ים תיכונית ויש בה את כל השילובים האפשריים בין אוכל ערבי, יווני וספרדי או במילים אחרות, כל מה שטעים מסביב לים התיכון. התפריט מורכב ממנות קבועות וממנות מתחלפות, אבל גולת הכותרת היא ארוחת הבוקר (136 שקלים לארוחה זוגית) שמוגשת מדי יום בין השעות 8:30-14:00, ומורכבת מ-6 מנות טאפס, סלט הבית, לחם הבית עם מטבלים וביצים לבקשתך. ארוחת הבוקר כוללת גם שתיה חמה ומיץ סחוט טרי, ועל הכל אפשר לעשות ריפיל ללא תוספת תשלום.

 

בשעה 12:30 נכנס לתוקף תפריט צהריים עם פיצות, פסטות ומנות נוספות כמו מסבחה, וגם יש במקום מעשנה שיוצאות ממנה מנות דגים ובשרים מעושנים. בקרוב תוכלו ליהנות במקום גם מעסקיות ובתחילת עונת התיירות בעיר, המסעדה תהיה פתוחה גם בשעות הערב.

 

דרך מצרים 160 אילת, ‏08-6223590‏, ראשון-שבת 8:30-17:00 (שעות הפעילות יורחבו בקרוב), לא כשר

 

המחבוא של אדי

המסעדה המשפחתית שנפתחה לפני כחודשיים מחדש בלוקיישן אחר לאחר שנשרפה, נחשבת לאחת מהמסעדות הטובות בעיר.

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)
השולחנות אומנם מכוסים עם מפות לבנות, אך השירות בכל זאת בלתי פורמאלי ומאוד לבבי ונעים.

 

המסגר 4 אילת, 08-6371137, ראשון-שישי 17:30-23:00, שבת 14:00-23:00, לא כשר

 

"אם אבא היה רואה את המקום, הוא היה אומר שזה מקום מדהים" - ריאיון עם אשלי חץ, בנו של אדי ממסעדת "המחבוא של אדי": 

  

 (  )

 

ג'קניס

מסעדה ביתית של האחים ג'קלין וניסים שבתחילת דרכה הגישה מאכלים אלג'יראיים. כיום תמצאו בה אוכל עממי ביתי מכל העדות דוגמת קציצות בשר, דגים, קורקבנים ברוטב, צלי בקר ופטריות וממולאים. יחד עם המנה העיקרית מקבלים גם סלטים כמו מטבוחה טחינה, חומוס וכרוב לבן ושתי תוספות. בתוספת שתייה קלה מחיר הארוחה הזו הוא 48 שקלים בלבד. בימי חמישי ושישי מגישים במקום גם קוסקוס.

 

מרכז מור אילת, 08-6376534, ראשן-חמישי 11:00-15:00, כשר

 

תרשיש 9

שיפודיה מעוצבת להפליא יחסית למסעדות מהז׳אנר, שבה כפתיח לארוחה מגישים 12 סוגי סלטים עם לחם שאופים במקום בתנור אבן. לעיקרית אפשר להזמין מנות גריל כמו קבב, אנטרקוט, שקדי עגל ושות', ויש גם פרגית בעשבי תיבול (54 שקלים), צלעות טלה במשקל 300 גרם (115 שקלים) ועוד. זה גם המקום המושלם לעצור בו בשביל להתארגן על שיפוד בפיתה שיסתום חור עד ארוחת הערב, או ללכת דווקא על ארוחת צהריים פרועה לפני שפורשים לשנ״צ במלון.

 

תרשיש 9 בחזית מלון קיסר אילת 08-6338081, ראשון-שבת 12:00-23:00, לא כשר

 

הלב הרחב

מה שהתחיל בתור חנות פלאפל קטנה שפתחו מומי בנדהאן (ז״ל) ואשתו בת שבע, התרחב, והפך במרוצת השנים למקום האהוב על האילתים, שמגיש גם שווארמה טעימה וגם שיפודים. מאז שהאב נפטר לפני כעשור, ילדיו ממשיכים את דרכו בעסק. 

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)
 

לפני מספר שנים נפתח סניף נוסף בשם ״הלב הרחב - Steakhouse״, הממוקם בקדמת קלאב הוטל.

 

כאן זו כבר לא פלאפליה צנועה, אלא מסעדת בשרים כשרה המציעה מנות בשר ודגים, שגם אליהם מתלווים שלל סלטים ויינות שהופכים את הארוחה לחגיגה מזרחית. בין המנות: דגים על הגריל (50- 90 שקלים), כבד אווז (50-130 שקלים), פילה רוסיני, צלעות טלה צעיר (140 שקלים, וכמובן הפלאפל הקלאסי של המשפחה.

 

הפלאפל: שדרות תמרים אילת, 08-6371919, ראשון-חמישי 10:00-22:00, כשר

השיפודייה: חיל ההנדסה 20 אילת, 08-9205040, ראשון-חמישי 12:00-24:00, מוצ״ש - 24:00, כשר

 

 

ללו

אם במהלך חופשה באילת תוקף אתכם געגוע לאוכל ביתי, המסעדה המרוקאית ״ללו״ מגישה אוכל מסורתי באווירה משפחתית, תספק לכם את המענה לגעגוע. המקום פתוח מתחילת שנות ה-70, וכיום מופקד על המקום ועל האווירה האותנטית הדור השני למייסדים, אבל האוכל נשאר כפי שהיה.

 

כאן תוכלו להזמין סלטי זעלוק, גזר מבושל ומטבוחה, ולעיקרית על תוותרו על דג מרוקאי או על קציצות דגים ביתיות. מחיר המנה העיקרית עם תוספות וסלטים 46 שקלים.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

חורב 259/1 אילת, 08-6330578, ראשון-חמישי 12:00-17:00, כשר

 

 (  )
 

החוף של מוש

מתחם הצמוד לחוף הדקל עם אווירת זולה של סיני (או אווירת שאנטי של הודו). המקום פועל מזה שנתיים וחצי, ומי שעומד מאחוריו הוא האחד והיחיד מוש בן ארי ושותפו אלי בן זינו, יזם קולינארי שהקים בין היתר את בית הקפה ״הכובשים״ בתל אביב.

 

המטבח צמחוני והמקום כולו נבנה ברוח אקולוגית. לא תמצאו כאן קשיות לשתייה ("כי זה פלסטיק") אבל הרבה צמחיה ועץ ממחוזר כן.

 

השיא של התפריט הן קציצות ירק של אימא שולה, אבל יש גם טחינה במגוון ורסיות, סביח מפורק על הצלחת, מוזלי וארוחת בוקר ענקית. בימי שישי בין השעות 9:00-12:00 מתקיים במקום ״שישישולחן״ - בופה ענק של ארוחת בוקר (69 שקלים לסועד ללא מנת ביצים, 75 שקלים לסועד כולל מנת ביצים), ובשעה 19:00 המקום נסגר והשותפים מכינים ארוחות ערב וקידוש לעובדים, שרובם מגיעים מאזור המרכז ונמצאים הרחק מהבית ומהמשפחה.

 

החוף הדרומי, צמוד לחוף דקל אילת, 052-6713893, ראשון-חמישי 9:00-20:00, שישי 9:00-19:00, שבת 9:00-20:00, לא כשר

 

 

 

לה קוצ׳ינה

מסעדה איטלקית וותיקה, המעוצבת כמו בית איטלקי. זוהי אחת האיטלקיות המוערכות בעיר, בין היתר הודות לאווירה הסולידית, לשירות המקצועי ולאוכל.

 

על המטבח השף נתן פורטנוי, שמציע ספיישלים כמו רביולי סלק שמיוצרים בעבודת יד וממולאים בגבינה כחולה וסלק (72 שקלים), חזה אווז צלוי המוגש עם אורז בסמטי מתובל (84 שקלים) וטירמיסו תותים (36 שקלים).

טיילת רויאל ביץ אילת, 08-6368932, ראשון-שבת 18:00-23:00, לא כשר

 

פסטורי

מסעדה איטלקית שפועלת בעיר כבר למעלה מ-17 שנה. ממש עכשיו סיימו לעצב חלל חדש  בחלק הפנימי של המקום, השופע אור. האווירה חמה וביתית, והתפריט מציע פסטות ופיצות.

 

אל תוותרו כאן על רביולי נרו - רביולי פתוח, במילוי שרימפס, סלרי, בצל סגול ומסקרפונה, וגם לא על רוטיליו תרד - פרחי פסטה במילוי תרד וגבינת ריקוטה בבשמל תרד.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

תרשיש 7 אילת, 08-6345111‏, ראשון-חמישי ושבת 13:00-23:00, שישי 13:00-17:00, 18:00-23:00, לא כשר

 

איטליקה

בר פסטה שממוקם אומנם בתוך קניון הקרח,אבל בינו לבין מסעדת קניונים טיפוסית מפרידים אלפי שנות אור. המקום פועל כבר 5 שנים מחוץ למתחם האוכל של הקניון, ומציעה פסטות טריות בייצור עצמי שניתן להרכיב לבד.

 

ההזמנה היא בדלפק הקבלה - בוחרים את סוג הפסטה (40-45 שקלים), את הרוטב, ואת התוספות, וכשהאוכל מוכן הוא מגיע עם מלצר עד לשולחן, ואותו מלצר גם דואג לפזר מלמעלה פרמז׳ן. עבור הרטבים הבסיסיים לא גובים תוספת תשלום, ועבור הרטבים המיוחדים יותר יגבו מכם 4 שקלים נוספים.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

בנוסף לפסטות יש גם 5 סוגי סלטים ביניהם סלט קיסר (42 שקלים), ויש גם פיצות מקמח איטלקי, אותן ניתן לרכוש לא במשולשים אלא בסטריפים (13-16 שקלים).

 

קאמפן 8 קניון הקרח אילת, ראשון-חמישי 12:00-22:00, מוצ״ש-22:00, כשר

 

 (  )

 

ברנז׳ה

בית קפה מאוד שונה מבתי הקפה המוכרים באילת, עם אווירה מעולה ותפריט ענקי. המקום שייך לשני אילתים שהבינו שחסר בעיר מקום בילוי קליל עם הופעות חיות. בחורף מתקיימים במקום הופעות, ולאורך השנה כולה המקום מתפקד על תקן מקום מפגש חברתי. 

 

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

האוכל במקום פשוט ולא יקר: כמה פשוט וכמה לא יקר? התפריט כולל, למשל, מנה גם טוסט עמק לילדים. בשעות הצהריים מציעים במקום עסקיות משתלמות, וארוחות הבוקר מוגשות כאן לאורך כל שעות הפעילות של המקום.

 

מרכז התיירות (מול האיימקס) אילת, 08-8649900, ראשון-שישי 10:00-1:00, שבת17:00-1:00, לא כשר

 

   

בר ביץ'

הקסם של ״בר ביץ״ בחוף אלמוג הוא בכך שלא משנה מה תזמינו לשתות או לאכול, הים יכנס לכם לתוך הצלחת, כי המסעדה ממוקמת ממש מעל המים היפים של הים האדום. מעבר לתפריט שמבוסס ברובו על תוצרת הים, יש במקום אווירה מושלמת של חופש, ותוכלו אפילו להשתזף תוך כדי הארוחה - חוויה אמיתית.

 (צילום: איתי סוויסה) (צילום: איתי סוויסה)
(צילום: איתי סוויסה)
 

חוף אלמוג אילת, 053-9442684, ראשון-שבת 8:00-22:00, לא כשר

 

 (  )
  

ברביס

הדיינר שבו תמצאו את השילוב המושלם בין אווירה אמריקאית לבין תפריט ישראלי, שבו מבצבצים גם להיטים כמו פיליז צ׳יז סטייק (73 שקלים). המנות הכי מדוברות במקום הם ההמבורגרים, וכאשר מתקיים משחק ספורט "חשוב", תוכלו לשלב כאן בין צפייה במשחק לבין זלילה. כדאי גם להכיר את תפריט הלייט נייט של המקום, המציע מחירים שווים על ההמבורגרים.

(צילום: רוני בלחסן) (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: רוני בלחסן)
 

תרשיש 19 אילת, 08-6342404, ראשון-שבת 12:00-01:00, לא כשר

 

 

שוק דגים

מסעדת מאכלי ים הממוקמת בחוף הדרומי של אילת, ומשקיפה על המפרץ הכחול ועל הרי הים האדום. הכי כדאי להגיע לכאן ולפתוח שולחן עשיר עם שפע סלטים ופוקאצ'ה, הכלולים במחיר המנה העיקרית. מי שמעדיף בשר על פני הדגים, גם יוכל להסתדר עם התפריט. מאז שנפתחה, המסעדה נותנת "פייט" ראוי למסעדות הדגים הותיקות והמיושנות של העיר..

 (צילום: רוני בלחסן) (צילום: רוני בלחסן)
(צילום: רוני בלחסן)
 

חוף אלמוג מול מלון הריף אילת 08-6379830‏, ראשון-שבת 12:30-23:00, לא כשר

 

 

מנקיז

אי אפשר לכתוב על אילת מבלי להזכיר את המנקיז. זה ללא ספק המקום המפורסם ביותר בעיר, שגם אם מעולם לא ביקרתם בו - לפחות שמעתם עליו. מדי ערב מופיעה במקום להקה, ומסביב לבר הענקי יש אווירת בילוי סולידית. מי שרוצה יכול לאכול, מי שרוצה יכול לשתות ומי שממש מתחשק לו יכול גם לרקוד על הרחבה.

 

כמעט כל הלהקות שמופיעות במקום מדי יום, מגיעות מחו"ל, והאוכל הוא אוכל ברים משודרג - כריכים, המבורגרים ושקשוקה. שום ביקור בעיר לא יהיה שלם ללא ביקור בפאב הזה.

 

טיילת רויאל ביץ אילת, 08-6368989, ראשון-שבת 20:00-02:00, לא כשר

 

המבשלה

מקום חדש שפועל באזור התעשייה המתפתח של העיר. המקום משמש גם כבר, גם כמסעדה וגם בתור מבשלה, כאשר מה שמפריד בין המקום שבו מיוצרות הבירות לבין המקום שבו יושבים לאכול ולשתות, הם קירות זכוכית. במבשלה מייצרים 6 סוגים שונים של בירה ביניהן גם בירה עם דבש, עם נענע ואפילו עם דובדבנים.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

תוכלו לקבל במקום טעימה מכל סוגי הבירה על חשבון הבית, ולאחר סבב הבירות תוכלו ליהנות מעסקית (אם תגיעו לכאן בצהריים), או ממנות אחרות כמו טבעות בצל ברוטב גבינה כחולה ורוטב צ'ילי מתוק (27 שקלים) או מנה של פיש אנד צ'יפס (37 שקלים) שבה הדג מושרה בבלילת פירות יער, ומוגש לאחר טיגון בתוספת צ'יפס ביתי ורוטב טרטור.

 

האורגים 2 אילת, 08-9350550, ראשון-שבת 12:00-03:00, לא כשר

 

5th Avenue

הגסטרו בר הכי שווה באילת. זה המקום שהכי קרוב לניו יורק מבחינת הסטייל. התפריט מציע 5 מטבחים בהשראת חמשת הרובעים בתפוח הגדול: אסיאתי, איטלקי, אמריקאי, אוריינטלי ומקסיקני. ואם חשבתם שאין בעיר סצנת בילוי, הנה לכם מקום תוסס לרשימה.

 

שופרון אילת, 08-6333303, שני-שבת 19:00-03:00, לא כשר

 

 

ג׳ינג׳ר

מסעדה אסייתית שפועלת באילת מאז 1986, אבל חלקכם אולי מכירים אותה דווקא בגלגול הקודם שלה - ״מאי תאי״. כיום מדובר על מסעדה אסייתית שמציעה את כל מטבחי אסיה בצלחת. המנות מעודכנות ובעלות טעמים מסורתיים של אוכל מהמזרח הרחוק. בתפריט יש סושי וגם מנות מיוחדות יותר כמו סטייק יפני. התפריט במקום מוצג על גבי מכשירי טאבלטים (אנחנו לא מתחברים לגימיק הזה, אבל שיהיה). כמעט כל המנות בתפריט יכולות להגיע בגירסה צמחונית, ולאורך כל השבוע בין השעות 12:30-17:30 מציעים במקום תפריט עסקיות שווה.

 

דרך היותר 9 אילת, 08-637-2517‏, ראשון-שבת 12:30-23:00, לא כשר

 

פאגו פאגו

מסעדה ותיקה מאותו בית יוצר של מסעדת "ג'ינג'ר", המתמחה איך לא, בתוצרת הים. המסעדה פעלה מאז 1986 על גבי ספינה ששטה במי הים האדום, ועברה למתחם קבע לאחר שריפה שפרצה במטבח לפני כ-7 שנים. כיום מדובר על מבנה קבוע שנמצא מעל המים, ונחשב לאחד המקומות היותר רומנטיים בעיר.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

על המטבח אחראי כבר 7 שנים השף קובי רווח (שעבד בעבר במסעדת "הרברט סמואל"), שמכין כאן מולים, סרטנים כחולים ודגי ים  - וגם לא מעט מנות של סושי וסשימי. למי שמתקשה לבחור בין המנות מוצעות במקום פלטות שמכילות קצת מכל דבר. גם כאן התפריט במקום מוצג על גבי מכשירי טאבלט. יש גם עסקיות בכל ימות השבוע בין השעות 12:30-17:30 ויש גם תפריט נפרד נטול גלוטן.

 

מרינה אילת (צמוד לקראון פלאזה), 08-637-6660‏, ראשון-שבת 12:30-23:00, לא כשר

 

 (  )

מאפיית ברויטמן

מאפיית לחמי מחמצת שבה תוכלו לרכוש מלבד מוצרי האפייה גם כריכים, קפה טוב ומוצרי מעדניה שיוכלו לשדרג לכם כל פחמימה טובה. מבחר הלחמים כולל לחם שחור של פעם, לחם כנעני מזני חיטה קדומים שלא עברו השבחה גנטית וגם בגטים, חלות ביום שישי ומאפים מתוקים.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

כל הלחם המיוצר כאן עשוי מקמח שנטחן באבן ריחיים גדולה, כשתהליך ההכנה כולו אורך בין 36 ל-48 שעות. טווח המחירים הוא 14-28 שקלים, ויש במקום גם עוגות ללא שמרים ולחמי מחמצת מקמח כוסמין לבן ללא ביצים ללא חמאה וללא סוכר.

 

אלמוגים 17 אילת, 08-6340007, אילת, ראשון-רביעי 6:00-20:00, חמישי 7:00-20:00, שישי 6:00-15:00, כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
מה אוכלים באילת?
צילום: יח"צ
מומלצים