שתף קטע נבחר
עושים שוק

הכריכים שאתם חייבים לנסות

סטייק צלוי ועסיסי שמיציו נספגים בלחמנייה איכותית, בייגל ממולא בכל טוב, הררי רוסטביף עם חסה פריכה ועגבנייה טרייה, באן אסייתי עם רטבים וחמוצים - הכירו את הכריכים שלא תעמדו בפניהם

בשיתוף שרונה מרקט

 

הם ארוזים בתוך פחמימה פריכה ומרכיביהם יוצרים הרמוניה של טעמים בכל ביס, והשוס האמיתי הוא שכולם נמצאים תחת קורת גג אחת. קבלו את רשימת הכריכים שכדאי לכם להכיר:

הנקניקייה של ביירן
הנקניקייה של ביירן
 

הכריך המושחת - סטייק סנדוויץ'

דמיינו לכם פרוסת סינטה צלויה, אליה משודכת גבינת תום ושניהם יחד ארוזים בבאגט שנמרח באיולי חרדל ובזיליקום.

 

הסטייק סנדוויץ' הזה מביא את השילוב המושלם בין בשר ישראלי מעולה לבין לחם ומציג לראווה את הדיוק שהופך על כל מכריך סטנדרטי ליצירת מופת אמיתית.

 

המיצים שניגרים מנתחי אנטריקוט שנצלו בול במידה הנכונה, נספגים בתוך הלחם, בעוד הבצל והעגבנייה מוסיפים ליצירה רעננות, ואיולי החרדל מדליק את הכריך הזה עם חספוס קל שרק מוסיף לגבינת הצ'דר שנמסה מחום הבשר והופכת כל נגיסה למתכון לאושר קרניבורי.

 

מנחיר: 59 שקלים

איפה: מרינדו

 

הכריך האסייתי - באן בקר

הלחמנייה המאודה היא הפחמימה האסייתית האולטימטיבית כי היא מספקת את שני הביסים המושלמים, לא משנה מה תשימו בין שני החצאים שלה.

 

האווריריות והחמימות של לחמניות הבאן שיצאו זה עתה מכלי האידוי, נמרחו במיונז קימצ'י הממכר והו חובקות חזה בקר שבושל בישול ארוך, חסה פריכה, מלפפונים בתחמיץ קל, בצל ירוק וצנוניות כבושות. התוצאה היא התפרצות של אסיה אצלכם בפה.

 

מחיר: 24 שקלים

איפה: hiro ראמן בר

הבאן של הירו
הבאן של הירו

הכריך שמשלב בין כל העולמות

לחמניית באן עגלגלה שמקורה במזרח חובקת בתוכה תבשיל אסאדו דרום אמריקאי שבושל מבשר ישראלי בעל תו התקן ״חי בריא״.

 

הכריך הזה הוא פאר לעידן בגלובאלי כי הוא משלב בין המזרח הרחוק, העולם החדש שבמערב וישראל והוא מספק לא רק את הטעמים האותנטיים אלא גם את האיכות של הגידול המקומי.

 

התוצאה היא הנאה קולינארית מסוג חדש, בחסות הגישה "פארם טו טייבל".

 

המנה כוללת 3 לחמניות שכל אחת מהן תספק שני ביסים אווריריים עם טעמים שלא תוכלו לשכוח זמן רב.

 

מחיר: ללא שתייה 45 שקלים, עם שתייה 50 שקלים

איפה: trigger &bar – בוצ'ר שופ

 

כריך שף העולמי

דמיינו לכם לחמניית פרצל עם איולי ברביקיו, בצל מטוגן, מלפפון חמוץ, בצל סגול, עלי רוקט ועגבנייה ושווארמה, או לחמניית פרצל עם גוואקמולה, כוסברה, נענע, בצל ירוק, צ'ילי טרי, ואיולי צ'ילי, ושווארמה כמובן, או שאולי בא לכם דווקא את אותה הלחמנייה עם השווארמה ואיולי פלפלים, בלסמי מצומצם, פלפל קלוי, בזילקום טרי ועגבנייה?

 

לא משנה באיזה קונספט של שווארמה תבחרו, מדובר על ארוחת שף מהירה שמביאה את כל העולם על הצלחת, או יותר נכון בין שני חצאי לחמניית פרצל אלוהית.

 

מחיר: 43-46 שקלים

איפה: שגב קונספט בר שווראמה

הכריכים של שגב (צילום: אנטולי מיכאלו)
הכריכים של שגב(צילום: אנטולי מיכאלו)
  

הכריך הבווארי

בין אם הייתם בפסטיבל אוקטוברפסט ובין אם לא, הכריך הזה יעשה לכם חשק עז לבירה קרה. לחמנייה מוארכת עם נקניקיית מולי גוס (עגל ואווז) עם תוספת ביצה וחזה אווז מעושן (38 שקלים), או לחמנייה עם נקניקיית צ'יזי דוג (עגל ואמנטל) שמוגשת עם פונדו גבינות (38 שקלים), או לחמנייה עם קניקיית קאריוורסט קלאסי שמגיעה עם רוטב קארי אדום.

 

לא משנה באיזו גרסה תבחרו, מובטח לכם ביד כריך שלא מהעולם הזה.

 

מחיר: 22-38 שקלים

איפה: ביירן מרקט

הכריכים של ביירן
הכריכים של ביירן
 

הכריך הניו יורקי

הר יפהפה של 180 גרם חזה הודו וקורנביף, אליו מתווספת חסה פריכה, חזרת לבנה ארומטית, עגבנייה ומלפפון חמוץ שנארזים יחדיו בתוך לחמניית פרנה מרוקאית, ג'בטה או לחם רוסטיק מחמצת וליד תפוח אדמה אפוי כמו במדורה וכרוב. זה כל מה שצריך כדי להרגיש בניו יורק בלי לעזוב את הארץ.

 

מחיר: 32-42 שקלים

איפה: דלי פליישמן

כריכים בדלי פליישמן
כריכים בדלי פליישמן
 

הכריך הפרואני

אין כמו טורטייה דה אסאדו שממולאת באסאדו וצ'ימיצ'ורי או טורטייה דה פויה שממולאת בעוף צלוי עסיסי, אבוקדו, חסה ובצל רוטב צ'ימיצ'ורי ועלי רוקט על מנת להזכיר לנו את הטיול אחרי צבא בפרו.

 

ומדובר על אסאדו או עוף שהוכנו בשיטת בישול אקולוגית, בתוך תנורי צלייה משוגעים ממש, שמשחימים את העור של העוף בלי לייבש את הבשר.

 

ללא ספק מדובר על המגולגל שעתיד להחזיר את הטורטייה לרשימת הלהיטים החמים של הקיץ הקרוב.

 

מחיר: 44.7 - 49.7 שקלים

איפה: ecolima

כריכים ב-ecolima
כריכים ב-ecolima
  

כריך בנאים

ג'בטה או לחם קסטן עם בצל צלוי, ירקות טריים, רטבים ו-200 גרם בשר או תבשיל סלופי ג'ו חמים ועסיסי שמוגשים עם סלט כרוב יסדרו לכם את היום וגם את מצב הרוח.

 

הבשר (הכשר) עסיסי ומטופל בקפידה, נפרס דק-דק וממוקם בדיוק במיקום הנכון בתוך הלחם, מה שמבטיח כריך חלומי שתרצו לחזור ולאכול אותו שוב ושוב פעם.

 

מחיר: 53 שקלים

איפה: נתחים

נתחים-נתחים - טעימים-טעמים
נתחים-נתחים - טעימים-טעמים

הכריך האיטלקי

פוקצ'ה היא אחת הנפלאות של המטבח האיטלקי, במיוחד כשהיא מהווה בסיס לכריך עם סלמון, גבינת שמנת, בצל ירוק, עלי בייבי וסוד קטן שהופך את הכריך הזה ליוצא דופן - ליים סחוט שגם מוסיף רעננות לכריך וגם מבליט את טעמו של הדג.

 

מחיר: 29 שקלים

איפה: לה פרינה

כריכים בלה פרינה
כריכים בלה פרינה
 

כריך הרטרו שעושה קאמבק

לפני עידן לחמי המחמצת, הרבה לפני עלייתו ארצה של הבאן, שלטו באזורנו בגטים ובייגלה. בעידן ההוא נהנינו לערום בין שני חצאי הבייגל עד בלי די ולהרגיש שאנחנו אוכלים את אמריקה. מאז החכמנו וגילינו את העולם הקולינרי הגדול, אבל הבייגלה נשאר נאמן לעצמו ובשקט בשקט, מתחת לרדאר וללא זרקורים ממשיך להפתיע אותנו בגדול.

 

אחד המפתיעים מבין הבייגלה שעושים בימים אלו קאמבק גדול, הוא זה עם הטונה המעושנת.

 

מחיר: 25 שקלים

איפה: כרמליס בייגל

תעמיס לי בבייגל - אצל כרמליס
תעמיס לי בבייגל - אצל כרמליס
   

הלבנטיני

עראיס היא ללא ספק אחת המנות המדוברת של אשתקד ואין זה סתם. מדובר על פיתה ענקית שמחולקת ל-4 רבעים והיא ממולאת בתערובת קבב טלה עם תיבול סודי. הפיצה והמילוי נצלים יחדיו על הפלנצ'ה עד שהפיתה הופכת לפריכה ומקבלת את פסי החריכה החושניים ולאחר מכן נאפים בתנור עד שהבשר מתמזג עם דפנות הפיתה.

 

אם זה עדיין לא נשמע לכם כמו מעדן, תוסיפו לכך סלט עגבניות פיקנטי, טחינה וחריף לימונים שמגיעים יחד עם הפיתה.

 

מחיר: 49 שקלים

איפה: עראיס

עראיס
עראיס
 

הכריך הישראלי האולטימטיבי

האם יש דבר יותר ישראלי מסביח? התשובה היא לא, אלא אם כן מדובר על כריך סביח שמגיע בתוך לחמנייה קלועה שמזכירה חלה של שבת. הטחינה החציל והביצה הקשה משתלבים נפלא עם המתיקות הקלה של הבצק הלבן ויוצרים גרסה עדכנית למנה הכי ישראלית בעולם.

 

מחיר: 5 שקלים

איפה: coffeat

כריך סביח של coffeat
כריך סביח של coffeat
 

הכריך המיניאטורי

פחזנית גבינה מלוחה שחומה פריכה ומתקתקה מבחוץ, רכה וגבינתית מבפנים נחצתה לשניים ונפתחה כמו צדפה על מנת להכין תערובת של סלמון כבוש גבינת שמנת ועירית קצוצה.

 

זהו הליווי המושלם ללגימה של קאווה, למברוסקו או שמפניה קלילה ולא מחייבת.

 

מחיר: 10 שקלים

איפה: סרדינה

פחזניה מלוחה עם סלמון בסרדינה
פחזניה מלוחה עם סלמון בסרדינה
 

 

התמונות מתוך עמודי הפייסבוק של העסקים ושרונה מרקט

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים