שתף קטע נבחר

פותחים שולחן: 4 מתכונים לחג

מארחים בחג ועדיין לא סגורים על התפריט? ארבעה מתכונים קלים להכנה שיוכלו לככב בשולחן החג שלכם: ברבוניות מטוגנות, בצלים ממולאים, סירות חציל וגם תבשיל אורז עם פרגיות

ברבוניות בציפוי קמח תירס עם סלט שעועית

המצרכים:

1 ק"ג ברבוניות (רצוי את אלו עם הפס הצהוב)

200 גר' שעועית מושרית במים ומבושלת

200 גר' קמח תירס עבה

1 ליטר שמן לטיגון

חופן עלי נענע

חופן עלי בזיליקום

חופן עלי פטרוזיליה

6 עגבניות שרי חצויות

3 כפות שמן זית

1 לימון

מלח גס

פלפל שחור גרוס

2 ביצים טרופות

 (צילום: סטודיו כרמים) (צילום: סטודיו כרמים)
(צילום: סטודיו כרמים)
 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב את הדגים, מתבלים במלח ופלפל וטובלים בביצה וקמח תירס.
  2. מחממים שמן במחבת, מטגנים את הברבוניות היטב במשך כ-4-5 דקות ומניחים על נייר סופג.
  3. בקערת ערבוב שמים את כל מרכיבי הסלט, השעועית, עשבי התיבול, העגבניות, שמן הזית והלימון. מתבלים את הסלט במלח ופלפל, ומערבבים היטב.
  4. הגשה - שמים את הסלט בצלחת הגשה, מסדרים מעל את הברבוניות סוחטים מעל לימון ומגישים.

 

בצלים ממולאים בבשר ברוטב סילאן ומרווה

המצרכים:

3 בצלים בינוניים

1/2 ק"ג בשר טחון

2 ענפי מרווה

2 כפות סילאן

1 כוס מים או ציר ירקות

100 גר' אגוזי מלך, קצוצים גס

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל

קורט בהרט

קורט קינמון

 (צילום: סטודיו כרמים) (צילום: סטודיו כרמים)
(צילום: סטודיו כרמים)
 

אופן ההכנה:

  1. קולפים את הבצלים, חוצים אותם לשניים ומבשלים במשך כ-10 דקות במים רותחים עם מעט מלח. מוציאים את הבצלים לקירור. מסירים את גלדי הבצל, למעט החלקים הקטנים שלא ניתנים למילוי.
  2. את החלקים הקטנים קוצצים, ומניחים בקערת ערבוב. מוסיפים את הבשר ומתבלים במלח, פלפל, בהרט וקינמון ומערבבים היטב.
  3. ממלאים את גלדי הבצל, ומניחים בכלי מעט עמוק שיכול להיכנס לתנור. בוזקים את המים או את ציר הירקות על הבצלים (בערך חצי גובה), ומזליפים את הסילאן מעל.
  4. מתבלים במעט מלח ופלפל, מניחים מעל את עלי המרווה ומכניסים לתנור לאפייה בטמפרטורה של 180 מעלות במשך כ-1/2 שעה.
  5. מוציאים, מפזרים מעל את האגוזים ואופים 5 דקות נוספות. מגישים חם.

 

 

רוצים מתכון נוסף לממולאים? תראו איך רפי כהן עושה זאת:

 

סירות חציל במילוי בשר טלה, עגבניות ועשבי תיבול

המצרכים:

3 חצילים חצויים

1/2 כוס שמן זית     

למילוי-

1 בצל קצוץ

1/2 ק"ג בשר טלה או בקר עם מעט שומן טלה

1 צרור פטרוזיליה

4 עגבניות

2 שיני שום

מלח, פלפל

חוואיג'

1 מקל קינמון

 (צילום: סטודיו כרמים) (צילום: סטודיו כרמים)
(צילום: סטודיו כרמים)

אופן ההכנה:

  1. מברישים את החצילים בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד לריכוך ולקבלת גוון שחום.
  2. מכינים את המילוי - במחבת מחוממת בשמן זית מטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את השום והבשר ומטגנים כ-5 דקות עד לבישול מלא של הבשר. מוסיפים את העגבניות, מתבלים במלח, פלפל וחוואיג' ומוסיפים מקל קינמון. מבשלים במשך כ-10 דקות, מערבבים היטב ומצננים. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים היטב.
  3. ממלאים את החצילים - ממלאים את סירות החציל לכל האורך, ומסדרים על מגש מרופד בנייר אפייה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-10 דקות, ומפזרים מעל מעט עשבי תיבול. מגישים חם.  

 

תבשיל אורז עם פרגיות ובצל

המצרכים: 

2 בצלים בינוניים, קלופים ופרוסים עבה

3 כוסות אורז

6 כוסות מים

1 כף פפריקה מתוקה

1/4 כף כורכום

1 כף מלח

1 ק"ג סטייק פרגית

1/2 כוס שמן זית

 (צילום: סטודיו כרמים) (צילום: סטודיו כרמים)
(צילום: סטודיו כרמים)

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן בסיר עמוק, ושמים את הבצלים בתחתית הסיר.
  2. בקערת ערבוב שמים את האורז ומתבלים בפפריקה מתוקה, כורכום ומלח. מוסיפים כ-1/2 כוס מים ומערבבים היטב.
  3. שמים על הבצלים חלק מהאורז, ומעל חלק מהפרגיות ושוב אורז ופרגיות ומסיימים באורז. יוצקים מעל את שאר הנוזלים, ובעזרת מזלג מחדירים את המים ומכסים היטב.
  4. מבשלים על להבה נמוכה במשך כ-30 דקות, ומניחים מחוץ לאש במשך כ-10 דקות. מורחים מעט שמן זית על דפנות הסיר, ומגישים. ניתן גם להפוך על כלי הגשה.
  5. מומלץ להגיש לצד לימון וסלט עגבניות.

 

המתכונים באדיבות סהר רפאל, שף מסעדת "כרמים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סטודיו כרמים
תבשיל אורז עם פרגיות, סהר רפאל
צילום: סטודיו כרמים
מומלצים